Nechali jste si vyrobit / vyrobili jste si boxy pro koně? Pochlubte se, vaše rady, ...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2007 20:19

Žádám vás o rady a připomínky při výrobě boxů, co neopomenout, když si necháme vyrobit nebo vyrábíme boxíky, jestli někoho doporučujete na tuto práci (poměr cena a kvalita), budu ráda, když zde připojíte i fota a ceny. Děkuji

11.2.2007 17:18

fnuk napsal(a):
Žádám vás o rady a připomínky při výrobě boxů, co neopomenout, když si necháme vyrobit nebo vyrábíme boxíky, jestli někoho doporučujete na tuto práci (poměr cena a kvalita), budu ráda, když zde připojíte i fota a ceny. Děkuji

mno to si potom ráda pročtu, chystáme se také stavět

11.2.2007 20:34

hanule napsal(a):
mno to si potom ráda pročtu, chystáme se také stavět

Takže dva boxy podomácku dělané:
1)3,5*4m hlavní konstrukce z zelez, ze kterých se dělají konstrukce obchodáků, to na betonových základech. vespod klasická zámková dlažba. Do těch železných trámů jsou přišroubovány trámy dřevěné vždy na každé stěně 3 vodorovně, Mezi dřevěnými trámy jsou našroubované různě na mix prakna (ty jsou ve 3 řadách nebo hranoly z palet a ty jen v jedníé řadě, jak to vyšlo. Na střeše jsou orovskédřevěné palety na kterých se vozí střešní krytina, v těch paletách je namačká izolace a na tom obyč plech ze zrušené autobusové zastávky+ oplechování, aby nezatékalo. a spodek stropu je též z plechů.
2)tenhle box má 3,2*3 podobný postup,ale je to spíš taková přeměna starého přístřešku naabetonových sloupech, vše ze dřeva, jsou tam samé takové kutilské blbůstky, aby to drželo
Cena: nikdy jsme to nepočítali, ale tak do těch 8tisíc 100%

11.2.2007 20:36

microfon napsal(a):
Takže dva boxy podomácku dělané:
1)3,5*4m hlavní konstrukce z zelez, ze kterých se dělají konstrukce obchodáků, to na betonových základech. vespod klasická zámková dlažba. Do těch železných trámů jsou přišroubovány trámy dřevěné vždy na každé stěně 3 vodorovně, Mezi dřevěnými trámy jsou našroubované různě na mix prakna (ty jsou ve 3 řadách nebo hranoly z palet a ty jen v jedníé řadě, jak to vyšlo. Na střeše jsou orovskédřevěné palety na kterých se vozí střešní krytina, v těch paletách je namačká izolace a na tom obyč plech ze zrušené autobusové zastávky+ oplechování, aby nezatékalo. a spodek stropu je též z plechů.
2)tenhle box má 3,2*3 podobný postup,ale je to spíš taková přeměna starého přístřešku naabetonových sloupech, vše ze dřeva, jsou tam samé takové kutilské blbůstky, aby to drželo
Cena: nikdy jsme to nepočítali, ale tak do těch 8tisíc 100%

Uvnitř toho většího boxu

11.2.2007 20:38

microfon napsal(a):
Uvnitř toho většího boxu

A zde ta menší slátanina

11.2.2007 20:40

microfon napsal(a):
A zde ta menší slátanina

A hlavně nejblbější je když vám příbuzný přivaří dveře tak, že je nemůžete dovřít až ke stěně boxu.Jé těch boulí, těch už bylo

12.2.2007 07:05

fnuk napsal(a):

Ahoj, tak mi jsme zasadili box do rohu stodoly,.Je dřevěný.Má dvojité stěny a dvě jsou zateplený Orsilem.Jak už tu někdo psal, tak dřevo pracuje a nám se taktéž vytvořily menší škvíry...Na delší straně je zídka, kde má kůň pověšený belíček s vodou a na druhém konci je žlab a liz.Jedna zídka byla na jedné z kratších stěn, ale ti jsme zrušili, neboť se o ni kůň parkrát pěkně uhodil.Podlaha je betonová.Původní byla z cihel, ale to nebylo nejlepší, protože se z mezer těžko vymetaly špinavé piliny...Dveře jsou půlené a jsou jak směrem ven, tak i dovnitř stodoly.Výplň tvoří Makrolom.Cena cca 10.000.-

