Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2006 18:49

Ahoj,tímto bych chtěla poprosit všechny lidičky,kteří si touto aktivitou krátí o prázdninách čas,aby se podělili o zajímavé zížitky FOTEČKY a další info z táborů s koňmi Díky moc...

21.11.2006 18:55

klafus napsal(a):
Ahoj,tímto bych chtěla poprosit všechny lidičky,kteří si touto aktivitou krátí o prázdninách čas,aby se podělili o zajímavé zížitky FOTEČKY a další info z táborů s koňmi Díky moc...

abyste neřekli,že se jenom vezu a čekám až tu někdo něco napíše...tak začnu
1.tábor:
-V Cunkově (u Tábora-jižní Čechy)
-Je to huculfarma
-bydlí se tam ve srandovních "krmelcích" (tak sme ty budky pojmenovali :-D)
-je zde čtyřmístná kadibudka,kde je překráný výhled do okolí a s "partnerem" vedel můžete hrát člověče nezlob se nebo šachy...
-pak se zde jí z ešusů a vykoupete se v teplé vodě pokud se vám podaří podpálit kotel :-D
-vypadá to hrozivě,jak nějaká mučírna,ale není tomu tak....
-zažila sem tu asi nejvíc legrace a zížitků ze všech táborů a moc ráda na to vzpomínám
-dále tu mají nově postavenou krytou halu a oooooooobrovskou pískovou jízdárnu o velikosti asi 4 normálních jízdáren ;o)
-Mohla bych tu básnit do nekonečna,ale od toho tu nejsem
-takže určitě doporučuji tam zajet a nechat se okouzlit PŮVABEM A PRACOVITOSTÍ HUCULDKÝCH KONÍ!!!

přikládám pár foteček

21.11.2006 18:56

klafus napsal(a):
abyste neřekli,že se jenom vezu a čekám až tu někdo něco napíše...tak začnu
1.tábor:
-V Cunkově (u Tábora-jižní Čechy)
-Je to huculfarma
-bydlí se tam ve srandovních "krmelcích" (tak sme ty budky pojmenovali :-D)
-je zde čtyřmístná kadibudka,kde je překráný výhled do okolí a s "partnerem" vedel můžete hrát člověče nezlob se nebo šachy...
-pak se zde jí z ešusů a vykoupete se v teplé vodě pokud se vám podaří podpálit kotel :-D
-vypadá to hrozivě,jak nějaká mučírna,ale není tomu tak....
-zažila sem tu asi nejvíc legrace a zížitků ze všech táborů a moc ráda na to vzpomínám
-dále tu mají nově postavenou krytou halu a oooooooobrovskou pískovou jízdárnu o velikosti asi 4 normálních jízdáren ;o)
-Mohla bych tu básnit do nekonečna,ale od toho tu nejsem
-takže určitě doporučuji tam zajet a nechat se okouzlit PŮVABEM A PRACOVITOSTÍ HUCULDKÝCH KONÍ!!!

přikládám pár foteček

další foto-Cunkov (start před klusovým závodem)

21.11.2006 18:57

klafus napsal(a):
další foto-Cunkov (start před klusovým závodem)

ranní odchyt z pastvin....

21.11.2006 19:02

klafus napsal(a):
ranní odchyt z pastvin....

Dalším táborem na kterém sem byla a mám nějaké fotky,je tábor v Pařezské Lhotě (V Českém Ráji)
-mají zde hodňoučké haflingy
-huculíky
-a pár dalších kříženců menšího vzrůstu
-každý tábor je originál a ani si je všechny netroufám porovnávat,každý má holt něco
-zde mi trochu chybělo to opravdové "ježdění",byli jsme namixovaný a vždy se muselo jezdit podel nejhoršího...
-no ale to tu nebudu dál rozvádět
-koníci i lidé kolem nich byli moc příjemní a pěkně se o nás starali
-ke konci jsme si mohli také vyzkoušet na vlastní kůži jízdu a kočírování "jednokoňového" vozíku

opět pár foteček:

21.11.2006 19:03

klafus napsal(a):
Dalším táborem na kterém sem byla a mám nějaké fotky,je tábor v Pařezské Lhotě (V Českém Ráji)
-mají zde hodňoučké haflingy
-huculíky
-a pár dalších kříženců menšího vzrůstu
-každý tábor je originál a ani si je všechny netroufám porovnávat,každý má holt něco
-zde mi trochu chybělo to opravdové "ježdění",byli jsme namixovaný a vždy se muselo jezdit podel nejhoršího...
-no ale to tu nebudu dál rozvádět
-koníci i lidé kolem nich byli moc příjemní a pěkně se o nás starali
-ke konci jsme si mohli také vyzkoušet na vlastní kůži jízdu a kočírování "jednokoňového" vozíku

opět pár foteček:

další...

21.11.2006 21:48

klafus napsal(a):
...

Já mohu jen doporučit ranč Lipí u Náchoda je týdenní pobyt s výukou jízdy na koni 1hodina denně .Je to od 11let a děti si to opravdu užijí .Bydlí ve stanech cena 2800 .Strava po celý den v ceně.

21.11.2006 21:49

jurasek napsal(a):
Já mohu jen doporučit ranč Lipí u Náchoda je týdenní pobyt s výukou jízdy na koni 1hodina denně .Je to od 11let a děti si to opravdu užijí .Bydlí ve stanech cena 2800 .Strava po celý den v ceně.

