sasina
napsal(a):
máme se jet koukat do Vlachovic na poníky, prý je tam stádo, ze kterého si můžeme vybrat. Nevíte někdo, jak to tam vypadá a nebo nemáte odtud někdo poníka?
Znám z tama plno koní, je to Sectori stáj - dostihovka, majitel pan Ševčík, má tam hodně ponclů okolo 100 - nic moc stav, postarejte se sami..koně jsou ale tvrdí a levní, hodní, kupovaly jsme z tama hřebečka za 5tis. ani nevěděl kdy jse narodil (hříbata jse rodí sami)..Podle mě kdyby se mu z tama pár ztratilo, ani si toho nevšimne, samozřejmě nejsou s průkazem, nebo dokonce s PP, to jen ti ze stájí, ne z pastvin, až na vyjímky..Můj názor
jessy key
napsal(a):
Znám z tama plno koní, je to Sectori stáj - dostihovka, majitel pan Ševčík, má tam hodně ponclů okolo 100 - nic moc stav, postarejte se sami..koně jsou ale tvrdí a levní, hodní, kupovaly jsme z tama hřebečka za 5tis. ani nevěděl kdy jse narodil (hříbata jse rodí sami)..Podle mě kdyby se mu z tama pár ztratilo, ani si toho nevšimne, samozřejmě nejsou s průkazem, nebo dokonce s PP, to jen ti ze stájí, ne z pastvin, až na vyjímky..Můj názor
Poníka z tama mám-no nevím.hodní poníci-nic pro začátečníka-jsou to divoši co nikdy neviděli lidi.Drastický odchyt.Kupovali jsme tříletého(teď zhruba 3 a půl až 4-no teď jsme podle zubů zjistili,že má stěží dva!!!
Někteří mají špatnou stavbu těla
Je s nimi hodně práce a posléze je to kůň pro jednoho,jiných se bojí.Je vyděšen z každé kravinky,prostě divoký kůň....
kikuska
napsal(a):
Poníka z tama mám-no nevím.hodní poníci-nic pro začátečníka-jsou to divoši co nikdy neviděli lidi.Drastický odchyt.Kupovali jsme tříletého(teď zhruba 3 a půl až 4-no teď jsme podle zubů zjistili,že má stěží dva!!!
Někteří mají špatnou stavbu těla
Je s nimi hodně práce a posléze je to kůň pro jednoho,jiných se bojí.Je vyděšen z každé kravinky,prostě divoký kůň....
No, my chjceme poníka jenom pro jednoho člověka.Nevadí nám, když nebude věřit.Jak je asi vysoký ten tvůj a jak asi ostatní? D9k.Takže si to mám asi dost zkontrolovat,co?
sasina
napsal(a):
No, my chjceme poníka jenom pro jednoho člověka.Nevadí nám, když nebude věřit.Jak je asi vysoký ten tvůj a jak asi ostatní? D9k.Takže si to mám asi dost zkontrolovat,co?
no,jsou to menší ponďové,výšku neodhadnu,ta to jsem antitalent.Je to hodně náročný a nebezpečný.ale stojí to za to-osobně bych neměnila-není nic lepšího než syrovej Kůň...
kikuska
napsal(a):
no,jsou to menší ponďové,výšku neodhadnu,ta to jsem antitalent.Je to hodně náročný a nebezpečný.ale stojí to za to-osobně bych neměnila-není nic lepšího než syrovej Kůň...
ahojky, poníka jsem si odtud měla také kupovat. Je to divoké zvíře, ale myslím, že určitě to jde, že kiki? letos z toho zatím ale sešlo, uvidíme když tak příští rok. Poníci jsou tam divoce, pouze mladé hřebečky měl zvlášť. jeden se mi hodně líbil. Jinak hříbata z hlavního stáda by měla být po Fredym, hřebci, který je součástí stáda, má PP i licenci. Můžu sem dát nějaké fotky poníků z Vlachovic.
ettelwen
napsal(a):
ahojky, poníka jsem si odtud měla také kupovat. Je to divoké zvíře, ale myslím, že určitě to jde, že kiki? letos z toho zatím ale sešlo, uvidíme když tak příští rok. Poníci jsou tam divoce, pouze mladé hřebečky měl zvlášť. jeden se mi hodně líbil. Jinak hříbata z hlavního stáda by měla být po Fredym, hřebci, který je součástí stáda, má PP i licenci. Můžu sem dát nějaké fotky poníků z Vlachovic.
ahoj, to by jsi byla moc hodná, kdyby jsi sem hodila nějakou fotečku.My bychom si měli brát nějakého mladého hřebečka, tak od dvou let výš... Tak pokud máš nějakýho i takovýho, tak se ráda kouknu.A ty prosím taky nevíš od kolika do kolika se pohybuje KVH?
sasina
napsal(a):
ahoj, to by jsi byla moc hodná, kdyby jsi sem hodila nějakou fotečku.My bychom si měli brát nějakého mladého hřebečka, tak od dvou let výš... Tak pokud máš nějakýho i takovýho, tak se ráda kouknu.A ty prosím taky nevíš od kolika do kolika se pohybuje KVH?
je tam výška i okolo těch 90cm, to jsou ti maličcí a potom výšky asi tak do těch 120cm ... možná někteří i víc, ale spíš ne.
ettelwen
napsal(a):
je tam výška i okolo těch 90cm, to jsou ti maličcí a potom výšky asi tak do těch 120cm ... možná někteří i víc, ale spíš ne.
další
Je to prý největší stádo poníků v republice a opravdu jsou to naprosto divocí koně,takže je s nima dost práce.Na druhou stranu jsou nezkažení,takže jak si je naučíte,tak je máte.Určitě bych brala ale radši mladší-jsou ještě tvárnější.Doma žádného nemáme,ale co znám z okolí,jsou vzásadě hodní(až na pár vyjímek,kde je chyba v majiteli).Chce to ale fakt spoustu času a trpělivosti...
radulkav
napsal(a):
Je to prý největší stádo poníků v republice a opravdu jsou to naprosto divocí koně,takže je s nima dost práce.Na druhou stranu jsou nezkažení,takže jak si je naučíte,tak je máte.Určitě bych brala ale radši mladší-jsou ještě tvárnější.Doma žádného nemáme,ale co znám z okolí,jsou vzásadě hodní(až na pár vyjímek,kde je chyba v majiteli).Chce to ale fakt spoustu času a trpělivosti...
aha to by mi vůbec nevadilo ale zajímalo by ěm jestli jsou tam i větší třeba okolo 140 a víc ? nebo jen malý ?
Zdravím,s panem Ševčíkem se moc dobře znám a také jsme od něj už nějaké poníky měli.Dovolím si oponovat těm,kteří ho a jeho chov jen kritizují.Poníci opravdu žijí volně,dalo by se říct,že divoce ale není pravda,jak jsem tady četla,že neznají lidi a bojí se.Hned po příchodu na pastvu se k Vám celé stádo rozejde a začne zkoumat,co jste přinesli,nebo se příjdou nechat jen tak podrbat.Samozdřejmně s vyjímkou čerstvě narozených hříbat,které si teprve zvykají.Poníky chodí ošetřovatelé pravidelně kontrolovat,takže nehrozí,že by si nikdo nevšiml,že nějaký zmizel,jak tady bylo zmíněno!Své výhody tento volný chov popravdě má ,tak odolné a zdravé koně,jsem dlouho nepotkala.Navíc každý poník od p.Ševčíka,kterého jsem později u nových majitelů potkala,byl jen vychválen a hlavní obdiv sklízela jeho mírumilovná a klidná povaha.Z vlastní zkušenosti můžu říct,že naše kobylka,kterou jsme si přivezli v 6 měsících,se otrkávala tak 3 dny,pak byla největším miláčkem a mazlíkem ve stáji,milovala děti a nikomu by neublížila.
Jinak k poníkům na prodej,nyní je tam dost ročků-poníků kolem 100cm KVH ale také ročci ze stakošek po Naganovi (hafling),které byli připuštěny QH,z nich jsou tam nějaké strakošky a taky něco plavého (v dospělosti kolem 140cmKVH).Jinak letošních hříbátek je také spouta,určitě bych nad koupí poníka z Vlachovic neváhala .
Ještě reakce na dotaz,kde se Vlachovice nacházejí - za Slavičínem směr Vlachovice-Vrbětice,ve Vlachovicích na křižovatce směr Haluzice,asi 400m za Vlachovicemi je odbočka vpravo,kde vjedete přímo na příjezdovou cestu ke stáji.
Na fotce kobylka od p.Ševčíka z poničky Stázky po Naganovi.
zuzka7
napsal(a):
Ahojky prosím a můžu se tě zeptat jestli tam má na prodej i tedn nějakou klisnu .. okolo těch 140khv..nejlépe šimlu,isabelu,černou....klidně od 2 let i více... ale zajímá mě cena ?děkuji ...
Má tam na prodej tři ročky,pohlaví nevím ale můžu se zeptat,zjistím i cenu,my jsme tu naši koupili za 20tis.Napíšu odpoledne
Jsou poníci s původem, když jsou už tak drazí nebo je to pořád pastevní směska bez jakékoli evidence či průkazu?
Také z tama máme poníka, teď už 7mi letého a je suprovní, bohužel ale nepoužítelného do chovu. Nad tím, jsem začala přemýšlet až později a kdyby to nebyla srdcová záležitost, tak i lituji, že jsem nekoupila ponyho třeba z HorseWay. Byl by za stejnou cenu, také z pastvin a navíc i registrovaný s PP.
lerry
napsal(a):
Jsou poníci s původem, když jsou už tak drazí nebo je to pořád pastevní směska bez jakékoli evidence či průkazu?
Také z tama máme poníka, teď už 7mi letého a je suprovní, bohužel ale nepoužítelného do chovu. Nad tím, jsem začala přemýšlet až později a kdyby to nebyla srdcová záležitost, tak i lituji, že jsem nekoupila ponyho třeba z HorseWay. Byl by za stejnou cenu, také z pastvin a navíc i registrovaný s PP.
Tyhle ročky jsou ze strakošek (po haflingovi Nagano) a jejich otcem je QH také registrovaný plemeník.20tis mi nepříjde moc,kamarádka si tam koupila ročku také za 20tis a jako dvouletou ji prodala za 55tis.
taky se mi to zdá drahé....
ta straka vypadá jak kráva, senný bachor až po zem...
měli jsme z tama dva hřebce, ovšem bez PP, už bych tohle nikomu nedoporučovala, berte od chovatelů co mají k tomu doklady, než se křížít takto nadivoko...to je jedno že kříží dva původové ale od kdy se kříží jakejsi hafling s QH nebo poníky? pan Ševčík má špičkovou dostihovou stáj, tím to ale končí, poníci jsou opravdu levná odnož poníků, v dnešní době jdou sehnat krásní ušlechtilí papíroví poníci s charakterem a výkonností za dobrou cenu. Lepší než brát tohle a pak to živit....
No já bych se křížení nebránila.Pokud se to dělá uvážlivě(ne chlaďák na poníka atd.),bývalí to houževnatější a odolnější koníci než čistokrevní.To platí u koní stejně jako u psů.A senné břicho se prací časem spraví.Horší je to s tím učením.VÍM,že se poníci na prodej často chytají do lasa,poněvadž jinak to nejde.Určitě je tam i pár ochočených,ale jinak je to čistě množírna.A upřímě-nějaké papíry jsou mi šum a fuk,pokud nechci brát dotace na určitá plemena.
Jo to si říká občas každý...papíry jsou mi šuma fuk. U mě to tak také bylo, než mi komisař řekl, jak je ten kůň dokonalý a že by to byl super plemeník, ale smůla když je bez původu. Šel vykastrovat, protože porušovat zákony rozhodně nehodlám, i když takové "chovy" vyjdou určitě levněji a jak je vidět v ČR je to oblíbená činnost.
Budoucí zájemce si ale musí připočítat i náklady na registraci koně, odčervení, očkovaní, protože nic z toho tito poníci, na kterých se jen vydělává absolvované nemají.
Kamarádku teda obdivuju, že měla odvahu prodat dvouletý mix za 55tis. Za tu cenu se dá sehnat už i hříbě čistého američana nebo super přiježděný poník, tak nechápu, který blázen si koupil tak draze koně bez původu, který zatím ani nic neumí.
Pro informaci slečny,co píše,že ta straka vypadá jak kráva a má senný bachor až po zem.......tak straka je na fotce březí,není to senný bachor,z ní je teď ta ročka.Jinak není to tam neřízený chov a už vůbec ne hřebci bez původu,všichni hřebci jsou registrovaní plemeníci.Tady to spíš vypadá,že je někdo na p.Ševčíka vysazený,než že by o tom něco věděl .
Když jsme si odváželi mladou my,dostali jsme ji odčervenou,měla výžeh a pak poslali průkaz a myslím,že to určitě nebylo tím,že se známe ale chodí to tam tak vždycky.Je to každého věc,já osobně mám plnokrevníky ale když byla potřeba koupit něco menšího,vyrovnaného,s čím se dobře pracuje,neváhala bych tam jet znova,navíc to v plánu máme.Z Vlachovic mám ještě poníka,můžou na něm jezdit 3leté děti sami,je to mazel,spíš se chová jako pes než kůň,nvíc má pevné zdraví a je supr odolný.Je to věc názoru,samozdřejmně ti,kteří mají papírové koně ze supr původem,nebudou podporovat chov poníků ve Vlachovicích.
všechny plemena půjdou do pr....jestli tohle budou lidi dělat, přesně tak množírna.....buď chovám koně pořádně nebo nijak. proti panu Ševčíkovi nic nemám, je mi jasné že z toho má dotace....:-)
za kobylu s bachorem se omlouvám ale i tak je dost tučná
člověk co koním rozumí tak dá raděj peníze do něčeho co má původ a chová se to generace, než takové kříženečky
Od Ševčíka z Vlachovic koukám ve vedlejší ohradě na ponici už pár let.
Hnědka cca 120 kvh, muchařka jako blázen ( kus krku a nad ocasem v sezonu sedraná na holou kůži). Koupili ji tuším šestiletou - samozřejmě mimo muší sezonu - takže zarostlou, bez původu, pro dítě za 6 tisíc. Do dvou let navíc ztratila zrak, takže pak už s ní chodili jen na vycházky jako se psem. Ikdyž nenajezdili na ní toho příliš ani předtím, nebyla zrovna spolupracující poník pro začínajícího jezdce. Teď už léta jenom postává v ohradě s ovcí... co taky se slepou muchařkou....
Takže není to zas tak až úplně bílé, s množírnou.
Zarostlé muchaře neznalým bez upozornění prodávají jen mizerní handláci .
Kdysi jsem se tam byla podívat a musím uznat, že sama bych si nějakého vybrala. Někteří byli opravdu líbiví. Bylo vidět, že jsou syroví, ale rozhodně ne zákeřní a byli ve velmi dobré kondici. Pro poníky je rozhodně lepší takovýto pastevní odchov než zavření v boxe. Mě jen zaráží cena. Za ročního malého křížence bez původu kolem 20tisíc? Vždyť nedaleko u Kroměříře se za tu cenu prodávají roční a dvouletí původoví shagya arabi... A obhajování, že je ,,to" po QH s PP, ... sama jsem nedávno koupila 4 letou syrovou kobylu z pastvin po QH, rodiče zapsané v průkazu, očkovaná, odčervená, super charakter (za týden jsem na ní jezdila na ohlávce), za 18 tisíc + doprava. Ne přes známé, normálně na inzerát. Tedy na můj vkus jsou ve Vlachovicích ceny opravdu vysoké, neodpovídající někdy nabízeným zvířatům. Ale pokud se najdou lidé, kteří toto koupí, pak je to v pořádku a za to bych pana Ševčíka rozhodně nekritizovala. Kdo nechce, kupovat nemusí. On není z těch, který by koně lidem nutil.
Tak všichni hřebci určitě registrovaní nejsou, pokud vím toho QH co uvádíte jako registrovaného hřebce,není náhodou palomino se širokou lysinou a jmenuje se Gibon?tak ten registrovaný určitě není a nikdy nebude, je to hřebec který má v sobě, haflingra, plňasku a QH, tak registrovaný asi není..a vím že ho tam pan Ševčík má a je přímo ve stádě, jelikož si ho pujčuje každý rok od našeho známého..a letos si ho pujčil zase..
Tak jsem zaslechla, že od příštího roku bude křížení koní trestné pod vysokou pokutou. Pro jednotlivého chovatele částka bude kolem 50 000 a pro organizace až milionová..... Riziko bude podstupovat i ten, který si koně bez papírů koupí. Pan Ševčík je znám a je možné, že kontolám se nevyhne. Takže jestli jsem to dobře pochopila, pro každé narozené hříbě v příštím roce, které bude bez původu se jeho majitel vystavuje riziku pokuty, pokud neřekne odkud hříbě koupil. Ponese si za to zodpovědnost. A prý se po tom půjde tvrdě...
Já osobně nevyzdvihuji žádný způsob-ať už papírací či kříženci. Vždycky jsem se snažila o papírového koně až do té doby než jsem narazila. Český chov je doslova zmrven (promiňte mi ten výraz) koňmi ze zahraničí. Tedy licentovanými hřebci. Například, pro nás německý kůň má jméno i váhu a chovatelé připouští, ale to, že v Německu tenhle kůň nemá hodnotu a němci by si takovým hřebcem svoje kobyly nepřipoustili, to už se tady nevidí. Tam jsou tito koně nevhodní a vyřazení a u nás lidi po nich šílí. Ale tito koně třeba předají i genetické vady, které koník může, ale i nemusí získat. Můj kůň na tyto geny silně doplatil a vím, že není sám....ale to už se raději nevidí....ale to, že u nás takoví plemenní hřebci aby přešli parkur musí být dopování proti bolesti, to se už taky raději nevidí...copak tohle se dělo kdysi dávno, kdy český chov měl svoje jméno a kvalitu a úroveň???
Kdybych měla stát před dalším rozhodnutím, jakého nového koně si pořídit, tak osobně bych šáhla po kříženci.
Ještě by mě zajímal ten poměr......kolik je zdravých papírových koní a kolik mrzáckých a kolik je zdravých kříženců a kolik je mrzáckých???? Myslím, že ten poměr, aspoň, co já měla osobně tu možnost sledovat, je, že zdravých kříženců je daleko více...
Jenom chci dodat, že tohle je jen můj osobní názor, pokud se mýlím, omlouvám se.
Myslím, že si pletete křížení a černou plemenitbu. Pokuta 50 000,- pro fyzickou osobu (a pro právnickou mnohem více) platí pro černou plemenitbu. Černá plemenitba (připouštění hřebcem bez licence, nebo dokonce hřebcem bez průkazu, nebo na kobylu bez průkazu) je bezpochyby špatné. Když pomineme krácení daně s tím spojené, tak už jen to že koně nejsou vyšetřeni na přenocné nemoci a není kontrola přenosu genetických vad na hříbě (plemeníkovy s licencí je licence odebrána, když se zjistí, že přenáší vadu).
Za křížení (připuštění licencovaným hřebcem původové kobyly- jen jiného plemene) boužel zádný postih nehrozí a hrzit ani nebude. Je to škoda, protože( ač jsou nekteří kříženci velmi povedení), křížení je sázka do loterie a časo se (hlavně díky neznalosti "chovatelů" rodí hříbata z nehodících se spojení, často exteriérově podprůměrná.
Ano i z čistokrevného chovu se rodí hříbata mizerná a i tam to je většinou neznalostí chovatele, výběru chovných kobyl "srdcovek" a né kvalitních. Český chov a čaští koně jsou na tom býdně. Každé druhé hříbě je po nějakém nelicencovaném hřebci, jen protože je strakatý, nebo "zasněžený". Je to ostuda.
Masové připouštění levných plnokrevných kobyl americkými hřebci s atraktivní barvou a jiné "chovné" praktiky jsou opravdu smutné. Zákony v ČR na toto máme, škoda že nefungují jak by měli.
Co se týče kontrol, je pravda, že v poslední době se inspektoři na toto zaměřují a u koní bez uvedených rodičů v průkaze si zjišťují původní majitele atd. Pokud to půjde tímto směrem a černá plemenitba bude tvrdě postihována, je to jen dobře.
Tak to je teda bohužel pěkná blbost.Zabýváme se dlouhodobě plemennými koňmi včetně zkoušek výkonnosti atd. a to co se často dostane do chovu je k pláči.Nerozhoduje často kvalita koně,ale jméno majitele.Vím o plemeníkovi,který nemá ani stanovené míry,ale majitel je pracháč a chce mít plemeníka,tak se dostal do chovu na úkor kvalitních hřebců se super exteriérem.Dalšího uchovnili jen kvůli barvě i když také neměl míry a ještě měl měkkou spěnku.A takových případů je mnohem víc.Vím i o plemenných kobylách s takovou letní vyrážkou,že přes léto musí stát v zarýglované maštali a běda jak se k ní dostane moucha.Hříbě tam je pochopitelně s ní až do odstavu.A spousta jiných a jiných problémů u spousty dalších plemenných koní.
Zlatí kříženci......To jsou nejlepší a nejzdravější koně,co v maštali máme.
Nevyjádřila jsem se asi uplně správně. Chtěla jsem napsat, že by se MĚLI nekvalitní jedinci z chovu vyřazovat. "Paragrafy " na to jsou.
Realita je samozřejmě jiná, všichni víme, jak to s chovem většiny plemen v ČR je. Ale neměli bychom (jako čeští chovatelé) spíš bojovat za to, aby se změnilo toto, než křížit všechno se vším a provozovat černou plemenidbu s tím, že kříženci jsou zdravější a Pepův Jurášek z Dolní lhoty má pevnější spěnky, než plemeník co stojí v Písku?
No jo ale JAK bojovat?Když se ozvu,můžu si být jistá,že se naše koně už do chovu nedostanou.Je to všechno HNUSNÁ politika.Prostý člověk je v tomhle bezmocný.Pamatuju se že i ná výstavách se umístění našich koní odvíjelo od pytlů ovsa darovaného jako "sponzorský" dar.Nakonec nás to tak znechutilo,že jsme se přestali podobných akcí účastnit.A v plemenitbě je to stejné.Proto dokud se to nezlepší,radši dám přednost kvalitnějšímu hřebci i za cenu,že nezůstanu v rámci plemene.Bohužel totiž nejsme tak bohatí,abychom si uchovnění mohli koupit.
radulkav
napsal(a):
No jo ale JAK bojovat?Když se ozvu,můžu si být jistá,že se naše koně už do chovu nedostanou.Je to všechno HNUSNÁ politika.Prostý člověk je v tomhle bezmocný.Pamatuju se že i ná výstavách se umístění našich koní odvíjelo od pytlů ovsa darovaného jako "sponzorský" dar.Nakonec nás to tak znechutilo,že jsme se přestali podobných akcí účastnit.A v plemenitbě je to stejné.Proto dokud se to nezlepší,radši dám přednost kvalitnějšímu hřebci i za cenu,že nezůstanu v rámci plemene.Bohužel totiž nejsme tak bohatí,abychom si uchovnění mohli koupit.
Máte pravdu...bohužel, i svody klisen jsou o úplatcích...nejlepší není ta, která je opravdu nejlepší, ale ta, jejíž majitel umí dát nemalý úplatek.....tohle je fakt, a když na to pořadatel přišel, tak to byl u nich poslední svod, protože u nich vždycky bylo jejich jméno čisté. Bohužel, takových čestných pořadatelů je poskrovnu.....
radulkav
napsal(a):
To se jako v rámci plemene nenajde žádný kvalitní hřebec??? Ono vůbec vozit do týhle republiky čistokrevný koně je házení peněz do hnoje. Na co? Už první generace bude z 98procent samý kříženec a pak se to začne vůbec prskat podle toho co zrovna frčí
Daysiluca

XXX.XXX.49.161
Je ještě mozmost koupit si poníka? dystak kontak. děkuji.
Http://www.hrebcinvlachovice.cz/?page_id=9 třicet vteřin hledání na google. Stačí si zavolat ne?
Ahoj, oživuji staré téma ale nechci řešit chov pana Ševčíka jako takový, o to mi nejde. My si od něj koupili poničku, /má průkaz/. Příjemné jednání, z naší strany spokojenost. Ponička je velmi hodná, březí po Fredym. /dostali jsme nejen papíry ale i připouštěcí lístek/. Tak by mě jen zajímalo, zda někdo nemáte koně ž Vlachovic, jehož máma je Amálka. Prý už měla víc než 10 hříbátek...tak bych ráda nějaké viděla.