Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2005 16:29

Ahoj, tady můžete dávat fotky koníků zachráněných z nevhodných podmínek , jatek apod. Ukázat, jak se spravili nebo jen napsat jejich příběh. Určitě každého správného koňáka potěší, když uvidí, kolik koníků našlo nový domov v nových, lepších podmínkách. Ať Vám koně jdou!

10.10.2011 11:00
didi

XXX.XXX.92.87

Pořídili jsme si starého koníka, kterého nikdo nechtěl a doplnil naši koňskou rodinku - žádné velké drama, jsme ale rádi, že ho máme a doufáme, že on je u nás také rád- vypadá to tak...

Máme jej zatím tři měsíce, nechali jsem mu udělat zuby (přerostlé o 2, 5 cm a vytrhnutí zanícených zubů s kazem), odčervili jsme, spravujeme kopyta (rozpraskaná slabší rohovina), začali jsme krmit, tak jak se má... Jde to pomalu, ale výsledky už se objevují.

Jde o holštýnského valacha, dříve kočárového koně, věkem přes 20 let. Neuvěřitelně hodné, trpělivé a poslušné zvíře. Dostal se do špatného výživového stavu, protože majitelé se ocitli bez příjmů a koníka nikdo koupit nechtěl - nehodil se do sportu a už ani do tahu (úraz huby - vylomené skoro všechny přední zuby). Protože jim začal hubnout, krmili jej už jen šroty a tak se mu rozhodilo zažívání - pH v žaludku.

Koník nebyl záměrně týrán, bit, ale to, co měl v hubě, pro něj utrpení být muselo... - infekce, která zasahovala i do kosti čelisti... Nyní futruje seno i trávu, je vitální a komunikativní. Chodí ven v kroku s ostatními, pohybové potíže nemá a neměl, více jej ale nezatěžujeme. Sám si někdy ve výběhu i zakluše, na což se při elegantnosti jeho chodů krásně dívá.

Koník měl putovat na jatka, tam byl ale odmítnut (málo masa) - uspání a kafilérku si nemohli dovolit - naštěstí... Dostal se k nám s jedním mezikrokem - prodávali i ostatní zvířata ze statku a paní, která si tam jela pro ponnyho přibrala i Boba, okamžitě ale hledala, kam ho umístit, protože si ho sama nechat nemohla a tak jsme se po týdnu stali novými majiteli.

Bob miluje naše hříbátko, Jitřenku, spolu tvoří nerozlučnou dvojici, která se navzájem čistí a volá toho druhého, když se ztratí z očí někde za rohem. Kobyla mu občas uštědří nějaký výchovný kousanec do zadku, v době říje, za půl hodiny se ale přijde zpátky pobavit.

Počítáme, že viditelné výsledky krmení a péče budou snad na jaře - přes zimu snad udržíme současný stav.

Zatím jsme docílili toho, že opět normálně a s chutí žere (seno, pastva, vojtěška, řepné řízky, ...), začíná se zlepšovat srst, vyléčili jsme podlom na noze s ponožkou a přestal sípat do kopce. Na zadku pozorujeme první zárodky svalu a mezi žebry se pomalu začíná vyplňovat - žádnou nemocí, vyjma anémie, která se řeší, netrpí, tak doufáme, že s námi ještě nějaké ty roky pobude, i když výhledově už jen na pastvě a zapíchlý u balíku se senem.

Je to mazel největší, poslouchající na slovo a nic ho nevyvede z míry.

10.10.2011 11:02
didi

XXX.XXX.92.87

10.10.2011 11:10
didi

XXX.XXX.92.87

A ještě jedna fotka v doprovodu Jitřenky - foceno přítelem z naší kobylky. Ty dvě nás většinou obíhají v kruhu, zatímco jdeme, nebo si na nějakém úseku, odkud je ještě vidíme, zacválají a pak se k nám vrátí nebo se popasou, než je dojdeme. Na vyjížďkách s Bobem zařazujeme i úseky pastvy - ty jsou samozřejmě nejoblíbenější :-).

10.10.2011 11:30
werča

XXX.XXX.180.83

didi napsal(a):
A ještě jedna fotka v doprovodu Jitřenky - foceno přítelem z naší kobylky. Ty dvě nás většinou obíhají v kruhu, zatímco jdeme, nebo si na nějakém úseku, odkud je ještě vidíme, zacválají a pak se k nám vrátí nebo se popasou, než je dojdeme. Na vyjížďkách s Bobem zařazujeme i úseky pastvy - ty jsou samozřejmě nejoblíbenější :-).

Hodně štěstí:-) do budoucna s koníkem :-):-)

11.10.2011 16:22
bospor

XXX.XXX.71.235

možná sem patří moje baruškasmajlík jela jsem na inzerát a prostě jsem jí musela koupit:-( nedokázala jsem jí tam nechat:-(

11.10.2011 16:24
bospor

XXX.XXX.71.235

po odčervení, vystrouhání a 5ti týdnech krmení:-)

11.10.2011 16:28
bospor

XXX.XXX.71.235

11.10.2011 19:05
verulda

XXX.XXX.64.2

I já jsem se jela na moravu podívat na koníka (kobylku 10měsíců), po té co mi pan poslal fotku jsem milně doufala že byla focena při špatném počasí a že to bude dobré. Boužel jsme byla dost čokovaná co jsme tam viděli.

Starší kobylka byla nádherná.Vypucovaná v lesku,hodná, na ohlávce stála v klidu no parádní zvíře.
Ale Anabelka bylo ošklivé káčátko krčící se za ní.Byla to její sestra. Ale.....
Bela asi (to se nikdy nedozvím) byla kousavá u jako hříbátko, podědila to mamince.A tak se jí tam asi všichni báli a když chtěla štípnout tak jí jednu nebo dvě šoupli. Strst měla jeden velký kaštan hnoje v ocase samý bodlák.
Ohlávku neměla nasazenou. Veterinář mi ji prohlíd a vyřknul ortel ( co bych za ty peníze chtěla)
Cestou domu jsme ani neměli náladu mluvit obvolali se známí sehnal se vlek a večer na rychlo přístřešek a ohrada a druhý den jsem si pro ni jela. A ŠOK teprve přišel!!!!!!!!!!!!!!!

Moje Bela neznala ohlávku,jablko,chleba, kartáč,hřeben no prostě nic. Podotýkám měli ji ustájenou ve stáji se sestrou!!!!!!!
Ohlávku ji nasazovali dva chlapy tím způsobem že ji zkroutili uši.
Pak jsme ji nemohli naložit, až povolaní koňáci s okolí náím pomohli.

Teď je sice ostrá zkouší to ale má smůlu.
Semnou se mazlí ,běhá na zapískání,spravila se , naučila se spoustu věcí je to moje ZLATÍČKO

Mám ji od března 2011

11.10.2011 19:08
verulda

XXX.XXX.64.2

11.10.2011 19:10
verulda

XXX.XXX.64.2

11.10.2011 20:34
sccary

XXX.XXX.185.6

Když si to tady tak pročítám a koukám. Smekám před vámi klobouk. Zajímalo by mě kde jste k takovým koním přišli. Je to ze známosti nebo i z inzerce? Nemůžete napsat kolik jste za ty koníky byly ochotni dát? pokud to teda není tajné nebo to někoho nějak nepoškodí....

11.10.2011 22:00
bospor

XXX.XXX.71.235

já našla barču v inzerci a jela na ní k nymburku. cena tajná není, ale bych se s ní musela chlubit, to taky ne. nelíbila se mi, když jsem viděla kobylu. ještě míň se mi líbili ostatní koně:-(

12.10.2011 07:59
klawdie

XXX.XXX.94.254

Ivy tam by to bylo ideální zavřít...děs běs a koukám, že se to prostě nezměnilo...

JInak taky jsme se jednou s kamarádkou pokusili o záchranu, respekrtivě mladík si koupil týraného 11 huculského hřebce, zavřel ho do kravína a už se neukázal s dobrým umyslem jsme se alespon po telefonické dohodě domluvili že jej pustíme na patsvinu mezi koně, že se srovná, byl štastný že je venku, ale třetí den jsem si vybrala daň za všechny co mu ublížit, nečekaně mě napadl a odnesla jsem to díky bohu "jen" 7 stehy na čele...takže Vás obdivuji za Vaši odvahu pokud se pouštíte do záchrany koníka se zkaženou povahou, já už jsem srab...:-(

12.10.2011 11:02
didi

XXX.XXX.92.87

My jsme k Bobovi přišli tak, že jsem si podala inzerát.

Ještě nejsem pořádný jezdec a chtěla pro sebe nějaké klidnějšího koně, prostě ne bývalého dostiháka nebo výkonného koně vhodného do sportu, který by se se mnou nudil - kdybych neměla přítele, který je u koní 15 let, ještě bych si ho nepořizovala a počkala bych, až se naučím jezdit opravdu perfektně, s jeho vedením a zkušenostma jsem si ale řekla, že si to můžu dovolit už teď a budeme moci jezdit na vyjížďky konečně společně - půjčovat si koně jsem nechtěla a ani žádný k půjčení na vyjížďku nebyl .

Protože nejsem zastánce prodeje zvířat z toho důvodu, že už se mi nehodí a protože jsem věděla, že si ke koni určitě vypěstuju vztah, hledala jsem koně staršího, který už by byl zkušenější, nebyl by to takový divous a za pár let, až doroste a obsedne se naše malá, by jen uvítal volnější režim - protože jsme jen dva, nemohli bychom se věnovat naplno třem koním a jak by k tomu ten třetí přišel...

První jsem se koukala po inzerátech a pak jsem si podala vlastní: že koupím koníka 15 let a staršího, bez závažnějších problémů pohybového aparátu, zvládnutelného začátečníkem, nejlépe valacha. Nepožadovala jsem nijak zvlášť velkou přiježděnost, plemeno, ... jen klidnější povahu. Popsala jsem také budoucí využití a podmínky - pastevní ustájení do společnosti kobyly a hříběte, pravidelná péče, pár let klidné rekreace - dle zdravotního stavu koně - a poté důchod na pastvě/ vycházky bez jezdce na hřbetě...

