Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2021 12:16
si1234

XXX.XXX.1.217

Dobrý den, který fotoaparát na focení koní a jezdců by jste mi doporučili?

4.5.2021 12:22
lenacia

XXX.XXX.229.86

Dobrý den, jaký boty na chození byste mi doporučili....

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2021 12:23

si1234 napsal(a):
Dobrý den, který fotoaparát na focení koní a jezdců by jste mi doporučili?

Já myslím, že nějaký za třicet až padesát tisíc udělá dobrou službu

4.5.2021 12:43
si1234

XXX.XXX.1.217

lenacia napsal(a):
Dobrý den, jaký boty na chození byste mi doporučili....

Bylo toto nutné? Normlane jsem se na to zeptala. Ne každý fotak je na to vhodný :)

4.5.2021 13:01
lenacia

XXX.XXX.229.86

si1234 napsal(a):
Bylo toto nutné? Normlane jsem se na to zeptala. Ne každý fotak je na to vhodný :)

Ano bylo... Protože všechny foťáky jsou vhodné na všechno, záleží na fotografovi a jeho potřebách

4.5.2021 13:02

si1234 napsal(a):

Je to úplně stejně blbě položená otázka, jako ta tvoje.

1. nepíšeš, co konkrétně chceš fotit
2. nepíšeš, jestli umíš fotit, popř. jestli znáš aspoň teorii (expoziční trojúhelník např.)
3. ono to totiž není až tak o foťáku

4.5.2021 13:04
Arbora

XXX.XXX.149.42

Išla by som do nejakej bezzrkadlovky, niečo ako sony alpha. Fotenie je dosť široký pojem, na portrétovky by som si vybrala iný objektív, než na pohyb a tam sa môžeme baviť o rozdieloch cca 30.000. Nešla by som do zrkadlovky, tie základné telá a objektívy stoja za prd, keď už človek chce fotiť trochu serióznejšie, rýchlo narazí na limity. Tie alphy fotia samé, aj v mizerných podmienkach, s mizerným svetlom. Len teda, nie sú lacná sranda. Na druhej strane, lepší objektív stojí 20+ a aj tak nestačí jeden úplne na všetko.

4.5.2021 13:08

Arbora: ale i s bezzrcadlovkou musí mít člověk zvládnutou teorii. Pokud chce fotit na automat, stačí mu na to v dnešní době běžný mobil.... Zbytečně vyhozené peníze za foťák.

4.5.2021 13:11
Arbora

XXX.XXX.149.42

ja neviem, fotím bežne zrkadlovkou a náhodou sa mi dostala do rúk tá alfa, v tom čase najdrahší model a fotilo to fakt úplne kompletne za mňa. Robila som fotky v interiéri, zo vzdialenosti niekoľko desiatok metrov, v tme a na automat to boli vynikajúce ostré fotky v dobrom svetle. To mi mobil nespraví. Dokonca ani tá zrkadlovka nie. :D

4.5.2021 15:58
lenacia

XXX.XXX.173.31

je tisíc a jeden foťák, co před lety zvládly jen zrcadlovky, dnes zvlánou bezzrcadlovky, ultrazoomy a už i lepší kompakty...
Mamka se na mě rozzlobila, když sem jí na její otázku, co za foťák si má koupit, odpověděla, že podle toho jaká barva se jí líbí nejvíc, protože její finanční limit byl 3 tisíce, a chtěla aby byl malý.

Tak co chcete fotit? Kdejakej drahej mobil alá Iphone kvalitou svých fotoaparátů opravdu nezaostává, cena je ovšem na úrovni profesionálního fotoaparátu...

Takže co chci?
Co chci fotit? Proč chci fotit.Co chci za fotky? Co reálně vím že sem schopná vyfotit?

Umím ovládat foťák? Rozumím tomu? Nebo chci foťák intuitivní aby prostě cvakal?

aký chci ohnisko? Jaký chci zoom? Z jaké dálky plánuji fotit?

Kolik jsem ochotná dát do fotoaparátu? Jak velký má být ten foťák? Budu chtít třeba fotit i během vyjížďky kdy budu na koni? Chciten foťák i na další věci? Na dovolené atd?...

Chci fotky jak z časopisu? nebo chci fotky pro památku do alb.... Jak často budu fotit? Jak moc se chci focení věnovat? Budu se chtít účastnit fotokurzů?

Chci úplně nový foťák, nebo jsem ochotná jít i do bazarového zboží....

Přidejte reakci

Přidat smajlík