Tak tohle jsem nasla na inzerco... jak nekdo muze prodavat takovyho kone a jeste tam psat ze je vhodny na jezdeni nebo na chov!!! Jestli nekdo znate animal planet-veterinarni policii houston tak tam takovy kone automaticky zabavujou jako tyrany...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/517210/levne.php
parley
napsal(a):
Tak tohle jsem nasla na inzerco... jak nekdo muze prodavat takovyho kone a jeste tam psat ze je vhodny na jezdeni nebo na chov!!! Jestli nekdo znate animal planet-veterinarni policii houston tak tam takovy kone automaticky zabavujou jako tyrany...
Jo a tady je neco pro odborniky.
Tohle je pry appaloosa tak to teda urcite!
Mozna tak appalosa nekde v 5 generaci ale tohle vypada na hucula s necim. Nebo appalosa pri pohledu z pendolina jedouciho 150km/hod.
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 517204/APPALOOSA.php (mezera)
parley
napsal(a):
Jak vidis tak uplne snadno. Takovych koni (a i v horsim stavu) je hromada, akorat se neprodavaji tak viditelne - pres internet. Znama vyhuble a jine konske "hruzy" vozi k sobe na pastviny a dava do kupy pomerne casto, co chvili ji tam nejaky takovy konik pribude. Navic nejsme v Americe, takze tady se to nijak resit stejne nebude, takze proc se vuubec rozcilovat . Ja to rikam furt, ze prilis televize skodi
parley
napsal(a):
Jo a tady je neco pro odborniky.
Tohle je pry appaloosa tak to teda urcite!
Mozna tak appalosa nekde v 5 generaci ale tohle vypada na hucula s necim. Nebo appalosa pri pohledu z pendolina jedouciho 150km/hod.
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 517204/APPALOOSA.php (mezera)
jak jsem psala ne nemoderce : všimli jste si,že minulí rok v listopadu ji prodával jako 16-ti letou a v lednu už jako 15-ti letou? Třeba bude mládnout a to se vyplatí ne? Jo a ta appa taky dobrá! a jen za 25!
strelish
napsal(a):
Jak vidis tak uplne snadno. Takovych koni (a i v horsim stavu) je hromada, akorat se neprodavaji tak viditelne - pres internet. Znama vyhuble a jine konske "hruzy" vozi k sobe na pastviny a dava do kupy pomerne casto, co chvili ji tam nejaky takovy konik pribude. Navic nejsme v Americe, takze tady se to nijak resit stejne nebude, takze proc se vuubec rozcilovat . Ja to rikam furt, ze prilis televize skodi
jo jenze tohle je proste sprosty ... chudak kun pokud si ho nekdo nekoupi o cemz pochybuju tak skonci bud nekde na jatkach, a to pro nej bude aspon rychla smrt... nebo umre rovnou v boxu )jestli teda nejakej maji) nebo ve vybehu (jestli teda nakej maji) tohle me dokaze fakt rozcilit a jeste to tak zviditelnovat... vim ze asi nic nezmuzem ale teda tohle..
parley
napsal(a):
jo jenze tohle je proste sprosty ... chudak kun pokud si ho nekdo nekoupi o cemz pochybuju tak skonci bud nekde na jatkach, a to pro nej bude aspon rychla smrt... nebo umre rovnou v boxu )jestli teda nejakej maji) nebo ve vybehu (jestli teda nakej maji) tohle me dokaze fakt rozcilit a jeste to tak zviditelnovat... vim ze asi nic nezmuzem ale teda tohle..
Prej kobylka na jezdeni Je mi jí teda dost hodne líto chudák jedna !!
NO a ze by to byla Appa ?? to mozna tak ten hucul
krokodyl
napsal(a):
Nemohla jsem ty inzeráty jen tak přejít a musela jsem mu napsat. To je fakt hnus co inzeruje.
to inzeruje fakt nějakej talent.Taky jsem si všimla že kobyla jen mládne...
App bude mezi svejma opravdu ojedinělátakovýho hucula ještě určitě neviděly.Fakt dost hrůza co dokážou lidi udělat.Snad si je aspoň někdo koupí a bude jim líp.
v v
napsal(a):
to inzeruje fakt nějakej talent.Taky jsem si všimla že kobyla jen mládne...
App bude mezi svejma opravdu ojedinělátakovýho hucula ještě určitě neviděly.Fakt dost hrůza co dokážou lidi udělat.Snad si je aspoň někdo koupí a bude jim líp.
už ti ten dotyčný odpověděl??To by mě fakt zajímalo.
krokodyl
napsal(a):
Tak to já jsem truchu ošklivá byla. Ale zatím mi nic nanapsal. ŠKODA. Možná bych se tak trochu pobavila.
Jako do nikoho tady nechci rýpat ale ta A1/1 je sice drahá na to jak vypadá ale proč by nemohla být na chov?? A nebo na hodně lehčí ježdění?? Jako znám tady v okolí kobču taky A1/1 která má 19 a vypadá ještě hůř a normálně na ni jezdí malé děti a ted má hříbě s QH a ten chlápek ji bude nechávat ještě jednou! A nebo ještě jednu kobču taky A1/1 21let a normálně jezdí na vyjížďky s děckama a dokonce i něco malého tahá!! A ta App tak jako vypadáto jak hucul ale viděla sem podobnou kobču a fakt to byla Appalosa ale toto tak fakt nevypadá!
terushka
napsal(a):
Jako do nikoho tady nechci rýpat ale ta A1/1 je sice drahá na to jak vypadá ale proč by nemohla být na chov?? A nebo na hodně lehčí ježdění?? Jako znám tady v okolí kobču taky A1/1 která má 19 a vypadá ještě hůř a normálně na ni jezdí malé děti a ted má hříbě s QH a ten chlápek ji bude nechávat ještě jednou! A nebo ještě jednu kobču taky A1/1 21let a normálně jezdí na vyjížďky s děckama a dokonce i něco malého tahá!! A ta App tak jako vypadáto jak hucul ale viděla sem podobnou kobču a fakt to byla Appalosa ale toto tak fakt nevypadá!