Ozývalo se mi spousta lidí s mladými koňmi, na které neměli čas, do pronájmu, nebo koníky, kteří už nebyly schopni téměř vůbec žádného pohybu a dožadovali se možnosti návštěv... Až se mi ozvala jedna paní a poslala mi rozmazanou fotku Boba v boxu, kde byla vidět pouze hlava - psala že je mu 17 let, holštýnský valach, trochu větší, odvezen ze špatných podmínek a že si jej nemůže nechat, poslouchá na slovo a je to dobračisko, bude jen zapotřebi trochu vyspravit zuby.

Hlava byla rozkošná :-), domluvily jsme se na návštěvě a přítel prosil ještě o fotky nohou a kopyt - fotky přišly asi 20 minut před tím, než jsme vyjížděli - kopyta otřesné, na fotce už také bylo vidět, že koník je hrozně pohublý... Protože jsem na něj už ale 3 dny v kuse myslela, museli jsme jet.

Když jsme dojeli, zjistili jsme, že špatná jsou jen kopyta, a jsou jen popraskaná, ukrutně přerostlá, nebyla zhnilá a praskliny nezasahovaly do živé části, nohy byly v pořádku. horší to bylo s celkovým stavem Boba, žebra vylezlá, pánev vylezlá, zuby ve stavu katastrofálním a trošku větší znamenalo, že je 180 vysoký v kohoutku.

Přítel mě na něj vysadil, jaký z něj budu mít pocit - já jsem ucítila jeho páteř mezi nohama a okamžitě seskočila dolů, protože jsme měla strach, že ho to musí bolet, taky jsem z té výšky dostala lehkou závrať :-).

Jakmile jsme seslezla, nechtěl se ode mě hnout. Přítel to zhodnotil: nohy v pořádku, pohyb v pořádku, kopyta se spraví, bude to ale dřina ho vykrmit a nejsem si úplně jistý, jestli se to podaří, možná ti umře, hodnějšího koně už ale asi těžko, záleží na tobě...

Hodinu jsem tam stála a drbkala ho a paní i přítel čekali, co řeknu. Chtěla jsem ho, ale měla jsem strašný strach, jestli se o něj zvládnu postarat a jestli mi přežije. Paní ještě dodala, že ho nemůže pouštět ven na pastvu mezi ostatní koně, protože si to majitel stáje nepřeje a když přítel dodal, že koně mají prospěch hlavně z pastvy a nějaké doplňkové žrádlo, je nezachrání, tak bylo jasné, že musí k nám na pastviny co nejdříve...

Paní se zeptala, jestli si ho teda vezmeme - když se dozvěděla, že ano, tak hned, ať startujeme, že vozík je z druhé strany statku - počítali jsme s převozem až o víkendu, ale když byla ta možnost, naložili jsme ho a jeli jsme.

Boba jsme koupili za 5 tisíc. Zubař, veterinář, vitamíny, léčiva na chudokrevnost, čistící kůry, korekční dečka na jeho záda ... To už asi 5x tolik. Nicméně investice do sebe si zaslouží a já jsem radši, že jednomu starému zanedbánkovi se rýsuje příjemný zasloužený důchod, než abych dala 50 tisíc jednorázově za koně, který 100 % domov a využití najde.

Myslím, že tihle koně jsou vždycky náhoda - když je budete vyloženě hledat, nenajde, to oni si za nějaký čas najdou vás, pokud o něčem takovém začnete uvažovat.

12.10.2011 11:03
didi

XXX.XXX.92.87

(popsáno velmi podrobně jeho pořízení)

12.10.2011 13:09
erzikac

XXX.XXX.52.22

Já jsem koupila dvouletého koníka, křížence hucula a plnokrevníka, dítě lásky. Majiteli, dostihovému trenérovi, k ničemu nebyl. Chtěl ho dát na jatka. Kůň byl zubožený, vyhublý, zanedbaný, bál se lopaty. Za šest let, co ho mám, se mi z něj podařilo udělat celkem pěkného koně. Ve čtyřech letech jel první parkury, skáče i s pytlem na zádech. V pěti poprvé vyhrál. Letos je mu osm, a se svojí jezdkyní, která ho má pronajatého, vyhrál mistrovství vých. Čech v parkuru juniorů. Koník mě tenkrát stál tři tisíce, dva tisíce dovoz(byl z daleka), čtyři tisíce kastrace(neměl sestouplá varlata). Sama na něm už nejezdím, má jen 150cm, a já 174. Až své současné jezdkyni nebude stačit, vrátí se k nám, a bude učit jezdit moje děti. Fotky jsou na: http://erzikac.rajce.idnes.cz/Pepicek/

12.10.2011 16:26
evush2010

XXX.XXX.132.236

Tak třeba tahle kobylka, koupena v 10. měsíci březosti jako pětiletá na fotce cca po měsíci u nás, již s hříbětem, škoda že nemám fotku v den příjedu. Na další fotce už cca o 4 roky později. Jinak je tu holka již 12 let a má se fajn :o) Plemeno CT.

