Anonym3

XXX.XXX.14.63
Ahoj, nevím, jak přemluvit rodiče na koně.U koní se pohybuji 7 let. Vím co všechno je to za starosti, o koně se ve stáji normálně starám, kydám, připravuji krmivo. Vím i o nemocech, navíc mamka má kamarádku veterinářku, která se specializuje na koně a krávy. Navíc máme velké pozemky, 37 ovcí, takže ustájení a veterinář vyřešen.
Prosím pomozte <333
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anonym3
napsal(a):
Ahoj, nevím, jak přemluvit rodiče na koně.U koní se pohybuji 7 let. Vím co všechno je to za starosti, o koně se ve stáji normálně starám, kydám, připravuji krmivo. Vím i o nemocech, navíc mamka má kamarádku veterinářku, která se specializuje na koně a krávy. Navíc máme velké pozemky, 37 ovcí, takže ustájení a veterinář vyřešen.
Prosím pomozte <333
Fajn. Když teda všechno víš, tak určitě i to, že kůň nemůže být sám jenom s ovcemi. Ani s 37.
lenacia
napsal(a):
Věděli ste, že můžete ovce naučit zapřahat a tahat vozejk?
Ovce nevím, ale kozy určitě.
Anonym3
napsal(a):
Prosím pomozte <333
Máš velmi rozumné rodiče. Važ si toho.
Já jsem začala chodit ke koním, už jako dospělá. A až po 8 letech učení se a sbírání odvahy, jsem si koupila prvního koně. Ve 40 letech. A do stáda, k jiným koním.
Ujišťuji tě, že mi nic neuteklo. A partnerství s koněm jsem si užívala tím víc, že jsem si na něj našetřila, že jsem uměla udělat vše, co bylo potřeba a mého koně mi nikdo jiný nefinancoval.Dobrý pocit.
Ježdění není všechno. Ale na to přijdeš sama, pokud u koní zůstaneš.
Kolem mě se u koní pohybovalo na 40 děcek, hlavně holky. Zůstalo jich asi pět do dospělosti. Takže tak.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Najdi si v okolí nějakého soukromníka, který ti po osvědčení třeba nechá poníka v péči (samozřejmě ustájeného u něj). Pokud si chceš užít denní místování, vození koleček, sem tam opravování ohrad, vysekávání plevele, vytahování bodláků z hřívy, mazání cajků, asistenci u kováře, veterináře, skládání sena, tak tě jistě nějaký soukromník rád přivítá.
Nedávno mi jedna holka vyprávěla, jak přišla jako deseti-dvanáctiletá k paní s dvěma poníkama na vesnici. Paní jí dala poníka na ohlávce, vodítko cvakla na jednu stranu, druhý konec zavázala na uzel na druhou stranu hlavy, holku beze všeho posadila, a pravila, že když dojede k támhletomu lesíku a zpátky a bude pořád sedět, tak ji bere. Holka to krokem objela, paní řekla, ať si chodí, kdy chce, že cajky jsou támhle v kůlně, a bylo vyřešeno.
Helmu si holka sháněla až potom.