12.2.2007 07:12

michaela z napsal(a):
Ahoj, tak mi jsme zasadili box do rohu stodoly,.Je dřevěný.Má dvojité stěny a dvě jsou zateplený Orsilem.Jak už tu někdo psal, tak dřevo pracuje a nám se taktéž vytvořily menší škvíry...Na delší straně je zídka, kde má kůň pověšený belíček s vodou a na druhém konci je žlab a liz.Jedna zídka byla na jedné z kratších stěn, ale ti jsme zrušili, neboť se o ni kůň parkrát pěkně uhodil.Podlaha je betonová.Původní byla z cihel, ale to nebylo nejlepší, protože se z mezer těžko vymetaly špinavé piliny...Dveře jsou půlené a jsou jak směrem ven, tak i dovnitř stodoly.Výplň tvoří Makrolom.Cena cca 10.000.-

tady je ukázka dveří.Stejné je provedení i směrem ven.Na dveřích je přidělaný polyestern a přes něj je něco jako linoleum.

12.2.2007 20:59

michaela z napsal(a):
tady je ukázka dveří.Stejné je provedení i směrem ven.Na dveřích je přidělaný polyestern a přes něj je něco jako linoleum.

Dva boxy z jedné garáže.

12.2.2007 21:00

kessidis napsal(a):
Dva boxy z jedné garáže.

A tady z venku .

12.2.2007 21:12

fnuk napsal(a):

Děkuji všem za vaše rady a fota. Můžete se přidat i další

12.2.2007 21:14

Mocinky pěkné boxíky. Na kolik zhruba přišly? Máš ještě nějaká fota?

13.2.2007 11:48

fnuk napsal(a):
Děkuji všem za vaše rady a fota. Můžete se přidat i další

No, já už jsem psala, že mám boxy od firmy equidomus, byl to dárek od našich pro mě a Kerku na Vánoce, vypadají takhle, je to dvojbox, 3x3,5m. Desky 4 cm hrubé, střecha pozink plech, mezi boxy půlená stěna a mříž, a půlené dveře.

13.2.2007 11:52

kukinatost napsal(a):
No, já už jsem psala, že mám boxy od firmy equidomus, byl to dárek od našich pro mě a Kerku na Vánoce, vypadají takhle, je to dvojbox, 3x3,5m. Desky 4 cm hrubé, střecha pozink plech, mezi boxy půlená stěna a mříž, a půlené dveře.

a ještě další fotečka..

15.2.2007 19:57

fnuk napsal(a):

Děkuji všem, kteří přispěli fotem, radou a prosím ostatní, aby se přidali. Děkuji

15.2.2007 19:58

fnuk napsal(a):

Neznáte někoho, kdo staví boxy asi tak nejlevněji?

16.2.2007 10:23

fnuk napsal(a):
Neznáte někoho, kdo staví boxy asi tak nejlevněji?

My si budeme nechávat dělat boxy od firmy Equidomus, fotky už sem někdo dal.
Jinak jsme pátrali po levných a pěkných variantách a tato firma se zdá být solidní a ne tak drahá oproti jiným nabídkám. Aspoň s pánem byla dobrá domluva.

16.2.2007 10:49

kukinatost napsal(a):
a ještě další fotečka..

Tak to byl pěkný dárek. Rodičů si za to važ.
Já jsem za 10 let, co koně mám, dostala od tat´ky 1000 Kč na koně. To bylo vše.

16.2.2007 12:16

fnuk napsal(a):

My jsme stavěli zděný dvojbox před lety, kdy nebyly ještě ty dřevěné až tak moc k mání. Boxy jsou 3,5x4 metry, cena cca 150 tisíc Kč. No a na co si dát pozor? Třeba na to, jak je box situovaný vůči převládajícím větrům a slunci. V takovém boxe, a to i ve zděném, je téměř stejná teplota, jako venku, tj. v zimě mráz a v létě hic. Proto zvážit krytinu na střechu, nebo možná ji i odizolovat, zejména kvůli horku. No a na léto zvážit možnost náhrady spodního dílu vrat kládou, aby bylo vevnitř lepší proudění vzduchu. Osvětlení a přívod vody do napáječek už musí zvážit každý sám podle vzdálenosti od zdroje. Dnes už vím, že např. není nutné kopat trubky s vodou do nezamrzlé hlouby, protože v zimě v těchto boxech stejně napáječky zamrzají a kublujeme a pro léto stačí padice vedená po zemi. Ale ta elektřina je nutnost, bez té to nejde ani poklázet, ani kovat, ani zásah veterináře v případě potřeby. Dneska už znám jednoho pána z Krnova, který mi dělal opakovaně boudy pro psy, a ten už dělá i boxy pro koně, jedno i dvojboxy a cena je vcelku příznivá.

18.2.2007 11:13

fnuk napsal(a):

Tak se ještě přidejte

20.2.2007 16:38

fnuk napsal(a):
Tak se ještě přidejte

Ahoj, nechala jsem si udělat box pro jednoho koně o rozměrech 4x4m, výška 2,5m, sedlová střecha, přesah střechy 2 m. Firma equidomus.

20.2.2007 16:41

verka napsal(a):
Ahoj, nechala jsem si udělat box pro jednoho koně o rozměrech 4x4m, výška 2,5m, sedlová střecha, přesah střechy 2 m. Firma equidomus.

a jaká cena?

20.2.2007 17:04

verka napsal(a):

Ještě doplním informace k předcházejícímu příspěvku. Doporučila bych jedno či dvě demontovatelná prkna přímo proti dveřím, aby se dalo v době nepřítomnosti koně řádně vyvětrat. Okna samozřejmě mám. I přes ilozaci na stropě je v boxe v létě teplo(také mám stěny silné 4cm, modřínové dřevo), alespoň oproti zděným boxům, jejichž fotku také přiložím. Ty si zase koně v zimě hůře vyhřejí (v případě, že máte maroda a potřebuje teplo). U toho dřevěného boxu mám šíři dvěří 120cm, což je málo. U zděných boxů 140cm. Napaječky nazamrzají prokud jsou vyhřívané:). Zajímá Tě něco konkrétně? Dnes už bych byla při stavbě stáje zase o něco chytřejší...

20.2.2007 17:06

verka napsal(a):
Ještě doplním informace k předcházejícímu příspěvku. Doporučila bych jedno či dvě demontovatelná prkna přímo proti dveřím, aby se dalo v době nepřítomnosti koně řádně vyvětrat. Okna samozřejmě mám. I přes ilozaci na stropě je v boxe v létě teplo(také mám stěny silné 4cm, modřínové dřevo), alespoň oproti zděným boxům, jejichž fotku také přiložím. Ty si zase koně v zimě hůře vyhřejí (v případě, že máte maroda a potřebuje teplo). U toho dřevěného boxu mám šíři dvěří 120cm, což je málo. U zděných boxů 140cm. Napaječky nazamrzají prokud jsou vyhřívané:). Zajímá Tě něco konkrétně? Dnes už bych byla při stavbě stáje zase o něco chytřejší...

Moc hezký stájky

20.2.2007 17:08

markemic napsal(a):
a jaká cena?

Budou to dva roky a jestli si dobře pamatuju, tak 60tisíc bez daně. Doporučuji variantu boxu se šikmou střechou, jako u předchozího příspěvku je to o dost levnější. Jinak firma funguje výborně, box stál do 14dnů od objednání!

20.2.2007 17:14

verka napsal(a):
Budou to dva roky a jestli si dobře pamatuju, tak 60tisíc bez daně. Doporučuji variantu boxu se šikmou střechou, jako u předchozího příspěvku je to o dost levnější. Jinak firma funguje výborně, box stál do 14dnů od objednání!

To je dobrá cena na to že jsou spolehliví,a rychlí..Dobrý!

20.2.2007 17:15

markemic napsal(a):
Moc hezký stájky

Vidíte do větrací prkno? Foceno na výstavě v Pardubicích.

20.2.2007 17:15

verka napsal(a):

Já ho vidim

20.2.2007 17:26

verka napsal(a):

Další ventilačka. Foceno na výstavě v Lysé nad Labem. Výrobce p.Miroslav Rajnoch, Valašské Meziříčí,605 885 712, 603 374 091. V ceníku má: venkovní box 3x3m střecha sedlová od 40 tisíc a box 3x3m střecha pultová od 60 tisíc. Zkušnost s tímto výrobcem nemám.

20.2.2007 17:34

verka napsal(a):
Další ventilačka. Foceno na výstavě v Lysé nad Labem. Výrobce p.Miroslav Rajnoch, Valašské Meziříčí,605 885 712, 603 374 091. V ceníku má: venkovní box 3x3m střecha sedlová od 40 tisíc a box 3x3m střecha pultová od 60 tisíc. Zkušnost s tímto výrobcem nemám.

... tentokrát ventilačka u spodního dílu dveří, tady je výrobce Dimex ...

20.2.2007 20:47

kukinatost napsal(a):
a ještě další fotečka..

Kolik ty dvojboxy stály? Brzo budu mít koníky taky ve svojím, stádečko se rozrůstá, tak budu muset taky stavět nebo někde objednat...

20.2.2007 21:19

dominicca napsal(a):
Kolik ty dvojboxy stály? Brzo budu mít koníky taky ve svojím, stádečko se rozrůstá, tak budu muset taky stavět nebo někde objednat...

Slečna někde psala, že jí boxy stály 100000 Kč. Byla tam nějaká sleva.

24.2.2007 08:08

verka napsal(a):
... tentokrát ventilačka u spodního dílu dveří, tady je výrobce Dimex ...

a tady se pracuje na našem. Dělám ho já s přítelem :-)
Takže snad se bude kobylce líbit. Nejsou penizky, takže si musíme poradit sami :-)

24.2.2007 08:09

racina napsal(a):
a tady se pracuje na našem. Dělám ho já s přítelem :-)
Takže snad se bude kobylce líbit. Nejsou penizky, takže si musíme poradit sami :-)

a za chvíli už bude hotov :-)

Pavel Koci

12.2.2015 22:36
Pavel Koci

XXX.XXX.208.6

<p>Dobrý den, </p>

<p>nechal jsem si vyrobit box pro koně od pana Vrchoty. Je z Malšic u Tábora. Než jsme se pro něho rozhodli zjistili jsme si víc referncí. Výrobou boxů se zabývá roky a udělal jich snad přes 200. Tady je odkaz na jeho web na <strong><a href="http://boxy-pro-kone.cz">boxy pro kone</a></strong>, ale nemá tak nic moc obrázky. Je tam na něj telfonní kontakt. Kdybyste chtěli poskytnu reference, jsem z Tábora</p>

<p>Vyfotím náš box a zvěřejním.</p>

<p>Pavel</p>.

Pavel Koci

12.2.2015 22:38
Pavel Koci

XXX.XXX.208.6

Dobrý den,

nechal jsem si vyrobit box pro koně od pana Vrchoty. Je z Malšic u Tábora. Než jsme se pro něho rozhodli zjistili jsme si víc referncí. Výrobou boxů se zabývá roky a udělal jich snad přes 200. Tady je odkaz na jeho web na boxy pro kone.cz, ale nemá tak nic moc obrázky. Je tam na něj telfonní kontakt. Kdybyste chtěli poskytnu reference, jsem z Tábora

Vyfotím náš box a zvěřejním.

Pavel

Uveřejnuji znovu, nevím co se stalo s textem

Pavel Koci

12.2.2015 22:38
Pavel Koci

XXX.XXX.208.6

2.2.2018 16:41
elisa02

XXX.XXX.68.141

Také jsme nedávno něco podobného řešili. Nakonec jsme se rozhodli pro nákup od firmy Altány na Výšince - https://altany-vysinka.cz/venkovni-boxy-pro-kone-pristresek-pro-kone Box pro koně stojí a všichni jsme spokojení :).

5.2.2018 13:16
sovicka

XXX.XXX.56.132

Dělali jsme doma, velikost 4 × 4 m, z mořínového dřeva (tvrdší než smrk). Tloušťka fošen na stěnášch boxu 5 cm, obložení zadní stěnu a dveře (tam je ale ještě "zetko" na zpevnění) 3 cm, základní trámy na stojky průměr 15 cm, osttní 10 cm. Mříže jsme si nechali svařit, jinak celé svépomocí. Cena nebyla o moc nižší než od firmy, ale bylo to dle mí přestavy.

5.2.2018 13:26
sovicka

XXX.XXX.56.132

makki napsal(a):
My jsme stavěli zděný dvojbox před lety, kdy nebyly ještě ty dřevěné až tak moc k mání. Boxy jsou 3,5x4 metry, cena cca 150 tisíc Kč. No a na co si dát pozor? Třeba na to, jak je box situovaný vůči převládajícím větrům a slunci. V takovém boxe, a to i ve zděném, je téměř stejná teplota, jako venku, tj. v zimě mráz a v létě hic. Proto zvážit krytinu na střechu, nebo možná ji i odizolovat, zejména kvůli horku. No a na léto zvážit možnost náhrady spodního dílu vrat kládou, aby bylo vevnitř lepší proudění vzduchu. Osvětlení a přívod vody do napáječek už musí zvážit každý sám podle vzdálenosti od zdroje. Dnes už vím, že např. není nutné kopat trubky s vodou do nezamrzlé hlouby, protože v zimě v těchto boxech stejně napáječky zamrzají a kublujeme a pro léto stačí padice vedená po zemi. Ale ta elektřina je nutnost, bez té to nejde ani poklázet, ani kovat, ani zásah veterináře v případě potřeby. Dneska už znám jednoho pána z Krnova, který mi dělal opakovaně boudy pro psy, a ten už dělá i boxy pro koně, jedno i dvojboxy a cena je vcelku příznivá.

Ohledně napaječek... Tak tam je pak řešení vyhřívané napaječky, zkoušely jste?. My je máme, vodu, teda zatím, nemáme předělanou do nezámrzné hloubky (upravili jsem zatím jen původní vedení na zahradu, tak že ve velkých mrazech to zamrzne (ta oblast pod zemí). Pokud nejsou delší dobu větší mrazy drží i tak bez problémů...

janasmek

30.1.2020 11:08
janasmek

XXX.XXX.90.49

Jak řešíte nějaký přístřešek ve výběhu? Pořádáme u nás tábory, tak je por nás důležité, aby zároveň vypadaly pěkně a ochránily koně před sluncem. Myslíte, že je použitelné něco takového https://www.domky-delta.cz/altan-valba/ ?

Coudas

30.1.2020 14:45
Coudas

XXX.XXX.87.254

janasmek napsal(a):
Jak řešíte nějaký přístřešek ve výběhu? Pořádáme u nás tábory, tak je por nás důležité, aby zároveň vypadaly pěkně a ochránily koně před sluncem. Myslíte, že je použitelné něco takového https://www.domky-delta.cz/altan-valba/ ?

Nez tohle to uz mate podle mne lepsi mobilni pristresky. Ale to takze zalezi na Vas, nakou mate predstavu o krase. Jinak pristresek 3x6 metru se da postavit, dreveny tedy, za cca 10 tisic.

janasmek

4.2.2020 11:46
janasmek

XXX.XXX.90.49

Těch 10 tisíc myslíte i komplet se střechou?

Coudas

4.2.2020 14:16
Coudas

XXX.XXX.87.254

janasmek napsal(a):
Těch 10 tisíc myslíte i komplet se střechou?

Zalezi, co pouzijete za krytinu a za kolik mate drevo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík