A máme dalšííííí
Tak to máš bezva šéfa !!! Lucky, ty fakt supluješ ? Jaký to je ?
blanche
napsal(a):
A máme dalšííííí
Jo, dobré, v pohodě. Já s tím nemám problém. Bohužel nemají stálé místo, ale já tam dělala praxi a když je třeba a můžu, tak supluji....dneska naštěstí jen 3 hodiny
Teď jdu vypucovat Usu a jdeme se projít za Čipem.
lucky
napsal(a):
Jo, dobré, v pohodě. Já s tím nemám problém. Bohužel nemají stálé místo, ale já tam dělala praxi a když je třeba a můžu, tak supluji....dneska naštěstí jen 3 hodiny
Tak Usinku za mě podrbej ... Já mám zítra a pozítří volno - už se na to moooooc těším !!!!
zvířátková

lucky
napsal(a):
No jo, je to kšeft. On je jak počasí, takže člověk musí trpět, když to na něj přijde . A jak velké děti to jsou, Lucky?
zvířátková
napsal(a):
No jo, je to kšeft. On je jak počasí, takže člověk musí trpět, když to na něj přijde . A jak velké děti to jsou, Lucky?
tak já přikládám fotečku koníka( mího) je to lumpík...ale za nedloho se půjdeme oba učit k nějakému pánovi, aby jsme se něco naučili
zvířátková

blanche
napsal(a):
Moc pěkný koník
Nemáš ještě nějaké foto ?
No to jo, nic k závidění, tohle počasí je ve všech směrech k ničemu. Jooo, kdo se nudí, tak píše a posílá fotečky, aby se pokochali ostatní nudící se , viď Blanche?
zvířátková
napsal(a):
No to jo, nic k závidění, tohle počasí je ve všech směrech k ničemu. Jooo, kdo se nudí, tak píše a posílá fotečky, aby se pokochali ostatní nudící se , viď Blanche?
Jo jo
zvířátková
napsal(a):
No tak sem dám ještě něco... s Džinečkem teď začínám western, zatím máme teda jenom west úzdečku, ale to proto že nám ještě nepřišlo sedlo...dám sem fotečku kterou sem si trochu upravila teda byla tak vyfocená s tim ji¨ným efektem..
zvířátková

zvířátková
napsal(a):
Tak jsem tak na tu fotku koukala a jako kdybych jí už někde viděla. Ty vystupuješ pod 2 přezdívkama? Už si se k nám dávala pod Bonnie. Ten koník je takový na pohled zapamatovatelný.
zvířátková

zvířátková
napsal(a):
Tak jsem tak na tu fotku koukala a jako kdybych jí už někde viděla. Ty vystupuješ pod 2 přezdívkama? Už si se k nám dávala pod Bonnie. Ten koník je takový na pohled zapamatovatelný.
Teda, Blaní, ta je super . Ta má ale tlamiznu
zvířátková
napsal(a):
Teda, Blaní, ta je super . Ta má ale tlamiznu
jj přesně tak já už sem tady byla i pod Bonnie, ale zapoměla jsem heslo a pak mě to nešlo nějak spustit tak jsem si musela udělat new
blanche
napsal(a):
A máme dalšííííí
.
zvířátková

blanche
napsal(a):
Oooo díky, je to starší, ale ještě sem asi nedala
Ne ne, ta je tu prvně, kde ty rezervy bereš, to by mě zajímalo .
zvířátková

blanche
napsal(a):
.
jéééééééééé, to je otrava, co? Baruška to tak taky vidí .
zvířátková
napsal(a):
jéééééééééé, to je otrava, co? Baruška to tak taky vidí .
To jo
misaslitrova
napsal(a):
Hahahahah tak tóóóóó´jé tedá srandáááá
Já sem z Rychnova nad Kněžnou je to na východ od Hradce Králové..nevím jestli víš kde to je
blanche
napsal(a):
A máme dalšííííí
A jedna letní - po koupeli
zvířátková

blanche
napsal(a):
A jedna letní - po koupeli
Já když to vidím, tak se hrozně moc těším, až bude letos prcek taky moct do vody.
blanche
napsal(a):
To jo ... taky se těším ... doufám, že mi to plavení tohle léto konečně vyjde ...
Teda, já byla s Usou, kouknu teď tady a nestíhám číst
Fotky jsou úžasné, jinak taky jsem byla trochu zmatená z toho koníka...už chápu proč .
Ksichtíky jsou úžasné! Mě se strašně líbí, jak se koně umí ksichtit.
A ty děti? Včera jsem měla jednu třídu 12-14, potom byli SŠ a dnes mám myslím 12-13 děcka
lucky
napsal(a):
Teda, já byla s Usou, kouknu teď tady a nestíhám číst
Fotky jsou úžasné, jinak taky jsem byla trochu zmatená z toho koníka...už chápu proč .
Ksichtíky jsou úžasné! Mě se strašně líbí, jak se koně umí ksichtit.
A ty děti? Včera jsem měla jednu třídu 12-14, potom byli SŠ a dnes mám myslím 12-13 děcka
Tak to si šikulka ... Já si sebe neumím představit
zvířátková

blanche
napsal(a):
Tak to si šikulka ... Já si sebe neumím představit
No to jo, to jsou ti největší smradi , na ně člověk musí mít nervy...
zvířátková

blanche
napsal(a):
Co Ty, Leo ...do kolika tam dneska strašíš ?
No, pracovně sekretářsky do tří a pracovně uklízece ještě nevím, ale jako nehodlám se s tím nějak párat .
zvířátková
napsal(a):
No, pracovně sekretářsky do tří a pracovně uklízece ještě nevím, ale jako nehodlám se s tím nějak párat .
Tak já jsem tu natvrdo do 19 h a párat se tu se mnou taky nikdo nebude Vykulený turisti se nějak nehrnou ... Ale zítra máme už plno !!! To dlouho nebylo ... Už odmítáme další ... Ještě že tu nebudu
zvířátková
napsal(a):
Džinovi bude letos v srpnu 5 let
A ta kobylaka to je hafling že jo?
Je moc krásná..já sme nejdřéve také sháněla haflinga, ale nikde sem ho nesehnala tak jsem si koupila ČT.
PS: Posílám fotku našeho pejska jak sežrala nějakou růžovou věc a vůben nemůžeme přijít na to jakou... je to fenka zlatýho retrievra teďkon jí boude 8 měsíců
misaslitrova
napsal(a):
Džinovi bude letos v srpnu 5 let
A ta kobylaka to je hafling že jo?
Je moc krásná..já sme nejdřéve také sháněla haflinga, ale nikde sem ho nesehnala tak jsem si koupila ČT.
PS: Posílám fotku našeho pejska jak sežrala nějakou růžovou věc a vůben nemůžeme přijít na to jakou... je to fenka zlatýho retrievra teďkon jí boude 8 měsíců
ještě jazýček..taky pěkně růžovej
zvířátková

misaslitrova
napsal(a):
ještě jazýček..taky pěkně růžovej
Téééééda, i ty dásně! No to je něco, fakt jí z toho nic nebylo? To muselo být ale sakra silný, když se jí to takhle chytlo i v tlamě.
zvířátková
napsal(a):
Téééééda, i ty dásně! No to je něco, fakt jí z toho nic nebylo? To muselo být ale sakra silný, když se jí to takhle chytlo i v tlamě.
To asi jo...vypadá to na nějakej nabarvenej poliestern..páč tam kusy zbyli..no ale nevipadá joako by jí bylo špatně lítá tady po baráku jak prdlá a honí se s bráchou
PS: Fotka když sme si ji kupavali byla tak roztomylá a hodňounká
misaslitrova
napsal(a):
To asi jo...vypadá to na nějakej nabarvenej poliestern..páč tam kusy zbyli..no ale nevipadá joako by jí bylo špatně lítá tady po baráku jak prdlá a honí se s bráchou
PS: Fotka když sme si ji kupavali byla tak roztomylá a hodňounká
když byla středně velká...
misaslitrova
napsal(a):
když byla středně velká...
a teď je to velikánské tele..ale ještě poroste..
misaslitrova
napsal(a):
a teď je to velikánské tele..ale ještě poroste..
No a tady mamince pmáhá vařit!
misaslitrova
napsal(a):
No a tady mamince pmáhá vařit!
Je to blbí sem dávat psi když tu mají být koně..ale snad to nebude vadit já sem prostě nemohla odolat..ona je to takavá naše mařena
blanche
napsal(a):
Nám to neva ... klidně sem ještě něco dej, alespoň bude na co koukat
další..to byla ještě prťous
blanche
napsal(a):
Většinou to je tak, že počkáme do čísla 127 a pak na koho to vyjde, tak načne nové ....
jj tak už to chápu.. a ty seš od kud?
blanche
napsal(a):
Já jsem z Prahy
jj to máš dobrý já jsem po dlouhý době sehnala někoho kdo by mi s koní¨kem pomohl...
misaslitrova
napsal(a):
jj to máš dobrý já jsem po dlouhý době sehnala někoho kdo by mi s koní¨kem pomohl...
Lidi tak co jste tady někdo?
PS: Náš kocourek ¨Čert
blanche
napsal(a):
Já
Ahojteee....Teda tady to valí
No fotečky sou nádherné....hlavně ty Baruščiny zívací
To já teď´ byla zase na nervy...volala mi majitelka stáje a já to neslyšela,tak jsem hned mněla hrůzu jestli se Edince nestalo něco s tím okem....Tak jsem hned zkoušela volat zpátky a nebrala to...no hrůza...Ted konečně napsala,že Edince se očko zlepšilo o 90% má to už celkem v pohodě,sice se jí to ještě maže,ale už je to lepší....Ani nevíte,jak se mi ulevilo....Já ted zase ke koníkům nemůžu nějak mě chytla ta nedoléčená nemoc a zase mám zánět uzlin
To je fakt na nic,tady svítí sluníčko a já se můžu leda tak podívat z okna....Ach jo...Tak aspon hodim fotečku jedné kobušky ze stáje (Vanda) byla týraná a u nás se zotavuje a na jaro čeká hříbátko
junka
napsal(a):
To já teď´ byla zase na nervy...volala mi majitelka stáje a já to neslyšela,tak jsem hned mněla hrůzu jestli se Edince nestalo něco s tím okem....Tak jsem hned zkoušela volat zpátky a nebrala to...no hrůza...Ted konečně napsala,že Edince se očko zlepšilo o 90% má to už celkem v pohodě,sice se jí to ještě maže,ale už je to lepší....Ani nevíte,jak se mi ulevilo....Já ted zase ke koníkům nemůžu nějak mě chytla ta nedoléčená nemoc a zase mám zánět uzlin
To je fakt na nic,tady svítí sluníčko a já se můžu leda tak podívat z okna....Ach jo...Tak aspon hodim fotečku jedné kobušky ze stáje (Vanda) byla týraná a u nás se zotavuje a na jaro čeká hříbátko
A ještě jedna...to víte,mněla jsem z toho VÁNOCE to bylo po prvé co se mi podařilo zachytit nějaké zívání
Fotáček mám od vánoc a nějak jsem ještě nemněla štěstí na hezkou momentku.Až ted v neděli...
junka
napsal(a):
Ahojky,
tak to se brzy uzdrav i s koníkem Držíme palečky
Moc pěkný koník
blanche
napsal(a):
Ahojky,
tak to se brzy uzdrav i s koníkem Držíme palečky
Moc pěkný koník
Ano...já sem na koníka sama a nemám moc zkušeností asi 2 roky sem jezdila v oddíla a pak mi děda koupil koníka..jenže jsme si mysleli že bude dobré koupit mladšího že mi dýl vydrží..ale to mi bylo jedno hlavně by to byl můj kamarád..jenže jsme udělali chybu měli jsme koupit staršího, který už něco umí a na kterém bych se mohla učit..ale to už je teď jedno..
Já si třeba chci vyjet na jízdárnu..no tak jakž takž tam dojdeme, ale zacneme klusat pak nacválám a už to semnou mastí domů a i kdž třeba jenom chodím krokem tak to také zbalí z5 do stáje on je stešnej závislák na konícha ne jednu stranu není...když jsem s ním byla na hubertu tak prostě nevím z jakého důvodu odešel od koní a musela si na něho sednout holčina která umí jezdit a půjčila mi svoji kobylku..no a hoka ho v pohodě zvládla..
misaslitrova
napsal(a):
Ano...já sem na koníka sama a nemám moc zkušeností asi 2 roky sem jezdila v oddíla a pak mi děda koupil koníka..jenže jsme si mysleli že bude dobré koupit mladšího že mi dýl vydrží..ale to mi bylo jedno hlavně by to byl můj kamarád..jenže jsme udělali chybu měli jsme koupit staršího, který už něco umí a na kterém bych se mohla učit..ale to už je teď jedno..
Já si třeba chci vyjet na jízdárnu..no tak jakž takž tam dojdeme, ale zacneme klusat pak nacválám a už to semnou mastí domů a i kdž třeba jenom chodím krokem tak to také zbalí z5 do stáje on je stešnej závislák na konícha ne jednu stranu není...když jsem s ním byla na hubertu tak prostě nevím z jakého důvodu odešel od koní a musela si na něho sednout holčina která umí jezdit a půjčila mi svoji kobylku..no a hoka ho v pohodě zvládla..
Tak jedině nějakého toho zkušeného, aby koníkovi domluvil
blanche
napsal(a):
Tak jedině nějakého toho zkušeného, aby koníkovi domluvil
no proto se jedu tedka o vykendu podivat z jednim panem ma tam halu a velikanske vybehy taky pry dost prosorne boxy..chce 5.000,-Kč za to ze mi vykydaj daj nazrat 3 krat dene pak jeste poustej do ohrady a ktomu vsemu jeste hödinovy trening v hale nebo venku ..myslim ze je to slusne
misaslitrova
napsal(a):
no proto se jedu tedka o vykendu podivat z jednim panem ma tam halu a velikanske vybehy taky pry dost prosorne boxy..chce 5.000,-Kč za to ze mi vykydaj daj nazrat 3 krat dene pak jeste poustej do ohrady a ktomu vsemu jeste hödinovy trening v hale nebo venku ..myslim ze je to slusne
No uvidíš, vyzkoušet to můžeš ...
zvířátková