A další..

21.11.2006 22:02

jurasek napsal(a):
.

a poslední..celkem tam mají 12 koní

zuzazx

22.11.2006 08:44
zuzazx

jurasek napsal(a):
a poslední..celkem tam mají 12 koní

No nechci rýpat, ale ranč Lipí znám také, měla jsem tam dceru a ještě synovce.Stěžovali si jak mohli. 1 hodina denně jízdy nikomu nestačila, takže z jezdeckého tábora se stal úplně obyčejný tábor.Navíc vedoucí pro ně neměla pořádnej program a když pršelo, tak se děcka akorát nudily.Takže na Lipí doporučuju si maximálně zaplatit hodinku ježdění v terénu ale na tábor bych tam děti už neposlala.

22.11.2006 08:54

zuzazx napsal(a):
No nechci rýpat, ale ranč Lipí znám také, měla jsem tam dceru a ještě synovce.Stěžovali si jak mohli. 1 hodina denně jízdy nikomu nestačila, takže z jezdeckého tábora se stal úplně obyčejný tábor.Navíc vedoucí pro ně neměla pořádnej program a když pršelo, tak se děcka akorát nudily.Takže na Lipí doporučuju si maximálně zaplatit hodinku ježdění v terénu ale na tábor bych tam děti už neposlala.

Zuzax, mohla bych mít dotaz? Kolik hodin jízdy denně na jedno dítě, by tedy bylo dle tvého mínění optimální? Pochopla jsem to dobře, že každé dítě jezdí hodinu = 60 minut? V tom případě je to ideální, u nás jezdí začátečníci půl hodiny a bohatě jim to stačí (potom se na dalších 15 min jdou svést do terénu). Netrénované svaly dítek delší dobu nevydrží, pokud se na tom koni opravdu snaží něco dělat. JInak u nás poté děti tráví spoustu času péčí o koně - čistí, kydají, zdobí koně na závěrečné závody, učíme se o koních a tak. Jako větší problém bych viděla, že se děti v době neježdění nudily.

22.11.2006 11:46

zuzazx napsal(a):

a kolik byste chtěla jezdit ,víte co hodina normálně stojí tak si to vynásobte 7 a k tomu strava nevím naco si stěžovali vaše dcera a synovec ,ale má dcera byla nadšená .Mohli se starat i o koníky samozřejmě i všechno co k nim patří dělali různé hry atd.Dcera odcházela z brekem . Výcvik je pod dohledem trenéra .Co já bych zato dala jako malá .

zuzazx

22.11.2006 12:02
zuzazx

jurasek napsal(a):
a kolik byste chtěla jezdit ,víte co hodina normálně stojí tak si to vynásobte 7 a k tomu strava nevím naco si stěžovali vaše dcera a synovec ,ale má dcera byla nadšená .Mohli se starat i o koníky samozřejmě i všechno co k nim patří dělali různé hry atd.Dcera odcházela z brekem . Výcvik je pod dohledem trenéra .Co já bych zato dala jako malá .

No vzhledem k tomu, že dcera byla loni i předloni na jiném táboře u Slatiňan a tam jezdily 2-3 hodiny dopoledne a stejnou dobu i odpoledne, tak mi 1 hodinka ježdění připadá zoufale málo.dětem to nevadilo, byly nadšený a vůbec ne unavený nebo, žeby je něco bolelo. A podívejte pokud někdo pořádá koňský tábor a děti se těší, že si zajezdí na jízdárně i v terénu a pak z toho je 1 hodina denně, tak jsou zklamané.A o peníze nejde, když bych věděla, že s koňmi stráví celý den tak samozřejmě připlatím.Tenhle tábor měl být označen jako "normální" s možností si občas zajezdit.

22.11.2006 12:59

zuzazx napsal(a):
No vzhledem k tomu, že dcera byla loni i předloni na jiném táboře u Slatiňan a tam jezdily 2-3 hodiny dopoledne a stejnou dobu i odpoledne, tak mi 1 hodinka ježdění připadá zoufale málo.dětem to nevadilo, byly nadšený a vůbec ne unavený nebo, žeby je něco bolelo. A podívejte pokud někdo pořádá koňský tábor a děti se těší, že si zajezdí na jízdárně i v terénu a pak z toho je 1 hodina denně, tak jsou zklamané.A o peníze nejde, když bych věděla, že s koňmi stráví celý den tak samozřejmě připlatím.Tenhle tábor měl být označen jako "normální" s možností si občas zajezdit.

Hmm, tak tedy nevím, ale naším cílem na táborech, kde jsem byla, bylo i vštípit dětem nějaké ty jezdecké dovednosti nebo jejich zlepšení a tak se děti na koni snažily. Opravdu tam makali, každý, co zvládl a věřte, že ta hodina denně je v tomto případě asi skoro maximum. Možná při procházkách v terénu ne tak moc, protože tam se ty děti tak "nebuzerují", ale i tak bych řekla max. 1,5 hod. Naše děti vypadají na táborech spokojeně a vrací se, takže to asi nebude tak hrozný. Jinak tedy asi bych politovala koně, kteří musí chodit pod dětmi 6 hod. denně a v mezičase je stejně děti nejspíš otravují. Mám na toto jiný názor, ale hlavně, že si každý najdeme to své.

zuzazx

22.11.2006 13:06
zuzazx

amazonka napsal(a):
Hmm, tak tedy nevím, ale naším cílem na táborech, kde jsem byla, bylo i vštípit dětem nějaké ty jezdecké dovednosti nebo jejich zlepšení a tak se děti na koni snažily. Opravdu tam makali, každý, co zvládl a věřte, že ta hodina denně je v tomto případě asi skoro maximum. Možná při procházkách v terénu ne tak moc, protože tam se ty děti tak "nebuzerují", ale i tak bych řekla max. 1,5 hod. Naše děti vypadají na táborech spokojeně a vrací se, takže to asi nebude tak hrozný. Jinak tedy asi bych politovala koně, kteří musí chodit pod dětmi 6 hod. denně a v mezičase je stejně děti nejspíš otravují. Mám na toto jiný názor, ale hlavně, že si každý najdeme to své.

Vy ten ranč Lipí vlastníte?Nebo se bavíte o jiném táboře?Podívejte se, dceři je 14 let a na tom táboře loni bylo dohromady 8 dětí na 5 koní a nepřipadlo mi, že by koně nějak trápily.Byly všechny v tomto věku 14-16 let.TAkže snad věděli co dělají a koně neotravovali!Nevím teda jak jste to otravování myslela.Samozřejmě majitel i jeho spolupracovník děti učili jak jezdit, jak se o ně starat atd.....

22.11.2006 13:26

zuzazx napsal(a):
Vy ten ranč Lipí vlastníte?Nebo se bavíte o jiném táboře?Podívejte se, dceři je 14 let a na tom táboře loni bylo dohromady 8 dětí na 5 koní a nepřipadlo mi, že by koně nějak trápily.Byly všechny v tomto věku 14-16 let.TAkže snad věděli co dělají a koně neotravovali!Nevím teda jak jste to otravování myslela.Samozřejmě majitel i jeho spolupracovník děti učili jak jezdit, jak se o ně starat atd.....

Ne já jsem v Lipí nebyla, proto jsem některé věci chtěla ujasnit, jezdím jako vedoucí ma malinký tábor v JČ. Nemyslela jsem to ve zlém, opravdu ne, jenom mi příjde 4 - 6 hodin denně na koni (pokud to není puťák a děti nejsou značně pokročilými jezdci) moc. Nic víc, nic míň. Navíc právě děti ve věku puberty se ke koním chovají většinou slušně, ale nedají jim ani na chvilku klid, jestli víte jak to myslím Navíc poměr 8 dětí jezdících 4 - 6 hodin denně a 5 koní není dle mě moc výhodný (to je 32 - 48 hodin na 5 koní = 1 kůň chodí 6 a více hodin, což je dle mě až moc, koně to musí otrávit). No nechci rýpat, netvrdím, že je to špatně, jenom to děláme jinak, nic víc, nic míň. To, že děti neměli program, když nejezdili, jsem odsoudila už ve svém dřívějším příspěvku, to by se němělo stát na žádném táboře.

22.11.2006 14:12

amazonka napsal(a):
Ne já jsem v Lipí nebyla, proto jsem některé věci chtěla ujasnit, jezdím jako vedoucí ma malinký tábor v JČ. Nemyslela jsem to ve zlém, opravdu ne, jenom mi příjde 4 - 6 hodin denně na koni (pokud to není puťák a děti nejsou značně pokročilými jezdci) moc. Nic víc, nic míň. Navíc právě děti ve věku puberty se ke koním chovají většinou slušně, ale nedají jim ani na chvilku klid, jestli víte jak to myslím Navíc poměr 8 dětí jezdících 4 - 6 hodin denně a 5 koní není dle mě moc výhodný (to je 32 - 48 hodin na 5 koní = 1 kůň chodí 6 a více hodin, což je dle mě až moc, koně to musí otrávit). No nechci rýpat, netvrdím, že je to špatně, jenom to děláme jinak, nic víc, nic míň. To, že děti neměli program, když nejezdili, jsem odsoudila už ve svém dřívějším příspěvku, to by se němělo stát na žádném táboře.

Protože s letními tábory končím, můžu si dovolit přispět. U nás děti za 2700 kč za týden ( v chatce, s jídlem) jezdily hodinu dopoledne a hodinu odpoledne. Dopoledne se střídaly po půlhoďce při výcviku a odpoledne se jelo na vyjížďku, při které se zase střídaly. Šlo o děti od 10 - 19 let a jen výjimečně někdo jednu ze svých dopoledních půlhodinek vynechal, třeba při velkých vedrech a kupodivu šlo pak vesměs o starší dívky, co měly u nás hodně odježděno a netrpěly pocitem, že jim něco uteče. Naopak když v jedné skupině kůň přebýval, vždycky se našlo dost zájemců, kteří se na něm vystřídali "nad plán". Ne že by děti začátkem týdne nebolely nohy, ale to je snad normální. Jinak si myslím, že při dnešní pestré nabídce si každý vybere tak zajímavý a náročný program , na jaký se cítí, takže varianty jedné i více jezdeckých hodin denně jsou správné. Ale osobně by mi na táboře jedna hoďka za den taky nestačila. S tím se k nám také dost dětí vracelo z jiných táborů. Někde si nezajezdili ani tu hodinku, jen je vozili nebo lonžovali v kroku a trošku klusem bez ohledu na to, jak jezdí. Chápu strach provozovatelů ze zranění dětí, to mě provází neustále také, ale bez ježdění na koni a přístupu k nim se nikdo jezdit nenaučí.

22.11.2006 14:44

danar napsal(a):
Protože s letními tábory končím, můžu si dovolit přispět. U nás děti za 2700 kč za týden ( v chatce, s jídlem) jezdily hodinu dopoledne a hodinu odpoledne. Dopoledne se střídaly po půlhoďce při výcviku a odpoledne se jelo na vyjížďku, při které se zase střídaly. Šlo o děti od 10 - 19 let a jen výjimečně někdo jednu ze svých dopoledních půlhodinek vynechal, třeba při velkých vedrech a kupodivu šlo pak vesměs o starší dívky, co měly u nás hodně odježděno a netrpěly pocitem, že jim něco uteče. Naopak když v jedné skupině kůň přebýval, vždycky se našlo dost zájemců, kteří se na něm vystřídali "nad plán". Ne že by děti začátkem týdne nebolely nohy, ale to je snad normální. Jinak si myslím, že při dnešní pestré nabídce si každý vybere tak zajímavý a náročný program , na jaký se cítí, takže varianty jedné i více jezdeckých hodin denně jsou správné. Ale osobně by mi na táboře jedna hoďka za den taky nestačila. S tím se k nám také dost dětí vracelo z jiných táborů. Někde si nezajezdili ani tu hodinku, jen je vozili nebo lonžovali v kroku a trošku klusem bez ohledu na to, jak jezdí. Chápu strach provozovatelů ze zranění dětí, to mě provází neustále také, ale bez ježdění na koni a přístupu k nim se nikdo jezdit nenaučí.

ZADAVATELKA TOHOTO TÉMATU: Tak teda lidi moc ste mě nepotěšili!!!!!! :o((( Tohle neměla být veřejná hádka,který tábor je lepší....jak už někdo řekl...koňských táborů je mnoho a můžeme si vybrat takový který se nám zamlová.....takže vyplynutí z téhle zbytečně potyčky je,že....kdo si chce "prodřít" rajtky od sedla tak ať nejezdí do Lipí
(mimochodem,asi bych se taky přidala do "tábora" že jdna hodina ježdění je na koňském táboře málo a už vůbec,když není zajištěný program!!!)
Tak tedy prosím všechny znovu,aby zde nezakládali nějaké štěkanice,ale pouze TIPY NA KOŇSKÉ TÁBORY!!!!
Mnohokrát děkuji

22.11.2006 14:46

zuzazx napsal(a):

PRO ZUZAZX: Můžu se zeptat na nějaké podrobnosti o tom táboře,na kterém byla vaše dcera???? děkuji ..můžete napsat na mail: (klafus@tiscali.cz)

22.11.2006 14:48

klafus napsal(a):
ZADAVATELKA TOHOTO TÉMATU: Tak teda lidi moc ste mě nepotěšili!!!!!! :o((( Tohle neměla být veřejná hádka,který tábor je lepší....jak už někdo řekl...koňských táborů je mnoho a můžeme si vybrat takový který se nám zamlová.....takže vyplynutí z téhle zbytečně potyčky je,že....kdo si chce "prodřít" rajtky od sedla tak ať nejezdí do Lipí
(mimochodem,asi bych se taky přidala do "tábora" že jdna hodina ježdění je na koňském táboře málo a už vůbec,když není zajištěný program!!!)
Tak tedy prosím všechny znovu,aby zde nezakládali nějaké štěkanice,ale pouze TIPY NA KOŇSKÉ TÁBORY!!!!
Mnohokrát děkuji

Klafus já doufám, že jsme se neštěkali, ale jenom jsme slušně diskutovali. Jinak omlouvám se, žádnou digi fotku z táborů zrovna u sebe nemám.

zuzazx

22.11.2006 15:31
zuzazx

klafus napsal(a):
PRO ZUZAZX: Můžu se zeptat na nějaké podrobnosti o tom táboře,na kterém byla vaše dcera???? děkuji ..můžete napsat na mail: (klafus@tiscali.cz)

Jistě klidně se ptejte co by Vás zajímalo, ráda odpovím.

22.11.2006 16:43

zuzazx napsal(a):
Jistě klidně se ptejte co by Vás zajímalo, ráda odpovím.

Zuzazx prosím uvedte cenu tábora to jsme tu ještě nečetli .A vyjádření ohledně her a jízdy vám objasní dcera ,ale děti měli o zábavu postaráno tak nevím jaký bláboli vám vaše děti povídali .A prosím nikdo nehante ranč když jste tam nebyli

22.11.2006 16:45

jurasek napsal(a):
Zuzazx prosím uvedte cenu tábora to jsme tu ještě nečetli .A vyjádření ohledně her a jízdy vám objasní dcera ,ale děti měli o zábavu postaráno tak nevím jaký bláboli vám vaše děti povídali .A prosím nikdo nehante ranč když jste tam nebyli

Když se tak zamyslíte tak těch koní je mi dost líto u těch Slatinan tolik hodin pořád doblba ani by se mi tam nechtělo

