Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LucyLu

3.9.2022 23:32
LucyLu

XXX.XXX.81.23

Dobrý den zvažuji koupi bezkostry ale bojím se jaký dopad by na koně mělo kdybych v sedle na koni seděla 3-4 hodiny denně z kopce do kopce ,krok ,klus ,clal louky pole a po špatných zkušenostech i s kostrovím sedlem a nalízáním přes třmen ,nemá bezkostra větší pravděpodobnost že se přetočí? A dále musí být pod bezkostru vždy speciální dečka nebo jde použít i klasická podsedlovka ,popřípadě dá se na krátké cca dvaceti minutové ježdění dát na koně i bez dečky ? Sedlo by bylo pro kohoutkovou kobylku čt s ne úplně ukázkovími zády a o kulatou kříženku shagi araba skoro bez kohoutku a s velkým kulatým pupíkem.

4.9.2022 00:28
lenacia

XXX.XXX.168.148

Bezkostra není samospásná. Kvalitní bezkostra je na úrovni běžných sedel. Ale i zde platí, že nebude jedno sedlo sedět všem koním.
Ano, některé bezkostry a speciálně na koních kulatých se mohou přetáčet. Stejně jako méně pevné bezkrostry- alá spíše pady- i na normálních koních.
Jakou máte představu o bezkostře? Jaký typ, Jakou značku?
Nejvíce prověřená sedla jsou barefoot bezkostry. S těmi jezdí lidé i na vandry.

LucyLu

4.9.2022 08:35
LucyLu

XXX.XXX.81.23

Zvažovala jsem přímo koupy jednoho barefootu ale nejsem si jistá jestli zvládne náš styl ježdění ,jestli zvládne držet na mítně v prudkých kopcích a jestli to zvládne na loukách při cvalu s brašnamy

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2022 09:27

LucyLu napsal(a):
Zvažovala jsem přímo koupy jednoho barefootu ale nejsem si jistá jestli zvládne náš styl ježdění ,jestli zvládne držet na mítně v prudkých kopcích a jestli to zvládne na loukách při cvalu s brašnamy

Koupi, na místě, s brašnami. Za mě by bylo ideální před koupí vyzkoušet. Já jednu bezkostru měla - potřebovala jsem speciální podsedlovku a nasedat z výšin, jinak se sedlo přetáčelo.

MiPac

5.9.2022 08:05
MiPac

XXX.XXX.219.170

Mám barefoot arizonu na kulatém koní a drží, ale mám pod ní originál barefoot fysio dečku a je to hodně díky ní.. pak už je to jen o správném dotažení. Jezdíme kopce, u nás roviny moc nejsou. Sedlo drží. V dečce mám heavy duty vložky vhodné na dlouhé ježdění.

5.9.2022 08:47

Bezkostry jsou stejně problematické jako kostry, akorát v trochu jiných oblastech.

Pokud máte možnost napasovat kostrové sedlo, tak to udělejte.

JanaJanaJanaJana

5.9.2022 10:34
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Tohle si asi budete muset rozhodnout sama.
Nejlépe se seznámit s někým, kdo má s bezkostrama velkou zkušenost a jezdí v nich dlouhodobě.
Slyšela jsem názory více sedlářů a vesměs se shodli nezávisle na tom, že dobře padnoucí bezkostra je dobrá třeba na 3x týdně 30 minut přiježďování koně na jízdárně, jelikož jezdec lépe koně cítí.
Na delší vyjížďky terénem a celkově i kdybyste jezdila denně hodinu a více, tak je lepší dobře padnoucí kostra na vlněném polštáři, která se dá upravovat dle poteřby sedlářem.
Toliko z úst odborníků.

Osobně jsme nakonec z tohoto důvodu zvolila kostru.
Ale existují i velcí zastánci bezkoster. V takovém případě bych ale vůbec nekupovala žádný aušus, ale zainvestovala do kvality a nechala si poradit od odborníka, kůň má záda jenom jedny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík