Takže,v říjnu jsem si přivezla 5 měs kobču(brzy ji odstavily) a původní majitelé mi tvrdili,že je odčervena.Poslední 2 dny má v ho**** bílý červy.Radši se ptám,než je seřvu po telefonu,jestli je možné,že odčervená byla,ale že to nějak nezafungvalo. Druhý dotaz,jaké by měla mít očkování a na kolik mě to přibližne vyjde..?(jinak mi k ni nedali ŽÁDNÝ PRŮKAZ) Třetí dotaz.Dneska jsme byly na procházce a přišlo mi,že zadníma nožkama tuká do předních.Ale ne pořád a ne v klusu...že to je jen líný hříbě a nechtějí se jí zvedat nohy......??To je totiž moje noční můra..Nemocny nohy...tak děkuji za rady
nature
napsal(a):
Takže,v říjnu jsem si přivezla 5 měs kobču(brzy ji odstavily) a původní majitelé mi tvrdili,že je odčervena.Poslední 2 dny má v ho**** bílý červy.Radši se ptám,než je seřvu po telefonu,jestli je možné,že odčervená byla,ale že to nějak nezafungvalo. Druhý dotaz,jaké by měla mít očkování a na kolik mě to přibližne vyjde..?(jinak mi k ni nedali ŽÁDNÝ PRŮKAZ) Třetí dotaz.Dneska jsme byly na procházce a přišlo mi,že zadníma nožkama tuká do předních.Ale ne pořád a ne v klusu...že to je jen líný hříbě a nechtějí se jí zvedat nohy......??To je totiž moje noční můra..Nemocny nohy...tak děkuji za rady
je to možné chce to na odčervení pasty střídat.a že si přišlapuje tak stíhá ,má podsutý postoj ,ale hříbě roste a může se postoj trochu srovnat,kopýtka by chtělo pravidelně ošetřovat kovářem
nature
napsal(a):
A je normální,když si ulevuje na nožky....???Mám z toho fakt hruzu...
Nejlepší by bylo poradit se s vetem a píšu to nerada, ale určitá doba, kdy z nějakého důvodu můžeš koně vrátit, tuším 2měsíce pro skrytou vadu, neboj se a bojuj, ať pak nejsi nešťastná, že máš mladýho koníka a že se ani nesvezeš.
nature
napsal(a):
Takže odčervovat se musí často a hlavně při změně prostředí, za to je seřvat nemusíš...
Očkovaná musí být proti chřipce a tetanu a cena cca 1000,-. Pokud jsi jí kupovala bez průkazu musíš jí nechat zaregistrovat. LAe to je tvoje blbost když jsi do toho šla a na tohle jsi se měla ptát.
Nemocný nohy to rozhodně nebudou, hříbě roste a vyvíjí se, pokud je takhle mladinká tak nějaké škobrtnutí je O.K. Jak poroste tak se to zpraví.
nature
napsal(a):
Jo je to dítě takže může být unavenější a proto si odlehčí nohy častěji. Dle toho co s ní děláš. Je v boxu nebo ve výběhu jak často jí berš ven? Nepracuje moc?
sonicka
napsal(a):
Jo je to dítě takže může být unavenější a proto si odlehčí nohy častěji. Dle toho co s ní děláš. Je v boxu nebo ve výběhu jak často jí berš ven? Nepracuje moc?
Neřekla bych,že by byla nějak zatížená.Celej den je v ohradě a odpoledne se vetsinou jdeme projít,ale ne dyl jak na hodinku.
No a s tím průkazem,vím,že to je moje blbost,ale ono to bylo vsechno strasne uspechany.Moje blbost,vím..Jak to napravit..?
nature
napsal(a):
Neřekla bych,že by byla nějak zatížená.Celej den je v ohradě a odpoledne se vetsinou jdeme projít,ale ne dyl jak na hodinku.
No a s tím průkazem,vím,že to je moje blbost,ale ono to bylo vsechno strasne uspechany.Moje blbost,vím..Jak to napravit..?
Jo,jinak s tím odčervením..odčervovali ji udajne koncem října a je listopad..Dost ji kručí v břiše a fakt o hladu není...a navíc ten červ...
nature
napsal(a):
Hříbata by se měla odčervovat každé dva měsíce, a to po dobu minim. do jednoho roku věku. Pokud nemáte jistotu, že ji předchozí majitelé dobře odčervovali, neváhejte, poraďte se s vetem a nasaďte vhodný odčervovací program. Je-li začervená takhle silně, může to mít - nechci strašit - docela vážné následky, nechá-li se to být. No a očkovat se začíná ve 4 měsících věku, primovakcinace na chřipku a tetanus... co si promluvit s jejich vetem, zda byl kobylku vakcinovat? Ještě pozn., je-li kobylka dost začervená, nemusí vám vůbec přibírat na váze, může být unavená, bez nálady, proto třeba i courá zadní nožky, může ji bolet břicho. Ze silného začervení bývají i koliky, tak pozor na to!!