misaslitrova
napsal(a):
jj moc děkuju já pak dám vědět jak jsme dopadli..
No tak to jsem ráda, že je na tom Edinka o moc líp! Jo a koukám tak na tu Vandu, že má nějaké špatné zoubky. Vypadá to, že jí tam i nějaký chybí. Ale jinak je krásná a má krásné jméno . To je strašný, nechápu, jak je někdo může utýrat až div né do rozpadnutí.
zvířátková
napsal(a):
No tak to jsem ráda, že je na tom Edinka o moc líp! Jo a koukám tak na tu Vandu, že má nějaké špatné zoubky. Vypadá to, že jí tam i nějaký chybí. Ale jinak je krásná a má krásné jméno . To je strašný, nechápu, jak je někdo může utýrat až div né do rozpadnutí.
Pkud je to ustájení s tréninkem, tak si myslím, že je to dobré. Hlavně aby koníka i majetelku dali dohromady
blanche
napsal(a):
A máme dalšííííí
Mam nejake nove fotecky Royíka..tak davam jednu zebraci..
lucky
napsal(a):
Pkud je to ustájení s tréninkem, tak si myslím, že je to dobré. Hlavně aby koníka i majetelku dali dohromady
Tak za přání Edinčina uzdravení vám děkujuZítra už bych se tam chtěla konečně stavit,sice mám ještě teploty a hafo léků,ale nějak mi to nedá
2 dny jsem tam nebyla a už mám absták
Navíc mi včera došla konečně nová parellka,tak ji potřebuju Edince vyzkoušet jestli bude o.k.
No k Vandě....Koupil si ji nějaký chlápek jako ozdobu a dal si ji do nějaké dost špatné stáje...Bral to tak,že prostě někde je a má se dobře a on může kdy chce dojít,nasedlat a jet ven..Jenže když se neobjevil víc jak 4 měsíce začal toho majitel stáje využívat,kobylu dával zákazníkům na ježdění a když mu to všechno proklouzávalo,tak to skončilo tak,že Vanda chodila denně 8 hodin v kuse pod sedlem !!! Samosřejmě,že jí nastaly zdravotní problémy s nohama...Ale majiteli stáje to bylo jedno,dál ji nechával v provozu...A až jednoho dne se prostě už nemohla postavit na nohy,tak zavolal majiteli,že s Vandou něco je....No majitel ochotně dorazil a řekl si,že kůn,který tak tak chodí je mu k ničemu a tak ji šoupl do útulku..A tam Vandě zjistili moooc věcí....Oslepla,sloní noha,zadní nohy šoupala za sebou,přední kopyta v úděsném stavu,jizvy na celém těle,podváha a další.....Začalo se jí to léčit a tehdy ji poznala majitelka naší stáje,zamilovala se do ní a asi po roce,když se jí konečně podařilo našetřit peníze Vandu koupila...No a tehdy jí začal fajn život...Nádherně se zakulatila,zadní nožky už jsou celkem ok. až na tu sloní,která už bohužel vyléčit nepůjde,šrámy na těle i na duši se vyléčily a hlavně dostala chut do života !!! Občas může pod sedlo,třeba jen na půl hodinky na krokovku,ale je na ní vidět,jak ráda by běhala...Jednou jsem s ní byla venku a musím říct,že byla neuvěřitelně živá,na louce se mi dokonce několikrát pokusila hodit do cvalu....
Je to fajn kobča a ted se konečně podařilo,aby zabřezla a čeká se na hříbátko.....Vandin příběh naštěstí skončil dobře...má největší box ze stáje,dostatek krmení a dokonce vede stádo
Kéž by tak končili i ty spousty dalších týraných koníků....Tady Vandina fotečka z minulého léta....
ukulemba
napsal(a):
Mam nejake nove fotecky Royíka..tak davam jednu zebraci..
Je tady někdo?
zvířátková

misaslitrova
napsal(a):
Je tady někdo?
No jejej! Tak to je paráda, že se Vanda dostala až k vám. Kousek od nás si holky taky vzali koníka, který byl týraný. Vypadá chudinka jako troska, prý jsou mu 4 roky, ale vypadá jak hříbátko, zakrněl, žebra z něho lezou, samá jizva a holé místo. Jediné co baští je tráva, chleba nebo jablko by si nevzal, asi to nikdy neviděl nebo není v takovém stavu, že by byl schopný to strávit. Sotva se drží na nohou. Ale plně doufám, že až ho příště uvidím, tak že bude vypadat o mnohem líp. Dlouho jsem ho už neviděla díky té zimě teď, ale ony ho určitě dostanou aspoň trošku do možného normálu.
zvířátková
napsal(a):
No jejej! Tak to je paráda, že se Vanda dostala až k vám. Kousek od nás si holky taky vzali koníka, který byl týraný. Vypadá chudinka jako troska, prý jsou mu 4 roky, ale vypadá jak hříbátko, zakrněl, žebra z něho lezou, samá jizva a holé místo. Jediné co baští je tráva, chleba nebo jablko by si nevzal, asi to nikdy neviděl nebo není v takovém stavu, že by byl schopný to strávit. Sotva se drží na nohou. Ale plně doufám, že až ho příště uvidím, tak že bude vypadat o mnohem líp. Dlouho jsem ho už neviděla díky té zimě teď, ale ony ho určitě dostanou aspoň trošku do možného normálu.
To je strašné. Nesnáším takové lidi, co týrají zvířata...jakákoliv!!!
Doufám, že koník bude brzy fit. Nemáš fotku? Odkud ho chudáčka vzali? Jak k němu přišli?
Jinak supl včera dobrý, nemám problém. Prohlnala jsem děcka i venku po zahradě...dělali fortáže, aby jsme s tím dál potom pracovali.
Dneska mám 3 hodiny decka věk 13-15 let.od půl třetí.
Jak se vám líbí tento vraník? Líbil by se mi pro Usu.
lucky
napsal(a):
To je strašné. Nesnáším takové lidi, co týrají zvířata...jakákoliv!!!
Doufám, že koník bude brzy fit. Nemáš fotku? Odkud ho chudáčka vzali? Jak k němu přišli?
Jinak supl včera dobrý, nemám problém. Prohlnala jsem děcka i venku po zahradě...dělali fortáže, aby jsme s tím dál potom pracovali.
Dneska mám 3 hodiny decka věk 13-15 let.od půl třetí.
Jak se vám líbí tento vraník? Líbil by se mi pro Usu.
tady je ještě The Verdikt
misaslitrova
napsal(a):
Je moc krásnej...ty budeš nechávat Usu připouštět?
A kdy?
Tak já taky přidám nějaký Arábky...sou sice z netu..ale snad to nebude vadit
misaslitrova
napsal(a):
Další...
misaslitrova
napsal(a):
Ten je krásný z těmi rolničkami.
No, chtěla bych, aby měla alespoň jedno hříbě. Nejdříve příští jaro. Letos s ní musím absolvovat výstavu s hodnocením, aby mohla být zařazena do chovu a na podzim to nemá cenu, takže možná příští jaro.
Tohle je zatím můj favorit....Shamir Ibn Ansata Sinan
lucky
napsal(a):
No, chtěla bych, aby měla alespoň jedno hříbě. Nejdříve příští jaro. Letos s ní musím absolvovat výstavu s hodnocením, aby mohla být zařazena do chovu a na podzim to nemá cenu, takže možná příští jaro.
Možná to nemá cenu, ale jen jsem tady chtěla napsat, kdyby jste věděli o někom, kdo by chtěl překrásného plnokrevného arabského hřebečka s velmi dobrým původem. Může se případně vykastrovat, ale byla by to škoda do budoucna. Hledají se lidi, kteří se mu hlavně budou hodně věnovat, ne někde strčit ho na jízdárnu a přijít dvakrát týdně....to už o něj zájemci byli, jelikož je i hodně hezký a hodný. Je to koník citlivý, který hodne přilne ke svému člověku...maminku měl jen 4 měsíce (bohužel). Je to mladší bráčka Usinky po jiném hřebci. Moc krásný. Kdybych ho měla kde dát, brala bych ho hned. Nejsem si jistá, ale myslím, že bude určitě obsednutý a naučený na sedlo.
Jmenuje se Ultimus Watani...foto na http://www.watani.cz/prodej.htm
lucky
napsal(a):
tak já sem dám poslední tři..abych t tady moc nezaplnila a aby meli šanci i jiní
lucky
napsal(a):
Ten je nádhernej...a kolik by chtěli za připouštění?
misaslitrova
napsal(a):
Ten je nádhernej...a kolik by chtěli za připouštění?
........
zvířátková

misaslitrova
napsal(a):
........
Jo, Lucky, tak to Ti nepovím. Mají ho tak půl roku, ale informace o něm nemám žádné. Nikdy jsem ho ani nevyfotila. Ale věřím, že až ho zase uvidím, že to bude velká změna, když je to po takové dlouhé době. No, mě by se pro Usu asi líbil hnědák. Její bráška je boží. Jaká je pravděpodobnost barev, když bude mít prcek za taťku běláka, vraníka nebo hnědáka?
zvířátková
napsal(a):
Jo, Lucky, tak to Ti nepovím. Mají ho tak půl roku, ale informace o něm nemám žádné. Nikdy jsem ho ani nevyfotila. Ale věřím, že až ho zase uvidím, že to bude velká změna, když je to po takové dlouhé době. No, mě by se pro Usu asi líbil hnědák. Její bráška je boží. Jaká je pravděpodobnost barev, když bude mít prcek za taťku běláka, vraníka nebo hnědáka?
No, Usa je bělouš a to je dominantní barva a tatík bude asi taky bělouš. Ovšem já se v tom zase tolik nevyznám a stejně si příroda pak pohraje. POkud vím, tak z největší pravděpodobností by to hříbě bylo bělouš (teda vybělující), ale jelikož Usa má v rodokmenu i dost ryzáků, právě těch tmavých, tak kdyby měla gen pro rezavou a našel se s genem ot otce, mohl by být ryzáček. Jiné barvy...no, to možná někdo, kdo se v tom více vyzná by poradil. Já fakt nevím, kdybych ji připustila hnědáke, co by z toho vypadlo. Ale mě nejde o barvu. Ani když jsem ji kupovala, ani hříbě. Jak už většinou víte, jsem zatížená na tmavé čokoládové ryzáky a krásně vybarvené pstružáky...potom na třetím místě ten vraník, ale nepřipadá mi tak barevně zajímavý. Usa pstruží a věkem bude víc a co jsem koukala všera na jedny stránky kde byly fotky ze Zábřehu v září, tak Shamir taky žádně začíná pstružit.
Jinak kdyby se samozřejmě naskytl v ČR sebo někde poblíž hřebec jiné barvy s dobou výkonností, exteriérem a nepříbuzný v původu(navíc Egypťan), klidně beru.
lucky
napsal(a):
No, Usa je bělouš a to je dominantní barva a tatík bude asi taky bělouš. Ovšem já se v tom zase tolik nevyznám a stejně si příroda pak pohraje. POkud vím, tak z největší pravděpodobností by to hříbě bylo bělouš (teda vybělující), ale jelikož Usa má v rodokmenu i dost ryzáků, právě těch tmavých, tak kdyby měla gen pro rezavou a našel se s genem ot otce, mohl by být ryzáček. Jiné barvy...no, to možná někdo, kdo se v tom více vyzná by poradil. Já fakt nevím, kdybych ji připustila hnědáke, co by z toho vypadlo. Ale mě nejde o barvu. Ani když jsem ji kupovala, ani hříbě. Jak už většinou víte, jsem zatížená na tmavé čokoládové ryzáky a krásně vybarvené pstružáky...potom na třetím místě ten vraník, ale nepřipadá mi tak barevně zajímavý. Usa pstruží a věkem bude víc a co jsem koukala všera na jedny stránky kde byly fotky ze Zábřehu v září, tak Shamir taky žádně začíná pstružit.
Jinak kdyby se samozřejmě naskytl v ČR sebo někde poblíž hřebec jiné barvy s dobou výkonností, exteriérem a nepříbuzný v původu(navíc Egypťan), klidně beru.
Jo, jinak kolik stojí připuštění Sahamira ani nevím, ale ten vraník The Verdikt GH stojí dost. Nyní už to tam nemají, ale vím, že jsem tam viděla připouštěcí poplatky, když to měli ještě v markách a na naše to bylo skoro 50 tisíc! Ale je špičkový a navíc jsem viděla že po hodně bílých klisnách dával vraná hříbata
Třeba u nás je po něm krásná vranka Usurei od pana Čížka (Samira Arabians), která je Junior šampiónkou ČR 2005 Mám ji nafocenou na svých stránkách v reportáři z výstavy. Její matka je příbuzná Usamy.
http://www.blue-nobility-arabians.de/index.htm
zvířátková

lucky
napsal(a):
Hm, tak to by znělo tak, že pokud by byl tatínek hnědák s hnědýma genama od příbuzných, tak by Usa mohla mít hnědáčka. Když tam má teda taky sklony. Je to stejně zajímavý, jak si ta příroda s tímhle pohraje. Celkem by mě zajímalo, jestli se to dá předurčit na 100%.
zvířátková

zvířátková
napsal(a):
Hm, tak to by znělo tak, že pokud by byl tatínek hnědák s hnědýma genama od příbuzných, tak by Usa mohla mít hnědáčka. Když tam má teda taky sklony. Je to stejně zajímavý, jak si ta příroda s tímhle pohraje. Celkem by mě zajímalo, jestli se to dá předurčit na 100%.
No, tak to je pěkná pálka . To abys spořila a spořila
. Jo a ta kobylka po tom vraníkovi je krásná! Ta zvláštní barva a 2-barevná hříva. Bude se ještě vybarvovat? Nebo už taková zůstane na vždy?
zvířátková
napsal(a):
. Jo a ta kobylka po tom vraníkovi je krásná! Ta zvláštní barva a 2-barevná hříva. Bude se ještě vybarvovat? Nebo už taková zůstane na vždy?
Kterou myslíš?
Jinak Usa hnědáky vůbec nemá v původu..teda blíže. Jen bělouše a ryzáky..
zvířátková

zvířátková
napsal(a):
Jééé, teď si říkám, že jsem se pěkně sekla . Ono je jméno koníka pod fotkou a já to kapánek zvztla a koukala tím pádem o jednu fotku níž
zvířátková

zvířátková
napsal(a):
Jééé, teď si říkám, že jsem se pěkně sekla . Ono je jméno koníka pod fotkou a já to kapánek zvztla a koukala tím pádem o jednu fotku níž
Ale jako přišlo mi divný, proč říkáš, že je vraník
zvířátková

zvířátková
napsal(a):
Ale jako přišlo mi divný, proč říkáš, že je vraník
Tak to jsem asi hodila ryzáky a hnědáky do jednoho pytle. Ono to asi nebude jen tak jednoduché . Škoda, bylo by to zajímavý pátrání...
zvířátková
napsal(a):
Tak to jsem asi hodila ryzáky a hnědáky do jednoho pytle. Ono to asi nebude jen tak jednoduché . Škoda, bylo by to zajímavý pátrání...
Hnědák je hnědý s černou hřívou, ocasem a má černé nohy, ryzák má vše ve stejné barvě nebo o trochu světlejší, ale i jeho srst může být čokoládově hnědá, je to tmavý ryzák...u amerických plemen jako chechnut
jako tady Baikal, třeba ...je to Or 1/1 tmavý ryzák, také játrový ryzák, čokoládový, atd.
zvířátková

lucky
napsal(a):
Hnědák je hnědý s černou hřívou, ocasem a má černé nohy, ryzák má vše ve stejné barvě nebo o trochu světlejší, ale i jeho srst může být čokoládově hnědá, je to tmavý ryzák...u amerických plemen jako chechnut
jako tady Baikal, třeba ...je to Or 1/1 tmavý ryzák, také játrový ryzák, čokoládový, atd.
Takže se to vlastně rozlišuje hlavně podle barvy hřívy a ohonu. Když odstíny srsti můžou být různé.
zvířátková
napsal(a):
Takže se to vlastně rozlišuje hlavně podle barvy hřívy a ohonu. Když odstíny srsti můžou být různé.
Tady ten Arábek je moc hezký...ten se mi moc líbí
misaslitrova
napsal(a):
Tady ten Arábek je moc hezký...ten se mi moc líbí
Halóóó lidi jste tady někdo?
misaslitrova
napsal(a):
Halóóó lidi jste tady někdo?
Jsem tady Já. Ale jsem už v práci. Čekám, až mi dojdou všechna děcka. Zatím tady nějak není ani noha, jen dole se učí. Mám tady klídek, udělala jsem si capuchino, ale mělo by se to začít slízat.
Byla jsem s Usou venku...no to byla paráda. Sluníčko, všüde trávy jako na jaře. Usa nevěděla co dřív sníst a nebo má běhat. Ale ještě večer ji musím zabrousit kopýtka, koukala jsem, že je má trochu už mimo, ale na strouhání to není..jen poopravit tvar.
Ten bělouš je moc krásný a ten mladinký tmav¨ý ryzáček je k sežrání. Takové mimino! To je tak roček, možná má rok a něco málo...3-5 měsíců. Taková byla Usa, když jsem ji přivezla...ovšem měla zimní kožich a ne tohle :-))
lucky
napsal(a):
Jsem tady Já. Ale jsem už v práci. Čekám, až mi dojdou všechna děcka. Zatím tady nějak není ani noha, jen dole se učí. Mám tady klídek, udělala jsem si capuchino, ale mělo by se to začít slízat.
Byla jsem s Usou venku...no to byla paráda. Sluníčko, všüde trávy jako na jaře. Usa nevěděla co dřív sníst a nebo má běhat. Ale ještě večer ji musím zabrousit kopýtka, koukala jsem, že je má trochu už mimo, ale na strouhání to není..jen poopravit tvar.
Ten bělouš je moc krásný a ten mladinký tmav¨ý ryzáček je k sežrání. Takové mimino! To je tak roček, možná má rok a něco málo...3-5 měsíců. Taková byla Usa, když jsem ji přivezla...ovšem měla zimní kožich a ne tohle :-))
A ty učíš jako na škole?
A co vyučuješ?
zvířátková

misaslitrova
napsal(a):
A ty učíš jako na škole?
A co vyučuješ?
Kde je kdo?
zvířátková

lucky
napsal(a):
Tady jsem :-))
JJ, učím. Dneska to bylo super. Přišly jen 4 holky, malovaly akvarel krásnou vázu se suchými květinami. Pěkně jsme si pokecaly, dobré to bylo...zítra mám dvě třídy...6 hodin odpoledne.
Konečně někdo v pohotovosti No jestli učíš hlavně malování a tak, tak to musí být zábavné, kór když je to jenom pár hodin a zbytek dne je čas pro Usinku.
zvířátková
napsal(a):
Konečně někdo v pohotovosti No jestli učíš hlavně malování a tak, tak to musí být zábavné, kór když je to jenom pár hodin a zbytek dne je čas pro Usinku.
JJ, ale to mám nyní jen supl. Ale byla sranda. S Usinkou jsem skoro pořád. Doufám, že bude v neděli hezky...jsme domluvené na vycházku s Usou a Athosem.
lucky
napsal(a):
JJ, ale to mám nyní jen supl. Ale byla sranda. S Usinkou jsem skoro pořád. Doufám, že bude v neděli hezky...jsme domluvené na vycházku s Usou a Athosem.
nevím, jestli jsem už vám tady dávala tohoto hřebce, ale je krásný...až na to ježdění, kdy mu baba táhne hlavu málem na plece, ale jinak super koník a vymakaný
http://www.youtube.com/watch?v=QovcgV1jFyU
lucky
napsal(a):
nevím, jestli jsem už vám tady dávala tohoto hřebce, ale je krásný...až na to ježdění, kdy mu baba táhne hlavu málem na plece, ale jinak super koník a vymakaný
http://www.youtube.com/watch?v=QovcgV1jFyU
no tojo ta holka byla nějaká divná ten koní by takoví nepřirozený když byl na těch všech průvlečkách nebo jak se tomu říka....jinak je ten koník moc hezoučkej...fakticky krásnej
zvířátková

misaslitrova
napsal(a):
no tojo ta holka byla nějaká divná ten koní by takoví nepřirozený když byl na těch všech průvlečkách nebo jak se tomu říka....jinak je ten koník moc hezoučkej...fakticky krásnej
Čauky Míšo! Tak si říkám, jestli se nechceš pochlubit, co vlastně děláš a neděláš, že jsi furt v pohotovosti .
zvířátková

misaslitrova
napsal(a):
Jestli myslíš mě..tak ti to klíďo napíšu..já sem teď momentálně nemocná a to úplně brutus, že mi nejde ani spát..tak proto sem pořád napresovaná u počítače..
No jasně, jinou Míšu tady snad ani nemáme. No jo, já jsem skleróza, to jsi vlastně říkala, že jsi marod, ale nějak mi to nesedělo k tomu brzkému vstávání.
zvířátková
napsal(a):
No jasně, jinou Míšu tady snad ani nemáme. No jo, já jsem skleróza, to jsi vlastně říkala, že jsi marod, ale nějak mi to nesedělo k tomu brzkému vstávání.
No jo..to jsem celá já vstávám brzy a pak chodím taky brzy spát..to jsem celá já Míša Šlitrová
misaslitrova
napsal(a):
No jo..to jsem celá já vstávám brzy a pak chodím taky brzy spát..to jsem celá já Míša Šlitrová
Ahojda, tak už sme se vrátila z Alp Sems e na vás těšila, ale na Tarunku rozhodně víc, včera sem za ní ještě večer jela. začala řehtat, tak sme se spolu asi hodinu mazlili, dneska máme trénink, tak doufám že když byla jen poštěná že nebude až moc energická, protože jinak asi skončím na zemi
Jinak máte krááásný fotečky, taky bych brala, aby mě někdo mohl takhle vyfotit, když děláme něco ze země nebo bez sedla a tak
No jestli dnešek přežiju tak vám sem večer taky hodím nějakou fotečku samotná Tarunky, dneska jí asi ostříhám, tak mi pak řeknete svůj názor(o tom že to bude křivý ani slovo jasný )
gabineska
napsal(a):
Ahojda, tak už sme se vrátila z Alp Sems e na vás těšila, ale na Tarunku rozhodně víc, včera sem za ní ještě večer jela. začala řehtat, tak sme se spolu asi hodinu mazlili, dneska máme trénink, tak doufám že když byla jen poštěná že nebude až moc energická, protože jinak asi skončím na zemi
Jinak máte krááásný fotečky, taky bych brala, aby mě někdo mohl takhle vyfotit, když děláme něco ze země nebo bez sedla a tak
No jestli dnešek přežiju tak vám sem večer taky hodím nějakou fotečku samotná Tarunky, dneska jí asi ostříhám, tak mi pak řeknete svůj názor(o tom že to bude křivý ani slovo jasný )
Jó...lidi aby jste si nemysleli tak ta fotka toho Hafloše to nejsem já jó...je to ztáhlé z netu...ale bylo by to dobré kdybych to byla já
misaslitrova
napsal(a):
Jó...lidi aby jste si nemysleli tak ta fotka toho Hafloše to nejsem já jó...je to ztáhlé z netu...ale bylo by to dobré kdybych to byla já
Čauky..lidi tak co makáte, makáte? Já se doma nudim je to hrůza... ještě že du už v pondělí do školy..
misaslitrova
napsal(a):
Čauky..lidi tak co makáte, makáte? Já se doma nudim je to hrůza... ještě že du už v pondělí do školy..
Ahoj! Tak já zrovna vstala a koukám, kolik tady toho přibylo Teda ten ukláněcí koník je špičkový. My to s Usou trénujeme , ale bohužel, zatím pouze jde na dobrůtku. Ale takhle už se mi taky zkroutila, ovšem většinou se snaží co najvíc ohnout jen ten krk. Nejhořší je, že ona to krčisko má strašně ohebné a je schopná natahovat tu hlavu málem mezi zadní a ne a ne řádně pokrčit ty přední. Musím ještě prostudovat ty cirkusové kousky, zda neděláme něco špatně. Já fakt nevím. Kdyby jste měli někdo radu....
to je snímeček, co? Mimochodem, to pod tím igelitem je arabský plnokrevník
lucky
napsal(a):
Ahoj! Tak já zrovna vstala a koukám, kolik tady toho přibylo Teda ten ukláněcí koník je špičkový. My to s Usou trénujeme , ale bohužel, zatím pouze jde na dobrůtku. Ale takhle už se mi taky zkroutila, ovšem většinou se snaží co najvíc ohnout jen ten krk. Nejhořší je, že ona to krčisko má strašně ohebné a je schopná natahovat tu hlavu málem mezi zadní a ne a ne řádně pokrčit ty přední. Musím ještě prostudovat ty cirkusové kousky, zda neděláme něco špatně. Já fakt nevím. Kdyby jste měli někdo radu....
to je snímeček, co? Mimochodem, to pod tím igelitem je arabský plnokrevník
Tak to je úplně bombastický...fakt super...tohle bych se svím koníkem taky někdy chtěla dokázat...
Pro Lucky:A kdy dneska učíš?
misaslitrova
napsal(a):
Tak to je úplně bombastický...fakt super...tohle bych se svím koníkem taky někdy chtěla dokázat...
Pro Lucky:A kdy dneska učíš?
No, to já taky. Zatím jsme ve fázi, kdy si nechá klidně na sobě roztáhnout celou plachtu a dokonce s ní i chodí, ale přes celou hlavu a krk..tak to nevím, jestli by to dala! To by byl šílený arab!
Ale už jsem ji alespoň trochu zbavila panického strach z vodítka či lonže, když se dostala na zem. Když šlápla na vodítko nebo si přešlápla lonž...to bylo rodeo! Kdysi jsem ji několikrát jako mladinkou chytala po dědině a kolem řeky, když mi ji třeba na lonži vyplašil zákeřný pes a ona jak vyskočila do vzduchu, tak přehodila přední přes lonž a to už člověk neudrží. Naštěstí vždy stačilo běžet za ní a potom už jen stopovat a volat. Když se uklidnila, bezradně mě hledala a volala a potom přiběhla s hysterickým řevem, že se ztratila a vyděsila. To jsme dost dlouho pilovaly a vlastně jsme to dotáhly až v době, kdy jsem ji mohla pouštět na volno. Problém byl, že doma, nebo při hraní to v pohodě zvládala, ale kdyby se náhodou stalo někde, že si přišlápne vodítko, tak v tom, že to nečeká se vyděsila a už to bylo. Nyní to věčně někde trénujeme a už to zvláda. Běžíme po louce a já jako náhodou pustím vodítko, to ji spadne pod nohy, Usa se sice lekne, ale okamžitě stojí. Ze začátku jsem to několikrát vyzkoušela na velkém prostoru. Ovšem to jsem si už byla jistá, že nikym nezdrhne a že se bude držet v okruhu. Pásla se, já držela vodítko tak, aby se za chvilku ji podařilo ho přešlápnout. Dkyž jsem ho jako chtěla pozvednou, že ji vyprostím, tak se vyděsila, vylítla a lítala splašeně dvě tři kolečka v okruhu kolem mě. Já na ni volala a uklidňovala, že to chce klídek, stát, ona zastavila, nožičku jednu nahoru a čekala až ji přijdu zachránit. Od té doby panika ustupovala a nyní už to bere fakt z klidem....i když se lekne, začne u toho uvažovat. Naučila jsem ji, že když se spustí otěže nebo vodítko, tak se stojí. Klidně ve cvalu. Takže toto už máme zvládnuté. Pak chudák stojí uprostřed pole s výrazem ...pomoc, přijď si pro mě, já nemůžu! :-)
Jinak dneska učím od 14.15 a končím až v 19.00. Ale hodím mě do městat táta autem a zpátky taky přijede pro mě, protože tady nejsem schopna málem přejít po dvoře...je tady fakt hrůza, ale to dneska asi všude.
zvířátková

blanche
napsal(a):
A máme dalšííííí
No, jako ta plachta proti dešti fakt dobrý . Ba ne, je fajn, že se toho nebojí. Říkám si, že ukázat plachtu Grantíkovi tak na kilometr daleko, tak byste viděly, jak vypadá plašmuš
. Ale jelikož je to jinak zlatíčko, tak mu to člověk odpustí
zvířátková
napsal(a):
No, jako ta plachta proti dešti fakt dobrý . Ba ne, je fajn, že se toho nebojí. Říkám si, že ukázat plachtu Grantíkovi tak na kilometr daleko, tak byste viděly, jak vypadá plašmuš
. Ale jelikož je to jinak zlatíčko, tak mu to člověk odpustí
je to dobrý..já s Džinečkem zatím pracuji na igelitovém pytlíku...hele Lucky..kdy si si byla jistá že od tebe Usa neuteče?
zvířátková

misaslitrova
napsal(a):
je to dobrý..já s Džinečkem zatím pracuji na igelitovém pytlíku...hele Lucky..kdy si si byla jistá že od tebe Usa neuteče?
NO tak teda i ten je děsivej . Když je plnej žrádýlka, tak teda ne, ale jakmile to dobaští a vidí, jak ten sáček nabere víc vzduchu a zavlaje, tak je konec
.
zvířátková
napsal(a):
NO tak teda i ten je děsivej . Když je plnej žrádýlka, tak teda ne, ale jakmile to dobaští a vidí, jak ten sáček nabere víc vzduchu a zavlaje, tak je konec
.
No tak s tím sem měla právě problé..šla jsem za Džinem a měla v pytlíku jablíčka, nejdřív jako že v poho že mu to neva..jen co to dožral , tak pytlík odhodila už už nám málem prorval ohradu...no málem mě klepla pepka
misaslitrova
napsal(a):
No tak s tím sem měla právě problé..šla jsem za Džinem a měla v pytlíku jablíčka, nejdřív jako že v poho že mu to neva..jen co to dožral , tak pytlík odhodila už už nám málem prorval ohradu...no málem mě klepla pepka
Já se docela nudim..tak sem hodim jednu fotku doufám že to nebude vadit je to fotka z toho když jsme s kamrádkou trénovali na výstup ve škole..tancovali jsme čaču a mambo...je to sranda tak ať se každej podívá já sem ta převlečená za mužskýho to druhý je má kámoška!
misaslitrova
napsal(a):
Já se docela nudim..tak sem hodim jednu fotku doufám že to nebude vadit je to fotka z toho když jsme s kamrádkou trénovali na výstup ve škole..tancovali jsme čaču a mambo...je to sranda tak ať se každej podívá já sem ta převlečená za mužskýho to druhý je má kámoška!
poslední..
misaslitrova
napsal(a):
poslední..
Ahojky....tak všechny ty obrázky i fotečky sou božíArábci nemají chybu
No já ted už uplně lehla....mám moc moc léků,ale do školy prostě chodit musím,nedá se...
Včera jsem se chtěla ke koníkům stavit,jenže jsem musela doma hned zalehnout,jak mi bylo zle....a dneska mám moc učení...to je fakt otrava
No k té úkloně co jste se bavili,tak já to s kobčou nejdřív jen tak prostě vyzkoušela ani jsem si nemyslela,že se pro ten pamlsek bude tak hnát a hnala...Na poprvé to bylo dost dobré
Pak jsem třeba občas po ježdění,jak byla vypohybovaná to s ní zkoušela a pokaždé byla lepší a lepší no a potom jsem jí s tím dala na delší dobu pokoj....asi po třech týdnech jsem ji to začala učit bez pamlsku,to jí docela taky šlo,ale nožky vůbec nenarovnávala...Zkrátka pamlsek je pamlsek...No a poté jsme to zkusili zase tak po týdnu a výsledek byl naprosto skvělý...Na to,že jsme to trénovali od září a to třeba jen o víkendu jedna uklona,tak to umí celkem dobře....
Ted se s ní snažím zapracovat,aby to zvládla i bez mlsku
Ono ta moje je straaašně žravá....
junka
napsal(a):
Ahojky....tak všechny ty obrázky i fotečky sou božíArábci nemají chybu
No já ted už uplně lehla....mám moc moc léků,ale do školy prostě chodit musím,nedá se...
Včera jsem se chtěla ke koníkům stavit,jenže jsem musela doma hned zalehnout,jak mi bylo zle....a dneska mám moc učení...to je fakt otrava
No k té úkloně co jste se bavili,tak já to s kobčou nejdřív jen tak prostě vyzkoušela ani jsem si nemyslela,že se pro ten pamlsek bude tak hnát a hnala...Na poprvé to bylo dost dobré
Pak jsem třeba občas po ježdění,jak byla vypohybovaná to s ní zkoušela a pokaždé byla lepší a lepší no a potom jsem jí s tím dala na delší dobu pokoj....asi po třech týdnech jsem ji to začala učit bez pamlsku,to jí docela taky šlo,ale nožky vůbec nenarovnávala...Zkrátka pamlsek je pamlsek...No a poté jsme to zkusili zase tak po týdnu a výsledek byl naprosto skvělý...Na to,že jsme to trénovali od září a to třeba jen o víkendu jedna uklona,tak to umí celkem dobře....
Ted se s ní snažím zapracovat,aby to zvládla i bez mlsku
Ono ta moje je straaašně žravá....
Tady to sice není uplně ono,ale taky slušné....
junka
napsal(a):
Tady to sice není uplně ono,ale taky slušné....
No tak nějak to vypadá, když to dělá Usa. Ale ty přední by měly být trochu více pokrčené, ale to vyzkoušela jednou, málem sebou praštila a nyní už to nechce. Radši natáhne tu hvalu málem mezi zadní.
Jinak ty kostýmy jsou skvělé....teda fakt jako holka a kluk
Já přišla zrovna z práce...teda byla to síla. Málem jsme nemohla zamknout dveže od ZUŠ. Ještě že na parkovišti čekal táta s autem...jsem ho poprosila o "taxi", protože jak bych došla domů nevím. Vše mi ujelo a lézt na vlak a od vlaku až k nám...asi by mě odneslo na poli. Je tam hrůza a děs.
Jo, ještě k tomu dotazu, kdy jsem věděla, že mi neuteče...no, to tak vyplynulo. Ona nikdy se nevzdálí tak, aby byla moc daleko. A když jsme dlouho chodily na volno a já věděla, že mám bezpečné prostředí...u ní stačil prostor na to, aby prchla s vodítkem 200metrů, než se uklidní a začne uvažovat. To jen stačilo volat a uklidňovat na dálku a ona zjistila, že ji to vodítko nesní a že bude stejně nejbezpečnější se vrátit ke mě, že ji vyprostím. Od té doby ví, že se musí zastavit a počkat na mě, až vodítko zvednu. Jinak ji bude honit a toho se bojí. Takže když zastaví, zastaví se vodítko a já ho potom mohu vzít a je bezpečno....ale to člověk prostě vycítí, když s tím koněm komunikuje a zná ho. Nedá se říci tak a teď to risknu. Prostě jsem si byla nějak jistá. Jo, ale před tím jsem to zkoušela i doma ve výběhu, než jsem to vyzkoušela venku. Takže jsem prostě věděla co udělá. Že se vyděsí, vylítne, splašené poběží, ale do kruhu a krouží kolem mě, stačí volat , utěšovat, ona se uklidnila ,zastavila a čekala, až ji zachráním. A dneska, když to někdy udělám...jen s tréninku, tak stojí stopem po třech metrech ve cvalu jako přibitá.
lucky
napsal(a):
No tak nějak to vypadá, když to dělá Usa. Ale ty přední by měly být trochu více pokrčené, ale to vyzkoušela jednou, málem sebou praštila a nyní už to nechce. Radši natáhne tu hvalu málem mezi zadní.
Jinak ty kostýmy jsou skvělé....teda fakt jako holka a kluk
Já přišla zrovna z práce...teda byla to síla. Málem jsme nemohla zamknout dveže od ZUŠ. Ještě že na parkovišti čekal táta s autem...jsem ho poprosila o "taxi", protože jak bych došla domů nevím. Vše mi ujelo a lézt na vlak a od vlaku až k nám...asi by mě odneslo na poli. Je tam hrůza a děs.
Jo, ještě k tomu dotazu, kdy jsem věděla, že mi neuteče...no, to tak vyplynulo. Ona nikdy se nevzdálí tak, aby byla moc daleko. A když jsme dlouho chodily na volno a já věděla, že mám bezpečné prostředí...u ní stačil prostor na to, aby prchla s vodítkem 200metrů, než se uklidní a začne uvažovat. To jen stačilo volat a uklidňovat na dálku a ona zjistila, že ji to vodítko nesní a že bude stejně nejbezpečnější se vrátit ke mě, že ji vyprostím. Od té doby ví, že se musí zastavit a počkat na mě, až vodítko zvednu. Jinak ji bude honit a toho se bojí. Takže když zastaví, zastaví se vodítko a já ho potom mohu vzít a je bezpečno....ale to člověk prostě vycítí, když s tím koněm komunikuje a zná ho. Nedá se říci tak a teď to risknu. Prostě jsem si byla nějak jistá. Jo, ale před tím jsem to zkoušela i doma ve výběhu, než jsem to vyzkoušela venku. Takže jsem prostě věděla co udělá. Že se vyděsí, vylítne, splašené poběží, ale do kruhu a krouží kolem mě, stačí volat , utěšovat, ona se uklidnila ,zastavila a čekala, až ji zachráním. A dneska, když to někdy udělám...jen s tréninku, tak stojí stopem po třech metrech ve cvalu jako přibitá.
kdo chcete kouknout na videa arábků, tak tady
http://www.georgi-arabians.de.vu/
najděte si hřebce a video tam má Menesco a Veresk tam má jedno dlouhé video z ranče s hromadou arabů a ke konci jsou hřebci. Jsou tam i malá hříbátka.
A jak je Verkauf, tak je tam taky jedno video
blanche
napsal(a):
A máme dalšííííí
Ahojky,
tak mám něco nového