Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MakyL

18.9.2021 09:44
MakyL

XXX.XXX.246.148

Ahoj, poprvé mám koně na pastevním ustájení tak by mě zajímalo jestli mu můžu nechat deku ( pláštěnku ) i přes noc nebo jestli ji mám na noc raději sundavat.
Za rady moc děkuji.

18.9.2021 12:24
axl

XXX.XXX.166.246

Chápu dobře, že máte koně na pastvinách 24/7 a chcete na noc sundávat deku? Co vás k této myšlence vede?

18.9.2021 13:37
evcusik

XXX.XXX.128.199

MakyL napsal(a):
Ahoj, poprvé mám koně na pastevním ustájení tak by mě zajímalo jestli mu můžu nechat deku ( pláštěnku ) i přes noc nebo jestli ji mám na noc raději sundavat.
Za rady moc děkuji.

Proč?

Trošku se nabiflujte základy k dekovani ;)

18.9.2021 14:21
koně

XXX.XXX.174.63

MakyL napsal(a):
Za rady moc děkuji.

Pokud je venku nepřetržitě,tedy nechodí na noc do boxu,samozřejmě ho nechte v dece
V noci je větší zima i vlhko,ne?

18.9.2021 14:43
Dotaz

XXX.XXX.18.19

Jaké má ta deka zapínání? Může si v tom kůň lehnout, nesveze se to?

18.9.2021 15:42
Nezzie

XXX.XXX.69.197

Osobně bych se rada zeptala , tazatele, proc ma kun v ustajeni 24/7 deku?
Jako na důvody, proc se mu dala?
Chapu to u koni co se zacnou v listopadu/prosinci klepat zimou, ze dostanou a zustanou az do jara v dece. Nebo kdyz je v tomu zdravotní duvod. Případně ze neni zvyklí a da se ven pozde apod.

Dekuji.

Coudas

18.9.2021 16:27
Coudas

XXX.XXX.87.254

evcusik napsal(a):
Proč?

Trošku se nabiflujte základy k dekovani ;)

Můžu se zeptat, kde se dají tyto základy nabiflovat? Píšou to v nějaké knížce, nebi někde na internetu?

18.9.2021 16:50
lenacia

XXX.XXX.173.31

Nezzie napsal(a):
Osobně bych se rada zeptala , tazatele, proc ma kun v ustajeni 24/7 deku?
Jako na důvody, proc se mu dala?
Chapu to u koni co se zacnou v listopadu/prosinci klepat zimou, ze dostanou a zustanou az do jara v dece. Nebo kdyz je v tomu zdravotní duvod. Případně ze neni zvyklí a da se ven pozde apod.

Dekuji.

Odpověděla ste si dané relevantní důvody sama...

18.9.2021 17:33
Nezzie

XXX.XXX.69.197

Proto se ptam....
A nevidim, ze by jste vy davala dotaz. Ptala jsem se tazatele. 😉

18.9.2021 23:50
evcusik

XXX.XXX.2.221

Coudas napsal(a):
Můžu se zeptat, kde se dají tyto základy nabiflovat? Píšou to v nějaké knížce, nebi někde na internetu?

Třeba Google :) v dobrých jezdeckých potřebách též dostanete info. A základ je vědět vůbec proč chci dekovat.

19.9.2021 15:30
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

MakyL napsal(a):
Za rady moc děkuji.

Sundavat nemusíte. Ale kontrolovat koně pod dekou, minimálně ob den, lépe denně. Jestli se někde neodírá nebo nepotí nebo není ledový. Teď mu v pláštěnce v noci bude asi akorát (podle zdravotního stavu, nasrstěnosti atd), ale pod 5 stupňů mu v ní v noci může být zima. Každý má jinou zkušenost a také se dočtete jiné názory. Teď dávám pláštěnku pouze na noc plnokrevnici (zvyklá na box a v půlce srpna vystrčená na pastevko, bez deky by jí byla fakt zima), přes den sundám, na noc nandám, když prší nechám i ve dne. Jak se ochladí na noc pod +10, dostane 50gr deku (v pláštěnce by zmrzla). Chlupáči zvyklí na outdoor dostanou pláštěnku, až začne být hnus přes den a v noci pod +10. Na noc jim jí sundám jedině když má být nad 10 a sucho.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2021 07:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

Coudas napsal(a):

třeba tuna https://www.equichannel.cz/a-b-c-dekovani-koni

20.9.2021 08:06
jesie

XXX.XXX.224.171

MakyL napsal(a):
Za rady moc děkuji.

Jestli je nutné dekovat,tak nechat nonstop. Pokud přijdou teplejší dny,tak sundat,ale to poznáte podle situace...chce to každý den kontrolovat.
Mám koně na noc box a přes den výběh,nicméně jednoho ze 4 jsem už musela včera zadekovat. Za pouhé 4 dny,co se u nás výrazně ochladilo (přes den 13 st.),tak mi šel viditelně vahou dolů. Každý rok se to opakuje,pro mě je to značka,že už prostě deku potřebuje,protože víc protopí (je to kříženec A1/1). Ostatním deku nedávám,dokud nejsou opravdu velké mrazy.
Deku mám od Bucas,co se nemusí předekovávat na box...má ji prostě nonstop.

Dneska ráno jsem ho byla zkontrolovat než šel do výběhu a byl absolutně spokojený s dekou. Pár lidí ze stáje včera zadekovalo také,bez souvislosti ,že bychom se nějak domluvili...

Coudas

20.9.2021 15:36
Coudas

XXX.XXX.87.254

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
třeba tuna https://www.equichannel.cz/a-b-c-dekovani-koni

No aspon relevantní odkaz, třeba si přečtou další, a nemusí se tu "hloupě ptát" že 🙂

21.9.2021 21:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas napsal(a):

https://www.equiservis.cz/dekovani-od-a-do-z-57640cz/

Přidejte reakci

Přidat smajlík