katusa
napsal(a):
chtěla bych se zetat vás,kdo se přírozenou komunikací zabýváte, jak jste začínali, jestli podle knih a podle jakých a nebo vás někdo učil a co je podle vás lepší.díky
Ahojky. Já se tak nějak snažím o přirozenou komunikaci. I když zatím spí prochýzkuju ;) Mám čerstvě dvouletého koníka. No úplný základy jsem si vyčtla tak různě po knížkách a teď u nás bude kurz. Takže se budu učit hlavně na tom kurzu. Moc se těším...
katusa
napsal(a):
chtěla bych se zetat vás,kdo se přírozenou komunikací zabýváte, jak jste začínali, jestli podle knih a podle jakých a nebo vás někdo učil a co je podle vás lepší.díky
Měla jsem knihy, ale nejdůležitější byly kurzy. Je hodně důležité, aby zejména v začátcích někdo poradil, vysvětlil, byl po ruce, když se potřebuješ zeptat.
pegaska
napsal(a):
Měla jsem knihy, ale nejdůležitější byly kurzy. Je hodně důležité, aby zejména v začátcích někdo poradil, vysvětlil, byl po ruce, když se potřebuješ zeptat.
Já mám kamaráda co se s tím zabývá už několik let. Takže mi dal pár lecí a jedu. Dvakrát v týdnu se přijde podívat jak jsme pokročily a pokračujem dál.
katusa
napsal(a):
Nejprve jsem se jen chodila dívat na kurzy a pak už jsem začla i jezdit ne kurzy se svým koníkem. Ještě doteď ne všechno z knížek chápu. Když to člověk vidí ve skutečnosti, dá ti to mnohem víc. Když jdu jako divák, pamatuju si tak třetinu, někdy polovinu z toho, co se dělalo. Když jdu s koněm tak si dlouho pamatuju skoro vše, pak se přeci jen na něco zapomíná, ale jít s koníkem, je sice dražší, ale určitě lepší.
ghajariy
napsal(a):
Nejprve jsem se jen chodila dívat na kurzy a pak už jsem začla i jezdit ne kurzy se svým koníkem. Ještě doteď ne všechno z knížek chápu. Když to člověk vidí ve skutečnosti, dá ti to mnohem víc. Když jdu jako divák, pamatuju si tak třetinu, někdy polovinu z toho, co se dělalo. Když jdu s koněm tak si dlouho pamatuju skoro vše, pak se přeci jen na něco zapomíná, ale jít s koníkem, je sice dražší, ale určitě lepší.
děkuju za rady
ghajariy
napsal(a):
To je pravda. A taky doporučuju jet na kurz nejprv jako divák, a pak teprv s koněm (to se teprv prodraží ), ale aspoň pak máš trochu představu, co se bude dělat, a pokud si to aspoň trochu vyzkoušíš předem, tak se líp zkoordinuješ, až tam budeš s koněm.