22.11.2006 17:39

jurasek napsal(a):
Když se tak zamyslíte tak těch koní je mi dost líto u těch Slatinan tolik hodin pořád doblba ani by se mi tam nechtělo

Tak já tedy píšu,mamka mě požádala abych vám sem napsala jak sem i tam líbilo.Ranč lipí je od 11 let.Je to tam senzační.Mě je 14 let a jak jsem se dozvěděla od mích kamošek které jsem si tam našla,tak se tam stále vracejí.Mám kamošku které je šestnáct a vrací se už 3 rokem.Popis každodenního dne: Ráno budíček v 7:00,vstává se a jde se na rozcvičku,rozeběhli jsme si dvě nebo tři kolečka a pak ještě nějaký ty cviky,potom jsme mohli jít na ranní hygienu.Potom jsme se šly nasnídat venku u stolů když pršelo tak pod příštřešek.Potom jsme se šly převléct a šlo se pak jezdit.Podle dovedností jsme byli rozděleni do tří skupin.Mají tam travnatou a pískovou jízdárnu s trenérkou.Ty,co seděli napoprvé na koni se učili na lonžce,trošku různé cviky jako je něco na voltiži a chodili krokem,postupem času na jízdárně,ohýbání koníka a taky například začínali s klusem na 100% koni nebo poníkovi.Byla to jedna hodina a potom se střídalo.Druhá skupinka měla práci na jízdárně,většinou na travnatce,a ta už byla zkušenější a cválala zatím jen na lonži nebo jen klusala.Tam jsme měli ohýbání,přistavování,jízdárenské cviky atd.Ti nejzkušenější na jízdárně dokonce sami cválali a vše pod dohledem trenérky,která opravovala naše chyby atd.Protože byli jen dvě jízdárny jedna ksupinky vždy byla na vyjíždce a ty dvě zbylé na jízdárně a naopak.Vyjíždka trvala 1,5 hodiny s krásným výhledem,pro zkušené klusem a cvalem.Poté jak se dojezdilo jsme se přivavovali na oběd.Dostali jsme nějaký úkol jako například slepci nebo se převléct jako zálesáci.Obědy jsme totiž měli v restauraci na Dobrošovské chatě.A ušly jsme veliký kopec a pak jsme jen čekaly na jídlo,s jídlem jsem byla spokojená.Potom byl odpolední chvilka klidu a vymyšlený úkol.Poté co byl odpolední klid jsme šly hrát hry.Buď ven tam jsme si užívali jry hutututu,nebo míčové hry,někdy taky opičí dráhy,atak dále..prostě o zábavu vystaráno.A že se tam vaše děti nudili s tím nesouhlasím.Sama jsem tam byla a je to tam senza.Když pršelo jak už tu byla zmíňka tak jsme šly buď do týpíčka a zapálili si oheň a hrály si tam.Nebo někdy v maringotce a hrály různé zábavné hry,vyrábění atd.a ty kecy co tu říkáte jsou naprostý nesmysl.Potom byla svačina,zase hry a poté večeře.Po večeři sme byli u ohně nebo ještě hrály noční hry jako bludička atak dále.Pak večerní hygiena a do postýlek.I když pršelo nebo tak prostě se jezdilo,bouřky naštěstí nebyli nebo nějaký silný déšt jen tak poprchávalo nebo trošku více sprchlo.Po dvojicích sme se v týdnu vystřídali jako služba.Tak já měla například s kámoškou první den v pondělí službu v sedm sme vstali a místo rozcvičky jsme šly dát koníkům na pastvu seno a koníky jít vyvést na pastvu,potom jsme vykydali některé boxy.Odpoledne místo nějaké hry sme šly na trávu společně s holkama z klubu a večer i zaváděli koně atd.Mohli sme se nabídnout a vykydat sami od sebe odpoledne když byla chvilka času volného.Taky tam učili jak sedlat koně,uzdit atd..V sobotu byli připraveny hry a soutěže.Patřilo mezi to taky slalom,kavaleta,zvedání nohou atd a zajet v nejlepším čase na jakémkoliv koni kterého jsme si vybrali.Završeno bylo Židličkovanou,já jsem skončila 3. z 16. a jsem za to štastná.V neděli byla veliká vyjíždka a po odbědě si pro nás přijížděli rodiče.A vždycky se to střídalo-jeden den jízdárna,druhej den vyjíždka a tak dále se to prostřídalo.Já se díky tomuhle táboru naučila spoustu věcí.A jsem za to ráda.Od té doby tam dojíždím každý měsíc a platím si jezdecké hodiny,bohužel více možností nemám,holt peníze.Příští rok tam jedu znovu a doufám že se tam vypravím.Toť vše co jsem chtěla říct.RANČ LIPÍ JE NEJLEPŠÍ JEZDECKÝ KLUB A NEJLEPŠÍ TÁBOR KDE JSEM BYLA.

zuzazx

23.11.2006 08:16
zuzazx

jurasek napsal(a):

Cena tábora byla necelé 3000,-.Nechápu větu "nehaňte ranč když jste tam nebyli" vždyť jsem psala, že jsem tam měla dceru a synovce ne???A k Vašemu dalšímu příspěvku, že litujete koně, kteří jezdí 2-3 hodiny dopoledne a stejný čas odpoledne, je podle mě blbost.Já ačkoliv jsem starší, tak chodím jezdit k jedné známé, která má 2 koně a o víkendech na těch koník strávíme i více času ježděním, hraním, pracováním a učením s nimi.Jinak takhle podrobný popis, jaký psala Vaše dcera, já psát nebudu.Jen vím, že děcka přijela zklamaná a otrávená.Opravdu to bylo tak, že se zajezdily jen chvilku, někdy ani hodinku denně.Bylo tam v turnuse hodně dětí, takže neměli šanci se prostřídat a pořádně se něco naučit.A polovina týdne jim propršela a děti se opravdu nudily, protože v areálu bylo jen bláto, maringotka, jak jste se zmínila, byla zatuchlá a špinavá, takže se opravdu nudily a neměli co dělat.Když to vezmu z jiné strany, tak jsem dřív na Lipí chodila a zaplatila si třeba hodinku ježdění v terénu s doprovodem.To bylo fajn, tomu nemůžu nic vytknout, krásná příroda, skvělé ježdění.Ale tábor dle mého zkrátka nevzládli organizačně!Toť vše.

23.11.2006 10:59

zuzazx napsal(a):
Cena tábora byla necelé 3000,-.Nechápu větu "nehaňte ranč když jste tam nebyli" vždyť jsem psala, že jsem tam měla dceru a synovce ne???A k Vašemu dalšímu příspěvku, že litujete koně, kteří jezdí 2-3 hodiny dopoledne a stejný čas odpoledne, je podle mě blbost.Já ačkoliv jsem starší, tak chodím jezdit k jedné známé, která má 2 koně a o víkendech na těch koník strávíme i více času ježděním, hraním, pracováním a učením s nimi.Jinak takhle podrobný popis, jaký psala Vaše dcera, já psát nebudu.Jen vím, že děcka přijela zklamaná a otrávená.Opravdu to bylo tak, že se zajezdily jen chvilku, někdy ani hodinku denně.Bylo tam v turnuse hodně dětí, takže neměli šanci se prostřídat a pořádně se něco naučit.A polovina týdne jim propršela a děti se opravdu nudily, protože v areálu bylo jen bláto, maringotka, jak jste se zmínila, byla zatuchlá a špinavá, takže se opravdu nudily a neměli co dělat.Když to vezmu z jiné strany, tak jsem dřív na Lipí chodila a zaplatila si třeba hodinku ježdění v terénu s doprovodem.To bylo fajn, tomu nemůžu nic vytknout, krásná příroda, skvělé ježdění.Ale tábor dle mého zkrátka nevzládli organizačně!Toť vše.

to bylo na klafus né na vás a je to celkem jedno příště už vím že to sem nemám dávat.A je rozdíl když vy jezdíte a umíte jezdit nežli když jim drncaj na zádech začátečníci

23.11.2006 12:35

jurasek napsal(a):
to bylo na klafus né na vás a je to celkem jedno příště už vím že to sem nemám dávat.A je rozdíl když vy jezdíte a umíte jezdit nežli když jim drncaj na zádech začátečníci

Tak to trošku uklidním - znáte někdo místo, kde by se takhle dalo skotačit ve vyšším věku? Manžel začíná, já snad už trochu umím, chtěla bych ho do toho zábavnou formou trochu dostat (určitě lepší takhle než abych na něj "paty dolů" pokřikovala neustále já). Ale chtěla bych normálně velké koně, mám psychický blok si sedat na malé - aby to mělo aspoň 160cm, manžel není zrovna lehká váha.

23.11.2006 20:47

sanulka napsal(a):
Tak to trošku uklidním - znáte někdo místo, kde by se takhle dalo skotačit ve vyšším věku? Manžel začíná, já snad už trochu umím, chtěla bych ho do toho zábavnou formou trochu dostat (určitě lepší takhle než abych na něj "paty dolů" pokřikovala neustále já). Ale chtěla bych normálně velké koně, mám psychický blok si sedat na malé - aby to mělo aspoň 160cm, manžel není zrovna lehká váha.

Taky by mě zajímali spíš tipy a názory na pobyty u koní pro dospělé. Můžete se někdo podělit o svojí zkušenost? Díky. L.

27.11.2006 13:07

luca napsal(a):
Taky by mě zajímali spíš tipy a názory na pobyty u koní pro dospělé. Můžete se někdo podělit o svojí zkušenost? Díky. L.

my pořádáme tábory pro dospělé mrkněte na www.rancixion.cz , je to vzdy poslední týden v srpnu a když se sejde fajn parta,je toúplně úžasný.letos sme to dělali podruhý a většina lidí tam i podruhý byla.

27.11.2006 13:12

ferdice napsal(a):
my pořádáme tábory pro dospělé mrkněte na www.rancixion.cz , je to vzdy poslední týden v srpnu a když se sejde fajn parta,je toúplně úžasný.letos sme to dělali podruhý a většina lidí tam i podruhý byla.

jezdí se na merénských koních do přírody a děláme jak letní tábory pro děti,tak i pro dospělý...

28.11.2006 19:14

ferdice napsal(a):
jezdí se na merénských koních do přírody a děláme jak letní tábory pro děti,tak i pro dospělý...

A máte někdo zkušenosti s tábory na Janově hoře u huculů?

26.2.2007 14:00

marky napsal(a):
A máte někdo zkušenosti s tábory na Janově hoře u huculů?

Dám sem taky fotečku z Cunkova.Huculíci jsou upe super!Už sem tam byla dvakrát a letos jedu zase!Super koně super vedoucí prostě super!!!

26.2.2007 15:04

kajushka napsal(a):
Dám sem taky fotečku z Cunkova.Huculíci jsou upe super!Už sem tam byla dvakrát a letos jedu zase!Super koně super vedoucí prostě super!!!

Pořád se zde někdo dohaduje!!! Je to divné byla jsem na několika táborech. Každá má nějaké ty dobré a i ty špatně stránky. Hodina denně je až moc pro začátečníky kteří nejsou zviklí na zátěž, ale velmi málo pro pokročilé. Je také faktem že záleží na počtu lidí a koní. Byla jsme v Borčicích (www.borcice.cz) a ve Favorech (www.favory.cz) to moje NEJ si získaly Favory. Největší chov Kladrubských a Starokladrubských koní. No Klabáčky zrovna moc nemusím, al é hned po první návštěvě jsem si je zamilovala. Se svou kamarádkou "Petrželí" jsme se jako jediné seznámili i s ošetřovatelema, trenérama a tak. Bylo to super až na velkou výtku!!! Málo jízdy. Jezdilo se 1hod denně (jo mimochodme na táboře nás bylo 15 a koníků cca 86 ) a poslední den 2 hodinová vyjížďka do překrásné přírody. Mají i české teplokrevníky, Noriky (na těch se nejezdí) a Shetlandy + oslíky. Ráno: v půl sedmé je služba 4-5 lidí vždycky já a kamí :-D do stáje vyčistit koně, nanést seno (vykydají ošetřovatelé) dát koníky ven (jen některé) a potom na snídani (v devět) po snídani ošetřovatelé (sámo i já a Petržel páč jsme utíkaly :-D) nasedlat koníky kteří jdou do první hodiny. Střídá se to začátečníci, pokročilí a ti nejlepčí (tam i já a Petržel). Moji největší miláčci Papoušek (Generale Salamanca) kladrubák no pobuch teprve tříletej valášek, ale páč mě trenérka už zná dala mi ho :-D Potom norička Hubička kterou mi Standa půjčoval ve voze s Hurvínkem odváží se totiž keždé ráno dva vozy a já s Petrželí jsme kočírovaly. Potom kladrubačka tří letá Gapista taky jsme ji měla na vyjížďce. po jízdě je oběd. Po obědě polední klid (já s Petrželí pořád zdrháme do stájí) po poledňáku jde jezdit další skupina (je tam písková jízdárna) po ní třetí a pak je svačina. Hry a nakonec hygiena (sprcha a záchody v hřebčíně) a u tábora kadibouda bydlíme v chatkách. Poslední den je představení (podle skupin) pro rodiče začátečníci jen kluší a pokročilí taky. My njpokročilejší cváláme a děláme třeba holubičky nebo dámský sed (ale to v kroku :-D) prostě je tam zábavy nejlepčí je vyvážení hnoje se Standou nebo práce odpol (všici hrajou hry) u koníků ve stáji či vyjížďky nebo večerní pokec s brigádníkama Ančou, Domčou a Ládinem :oD

Na fotce předvádí Standa na nádvoří Uherskou poštu na Shaienovi, Qweene, Conche, Doris a Edun. Vše ČT až na tu prostřední v předu to je jediná hnědka Concha

26.2.2007 15:07

klafus napsal(a):

Další fotečky z FAvor
Gapinka

26.2.2007 15:14

klafus napsal(a):

Zde naše milovaná trenérka. Kdo ji nepozná myslí si že je zlá, ale to ona má jen malou trpělivost co se koní týče jinak je výborná "kamí" a jako trenérka taktéž

26.2.2007 15:16

klafus napsal(a):

Zde je ukázka našich odvážných cviků

26.2.2007 15:28

carolka napsal(a):
Zde je ukázka našich odvážných cviků

Ahojda....
Já jsem byla na táboře v Domašově u Brna. Už je to strááááášně dlouho, tak nevím jestli je ještě pořádají.. Je to ve stylu indiánů. Spalo se v teepeech asi po 20ti lidech . Jezdili jsme do st často. Měli tam poníky i závoďáky. Děti se tam rozhodně nenudili. Pořád jsme čistili a jinak opruziovali koníky . Vždycky jsme šli tak s 5ti koníky ven a střídali se v sedle. Nebo potom na lonži na jízdárně. Učí se tam vysedat a tak. Podle toho, jak je kdo pokročilí. Děti se rozdělí do 3í skupin. Ráno se vstává brzy, podle toho, který oddíl má službu a ten musí ráno krmit, kydat a ostatní věci, co se dělají po ránu. Jediné, co mi vadilo, že jsme pili celou dobu jen vodu (indiáni) a museli jsme sníst všechno jídlo, co jsme měli v ešusu, dřív nás nepustili z jídelního hangáru. Jinak super tábor. V té době stálo 7 dní 1500 Kč. Pamatuju si poníky : Drina, Karinu, její hříbě, Juventuse, Tomáše, Jiskra, jezdí se na poníkovských plackách, dokonce jsme na tom cválala a to jsme nic neuměla..... A velké koně : Venety, Gréta, Gira, Minka, hříbě Bart, Míša.... Jinak jich tam bylo mnohonásobně víc . Jednou jsme se dokonce svezla ve westernovém sedle na Míšovi. Měla ale medvědí nohy, tak musel jen v kroku..

Jinak pokud jde o Lipí, tak je to ten nejúžasnější ranč. Mají tam super stáje a ještě suprovější koně. Jezdila jsem tam delší dobu. Nejlepší koně : Grifáč, Humberto, Piškot, Stuart, Matejka.... A taky Tomáš, že jo, ale to není koník, nýbrž majitel , s ním je sranda, jak má být. Určitě tam zajeďte !!!

19.4.2007 21:42

klafus napsal(a):

My o letních prázdninách pořádáme pro začínající i pokročilé jezdce 12-ti denní pobyty v Rakousku zaměřené na výuku jízdy. Nabízíme 20 koní a poníků, individuální přístup, kvalitní výcvik, procvičení cizího jazyka, získání nových zkušeností a hlavně spoustu zažítků. Více info a přihláška - klikněte na http://www.vsedle.estranky.cz

huhn

26.3.2017 12:16
huhn

XXX.XXX.118.13

Musím souhlasit ranč Lipí je opravdu příšerný co se týče táborů, sama jsem tam byla a už od prvního dne jsem chtela jet domů vedoucí na nás pořád řvaly dokonce i sprostě nadavaly. Jela jsem tam jako uplný začatečník a nenaučila jsem se nic bylo mi 11 let. Takže jestli přemýšlíte tam jet tak si to rychle rozmyslete pokud nechcete aby vám tam nadavali. :/ A opravdu k tomu duvod neměli...

12.7.2021 20:47
KariBOB

XXX.XXX.47.85

Musím se taky přidat, se špatnou recenzí táboru Lipí. Přesně na tuhle diskuzi jsem před rokem koukala a i přes nedoporučující recenze jsem se rozhodla tam se svou sestrou jet a zkusit, jestli to bude opravdu tak hrozné... Při příjezdu do areálu jsme si všimly vedoucích (16-22😐) a viděly jsme celý areál postavený z nějakých dřev a maringotek. Spí se tam ve stanech s podsadou a koupe se ve vaně (nebyl tam však žádný tlak, protože to byla dešťová voda, takže tam tekl jen tenoučký čůrek vody, která ještě k tomu smrděla) u níž byl jen takový přístřešek, ani dveře tak nebyly, takže když jsem se jednou koupala, vlezl tam omylem chlap - tomu to tam patřilo.
Praktikantky mi přišly že si na nás honily ego a dokazovaly si že tu vedou. Dokonce mě fakt zaskočilo, že jezdím možná i lépe než některé z nich. Při tréninku mi zadávaly co nejtěžší cviky, aby měly aspoň něco co mi vytknout.
Další co nám vadilo, byl způsob "zábavy", který spočíval v tom že jsme hrály hru kde my děti chodíme bosí po hnoji,ve kterém mají hnízdo vosy, chodíme po kolenou blátem, jsme ohozeni vajíčky a moukou, jíme psí konzervu (pak nám řeknou že je lidská, ale kdo ví...) a nakonec třešnička na dortu - vylizujeme talíř s pudingem ve dvou s jiným člověkem (ehm ehm Covid-19).
Jezdilo se tam i na 30 létem koni, vedoucí říkaly že chce ještě jezdit (nemyslím si), ale jak jsme odjeli tak po pár týdnech zemřel, takže asi tak.
Ještě další věc která si mně ani sestře vůbec nelíbila, bylo noční přepadení, kdy jsme byli ve 3 ráno vzbuzeni rachejtlemi výstřely a červenými dýmovnicemi. Myslely jsme že hoří a fakt jsme se bály. Poté jsme zjistili, že jsou to nějací cápci ve vojenském oblečení, s pistolemi v rukou. Další program 😒. Řvali po nás a nadávali nám. Museli jsme se v pyžamech plazit po zemi, takže po ránu nám už nezbývalo žádné čisté oblečení.

Jedná z mála věcí co se mi líbily, bylo to, že jsem jako pokročilý jezdec jezdila převážně na sportovním poníkovi, který docela poslouchal, že jsem na vyjížďkách cválala a terén tam byl narozdíl od mé domovské stáje hezký.

Takže shrnutí:

+ hezký terén
+ Nevím co ještě, nic mě nenapadá

- zázemí postavené jen z maringotek
- jezdí se jen 45 min denně, takže někomu kdo by si chtěl zajezdit na koni, to nestačí
- mladé vedoucí, které se nad nás povyšovaly
- zvláštní způsob zábavy, který se mně, ani mé sestře nelíbil
- záchod v kadiboudách s pavouky, takže pro nikoho kdo se pavouků boji (já😣) a koupat se dá jen ve studené dešťové vodě
- na webu píšou že je to soustředění, avšak je to jen pouhý tábor, kde se hodinu denně svezete na koni

Takže tohle je naše zkušenost z Lipí
Doufám že někomu pomůže. Zároveň se omlouvám za takovou slohovku, ale chtěla jsem to sem napsat

S pozdravem
dvě holky co se rozhodly jet přes půlku republiky pro zklamání 😃

Přidejte reakci

Přidat smajlík