A ještě vůbec nevypadá jako týraná už v takových letech angličákům ty kosti vylézají a jsou na tom hůř!!!!
terushka
napsal(a):
A ještě vůbec nevypadá jako týraná už v takových letech angličákům ty kosti vylézají a jsou na tom hůř!!!!
Terush, to se na mě nezlob, ale naší stájí prošlo dost A1/1 a je fakt, že v tomhle věku už se jim můžou začít záda takhle hrozně propadat jestliže byli obsedáni v roce a ve starším věku nedobře trénovaní, ale když se s nima správně pracuje a mají adekvátní příděl futra, tak není možný aby jim ty žebra takhle lezly. Nikdo nemůže s určitostí říct, že je kobyla týraná, ale je dost pravděpodobné, že prostě poslední roky slouží jen jako továrna na hříbata, kterou mohly dětičky takto "krásně vyžvejknout", otázkou ovšem zůstává, jak moc šťastný takovýto život může pro tu kobylu být. Bohužel ze svých inzerátů na mě majitel působí jako typický handlák a těm pramálo záleží na psychickém či fyzickém stavu svých koní - důležité je prostě prodat za co nejvyšší možnou cenu....
terushka
napsal(a):
Tak já přidám kobylku mojí tedky jí bude 20let přidám foto z léta kde ji bylo 19let.Píšete že v takových letech angličanům kosti vylézají ale jde o to jakou mají péči třeba má kobča která je o 5let starší tak myslím že vypadá pěkně a ještě znám plno koníků v důchodu ale tak jako inzerovaná kobylka vypadá není ani jeden.Podle mého názoru s majitelem a kobylkou něco OK neni...
asteka
napsal(a):
Tak já přidám kobylku mojí tedky jí bude 20let přidám foto z léta kde ji bylo 19let.Píšete že v takových letech angličanům kosti vylézají ale jde o to jakou mají péči třeba má kobča která je o 5let starší tak myslím že vypadá pěkně a ještě znám plno koníků v důchodu ale tak jako inzerovaná kobylka vypadá není ani jeden.Podle mého názoru s majitelem a kobylkou něco OK neni...
No jistě - kůň je vždycky vizitkou majitele - toho jak s ním pracuje, co do něj cpe a jaké mu zajistí podmínky pro život. Ani špatně krmitelní koně nevypadají při dobré péči tak bídně. Vizitka tohoto "rádobymajitele" tudíž moc důvěry nevzbuzuje.....
janda
napsal(a):
No jistě - kůň je vždycky vizitkou majitele - toho jak s ním pracuje, co do něj cpe a jaké mu zajistí podmínky pro život. Ani špatně krmitelní koně nevypadají při dobré péči tak bídně. Vizitka tohoto "rádobymajitele" tudíž moc důvěry nevzbuzuje.....
Tak dnes mi konečně pan P. Cvikl odepsal na mé odpovědi na jeho inzeráty. Vkládám odpověď na tu Appaloozu. (Né to se opravdu nepřipletla jiná fotka.Jestli nepoznáte appaloosu od jinýho druhu koně tak nevím proč jse vubec ozýváte???????????????Vy si asi myslíte že appaloosa musí být barevná??????!!!!!!!!!!! )
krokodyl
napsal(a):
Tak dnes mi konečně pan P. Cvikl odepsal na mé odpovědi na jeho inzeráty. Vkládám odpověď na tu Appaloozu. (Né to se opravdu nepřipletla jiná fotka.Jestli nepoznáte appaloosu od jinýho druhu koně tak nevím proč jse vubec ozýváte???????????????Vy si asi myslíte že appaloosa musí být barevná??????!!!!!!!!!!! )
Tak já mám také Appaloosu????
terushka
napsal(a):
Není to pravidlo ale apaloosy mívají alespoň nějáký ten malý flíček nebo tak něco, např. málo žíní to je hlavní znak apaloos...Rozhodně bývají všechny s PP, pokud by to byla pravá Appa a bez PP tak jedině kradená, podle ceny by to i odpovídalo, ale podle obrázku to žádná Appa není...To je tak když chce někdo prodat nějákýho kříženýho hucula za víc jak 10 000 tak to vydává za Appu a čeká kdo se chytí:-(..
krokodyl
napsal(a):
Takze jakykoli kun bez PP muze byt ode dneska Apaloosa? Dobrej forek, akorat se tomu dedovi moc nepoved, nesnasim takovy handlaky !!!
parley
napsal(a):
ten kůň patří prvně na pořádný pastviny ať přibere... no jo tady si lidi moc s týráním hlavu nelámou - cca před 14 dnama bylo v Událostech 5 týraných koní, majitel se eště vzpouzí, podal žalobu (za to, že policie a veterinář koně nařídil odvézt) a ve finále dostane pokutu...V tý Americe se s tím nepářou - pokuta, vězení a nazdar, nidko se s nikým tak nemazlí jako tady...