12.10.2011 16:27
evush2010

XXX.XXX.132.236

a tekhle v podstatě vypadá dodnes

12.10.2011 16:32
evush2010

XXX.XXX.132.236

a další kobylka, tentokrát 20ti letá dáma, zakoupena v roce 2008, foto v den příjezdu.

12.10.2011 16:33
evush2010

XXX.XXX.132.236

ta samá dáma o pul roku později, léto 2009.

12.10.2011 16:45
evush2010

XXX.XXX.132.236

a mnoho dalších koní u kterých schází dokumentace. Vše koně z inzerce, máme malochov, koníky pod sedlo na rekreaci a občas hříbátko. Bohužel chovné klisny vypadají skoro všude nejhůř. Ceny byly na stav koně většinou vysoké. Koně küpovaní vždy z větších chovných stájí a od známějších majitelů. Tož tak. Menší soukromníci to alespoň z naší zkušenosti maji trochu lépe. (Pohybujeme se ale okolo KK).

Foto našich hříbat u nás, srpen 201.

12.10.2011 18:33
sccary

XXX.XXX.185.6

Ta já mám doma taky vlastně tak trochu zachráněnou kobču.Znám ji teda od hříběte byla u mě ustájena ale v té době jsem neměla odvahu si ji koupit i když jsem věděla že je to srdcovka.Tak jsem zaváhala a kobylka byla prodána. Byla brzo odstavená a nevypadalo to že by z ní bylo někdy něco pořádného.nakonec se dostala do né moc dobrých podmínek stála v lesácké maštali uvázaná na štontu.Nakonec ji za mě zachránila jedna fajn paní která ji vzala k sobě a pustila ke stádu na pastviny. tady jsem si ji po téměř 2letech našla a konečně vzala domů.

12.10.2011 18:36
sccary

XXX.XXX.185.6

a moje princezna teď (foto s přítelem,kterému vděčím za to že ji máme doma)

12.10.2011 20:53
verulda

XXX.XXX.64.2

Já jsem Anabelku našla tady na Ifauně a stála mě 5 000,-

16.10.2011 09:18
tauria

XXX.XXX.40.229

Díky jedné pohotové rodince, mám tohodle prcka. :-) Sice to bude velikostí asi pony, ale je super:-). Ve 14dnech přišel o maminu a měl se stát potravou pro psy....smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.10.2011 11:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Eman, taky už byl u řezníka kvůli úrazu (prasklá čéška), ale naštěstí se našla jedna hodná holčina, co mu hledala nové majitele. Já našla inzerát na netu a za jateční cenu jsme ho od řezníka vykoupili.:-) Dneska je mu 8 let, z toho 7 je můj.

16.10.2011 11:20
petas

XXX.XXX.156.34

Nás už tu každý zná :)

Yeťa ve 2letech v den odvozu od puvodniho majitele

16.10.2011 11:22
petas

XXX.XXX.156.34

16.10.2011 14:43
jarkus

XXX.XXX.1.30

tak asi před 6ti dny jsme si vzali kobylku v hrozném stavu, snad se zadaří a dá se dohromady ...

16.10.2011 15:13
bospor

XXX.XXX.195.231

tak držím palce:-) snad se zadaří i když na zimu to bude těžký:-|

16.10.2011 15:30
sccary

XXX.XXX.185.6

kde jste k ní přišli?

16.10.2011 15:49
didi

XXX.XXX.92.87

Zvládne to, nějaké břicho i tkáně jinde má. Jestli je jen pohublá a bez kondice a není jinak nemocná (virové onemocnění, nádory, ...), tak určitě.

Hlavně nedělejte velké experimenty v krmení, nějaké sestavte, dle stáří a zdravotního stavu, a pak už jen mírně doplňujte, ale neměňte jako celek - vypadá, že je taky trochu starší, i když to možná dělá ten "smutný" postoj - bude to trvat než se objeví nějaká viditelná změna - třeba měsíc, než se vůbec něco objeví - takže neměnit každé dva týdny krmení a dávkování, to by bylo pořád nanovo.

My jsme krmení neměnili, ale měla jsem ty tendence tak každé dva týdny, že se musí výživa překopat a že je něco špatně, když to pořád nejde vidět a už to vidět jde... Koní ve špatném výživovém stavu chvíli trvá, než mu zase najede správné trávení a jeho tělo zase bude mít schopnost pracovat s vitamíny a brát si ze žrádlo to dobré.

Kdybyste chtěla poradit ohledně výživy, tak napište - my jsme to řešili nedávno.
dol_ik_d@seznam.cz

16.10.2011 15:57
didi

XXX.XXX.92.87

Na fotce je jeden ta ten samý koník, dvouletý ponny, v den odebrání majiteli a pak po nějakém čase v útulku a záchranné stanici pro týraná zvířata.

V odkazu je video a informace. Narazila jsme ne něj při čtení článků o podvýživě koní. Protože se snažíme zdravě vykrmit toho našeho, bylo to poslední 3 měsíce mé nejčastější čtení.

http://www.nwfdailynews.com/articles/video-40841-case-defuniak.html
http://www.waltonsun.com/articles/guardian-87214-newsherald-horse-angel.html

17.10.2011 10:03
kedo

XXX.XXX.92.21

didi napsal(a):
Na fotce je jeden ta ten samý koník, dvouletý ponny, v den odebrání majiteli a pak po nějakém čase v útulku a záchranné stanici pro týraná zvířata.

V odkazu je video a informace. Narazila jsme ne něj při čtení článků o podvýživě koní. Protože se snažíme zdravě vykrmit toho našeho, bylo to poslední 3 měsíce mé nejčastější čtení.

Bože chudák poníček,tak toto jsem vživotě nikdy neviděla.smajlíkTak brutálně hubenej.:-(To snad nikdy v životě nejed?smajlík
To ti lidi nevidí co těm zvířátkům způsobují.Já vím ,takovím je to jedno!
Postavit je do řady a smajlíksmajlíksmajlík

17.10.2011 10:44
aishaia

XXX.XXX.19.211

petas napsal(a):
a nyní v 7 letech stále můj:-)

Tak to je obrovská změna :-)

17.10.2011 10:48
aishaia

XXX.XXX.19.211

didi napsal(a):

Taky koukám smajlík ten koník vypadá jak reklama na koncentrační tábor smajlík kdo mu to mohl udělat ??? Já to opravdu nechápu, že ti lidé nemají kousek citu ...

17.10.2011 19:25
anobbona

XXX.XXX.84.72

na tuhle kobylku jsme narazily, když kámoška sháněla koně na rekreační ježdění. Tahle kobylka byla nabízena za 15tis jako schopná jízdy. Nevěřícně jsme zíraly, když nám ji slečna předváděla pod sedlem, kobča měla špatné zadní nohy - jedna zadní noha nejspíš po rozdrcení spěnkového kloubu, naprosto neohebná, druhá poškozená srůstama jak ulevovala té neohebné noze. Mě teda "uchvátila" svou bojovností, že ač měla problém chodit sama o sobě, tak dala srdce a s bolestí se předvedla i pod tím sedlem.....
Měla jsem ji doma něco přes rok , pak už nebyla schopná se pohybovat po ohradě, kterou mám opravdu hodně kopcovitou a terén je dost těžký, skončila v útulku, kde zemřela - jednou už nebyla schopná se na zadní nohy postavit a selhal jí organismus.
Byl to opravdu velmi hodný a milý koník.

17.10.2011 19:44
werča

XXX.XXX.180.83

TO je hrozný nechápu proč to ty lidi dělají,to nemají srdce a svědomí?? taky jsem si přivedla letos na jaře domu valacha,podvyživeného,očkování a odčervení naposledy rok 2008,přerostlá kopyta... nedůvěřivý,stačilo zvednout víš ruku a hned cukal,nebo vzít do ruky lopatu v jeho přítomnosti byl schopný vyskočit nejmenším otvorem ze stáje.. :( má špatné klouby..ale je denně na pastvě celý den + vitaminy alavis..
Tedka po půl roce miláček rodiny,chodí za mnou jak pejsek..:-)

20.10.2011 22:44
kati

XXX.XXX.224.10

jarkus napsal(a):
tak asi před 6ti dny jsme si vzali kobylku v hrozném stavu, snad se zadaří a dá se dohromady ...

Můžu se zeptat odkud máte kobylku?někoho mi připomíná a jak se jmenuje?Děkuji

21.10.2011 09:15
jarkus

XXX.XXX.1.30

kati napsal(a):
Můžu se zeptat odkud máte kobylku?někoho mi připomíná a jak se jmenuje?Děkuji

Kobča je od Prostějova jmenuje se Linda.

21.10.2011 10:44
kati

XXX.XXX.224.10

jarkus napsal(a):
Kobča je od Prostějova jmenuje se Linda.

Děkuju,docela jsem se lekla jestli to nejni kobylka kterou jsem nedávno prodala na moravu,je jí dost podobná,jsem ráda,že to nejni ona,přeju at se kobylka dá co nejdříve dohromady.

Ctsisi

27.10.2011 02:23
Ctsisi

XXX.XXX.219.7

Ahojky všem. Včera k nám do rodiny přibyl nový člen. Krásná Sisi. Odborníci by podle vad v plemené knize asi přívlastek krásná neužili, ale v naších očích vedle jejího půvabu bledne i Železňák ;). Sisinka byla zabavena majiteli pro neplacení a za to že po ubytování v novém domově přestala klopit uši, by sme ji snesli modré z nebe. Ale je podvýživená a má dovoleno od doktora jen jedno jablko a mrkev denně, tak jsme tedy jen chválili a chválili. Taky bylo za co. Krásně papala seno, taky pila a přes to, že byl včerejší den pro ní hodně těžký, protože žila ještě se 4 koníky, měla dobrou vůli. Ještě její kamarád se zachránil a ostatní dá soud bohužel na jatka. Je malinko zrazená a nemá ráda hřebelcování, tak nás i ji, čeká spousta práce, ale není naštěstí úplně zkažená, takže jsem optimistka. Teď má jeden ohromný úkol. Za 2 měsíce bude maminkou, tak se musí dát dohromady aby byla silná. Zítra ji vyfotím

6.11.2011 20:58
bowly

XXX.XXX.83.11

Verulda : To ze jste z Bely udelali na pohled hezkou kobylku, to vidime vsichni, ale to ze ji je 1 a pul roku a uz na ni davate sedlo a lezete na ni, tim uz se nepochlubite co ? Je to mlade a pokud nevite ze kone se obsedaji ve 3 letech, tak je radsi prosim vas ani nezachranujte, protoze vy ji ublizuje take ! Ta kobyla bude mit casem znicene klouby a slachy a zada, neprojevi se to hned, ale casem ano. Takze kdyz uz jste se rozhodla tu kobylu zachranit, tak to dotahnete do konce a doprejte ji minimalne jeste rok nic nedelani ve vybehu. Nehlede na to, ze to sedlo kterym se chlubite jako vyhodnym kupem za 120,- kc ji ke zdravi fakt neprida, to ji taky znici solidne zada. A vite ze i mit kone doma samotneho je tyrani ? Kone sou stadova zvirata, potrebuji spolecnika.

:-(:-(:-(:-(

Ono ne kazda zachrana kone je pro nej vyhra ! Vy ji sice netyrate psychicky,ale fyzicky ano.

7.11.2011 07:17
kessi

XXX.XXX.106.65

bowly napsal(a):
Verulda : To ze jste z Bely udelali na pohled hezkou kobylku, to vidime vsichni, ale to ze ji je 1 a pul roku a uz na ni davate sedlo a lezete na ni, tim uz se nepochlubite co ? Je to mlade a pokud nevite ze kone se obsedaji ve 3 letech, tak je radsi prosim vas ani nezachranujte, protoze vy ji ublizuje take ! Ta kobyla bude mit casem znicene klouby a slachy a zada, neprojevi se to hned, ale casem ano. Takze kdyz uz jste se rozhodla tu kobylu zachranit, tak to dotahnete do konce a doprejte ji minimalne jeste rok nic nedelani ve vybehu. Nehlede na to, ze to sedlo kterym se chlubite jako vyhodnym kupem za 120,- kc ji ke zdravi fakt neprida, to ji taky znici solidne zada. A vite ze i mit kone doma samotneho je tyrani ? Kone sou stadova zvirata, potrebuji spolecnika.

Ono ne kazda zachrana kone je pro nej vyhra ! Vy ji sice netyrate psychicky,ale fyzicky ano.

Trocu nechápu proč tu slečnu napadáte, jak je to se sedláním atd bylo vysvětleno, jestli je to pravda nebo ne,je věc jejího svědomí. To že je kobyla sama, sice není ideál, ale lepší než aby byla ve stavu v jakém byla předtím, nejednou se stalo že jsem měla koně v samotě a většinou to ustál bez potíží, jde prostě jak moc je na to koník citlivý, podle mé zkušenosti ,,otloukánek snáší samotu lépe. Vím co píšu jsem u koní a hlavně s nimi 26 let, posledních 10let jsem zasvětila právě koním odepsaným a ti jsou většinou právě ve velmi špatném stavu, když né fyzicky tak psychicky vždycky, což se projeví posléze. 7 let jsem provozovala azyl, věřte že není oč stát,činost jsme bohužel museli dočasně ukončit, ale vlastně tajně doufám , že jednou až to bude zase možné a azyl znova otevřeme nebude to třeba, že všichni už budou mít rozum a žádná zvířeta nebudou tuto službu potřebovat....
jj vím utopie, ale bylo by to fajn .
Hezký den všem:-)

7.11.2011 16:28
verulda

XXX.XXX.64.2

bowly napsal(a):

Je vidět Bowli že mě neznáš a neustále mě soudíš na kobylce jsme seděla minutku a to jsem tu již vysvětlila.
To sedlo co byla dobrá koupě (to by mě zajímalo od kud to máš) byla dobrá koupě vzhledem že mám doma sedláře který sedlo zrekonstuoval a opravil. Pokud tě to zajímá.
Krom toho já mám svědomí čistý ,ale ty jsi asi dost zamindrákovaná když neustále někoho napadáš na diskuzích. Neodnesla jsme to jen já ale spousta lidí co se chtělo třeba jen ujistit stejně jako já. Tak si kočičko sáhni do svědomí sama sobě kolik lidiček jsi tady otrávila.
A společníka by jsi potřebovala tak maximálně ty aby jsi se přestala navážet do ostatních.smajlík

Přestaň se do mě laskavě navážet a jestli máš nějaký mindrák chce to spíš nežli diskuzi na fauně PSYCHOLOGA :o))))
VERULDA

7.11.2011 16:49
verulda

XXX.XXX.64.2

bowly napsal(a):

Jen a jen pro BOWLY
citace z pravidel jen kousíček :

Ve fórech nenapadejte ostatní diskutující, pokuste se, prosím, aby na ifauně vládla přátelská atmosféra. Veškeré osobní spory řešte mimo veřejné diskuse.

V případě porušení pravidel má administrátor právo odstranit nevhodný příspěvek, při opakovaném porušení pravidel pozastavit účast na diskusi, případně úplně vyloučit diskutujícího z diskuse i dalších služeb na www.ifauna.cz.

Přátelská atmosféra co takhle kafe :O))))smajlík

7.11.2011 18:59
bowly

XXX.XXX.83.11

verulda napsal(a):
Je vidět Bowli že mě neznáš a neustále mě soudíš na kobylce jsme seděla minutku a to jsem tu již vysvětlila.
To sedlo co byla dobrá koupě (to by mě zajímalo od kud to máš) byla dobrá koupě vzhledem že mám doma sedláře který sedlo zrekonstuoval a opravil. Pokud tě to zajímá.
Krom toho já mám svědomí čistý ,ale ty jsi asi dost zamindrákovaná když neustále někoho napadáš na diskuzích. Neodnesla jsme to jen já ale spousta lidí co se chtělo třeba jen ujistit stejně jako já. Tak si kočičko sáhni do svědomí sama sobě kolik lidiček jsi tady otrávila.
A společníka by jsi potřebovala tak maximálně ty aby jsi se přestala navážet do ostatních.smajlík

Přestaň se do mě laskavě navážet a jestli máš nějaký mindrák chce to spíš nežli diskuzi na fauně PSYCHOLOGA :o))))
VERULDA

Děkuji za opravu nicku, protoze Bowli opravdu nejsem ....a za druhe by me zajimalo jak te neustale soudim a koho dalsiho jeste? Poprosila bych te teda abys mi ukazala nekoho dalsiho koho sem napadala na diskusich...nikoho nenajdes, takze te zadam o omluvu ! Jestli je toto muj 5.prispevek na ifaune, tak je to moc....Sem neprispivam a kdyz uz, tak pokud ja vim, tak do diskuse o polo appaloosach a nebo brezich kobyl...Nejspis si me s nekym pletes.Zamindrakovana fakt nejsem, to zas neurazej ty me ! A ja mam svedomi ciste vis, moji kobyle budou za 2 mesice 2 roky a NIKDY nemela na zadech sedlo ani decku ani podobnou vec, kterou jeste ani nema znat. Ja totiz moc dobre vim, ze na kone se leze ve 3 letech. Nevim cim si dokazala obhajit to, ze sis i jen na minutu sedla na rok a pul letou kobylu, to se totiz omluvit fakt neda...Branit te mohou leda ti, co delaji neco podobneho :-/

O sedle jsem cetla na tvem facebooku a videla ho na fotce, je priserny. A osobne te neznam, to mas pravdu, ale znam nekoho jinyho kdo te zna...

8.11.2011 16:58
jenísek13

XXX.XXX.64.2

bowly napsal(a):
Děkuji za opravu nicku, protoze Bowli opravdu nejsem ....a za druhe by me zajimalo jak te neustale soudim a koho dalsiho jeste? Poprosila bych te teda abys mi ukazala nekoho dalsiho koho sem napadala na diskusich...nikoho nenajdes, takze te zadam o omluvu ! Jestli je toto muj 5.prispevek na ifaune, tak je to moc....Sem neprispivam a kdyz uz, tak pokud ja vim, tak do diskuse o polo appaloosach a nebo brezich kobyl...Nejspis si me s nekym pletes.Zamindrakovana fakt nejsem, to zas neurazej ty me ! A ja mam svedomi ciste vis, moji kobyle budou za 2 mesice 2 roky a NIKDY nemela na zadech sedlo ani decku ani podobnou vec, kterou jeste ani nema znat. Ja totiz moc dobre vim, ze na kone se leze ve 3 letech. Nevim cim si dokazala obhajit to, ze sis i jen na minutu sedla na rok a pul letou kobylu, to se totiz omluvit fakt neda...Branit te mohou leda ti, co delaji neco podobneho :-/

O sedle jsem cetla na tvem facebooku a videla ho na fotce, je priserny. A osobne te neznam, to mas pravdu, ale znam nekoho jinyho kdo te zna...

Zdravím
opravdu mě překvapilo kam se dostala diskuze která měla být věnováná týraným koníkům.
Zaráží mě že někdo dokáže vlízt někomu na fejs i když ho ten dotyčný nemá v přátelích tam slídit co bylo napsáno a ještě to používat na fauně!!!!!!smajlíksmajlíksmajlík
Tak to je fakt odpor odporný.
Chce to se trochu zamyslet né.smajlík

A taky si myslím že pokud koník nechce tak to dá dost jasně najevo.
Můj valach když se mu něco nelíbí je to vidět a jestli ona udělala s toho koně od hnoje s vyděšeným výrazem co nezná nic jen mlácení kobylku co se nebojí hadru a přestala kousat tak si myslým že má Verulda kus práce zasebou. Nechci se ji zastávat myslím že na odsedání je brzo já jsem Kellyho obsedala byli mu něco přes dva roky ,mám ho jen na couračky lesem a pokud se koník nezatěžuje denně ale ze začátku jen tak dvakrát do týdne na hoďku nic se mu nestane. Sedlo jsem mu také zkoušela tak v tom roce a půl aby si spíš zvykal.

Veruldo nic si s toho nedělej projdi si přátelé ,zabezpeč si fejs líp.

Hlavně klid to tvá Bela potřebuje nejvíc držím palec a Bovvly víš co je to soukromí???????????
No třeba ten cizí fejs!! S přátelským pozdravem Ať vám koně jdou

9.11.2011 19:38
bowly

XXX.XXX.83.11

jenísek13 napsal(a):
Zdravím
opravdu mě překvapilo kam se dostala diskuze která měla být věnováná týraným koníkům.
Zaráží mě že někdo dokáže vlízt někomu na fejs i když ho ten dotyčný nemá v přátelích tam slídit co bylo napsáno a ještě to používat na fauně!!!!!!smajlíksmajlíksmajlík
Tak to je fakt odpor odporný.
Chce to se trochu zamyslet né.smajlík

A taky si myslím že pokud koník nechce tak to dá dost jasně najevo.
Můj valach když se mu něco nelíbí je to vidět a jestli ona udělala s toho koně od hnoje s vyděšeným výrazem co nezná nic jen mlácení kobylku co se nebojí hadru a přestala kousat tak si myslým že má Verulda kus práce zasebou. Nechci se ji zastávat myslím že na odsedání je brzo já jsem Kellyho obsedala byli mu něco přes dva roky ,mám ho jen na couračky lesem a pokud se koník nezatěžuje denně ale ze začátku jen tak dvakrát do týdne na hoďku nic se mu nestane. Sedlo jsem mu také zkoušela tak v tom roce a půl aby si spíš zvykal.

Veruldo nic si s toho nedělej projdi si přátelé ,zabezpeč si fejs líp.

Hlavně klid to tvá Bela potřebuje nejvíc držím palec a Bovvly víš co je to soukromí???????????
No třeba ten cizí fejs!! S přátelským pozdravem Ať vám koně jdou

Kdyz nekdo nema zabezpecenej fejs a dava tam takovy veci, tak je to jeho problem....do soukromi nikomu nelezu, vidim jen to, co ta dotycna osoba je ochotna ukazat verejnosti !!!! Tobe snad prijde za Facebooku je neco neverejnyho ? Neco kam nikdo nemuze? Muzu si koukat az tak daleko, jak mi to jen zabezpeceni dovoli a to se jako na me nezlob, ale kdyz si to nekdo nezamkne, tak ma proste smulu a nazdar.smajlík Kdyz nechci aby nekdo neco videl, tak to nedavam na internet ! Takze tvoje promlouvani do duse o tom jestli vim co je soukromi, sou trosku mimo misu..

Jinak fandim vsem lidem co zachranili nejakeho konika, obdivuju je, ale pardon, kdyz nekdo dela neco, co se mi fakt nelibi a neni to normalni, tak nebudu mlcet a delat jak je to super smajlík. Ja sem napsala ze kobylka vypada mnohem lip, ze ji do kupy dali...proti tomu nemuzu nic namitat, ale na druhou stranu proste delaj neco, co se v tak mladym veku nedela... Ano at trenuji s hadrem, s plachtou, uci ji na voditku, ale davat sedlo a sedat na ni je proste brzo.... A nedivim se ze to obhajujes..kdyz si delala to samy.

Mozna by nebylo od veci, kdyby nekdo napsal knihu o tom v kolika letech spravne obsedat, tak aby kun v budoucnu nemel problemy.

Evelotta

10.11.2011 17:14
Evelotta

XXX.XXX.103.27

Dobrý den, mohu se zeptat od kud jste koníka pořídila? A nějaký popis bližší? :) Moc děkuji za odpověď

10.11.2011 19:13
evelotta

XXX.XXX.103.27

werča napsal(a):
TO je hrozný nechápu proč to ty lidi dělají,to nemají srdce a svědomí?? taky jsem si přivedla letos na jaře domu valacha,podvyživeného,očkování a odčervení naposledy rok 2008,přerostlá kopyta... nedůvěřivý,stačilo zvednout víš ruku a hned cukal,nebo vzít do ruky lopatu v jeho přítomnosti byl schopný vyskočit nejmenším otvorem ze stáje.. :( má špatné klouby..ale je denně na pastvě celý den + vitaminy alavis..
Tedka po půl roce miláček rodiny,chodí za mnou jak pejsek..:-)

Dobrý den, mohu se zeptat od kud jste koníka pořídila? A nějaký popis bližší? :) Moc děkuji za odpověď

Přidejte reakci

Přidat smajlík