Veliosti ohlávek

Hafling
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kůňata

17.5.2023 07:29
Kůňata

XXX.XXX.162.101

Ahoj jelikož mám doma ohlavku velikosti Full (je z equiservisu) a dochazim za haflingama tak jsem se chtěla zeptat jestli není moc velká a jestli haflošovy sedne, ač vím ze každý kůn ma hlavu jinou a jinak velkou tak ale jestli máte stejnou zkušenost

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2023 07:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

To těžko říct, každý výrobce dneska dělá ohlávky trochu jinak, i ten hafling může mít různou hlavu ("araboidní" a "chladnokrevný" typ). Prostě ohlávku popadněte a vyzkoušejte - nejjednodušší. My máme na poníka metr třicet fullky - trojky, ale ty moderní hadrové ohlávky na něj mají úzký nánosník a paradoxně leckdy moc dlouhé lícnice, naštěstí u nás mají koně kožené ohlávky, při jejichž výrobě ještě Poláci používají mozek....

JanaJanaJanaJana

17.5.2023 08:50
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

U haflinga záleží na typu. Můžete mít sportovní arabí labutěnky, anebo jedince, který má proporce drobnějšího begana.
Já mám SN a je mu na největší povolení full a největší dotažení x full.
Kolegyně ze stáje má nepřerostlou kladrubačku a na palici jí natáhne jedině x full.
Tak si vyberte :D někdy je to trochu alchymie s těma velikostma.
Takže hafling bude cob až full.

17.5.2023 11:08
LucyLou

XXX.XXX.236.105

Hafling obecně by měl mít nejpravděpodobněji COB. Mám haflinga i hucula a oba mají vždy velikost FULL takže je třeba vyzkoušet...

Přidejte reakci

Přidat smajlík