Kdo máte Čt tak šupky sem...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2007 19:50

Kdo chce pokecat o Čt??....Já mám taky svího Čt valáška...pojďte si povídt sem pořád připojená..

3.1.2007 21:06

bonnie napsal(a):
Kdo chce pokecat o Čt??....Já mám taky svího Čt valáška...pojďte si povídt sem pořád připojená..

toto je moje čt kobylka Kora

3.1.2007 22:10

sany napsal(a):

Ahojky já jsem taky dám nějaké foto ČT, jsou mu tři a je to valach.

3.1.2007 22:46

angel napsal(a):
Ahojky já jsem taky dám nějaké foto ČT, jsou mu tři a je to valach.

Vinny , 5 let

3.1.2007 23:45

bibina napsal(a):
Vinny , 5 let

Taky mám ČT

4.1.2007 06:38

dandys3 napsal(a):
Taky mám ČT

Pretty ČT klisna 6 let

4.1.2007 06:40

dita33 napsal(a):
Pretty ČT klisna 6 let

zase

4.1.2007 08:29

bonnie napsal(a):

Já mám také valáška po Lopez11. Je to takový otesánek. Pořád by jen papal...:-) Ale mám ho moc ráda, protože by neublížil ani mouše...

4.1.2007 08:34

bonnie napsal(a):

A ještě na závodech....

4.1.2007 08:35

bonnie napsal(a):

A ještě poslední....jedna umělecká.....

4.1.2007 12:39

nightdevil napsal(a):
A ještě poslední....jedna umělecká.....

Taky se mohu přidat s naší kobčou ČT...jmenuje se Amarilla

4.1.2007 12:41

srdcus napsal(a):
Taky se mohu přidat s naší kobčou ČT...jmenuje se Amarilla

A ještě jednou...

4.1.2007 13:15

sany napsal(a):

Jak je stará kobylka? jezdila jsem jednou taky na kobylce jménem Kora. Odkud jseš?

4.1.2007 13:26

srdcus napsal(a):
A ještě jednou...

Pěkná kobylka.

4.1.2007 14:49

fnuk napsal(a):
Jak je stará kobylka? jezdila jsem jednou taky na kobylce jménem Kora. Odkud jseš?

kobylka ma teprv necele 2 roky a ja jsem z Havířova...ale koně mam v Dolnich Domaslavicich

4.1.2007 14:50

nightdevil napsal(a):
A ještě na závodech....

Ahoj, můžu se zeptat??? Jaký je tvůj koník? Je spíše tlačivější? A jak mu jde skákání? lenn.icka@seznam.cz

4.1.2007 15:46

jarka napsal(a):
Pěkná kobylka.

Ahoj holky/kluci nemohli by jste me nekdo poradit co mám ja delat s tim svim lumpem?? vubec me nechce poslouchat v boxe je to sice mazel ale pod sedlem je to hruza...kdyz vyjeu ven na jizdarnu tak se mnou zdrhne z5 domu je to neposeda jinak b neublizil nikomu a nicemu i kdyz si obcas vyhodi(tak to dela asi kazdej konik pokud netrpi nejakou nemoci na nozicky)
Ale z5 k memu lumpovi nevite nebo neznate nekoho z okoli Rychnova nad Kněžnou nebo Hradce králové( spise k vychodu) kdo by mi pomohl s vycvikem tohodle lumpa??

4.1.2007 15:47

bonnie napsal(a):
Ahoj holky/kluci nemohli by jste me nekdo poradit co mám ja delat s tim svim lumpem?? vubec me nechce poslouchat v boxe je to sice mazel ale pod sedlem je to hruza...kdyz vyjeu ven na jizdarnu tak se mnou zdrhne z5 domu je to neposeda jinak b neublizil nikomu a nicemu i kdyz si obcas vyhodi(tak to dela asi kazdej konik pokud netrpi nejakou nemoci na nozicky)
Ale z5 k memu lumpovi nevite nebo neznate nekoho z okoli Rychnova nad Kněžnou nebo Hradce králové( spise k vychodu) kdo by mi pomohl s vycvikem tohodle lumpa??

dalsi foto...

4.1.2007 15:57

bonnie napsal(a):
....

...trocu na zasmati

4.1.2007 15:58

bonnie napsal(a):
...trocu na zasmati

dalsi smisek...

4.1.2007 15:59

bonnie napsal(a):
dalsi smisek...

tak a ted vazne...

4.1.2007 22:05

bonnie napsal(a):
tak a ted vazne...

I takoví se najdou že se nechcou obsedat.Šeron teď ji je už 5 a je o hodně rozumější

5.1.2007 11:54

dita33 napsal(a):
Pretty

ahojky jsi to ty Petruš z Rybnice?Olča

5.1.2007 13:48

angel napsal(a):
I takoví se najdou že se nechcou obsedat.Šeron teď ji je už 5 a je o hodně rozumější

tak tady si Kora davala zavody s dodavkou

5.1.2007 20:50

angel napsal(a):

zdar Ivet..hustá fotka...seš ještě u Skřivana nebo kdes to byla??Káťa H.

8.1.2007 21:51

daty napsal(a):
zdar Ivet..hustá fotka...seš ještě u Skřivana nebo kdes to byla??Káťa H.

Ahojky Kaťo.U Skřivana jsem byla ale tam už nejsem dlouho, pak jsem byla v Rakousku u koní a teď jsem doma a pracuji v Ostravě.Iveta

9.1.2007 06:22

bonnie napsal(a):

Ahoj jsem sice od HK ale sama bych potřebovala trenéra,naučila jsem ho základy ale ted by jsme potřebovali trenink a přípravu na sezónu...Jinak tohle je Sahib uznáný jako ČT,ale mamka byla A1/1..

12.1.2007 16:58

klawdie napsal(a):
Ahoj jsem sice od HK ale sama bych potřebovala trenéra,naučila jsem ho základy ale ted by jsme potřebovali trenink a přípravu na sezónu...Jinak tohle je Sahib uznáný jako ČT,ale mamka byla A1/1..

já mám skoro 7-letýho valáška...je uznanej v plemenné knize ČT, ale mám 25%krve z plňáska

12.1.2007 17:00

barbucha61 napsal(a):
já mám skoro 7-letýho valáška...je uznanej v plemenné knize ČT, ale mám 25%krve z plňáska

ještě jednou ČIRČ
z minulé zimy

12.1.2007 17:11

barbucha61 napsal(a):

Hanka- 6.4. bude mít 24 let!!!

12.1.2007 17:14

hanule napsal(a):

Tole je moje kobulenka, 7 let - je po Dietwardovi, má úžasnou povahu,

12.1.2007 17:18

lavidie napsal(a):
Tole je moje kobulenka, 7 let - je po Dietwardovi, má úžasnou povahu,

a ještě

12.1.2007 17:22

hanule napsal(a):

tak to je Gituška v Metuji

12.1.2007 17:26

bonnie napsal(a):

Hojik LUKY valach,10let m:Labina o:Predszwit XVI jsme od Tišnova

13.1.2007 18:24

smoulinka napsal(a):
Hojik LUKY valach,10let m:Labina o:Predszwit XVI jsme od Tišnova

Sinaj a Chárli v Bohdanči.

13.1.2007 18:26

vera112 napsal(a):
Sinaj a Chárli v Bohdanči.

Photo

15.1.2007 06:30

vera112 napsal(a):
Photo

Sanees po Roc ń Roll to byly její první závody

15.1.2007 06:31

brodska napsal(a):
Sanees po Roc ń Roll to byly její první závody

A celá

31.1.2007 19:05

bonnie napsal(a):

moje čt valášek

31.1.2007 19:07

malbina napsal(a):
moje čt valášek

a ještě

31.1.2007 19:09

malbina napsal(a):
a ještě

a ještě

31.1.2007 20:12

bonnie napsal(a):

Tak si nejsem jistá,jestli tu ten můj mamlas patří -oficiálně je ČT,ale matka A 1/1 otec trakén a v celém rodokmenu o ČT není ani zmínka ,ale jinak můj 6 letej Gordon

31.1.2007 20:36

lanika napsal(a):
Ahoj, můžu se zeptat??? Jaký je tvůj koník? Je spíše tlačivější? A jak mu jde skákání? lenn.icka@seznam.cz

Můj Nico není tlačivý vůbec. Není ale zase nějaký pohrkaný plňas.
Když jedu na vyjížďku, ničeho se nebojí, nikde se nezastaví, ničeho se nelekne. Díky bohu neumí vyhazovat ani vzpínat se nebo spíš se to ještě nenaučil. Několikrát jsem na něm byla v terénu i s mojí 4 letou sestrou. Často na něm jezdíme ve dvou a děláme blbiny bez sedla. Na tohle je opravdu super.
Co se týče práce na přiježďování a skoků je to obrovsky silový kůň, je velký a mohutný a bohužel to o sobě ví a má dost velké sebevědomí (a rozmazlenost) Nico je ustájen u mého trenéra, protože bez něho bych asi neabsolvovala žádný závod, protože bych ho nezvládla. Na přiježďováni je to príma, že se nemusí tlačit, ale když já jedu, tak se okolí trošku bojí. Říkají mi, že jedem jako tank. Když se totiž takový kolos rozhýbe, tak to prý vypadá strašně. Já sena něm ale cítím bezpečně. Horší je to, když se Nico rozčílí, když po něm jezdec chce, něco, co on ne. Pak zneužívá svých sil a to je pro mne celkem nepříjemné. Pak tedy příjde vůle trenéra a začíná boj.... někdy to vypadá opravdu hrozně, ale nakonec je vše tak, jak má být.
Na parkur byl Nico dříve strašně prchavý, ale nyní je to celkem příjemný parkůrek. Abych se přiznala, je to první kůň, na kterém jsem schopna přeskočit všechno, co mi do cesty příjde. Ještě nikdy se mě nepokusil schodit, vyšticovat nebo zastavit před překážkou a za to jsem mu moc vděčná. Vzhledem k tomu, jak moc je silným koněm, tak ani tolik v nižším parkuru nevadí, když mi občas nevýjde obskok a já mu trapně lehnu na krk. On prostě odskočí a ani brvou nehne. Kolikrát už jsem ho na skok navedla tak blbě, že by každý kůň zastavil, ale on prostě skočí.
Když jsme ho měli doma, tak se nám poslední dobou pak začalo stávat, že byl mimo ohradu. Nemohli jsme to pochopit a tak jsem ho pozorovala a on se prostě rozběhne a skočí. Kolikrát se mi to stalo i v ohradě, že běžel ke koním a v cestě mu stál skok, tak ho prostě lupnul. Nikdy sice nebude žádným zářným šampionem, ale asi skáče rád a mě zatím vždycky podržel..:-)

Přidávám fotečku cca 14 dní starou s mým trenérem...-)

31.1.2007 20:40

vera112 napsal(a):
Photo

Ahojky, v Bohdanči teď máme koníky? To je fotka ještě z adob Pavla Vachutky?

31.1.2007 20:46

bonnie napsal(a):

Já jsem měla taky kobylku čt, bohužel mi před dvouma měsícama zemřela na koliku...Ale pořád ji mám strašně moc ráda...Bylo to strašný zlatíčko...Jezdili jsme spolu závodně western....Tady přikládám pár jejích fotek...

31.1.2007 20:48

bonnie napsal(a):

Tady je aji se mnou

31.1.2007 20:50

mispulka napsal(a):
Tady je aji se mnou

S kamarádem Lessym

31.1.2007 20:51

mispulka napsal(a):
S kamarádem Lessym

Opět Blanička

1.2.2007 10:27

mispulka napsal(a):
Opět Blanička

Taky mám ČT 14 let brzy 15 hrozně to letí. Na fotce s kámoškou snad se nebude zlobit, ale moc jim to sluší.

1.2.2007 10:28

brenton napsal(a):
Taky mám ČT 14 let brzy 15 hrozně to letí. Na fotce s kámoškou snad se nebude zlobit, ale moc jim to sluší.

zvířátková

1.2.2007 10:48
zvířátková

brenton napsal(a):

10-ti letý Grant

zvířátková

1.2.2007 10:48
zvířátková

zvířátková napsal(a):
10-ti letý Grant

ještě jednou

1.2.2007 15:58

zvířátková napsal(a):
ještě jednou

jééé ten je hezkej!!!!!

1.2.2007 20:58

mispulka napsal(a):
jééé ten je hezkej!!!!!

můj skoro 7letej Valmont, o:2597 Liber s.v., m:Vala(A1/1) ....je to z větší části plnokrevník, ale je v PK ČT...a je to moje zlato

1.2.2007 21:00

nikiska napsal(a):
můj skoro 7letej Valmont, o:2597 Liber s.v., m:Vala(A1/1) ....je to z větší části plnokrevník, ale je v PK ČT...a je to moje zlato

a ještě jednou Valdísek, ale už semnou

1.2.2007 22:09

bonnie napsal(a):

ahojky Tak tady pridavam svojeho ČT hřebečka po Przedswit XVI..Jinak jezdime western...

zvířátková

2.2.2007 07:29
zvířátková

mispulka napsal(a):
jééé ten je hezkej!!!!!

Ooo, děkujeme . Bohužel se tam koukám dala jedna fotka dvakrát, sakra, někdy to tu fakt zlobí...

2.2.2007 07:42

pilgrisek napsal(a):
ahojky Tak tady pridavam svojeho ČT hřebečka po Przedswit XVI..Jinak jezdime western...

Tak tohle je Leontýnka, Leo, Leouš...následně Leoš... M. : po 525 Taarlo Kubišta a otec DOVEN. Na jaře se začne připravovat na zkoušky...nyní má ještě podsedlové leháro...pouze vycházky na vodítku...

2.2.2007 07:50

tajemma danny napsal(a):
Tak tohle je Leontýnka, Leo, Leouš...následně Leoš... M. : po 525 Taarlo Kubišta a otec DOVEN. Na jaře se začne připravovat na zkoušky...nyní má ještě podsedlové leháro...pouze vycházky na vodítku...

tohle je Lucka...je to naše nejstarší obyvatelka stájí. V červnu jí bude 27 let. Má absolutní volnost, nikdo po ní již nic moc nechce. Když přijde kovář, automaticky zvedá nohy jen se kolem ní projde...domů pěkně v klidu bez spěchu...m: Leona po 7 Marin lipský, o: 1017 Alarm - 74.

2.2.2007 07:51

tajemma danny napsal(a):
tohle je Lucka...je to naše nejstarší obyvatelka stájí. V červnu jí bude 27 let. Má absolutní volnost, nikdo po ní již nic moc nechce. Když přijde kovář, automaticky zvedá nohy jen se kolem ní projde...domů pěkně v klidu bez spěchu...m: Leona po 7 Marin lipský, o: 1017 Alarm - 74.

Jo a Lucka je babička Leontýnky...

2.2.2007 15:39

tajemma danny napsal(a):
Jo a Lucka je babička Leontýnky...

Já mám taky ČT, letos 6 let, , otec Sahib Kubišta, matka Parmena po Przedswit XVIII. To je zvláštní, že, jak se většinou píše jen po kom/čem je matka, samotná matka mám pocit, že zas až tak moc zajímavá není. Ale to je jen můj názor.

2.2.2007 18:09

janulka napsal(a):
Já mám taky ČT, letos 6 let, , otec Sahib Kubišta, matka Parmena po Przedswit XVIII. To je zvláštní, že, jak se většinou píše jen po kom/čem je matka, samotná matka mám pocit, že zas až tak moc zajímavá není. Ale to je jen můj názor.

2.2.2007 18:37

nikiska napsal(a):
a ještě jednou Valdísek, ale už semnou

Myslim že je to ten Valmont co se narodil u nás v Kroměříži. Měli sme ve stáji hřebce Libera i plňasku Valu byla rezavá, ale je to už hodně oků zpátky. A té se právě u nás narodil Valmont. Podívej se jestli to nemá i v papírech kde se narodil. Třeba je to zrovna on:-)

2.2.2007 18:40

janulka napsal(a):

tak určitě známější jsou hřebci plemeníci než kdejaká kobyla-matka. Proto se u matky píše i její otec. Třeba když ti řeknu že moje kobyla má matku Salimu nevím nevím jestli by sis domyslela podle jména že je po Sahib 5

2.2.2007 19:08

bonnie napsal(a):

Já mám ČT klisnu Kasandru, máme vyskákáno L parkury, ale výš to asi už nepůjde, je to už babička, je jí 14 let letos a bude mít mimuško :-)

2.2.2007 19:10

bonnie napsal(a):

Ještě jednou já a Kasandra (Kesi)

sadzi saj

2.2.2007 20:41
sadzi saj

dominicca napsal(a):
Ještě jednou já a Kasandra (Kesi)

Lavidie moc nádherná ryzka, co to je za koníka, jestli se můžu zeptat? Já mám taky kobču zapsanou v plemenné knize ČT, ale má v sobě 75% plňase

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.2.2007 20:50

sadzi saj napsal(a):
Lavidie moc nádherná ryzka, co to je za koníka, jestli se můžu zeptat? Já mám taky kobču zapsanou v plemenné knize ČT, ale má v sobě 75% plňase

Moje ČT Zulita, m: Zuzana, o: Quoniam II-257

2.2.2007 20:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moje ČT Zulita, m: Zuzana, o: Quoniam II-257

A hlavinka...

2.2.2007 20:52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A hlavinka...

Naposled!

3.2.2007 14:42

sadzi saj napsal(a):

Lidiet
a v krvi má dost plnokrevníků a hanoverů, svou vyzáží ona vypadá jako němka
Dietward, Libanon, Quoniam,Duft II...

4.2.2007 17:48

dominicca napsal(a):
Myslim že je to ten Valmont co se narodil u nás v Kroměříži. Měli sme ve stáji hřebce Libera i plňasku Valu byla rezavá, ale je to už hodně oků zpátky. A té se právě u nás narodil Valmont. Podívej se jestli to nemá i v papírech kde se narodil. Třeba je to zrovna on:-)

Jo tak to je přesně on.... Máš nějaký fotky Valy a Libera? Libera sem sice viděla, patří (patřil) kamarádovi z moravy, ale chtěla bych nějakou jeho fotku jestli náhodou nemáš. A chtěla bych se zeptat jestli Vala neni ze Svinčic, jednu Valu sem znala, teda jen spíš přes papíry, byla to matka třík oníků který sem jezdila (VAAL,VANDALIO,VALUNKA). Díky za informace. :))

4.2.2007 19:06

lavidie napsal(a):
Lidiet

mistral

4.2.2007 19:06

bonnie napsal(a):

tak toto je můj koník Clasic :o) doufám že se bude líbit

4.2.2007 19:09

vinka napsal(a):
tak toto je můj koník Clasic :o) doufám že se bude líbit

o5 Clasic

sadzi saj

4.2.2007 20:53
sadzi saj

lavidie napsal(a):
Lidiet

Jo to moje kobča je taky samý plňas - Silvaner, Behistoun a má v sobě i hanoverána Almhirta a i trakénskou krev.

satix

5.2.2007 08:44
satix

bonnie napsal(a):

silver - valach, 11let

satix

5.2.2007 08:48
satix

bonnie napsal(a):

...

7.2.2007 13:00

bonnie napsal(a):

Silver

12.2.2007 21:06

satix napsal(a):
...

Mě připadá ten silverek takovej chudej..Co mu dáváte za krmení? nebo to má v rodině? Co má za původ? Jinač pěknej moc

13.2.2007 18:23

bonnie napsal(a):

Právě nám bylo 13.let a v březnu čekáme hříbátko.

15.2.2007 12:36

bonnie napsal(a):

Ahojky ... já sice přímo ČT nemám ale jednu kobylku ČT jezdím ... je v přísměsi se Shagya arabem a projevuje se to hlavně na jejím temperamentu ... kdyžtak mrkněte na www.kacenka-web.estranky.cz

16.2.2007 09:54

bonnie napsal(a):

tohle je moje s hříbkem po Veneurovi( bude asi na prodej)

16.2.2007 09:55

bobo napsal(a):
tohle je moje s hříbkem po Veneurovi( bude asi na prodej)

ještě jedna

18.2.2007 08:45

bonnie napsal(a):

Ahojky!
Taky vlastním ČT jmenuje se Čita a budou jí dva roky... kolik je tomu tvýmu? a jak se jmenuje?

18.2.2007 09:38

eowyn napsal(a):
Ahojky!
Taky vlastním ČT jmenuje se Čita a budou jí dva roky... kolik je tomu tvýmu? a jak se jmenuje?

moja kobylka CT ornela m: Šárka O: Obvod

23.2.2007 09:29

bonnie napsal(a):

13letá klisna po hříběti - bohužel ji musím prodat

23.2.2007 09:32

bonnie napsal(a):

je jak princezna

23.2.2007 14:16

lismonika napsal(a):
je jak princezna

mate tu kláásný koníšky

23.2.2007 18:56

nikiska napsal(a):

dobry den.jsem rada ze jsem nahodou objevila fotku Valmonta.byl posledni Valcino hribe.mela jich jedenact.Valu jsem ,mela do jejich 24let.Uz ale neni na svete.jestli se nepletu tak mel konik predsunutou spodni celist?Valca byla taky bezva kobyla.Konik je moc hezky.At vam dela radost.nashle.

23.2.2007 19:06

kattey napsal(a):
dobry den.jsem rada ze jsem nahodou objevila fotku Valmonta.byl posledni Valcino hribe.mela jich jedenact.Valu jsem ,mela do jejich 24let.Uz ale neni na svete.jestli se nepletu tak mel konik predsunutou spodni celist?Valca byla taky bezva kobyla.Konik je moc hezky.At vam dela radost.nashle.

jo Valda je super, má horní předkus.Nemohla byste mi poslat nějakou Valy fotku a nebo i libera jestli nějaké máte? Dám vám svůj e-mail, chtěla bych se dozvědět o Valdovi co nejvíc a případně i nějaké fotky když byl hříbě jestli něco máte. Budu vám moc vděčná když se ozvete na e-mail. Nikitttkaa@seznam.cz

23.2.2007 19:14

malbina napsal(a):
moje čt valášek

otec Quoniam II-257,matka Lenka, jinak samej A1/1 a arab jen taťka trakén a mamka ČT. Jinak z matčiny strany praděda Anilin

23.2.2007 19:19

sany napsal(a):
mate tu kláásný koníšky

Moje klisna Parma. M: Veta po Quiniam, O: Przedswit.

23.2.2007 21:56

barletka napsal(a):
Moje klisna Parma. M: Veta po Quiniam, O: Przedswit.

A ještě Parma v kruhovce

23.2.2007 22:50

barletka napsal(a):
A ještě Parma v kruhovce

Ahojky Lavidie, pozdravuj Lidietku : ) , jak se pořád má beruška??

Jinak já přidávám fotku svojí kobylky Tarunky, taky v sobě má plňáska a navíc eště arábka a holštýna, ale je to ČT Matka: Fany (skok T) Otec: Taarlo (skok TT)
Takový moje zlatíčko!!

23.2.2007 22:52

gabineska napsal(a):
Ahojky Lavidie, pozdravuj Lidietku : ) , jak se pořád má beruška??

Jinak já přidávám fotku svojí kobylky Tarunky, taky v sobě má plňáska a navíc eště arábka a holštýna, ale je to ČT Matka: Fany (skok T) Otec: Taarlo (skok TT)
Takový moje zlatíčko!!

A eště jednou

1.3.2007 20:42

nikiska napsal(a):
jo Valda je super, má horní předkus.Nemohla byste mi poslat nějakou Valy fotku a nebo i libera jestli nějaké máte? Dám vám svůj e-mail, chtěla bych se dozvědět o Valdovi co nejvíc a případně i nějaké fotky když byl hříbě jestli něco máte. Budu vám moc vděčná když se ozvete na e-mail. Nikitttkaa@seznam.cz

ze je Valmont její poslední hříbě jsem vyčetla v jejích dokladech.Koupila jsem si ji jak ho odstavili.Vala byla ryzka s jednou ponozkou a uzkou lyskou.Fotky mám jen staré z obyč fotáku.Když sháněla kamoška koně a my objížděly inzeráty,tak jsme na něj narazily.(myslím že se ta vesnice jmenovala Zlámalka.) Premyšlela jsem o jeho koupi-po Vale její hříbě.Jsem ráda že má milující majitelku,a ze vám dělá radost.Já jsem rok po Vale koupila valáška Šohaje a kobylu Topku po Topazovi.Jsou to duchodci-ale máme je rádi.Mejte se oba hezky.Nashle

nathalie

29.5.2016 20:07
nathalie

XXX.XXX.221.121

Hello.
I'm the owner of Quitty. Please brodsca contact me.
regards nathalie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík