Uživatel s deaktivovaným účtem

Já se s tím taky nepárám...i psa jednou za měsíc něčím vydrbu, je fakt, že jsem nikdy neměla alergika.
Kdysi jsem myla v práci jako stájník koně mazlavým mýdlem nebo mýdlem s jelenem...co je bílé muselo být bílé.

Nikdy jsem koně žádným prostředkem nemyla.
Na hřívy a ohony jsme před výstavami používali dětský šampon (jakýkoli) a myslím nějaký koňský lesk nebo rozčesávač (netuším, co, byl to zbytek od někoho darem).
napsal(a):
Nikdy jsem koně žádným prostředkem nemyla.
Na hřívy a ohony jsme před výstavami používali dětský šampon (jakýkoli) a myslím nějaký koňský lesk nebo rozčesávač (netuším, co, byl to zbytek od někoho darem).
No , ty zaschlá hovínka v zimní srsti nejdou vodou dolů.....teda alespon mě

voda + kravské hřbílko, detailing rejžákem, a nazdar Ale proti gustu... :-)
Ale v zimě to vůbec rozdrbávám jen rejžákem, protože se mi nechce koně namáčet. Prostě je flekatej, no (teda ten bílej. Ostatní jsou barevně inertní :-)
Však nejedu na výstavu

napsal(a):
voda + kravské hřbílko, detailing rejžákem, a nazdar Ale proti gustu... :-)
Ale v zimě to vůbec rozdrbávám jen rejžákem, protože se mi nechce koně namáčet. Prostě je flekatej, no (teda ten bílej. Ostatní jsou barevně inertní :-)
Však nejedu na výstavu
Já jsem po škole byla u kočárových koní a i v zimě kýbl s vodou a mýdlo s jelenem a ty kejty zelené od bobků se musely umýt, ono to pak nechává takové ty žluté fleky, když se to nemyje nějakým prostředkem, u nás ve stáji měli na světlou hřívu a ocas fialovou "šaumu".
Dneska jsem psa vykoupala "sajosem" extra volume byla v dezolátu, bláto, prach , seno, sláma, hnuj....já pak taky...
Edit: Jak to mydlíte a dělá se ta pěna, uplně vidím, jak ta špína opouští chlupy, u psa i u koně

Jo, když je člověk v repre stáji, tak je to něco jiného :-) A taky když jsou koně boxovaní, tak je to něco jiného... Naštěstí náš šiml má takovou tuhou prakoní zimní srst, a je dost samočistící. Srst má promazanou jakýmsi tukem (jako kachny), který ovšem progresivně za**rá jakékoli cajky na kontaktu. Ačkoli jsem milovník pravých plstěnek, musela jsem speciálně jemu pod plstěnky určit obyčejnou podsedlovku, protože plstěnka byla během dvou ježdění zespoda vyhlazená nánosem toho mastného mouru, a nešlo to odstranit jinak (bez použití detergentů), než odrbáním, čímž by plstěnka brzy byla oddrbána do neviditelna Hrozné zvíře/bezvadné zvíře :-)
napsal(a):
Já jsem po škole byla u kočárových koní a i v zimě kýbl s vodou a mýdlo s jelenem a ty kejty zelené od bobků se musely umýt, ono to pak nechává takové ty žluté fleky, když se to nemyje nějakým prostředkem, u nás ve stáji měli na světlou hřívu a ocas fialovou "šaumu".
Dneska jsem psa vykoupala "sajosem" extra volume byla v dezolátu, bláto, prach , seno, sláma, hnuj....já pak taky...
Edit: Jak to mydlíte a dělá se ta pěna, uplně vidím, jak ta špína opouští chlupy, u psa i u koně
Šauma? My bělouše mydlili fialovým Dovem z déemka. A pamatuju si, že kdysi jsme poslali pro nákup onoho šamponu chlapa.
Odešel s instrukcemi: Stříbrný/fialový šampon Dove.
A paní prodavačce řekl: Něco barevnýho a s holubama.
Vrátil se s nějakým Palette šamponem s holubičí hnědou nebo jak se to tenkrát jmenovalo, a že se mu nechtělo čekat, až dojdeme a pomůžeme mu, tak valacha podle návodu umyl. :) Trvalo pak docela dlouho, než jsme zas měli bělouše, ta barva bez pravidelného mytí docela drží. Ale srst měl opravdu lesklou, to jo.