HaflingHafling

XXX.XXX.191.182
Hezký den,
není tu někdo, kdo má zkušenosti s wintec pro jump?
Nechci zabíhat do diskuzí umělé vs. kožené sedlo, osobně se asi přikláním sice spíše ke koženým(i když to může být ovlivněno tím, že jinou zkušenost nemám), ale hledání padnoucího je zdá se nekonečné.
Z syntetických sedel se mi wintec jeví jako nejlepší, není tu někdo, kdo by měl zkušenosti přímo s pro jump modelem?
Také, nemáte někdo bílou komoru, kterou byste byli ochotní mi přeměřit?
Sedlo sháním na širokou kobylu haflinga...
Předem díky moc za jakékoliv odpovědi!
HaflingHafling

XXX.XXX.191.182
Slon Indický
napsal(a):
Pokud chcete sedlo na širokého haflinga, tak jiný Wintec než Wide bude sedět dost těžko. Pod širokou komorou se Wintecy dost prohýbají - "banánovití", tj pokud nemá kůň propadlý hřbet, ale je spíš klasicky bezkohoutkatý, jste bez šance.
Aj, o tom jsem neslyšela. Je pravda, že záda má poměrně rovná, kohoutek minimální...
Kouknu tedy ještě na Wide, díky!
HaflingHafling

XXX.XXX.191.182
axl
napsal(a):
Já měla na širokou kobylu a u nás ve stáji na painta Wintec univerzální s bílou komorou a pasovalo. Sedlo bylo velmi pohodlné jak v terénu, tak na jizdarenskou práci.
A ,,nebanánovatělo" Vám na kobyle, jako uvádí přispěvatel/ka výše? A náhodou na změření bílou komoru nemáte? Na internetu nikde nemůžu najít...
Je mi jasné, že tohle rozřeším stejně jen zkouškou přímo na koni, ale čím více info, tím lépe.
Moc děkuji! :)
Sedlo sedělo pěkně a i tomu Američanovi pasuje a nechová se nijak zvláštně. Stejný typ má i ještě jedna kobyla, která je spíše tank, obr široká a bezkohoutkova, nosí ho už několik let. Ta naše kobyla šla nakonec do světa, sedlo mi zůstalo, ale tu bílou komoru bohužel už nemám, tu jsem udala
HaflingHafling

XXX.XXX.191.182
kallisto
napsal(a):
Nestrašte. Já mám teď měsíc Pro Dressage na mého vorvaně. Taky v bílé komoře. Měřila jsem tou jejich měrkou. Vorvaň tedy zatím neprojevuje pod sedlem diskomfort, tak snad dle mého už značně unaveného oka sedlo sedí.
Dobrá, děkuji moc zkušenost. Tak tedy mi opravdu zbývá jen ta zkouška. Je pravda, že kdyby sedla nebyla schopná bílou komoru snést, tak by ji snad ani nevyráběli...