Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o radu. S holkama, které mám v JK nacvičujeme ( jen pro radost ) různé voltižní kreace. A už mi něka došly tipy co bych holkám mohla ještě dát za úkol. Děláme: kolotoč, svíčku, stojíme na koni, klečíme, naskakujeme z klusu. děláme kotoul z koně, holubičku.
Moc bych Vás chtěla poprosit o další cviky na koni!! Ať můžeme s našimi slezskými noriky nacvičovat!děkuji
barletka
napsal(a):
Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o radu. S holkama, které mám v JK nacvičujeme ( jen pro radost ) různé voltižní kreace. A už mi něka došly tipy co bych holkám mohla ještě dát za úkol. Děláme: kolotoč, svíčku, stojíme na koni, klečíme, naskakujeme z klusu. děláme kotoul z koně, holubičku.
Moc bych Vás chtěla poprosit o další cviky na koni!! Ať můžeme s našimi slezskými noriky nacvičovat!děkuji
Ještě z těch základních dámský sed a nůžky, naskakování ve cvalu (a ve cvalu třeba tu základní sestavu upažení, dámský sed, malý mlýn (kolotoč) a holubičku, ve cvalu tohle jde docela dobře).Pak jsme dělávali ještě různé visy, ale to už si nepamatuju název, už je to moc dávno :-)
smejdka
napsal(a):
Ještě z těch základních dámský sed a nůžky, naskakování ve cvalu (a ve cvalu třeba tu základní sestavu upažení, dámský sed, malý mlýn (kolotoč) a holubičku, ve cvalu tohle jde docela dobře).Pak jsme dělávali ještě různé visy, ale to už si nepamatuju název, už je to moc dávno :-)
Tak ještě jeden docela zlomyslný tip
smejdka
napsal(a):
Ja si z tých visov pamätám kozácky záves (ľavá noha prvlečená v pravom koženom ušku na boku voltížneho pásu, telo leží prevesené na chrbte cez koňa, ruky sú spustené smerom k zemi dovnútra kruhu, pravá noha je kolmo nahor), ďalej pištolník (pravá noha v ľavom koženom ušku, ľavá noha vystretá dopredu, pravou rukou sa držať pravého madla, ľavá je upažená), ďalej sme mali vo voľných zostavách džigitovku - zoskočenie prehodením pravej nohy ponad pás a znova naskočenie a podobne.
barletka
napsal(a):
Ahoj Edit, někdy se za Váma stavím a můžem něco vymyslet, pár let jsem se tomu věnovala a možná mám ještě něco zažitého...
Měj se pěkně , pozdravuj hoky a koníky pa
Lenka(Květka)
leni lek
napsal(a):
Ahoj Edit, někdy se za Váma stavím a můžem něco vymyslet, pár let jsem se tomu věnovala a možná mám ještě něco zažitého...
Měj se pěkně , pozdravuj hoky a koníky pa
Lenka(Květka)
Tak se sehnala pár pěknejch úlovků: tak tady sou..já osobně voltiž nedělám,ale kamarádka jo...:
klafus
napsal(a):
Tak se sehnala pár pěknejch úlovků: tak tady sou..já osobně voltiž nedělám,ale kamarádka jo...:
...
Jity

XXX.XXX.144.92
Tady můžeš najít nějaké tipy na voltižní cviky: http://koniciaponici.funsite.cz/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=45&Itemid=67
je tam k tomu i obrázek s popisem:)