divkanakoni
napsal(a):
Tak lidičky přispívejte.Chtěla bych se zeptat:
Jaký je rozdíl mezi stájovou a výběhovou dekou?
ahojky, mno ja myslim ze výběhová je většinou i nepromokavá, zato stájová je spíš z promokavýho materialu..teda myslim že to je jenom tenhle rozdíl, pak asi ještě v zateplení, ale to už může bejt tlustá výběhová i slabá, to už záleží na tobě.. :)
divkanakoni
napsal(a):
Tak lidičky přispívejte.Chtěla bych se zeptat:
Jaký je rozdíl mezi stájovou a výběhovou dekou?
Cauky.
Ja bych se chtela zeptat cim krmite sve koniky aby poradne tloustli.Muj dostava seno a jecmen.Plus samo tvrdy chleba,jablka a tak...a taky pastva,ze jo..:)
Mam ho teprve mesic,ale zda se ze moc nepribira.Spis se mu jen trosku zakulatilo bricho a jakoby "spadlo" a vic mu kouka pater mi prijde.O zebrech a jinych kostech ani nemluvim.Nechci krmit ovsem nebo tak,kvuli bujnosti.Je to byvaly dostihak.Nekde jsem slysela ze na tloustnuti jsou dobre kvasnice? Zkouseli jste? Nebo neco jineho? Diky za rady.
ukulemba
napsal(a):
Cauky.
Ja bych se chtela zeptat cim krmite sve koniky aby poradne tloustli.Muj dostava seno a jecmen.Plus samo tvrdy chleba,jablka a tak...a taky pastva,ze jo..:)
Mam ho teprve mesic,ale zda se ze moc nepribira.Spis se mu jen trosku zakulatilo bricho a jakoby "spadlo" a vic mu kouka pater mi prijde.O zebrech a jinych kostech ani nemluvim.Nechci krmit ovsem nebo tak,kvuli bujnosti.Je to byvaly dostihak.Nekde jsem slysela ze na tloustnuti jsou dobre kvasnice? Zkouseli jste? Nebo neco jineho? Diky za rady.
Dobře tloustnou po granulích... některé druhy jsou přímo výkrmné.
ukulemba
napsal(a):
Cauky.
a co skusit jeste otruby?? pokud nepribira na pateri krmeni to nezmeni pater se musi osvali napr lonzovanim ale vyvazanym konem nebo jizda na otezi s dobrym prilnutim aby se kun sbalil.mela sem ten samy problem ale stridala jsem lonzovani (staci i prehodit oteze za trmeny) a vyjizdky( dlouhe klusove useky a cvalani do kopce aby kun zabral i zadovymi svaly) jinak konika za mesic nevykrmis ale jecmen na krmeni nestaci chce to jeste nejake dopnky tj. otruby, plevy, nebo i oves +kukurici aby se vyvazili hodnoty. ja krmim 3l oves+jecmen (1:1) a otruby 1l tuto davku 2x denne nebo jeste rozdelit 6l ovsa a jecmene+ 1l otrub na tri davky.snad sem aspon trochu pomohla
ukulemba
napsal(a):
Cauky.
aby pořádně tloustla, nekrmim nic aby stloustla, protože je tlustá až až... Má v noci seno a od rána do večera pastvu. sůl a vodu pořád k dispozici. Večer chlebík, mrkvičku, jablíčko(krade sousedům) a hrstku musli pro mladý koně, kvůli vitamínkům ;)
ukulemba
napsal(a):
Cauky.
Já doporučuji otruby,na výkrm výborné,výsledky zaričený,sama s tím koníka ted na zimu prikrmuju,jen pozor nemají se uzivat dlouhodobe.s těma granulema bych byla opatrna,museli by to být granule opravdu speciální na vykrm,jinak bych se tomu vyvarovala,takove standarty jsou pomerne energicke,primo vyzkouseno na konikovi,pridala jsem mu a uz byl tanec.Jinak mi krmime ted senem s jetelem ci co to presne je,seno nevypada nejak hezka ale konikum moc chutna a je to pry hodne objemove,ale to neni z me hlavy bylo mi to řečeno.Jinak má kombinace tohoto sena + ráno granule relax k tomu trošku standartu+večer otruby (1l)+rohlicek či jablíčko skvele funguje koni se pomalinku obaluje uz mu nekoukaji žebra,ale zas nemá žadny pupek,je tak akorat.Jinak jak tu nekdo psal prede mnou je treba vhodne prace aby se jen netvorilo senne bricho.
ukulemba
napsal(a):
Cauky.
Ahoj, jak píšeš, koníkovi se zakulatilo břicho a spadlo = senné břicho, chtělo by to trochu práce, na to aby se břicho zase "zvedlo" je dobrý rychlý cval.
jenetka
napsal(a):
Ahoj, jak píšeš, koníkovi se zakulatilo břicho a spadlo = senné břicho, chtělo by to trochu práce, na to aby se břicho zase "zvedlo" je dobrý rychlý cval.
Diky moc..s konikem teprve zaciname a je mlady.Neumi nic,jen litat na draze.Takze zatim asi jen to lonzovani.Aby se mu utvorily ty svaly na hrbete.Protoze zatim nema ani tuseni jak ma nosit hlavu a tak.Snazim se mu to vysvetlit ale zatim to moc nejde.Nechci na nej tlacit.Jeste jednou diky:)
ukulemba
napsal(a):
Diky moc..s konikem teprve zaciname a je mlady.Neumi nic,jen litat na draze.Takze zatim asi jen to lonzovani.Aby se mu utvorily ty svaly na hrbete.Protoze zatim nema ani tuseni jak ma nosit hlavu a tak.Snazim se mu to vysvetlit ale zatim to moc nejde.Nechci na nej tlacit.Jeste jednou diky:)
TAK MÁM DOTÁZEK..
Jaké očkování by mělo podstoupit 6 měsíční hříbko..?A je normální,že ji občas lupně v kloubech,nebo mám pátrat po důvodech..??Když ji strouhal kovář,nevšimnul si nějakých vad nebo tak neco..Děkuju