Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2007 14:47

Čím krmíte vaše miláčky???

4.2.2007 18:42

1149 napsal(a):

Ahoj, hodně záleží na tom, jestli máš koně pro sport (jinak se krmí parkuráci, jinak koně na dostihy) nebo pro radost na rekreaci, záleží jestli máš hříbě, březí klisnu, starého koně, nervózního koně atd. Základem je vždy krmivo objemné (seno) a jádro (ječmen, oves, granule,....). Množství a poměr krmiv záleží na tom onom koni. Můžeš nám ho přiblížit?

4.2.2007 19:42

avecaesar napsal(a):
Ahoj, hodně záleží na tom, jestli máš koně pro sport (jinak se krmí parkuráci, jinak koně na dostihy) nebo pro radost na rekreaci, záleží jestli máš hříbě, březí klisnu, starého koně, nervózního koně atd. Základem je vždy krmivo objemné (seno) a jádro (ječmen, oves, granule,....). Množství a poměr krmiv záleží na tom onom koni. Můžeš nám ho přiblížit?

Díky za výklad, tohle všechno znám. Přeci jen se u koní motám už dost dlouho Jen jsem chtěla vědět čím kdo krmí abych si udělala obrázek o krmivech. Když granule, tak jakou značku. Nebo jestli někdo krmí i musli adt.. Prostě jsem chtěla vědět vaše názory

5.2.2007 07:02

1149 napsal(a):
Díky za výklad, tohle všechno znám. Přeci jen se u koní motám už dost dlouho Jen jsem chtěla vědět čím kdo krmí abych si udělala obrázek o krmivech. Když granule, tak jakou značku. Nebo jestli někdo krmí i musli adt.. Prostě jsem chtěla vědět vaše názory

Já dávám granule a vřele doporučuji Běstovické zaleží na tom jaký druh kupuješ,ale pořídíš je zjruba do 200 což je rozumné.A jinak krmím ječmenem.Chleba, mrkev je samozřejmostí...

5.2.2007 11:34

1149 napsal(a):

Tak to se omlouvám. Já krmím granulemi Havens - mám sporťáky a chci jim dopřát tu nej kvalitu Taky můžu doporučit granule firmy Troubecká hospodářská, jsou kvalitní a levnější než Havens

5.2.2007 14:18

klawdie napsal(a):
Já dávám granule a vřele doporučuji Běstovické zaleží na tom jaký druh kupuješ,ale pořídíš je zjruba do 200 což je rozumné.A jinak krmím ječmenem.Chleba, mrkev je samozřejmostí...

Mají ty Běstovické nějakou www stránku? Je možno je sehnat po celé ČR nebo jsou jenom v jednom místě? Už se tu nad nimi někdo ruzplýval tak jsem je chtěla vyzkoušet ale nikde nic.Díky Zuza

5.2.2007 14:19

zazika napsal(a):
Mají ty Běstovické nějakou www stránku? Je možno je sehnat po celé ČR nebo jsou jenom v jednom místě? Už se tu nad nimi někdo ruzplýval tak jsem je chtěla vyzkoušet ale nikde nic.Díky Zuza

Pardon rozplýval

5.2.2007 14:27

1149 napsal(a):

Seno (to je samozřejmost že ), granule, melasa, sladový květ, někdy kukuřice

5.2.2007 14:43

zazika napsal(a):
Pardon rozplýval

Hurá tak už jsem je našla ale nemají tam cenu. Kolik stojí Energys Relax nevíte někdo?

5.2.2007 16:48

zazika napsal(a):
Hurá tak už jsem je našla ale nemají tam cenu. Kolik stojí Energys Relax nevíte někdo?

My teď kupovali Energy's standard za 200 nebo 220,- za pytel.

5.2.2007 18:01

liala napsal(a):

Kolik ten pytel vážil? Já jen aby jsem věděla kolik jich padne na měsíc.

5.2.2007 18:06

liala napsal(a):

Myslím, že přímo v Běstovicích je to ještě levnější. Já tam brala Relax (pro mé koně je ve standartu díky melase píliš cukru) a ten stojí asi 157Kč/25kg.
Jinak já krmím hlavně seno, v létě pastva, na docpání mají slámu. Sůl samozřejmě mají volně k dispozici. Teď před línáním dávám NutriHorse H50plus. Je to tabletované a můžu jim to dávat z ruky jako pamlsek a vím, že to mají v sobě. Když se víc jezdí, místo relaxu krmím standart, ale to taky záleží na stavu pastvy. Ta je u nás víc než bohatá. Granule teď míchám s mačkaným ovsem, ve kterém je asi 1/4 ječmene. Toho jádra dávám celkem tak 300-500g na koně Některý den třeba ani nedostanou.Takže jak vidno, nemám přísnou krmnou dávku, spíše krmím, co je k dispozici a přizpůsobuji momentální potřebě. Mám nenáročné (já říkám bezúdržbové) rekreační koně. Křížence hucula a křížence haflinga.

5.2.2007 18:35

avecaesar napsal(a):
Tak to se omlouvám. Já krmím granulemi Havens - mám sporťáky a chci jim dopřát tu nej kvalitu Taky můžu doporučit granule firmy Troubecká hospodářská, jsou kvalitní a levnější než Havens

Nemusíš se omlouvat!!! Mám totiž kobču a té je 32 let, a začíná mít problémy se zuby. Musím teda hledat jiné alternativy krmení

5.2.2007 18:36

1149 napsal(a):

Všem děkuji za příspěvky, čím více názorů, tím lépe. jen tak dál!!!!!!

5.2.2007 19:48

1149 napsal(a):

Vysoce březí klisna A 1/1 - seno neomezeně, cca 1 kg vojtěškových granulí, troška ovsa + minerálka pro březí, lněné semínko, solný a minerální liz, chleba.

6.2.2007 06:54

zazika napsal(a):

Napiš si o ceník pošlou ti ho,u nich jsou ceny samozřejmě nejnižší,Relax kom těch 157,- standarty kolem 170,- myslím,další sem už nekupovala,vše to je po 25 kg pytlech,když toho odebereš velké množství tak ti to i dovezou,jinak dodávají do spousty jezdeckých potřeb,ale tam už jsou ceny samozřejmě jiné.Mám na mysli Běstovice.

6.2.2007 08:34

misulinka napsal(a):
Vysoce březí klisna A 1/1 - seno neomezeně, cca 1 kg vojtěškových granulí, troška ovsa + minerálka pro březí, lněné semínko, solný a minerální liz, chleba.

Ja mam taky vysokobrezi kobylku, dostava seno ad libidum, 2L granuli energys standart + 0.5L psenicnych otrub, pak liz a voda z privodu primo ze studanky. Je ve forme, evidentne ji nic nechybi. Na fotce je v listopadu, ted ma pupik jeste vetsi , rodime za dva mesice.

6.2.2007 08:36

alfi pav napsal(a):
Ja mam taky vysokobrezi kobylku, dostava seno ad libidum, 2L granuli energys standart + 0.5L psenicnych otrub, pak liz a voda z privodu primo ze studanky. Je ve forme, evidentne ji nic nechybi. Na fotce je v listopadu, ted ma pupik jeste vetsi , rodime za dva mesice.

Reakce na 05.02.2007 14:27:57: nejsi nahodou z Olomouce? Mam pocit, ze jsem fotku konika videla nekde na moderce v tematu konici z olomouce. Kde se da na Olomoucku prosim sehnat sladovy kvet? Ve Sternberku? Snazila jsem se najit prodejce, ale nedari se. Dik za odpoved. Pavla

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2007 08:39

alfi pav napsal(a):
Reakce na 05.02.2007 14:27:57: nejsi nahodou z Olomouce? Mam pocit, ze jsem fotku konika videla nekde na moderce v tematu konici z olomouce. Kde se da na Olomoucku prosim sehnat sladovy kvet? Ve Sternberku? Snazila jsem se najit prodejce, ale nedari se. Dik za odpoved. Pavla

Já vím kde se dá sehnat v Ostravě... kdyby jsi měla zájem, ale je granulovaný.

6.2.2007 08:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já vím kde se dá sehnat v Ostravě... kdyby jsi měla zájem, ale je granulovaný.

Bezva napis, ja mam v Ostrave rodice a obcas tam jezdim. Kdyz tak jim reknu at mi to koupi. Za kolik se tam prodava, v jakem baleni a kde? Diky moc!! Pavla

6.2.2007 09:18

alfi pav napsal(a):
Bezva napis, ja mam v Ostrave rodice a obcas tam jezdim. Kdyz tak jim reknu at mi to koupi. Za kolik se tam prodava, v jakem baleni a kde? Diky moc!! Pavla

Musím zjistit u kámošky kde to tam přesně je, je to někde nějaký mlýn. Ty granule jsou v 50 kg pytli a stálo to asi 110 Kč. Takže až zjistím napšíu, snad zítra!

Přidejte reakci

Přidat smajlík