Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2006 15:20

V dnešní době se čím dál častěji setkáváme s týranými koňmi??? Kde je původ tohoto nešvaru??? SAMOZŘEJMĚ... U CHOVATELŮ. Hodně už jsem toho s koňmi zažila a taky už mám věk, kdy se na koně dívám jinak než když jsem ještě byla tzv. "teenager". Taky jinak hodnotím péči kolem koně. Asi si říkáte, proč se tím zabývám? Důvod je jednoduchý... PROTO ABY SI TO MOHLI LIDI PŘEČÍST...
Poslední dobou se setkávám s koňmi, kteří různými způsoby trpí... Hodně lidí se domnívá, že týraný kůň nemůže pracovat nebo podávat jiné výsledky. Asi bychom si měli ujasnit, že týrání neznamená jen fyzické, ale i psychické. Denně potkávám koně, který má otlaky velikosti pštrosího vejce... Přesto pěkně skáče parkur. Potkávám koně, který má na sobě jizvy po celém těle a přesto může tahat. Znám koně, který je tak agresivní vůči svému majiteli, že stojí (tedy doufám, že ještě stojí) v hnoji a má 60 cm na kohoutkem strop. A je mnoho a mnoho dalších zanedbaných koní o kterých vím... Ale co mají všichni tito koně společné??? Majitele, kteří tvrdí, že všechno je v pohodě a že nemají důvod k prodeji koně.

2.12.2006 21:14

lunik napsal(a):
V dnešní době se čím dál častěji setkáváme s týranými koňmi??? Kde je původ tohoto nešvaru??? SAMOZŘEJMĚ... U CHOVATELŮ. Hodně už jsem toho s koňmi zažila a taky už mám věk, kdy se na koně dívám jinak než když jsem ještě byla tzv. "teenager". Taky jinak hodnotím péči kolem koně. Asi si říkáte, proč se tím zabývám? Důvod je jednoduchý... PROTO ABY SI TO MOHLI LIDI PŘEČÍST...
Poslední dobou se setkávám s koňmi, kteří různými způsoby trpí... Hodně lidí se domnívá, že týraný kůň nemůže pracovat nebo podávat jiné výsledky. Asi bychom si měli ujasnit, že týrání neznamená jen fyzické, ale i psychické. Denně potkávám koně, který má otlaky velikosti pštrosího vejce... Přesto pěkně skáče parkur. Potkávám koně, který má na sobě jizvy po celém těle a přesto může tahat. Znám koně, který je tak agresivní vůči svému majiteli, že stojí (tedy doufám, že ještě stojí) v hnoji a má 60 cm na kohoutkem strop. A je mnoho a mnoho dalších zanedbaných koní o kterých vím... Ale co mají všichni tito koně společné??? Majitele, kteří tvrdí, že všechno je v pohodě a že nemají důvod k prodeji koně.

Je to hrozny kolik koni je tyranych at uz jakkoliv.Jenze s tim clovek nic nenadela,pokud ma penize,muze takoveho kone zachranit.Jenze na druhou stranu spis znam lidi co maj penez dost a radsi koupi kone spickoveho aby jim dalsi penize vydelal.Ja kdyz kupovala kone,chtela jsem nejakeho klidne s vadou,nebo z horsich podminek.Ale asi jsem spatne hledala.Kdyz uz jsem nasla,byl to kun dusny,nebo s nemoci nohou.A rekneme si na rovinu,kdyz kupuju kone na jezdeni,nekoupim si takoveho.Takoveho kone bych koupila jako spolecnika.Ale penize na ziveni dalsiho kone nemam.Takze mam kone zdraveho.
Jen jsem chtela rici,ze jsem si vedoma svych moznosti,a nez aby muj kun trpel,tak ho prodam...zatim to zvladam a doufam ze to zvladat budu az do jeho smrti,ale jeste lepe,doufam ze na tom budu jednou lepe a koupim si jeste minimalne jednoho,klidne tyraneho konika,ktery mi sice neda nic nez lasku,ale byla bych rada kdybych takovemu koni mohla pomoci.
Lidi by si meli proste konecne uvedomit,ze zvirata nejsou stroje a ze pokud na ne nejsou finance nebo cas,je lepsi je darovat nebo prodat nekomu kdo se o ne postara driv nez budou pomalu na umreni...

Přidejte reakci

Přidat smajlík