Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2021 09:19
Adka1

XXX.XXX.7.245

Dobrý den,
potřebovala bych poradit . Můj huculik (1 rok, střední kondice ) začal přesrsťovat už v lednu . Na noc je zavřený v boxe, jinak je venku . Ale bohužel tento týden díky zimě musel být zavřený i přes den ( venku byl vždy jen hodinu) , venku nám zamrzala voda do 5 minut. Příští zimu budu muset být lépe připravena . Večer sem si všimla že už nemá moc zimní srsti. Když sem ho ráno pustila do výběhu po 20 minutách protrhl ohradník a chtěl domů.
Myslíte si že je třeba ho začít dekovat? V dekování se moc nevyznám a nechci ho dekovat, pokud to nebude třeba.
Jaký na to máte názor?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2021 12:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

1) Je možné nechat mu volný výběr, zda bude venku nebo vevnitř? Tj. udělat výběh navazující na box.
2) Má ve výběhu přístup k senu?
3) Ve výběhu je sám?
4) Máte možnost dát do nádoby ve výběhu teplou vodu?
5) Ad nasrstění - dejte fotku. Mladého zdravého hucula určitě nevidím důvod dekovat. Všichni koně začali línat v lednu. Ale naši s nástupem mrazů hbitě přestali Pokud váš srst pustil, tak budete skutečně muset deku pořídit, protože to byste ho mohla mít zavřeného taky do jara. Znalejší vám tu v případě potřeby poradí, jakou deku, do toho já moc nešťourám, anžto jsem v dekování jen uživatel.

12.2.2021 16:40
Horsana

XXX.XXX.51.17

Kvôli zime domov neutekal, každopádne u nás sú také mrazy, že som sa rozhodla hodiť deku na svojho hucula, žije nonstop vonku a nikdy dekovaný nebol, ale už mám nachystanú aspoň nepremokavú s fleesom, pretože s vetrom je pocitovo - 20 a nejak mi to nedá, tuším u neho nejaký zdravotný problém, hoci pre cudzie oko by bol zrejme ok.

Pravdepodobne tú deku z neho iné kone otrhajú za pár minút, ale chcem to aspoň skúsiť.

U jedného huculského ročka som raz zaznamenala úplné vypadanie srsti kvôli stresu, vyzeral ako naháč, ale ten mal prístup do stodoly a deku by zo seba otrhal za 8 sekúnd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík