Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2021 20:33
Gaia

XXX.XXX.61.65

Dobrý večer, chci se zeptat konkrétně na tento "pad" https://www.farmaservis.cz/cs/eshop/vse-pro-chov-koni/pro-kone/sedla/turisticka-a-bezkostrova/jezdecky-pad-pro-kone-norton-soft-96806.html
Dala by se využít kombinace
"pad" pod něj gelovka a podsedlová dečka? Třmeny bych měla jen na opření nohou aby mi "neplandaly" kolem koně.
Díky moc všem !

18.4.2021 20:42
Gaia

XXX.XXX.61.65

Gaia napsal(a):
Dobrý večer, chci se zeptat konkrétně na tento "pad" https://www.farmaservis.cz/cs/eshop/vse-pro-chov-koni/pro-kone/sedla/turisticka-a-bezkostrova/jezdecky-pad-pro-kone-norton-soft-96806.html
Dala by se využít kombinace
"pad" pod něj gelovka a podsedlová dečka? Třmeny bych měla jen na opření nohou aby mi "neplandaly" kolem koně.
Díky moc všem !

Jezdím na kobyle 2x týdně zbytek procházky na ruce aby neopadla

18.4.2021 22:58
lenacia

XXX.XXX.173.31

vy neummíte používat kolena a lýtka?

19.4.2021 10:39
Whop

XXX.XXX.168.202

Co já vím, tak se pravě pad dá použít i bez dečky a gelovky, sám o sobě totiž jako dečka slouží. Ohledně třmenu, myslím si že když je paní začátečník nebo zkrátka ne tak perfektní jezdec, není na tom nic špatného. Třeba ji to zkrátka vyhovuje nebo v něčem pomáhá, v tom nevidím problém. Ale ohledně toho padu a dečky, nejsem odborník, pad nemám, jen mám dojem že to tak funguje. Snad poradí i někdo zkušený, který to má z praxe

19.4.2021 10:45
lenacia

XXX.XXX.188.103

Tyhle pady se třmeny sou naopak nevhodné pro začátečníky, mohou do třmenů stoupat. Jenže tyhle pady nemají žádný systém pro rozložení tlaku. Proto se u padů třmeny nedoporučují...
Ano, když sem párkrát nasedla na koně na madlech a dečce, tak sem si k madlu přidělala třmen. Já bych se bez něj nevyšvihla. Ale pak ho sundam.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2021 11:35

Tento pad je i sám o sobě špatně řešený - pokud nemáte koně tlustoně se zády, jako stůl, bude mu tlačit obřišník bodově na páteř (pokud je to tlustoň, bude to tlačit bodově do špeků). Gelovka negelovka, bohužel.

Potřebujete páteřní kanál, rozložit tlak obřišníku/zápinek, a rozhodně na pad bez ochrany zad (tj. bez něčeho, co podél páteře po stranách rozkládá tlak, tj. je to tuhé, a zvedá to tlak upínacích řemenů nad páteř) nepatří třmeny.

Tohle je dobré jako podložka na povození dítěte. Nesmí to být moc dotažené, jen tak, aby to s dítětem neulítlo, když se kůň lekne. Půlhodinová procházka nebo povodění v ohradě. Na víc bych to neviděla. Za takovou jezdeckou dečku bych peníze nedávala, takovou si můžete vyrobit doma - dejte podsedlovku, na ni gelovku, na ni druhou podsedlovku (ješte líp westernovou), a máte hotovo. Když dospod použijete dečku se zesílenými panely podél páteře, bude to LEPŠÍ, než ta dečka z odkazu.

19.4.2021 12:30
Gaia

XXX.XXX.61.65

A nebo jsem uvažovala o tomto padu https://www.cleverhorse.cz/Jezdecky-pad-F-R-A-Dardo-d1436.htm ale těžko soudit jestli nebudu klouzat ze hřbetu...

19.4.2021 13:00

Pokud koukáte na pady v této cenové relaci, tak nic kvalitního opravdu nekoupíte. A třmeny patří na sedlo, ne na pad.

19.4.2021 14:02

Gaia napsal(a):
A nebo jsem uvažovala o tomto padu https://www.cleverhorse.cz/Jezdecky-pad-F-R-A-Dardo-d1436.htm ale těžko soudit jestli nebudu klouzat ze hřbetu...

To je už promakanější a očekávala bych, že bude lépe řešené i upínání (tj. ty dva řemeny snad probíhají každý skrz pad jinudy). A nedají se na něj dát třmeny, což je jednoznačně výhoda.

"Protiskluzový svrchní povrch z umělé semišové kůže" - mám za to, že to nebude problém :-)

Na recenze na jednotlivé zástupce padů a bezkoster se můžete podívat ve skupině FB "Jezdím v bezkostře či na padu" - dejte do vyhledávacího políčka název hledané věci, a vyjedou vám recenze, zkušenosti, dotazy, a dokonce tam pár lidí ty pady nakoupí, rozstříhá a rozebírá, což mi osobně přijde úžasné, takže se dozvíte i co je tam tak "promakaného" :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík