Ahoj, sháním sedlo na svého koně ideálně z řad Kentaurů (nebo srovnatelných značek) a chtěla bych poprosit o radu. Původně jsem chtěla bazarové ale to už pomalu vzdávám protože v inzercích to co potřebuji vůbec není. Uvažuji pozvat si pasování od Equiservisu, ale to už vidím jak mi narvou sedlo za 50tis že nic jiného nesedí
Mám velice oblíbené Kentaury, jezdila jsem v Senece, Apollonovi a Jupiterovi. Přijde mi ale že ani jeden model není dělaný na koně s mírným kohoutkem. Mám WPBR s kratším hřbetem (drobný, čtvercový rámec, aktuální KVH cca 153cm ale je to 4letý kůň asi ještě něco "udělá" ) a mírným kohoutkem - skoro žádným. Já drobný jezdec (157cm 54kg)
Sedlo bychom potřebovali s posedlím 16-16,5 a komorou asi 3 ( bude kulatější po matce ) s nízkým polštářem. Je z řad těchto sedel vůbec něco na takového koně? Přijde mi že dělají vše navysoké kohoutky.
Cenově ideálně do 20tis, v případě nové investice do 30ti
Děkuji
kallisto
napsal(a):
Zkusila jste poptat paní Dohnalovou? a-sedla.cz. Ve vašem posedlí má hodně sedel, sice teď ne Kentaura, ale určitě poradí a hlavně umí naložit víc sedel do auta a přijet napasovat.
Já jí zkoušela kontaktovat asi před půl rokem když jsem hledala na druhého koně a neozvala se mi zpět.
Je teda pravda že jsem poslala jeden email a víc to nezkoušela protože shodou okolností jsem pak koupila od kamarádky sedlo.
Zkusím se podívat co tam aktuálně má. Díky za tip.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A co kontaktovat přímo Kentaur, ti by měli vědět, který model doporučit. A třeba mají i nějaký komisní prodej.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nemyslím si, že Kentaur bude na koně bez kohoutku, já měla oblíbeného Apolona- 3, vykrojená komora dozadu, starší model, bez přehnaných opěrek, pro mě křeslo, ale kobyle jak mohutněla a kohoutek jí mizel přestalo sedět, vyjížděla mi z pod něj dečka dozadu...dle sedlářky byla krátká ramena komory, která maji být alespoň do 1/3 kohoutku? jestli si to dobře pamatuju, někde ve diskusi o sedlech jsem to měla změřené na centimetry...a podle toho jsem hledala sedlo.
Na kulatou bezkohoutkatou kobylu jsem si nakonec nechala ušít sedlo od Hauzra st.
A přestože se na něj najde nemálo špatných referencí, za mě nejlepší investice.
Kentaur jsem chtěla, nicméně mě i paní ze sedlovny a z a-sedla potvrdily, že Kentaur na takové hřbety sedlo prostě nemá
Výborná věc u kulatých koní je čtvrtá zápinka, přidaná před klasické tři. Sedlo lépe drží a vůbec neklouže. Před Hauzrem jsem musela mít podocasák, teď se sedlo ani nehne a to chodíme pěkně prudkou rokli nahoru-dolů každou vyjížďku.