Tady je foto jednoho z mých koní,který je po schvácení,fotka je ze srpna,nejvíc měl schvácenou PP nohu a ted trochu kulhá,chci se zeptat jestli je možnost,že bude mít kopyto normální tvar.Teď koník našlapuje na patky a pak teprv přenese váhu na schvácenou nohu.
try
napsal(a):
Tady je foto jednoho z mých koní,který je po schvácení,fotka je ze srpna,nejvíc měl schvácenou PP nohu a ted trochu kulhá,chci se zeptat jestli je možnost,že bude mít kopyto normální tvar.Teď koník našlapuje na patky a pak teprv přenese váhu na schvácenou nohu.
ahoj, nech si udělat rentgen, koupila jsem si taky kobylku po schvácení a kopytní kost jí už spadla o docela dost a to jsem jí rok cpala vše nejlepší - péči, kováře atd... Nic nepomohlo a než jí dělat bolestný řezy do kopyta každou chvíli a ještě nevědět jestli to vůbec pomůže, tak radši jsem jí nechala uspat. Byla to moje pusinka :-( hrozný rozhodnutí. Právě že taky po tvrdu se jí chodilo špatně, po kamínkách vůbec a po měkku byla jak hříbátko, to měla elánu, nic jí nebolelo
try
napsal(a):
NN to já mýho miláčka uspat nedám on sice kulhá ale na trávě vůbec a na tvrdým povrchu to tak strašný není.
try
napsal(a):
Ahoj, no schvácení je velmi ošemetná záležitost - mám pocit, že naše kobča byla schvácená - má problémy s kopytem, pravým, má ho oteklé...buď byla schvácená nebo měla zánět...každopádně se to musí hlídat a pořádně přeléčit, někdy pomůže i dobrý kovář, ortoped. takže držím palečky:-D
try
napsal(a):
Čauky, chtělo by to fotky kopyt, zboku co nejvíc z úrovně podložky, zepředu, zespodu, ale mírně zešikma, aby byla vidět klenutost chodidla, RTG by taky byly fajn. Rozhodně neházej flintu do žita, dá se s tím něco dělat. Zkus se mrknout na www.lagusatko.estranky.cz do fotoalba zchvácení. Ortopedické podkování a resekci stěny bych nedělala, poškozuje to škáru ještě víc, než jak dopadla samotným zchvácením.