holkaodkoni
napsal(a):
Ahojky!! Posílejte sem prosím fotky uzdecek vsech druhu co mate na konikovi...Proste a jednoduse vsechno uzdeni na kterem jezdite ( ohlavky, uzdecky, parellky, nic...
) cokoli
Já mám tuhle, ale je nyní na prodej... sháním cernou se zdobením
holkaodkoni
napsal(a):
tak se přidávám- Je to provázková od Miloše Panušky. Mám od něj už asi 3 uzdečky a 4 ohlávky,ale nemůžu si to vynachválit.
tango
napsal(a):
tak se přidávám- Je to provázková od Miloše Panušky. Mám od něj už asi 3 uzdečky a 4 ohlávky,ale nemůžu si to vynachválit.
A DALŠÍ- BÍLÁ- MOC MU SLUŠÍ
holkaodkoni
napsal(a):
Ahojky!! Posílejte sem prosím fotky uzdecek vsech druhu co mate na konikovi...Proste a jednoduse vsechno uzdeni na kterem jezdite ( ohlavky, uzdecky, parellky, nic...
) cokoli
My máme BioThane uzdečku od Podium
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
Tuhle jsem si nechala šít na zakázku, přesně podle mého přání.
stieberova
napsal(a):
Tuhle jsem si nechala šít na zakázku, přesně podle mého přání.
A tady je v kombinaci s ohlávkou, takhle jezdíme na výlety.
tango
napsal(a):
A DALŠÍ- BÍLÁ- MOC MU SLUŠÍ
Díky za reference . Právě tyto dvě bílé putovaly na začátku týdne do Francie spolu s koníky zakoupenými ve Dvoře Králové. A takto vypadá černé provedení - stejný materiál. Slouží od léta - původně nouzově ale i po zakoupení nové kožené uzdečky.
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
úplně nová...
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
Úplně obyčejná s kombinovaným nánosníkem a zrcátky na čelence a nánosníku... A slouží už hoodně dlouho a pořád jak nová
pierrette
napsal(a):
Úplně obyčejná s kombinovaným nánosníkem a zrcátky na čelence a nánosníku... A slouží už hoodně dlouho a pořád jak nová
Mám také uzdečku od Miloška
toricon
napsal(a):
Díky za reference . Právě tyto dvě bílé putovaly na začátku týdne do Francie spolu s koníky zakoupenými ve Dvoře Králové. A takto vypadá černé provedení - stejný materiál. Slouží od léta - původně nouzově ale i po zakoupení nové kožené uzdečky.
Mám od Vás provazové otěže s karabinami. Občas mě proletí hlavou, hlavně když kobyla trochu víc zabere, kolik vydrží ty karabinky. Stalo se někdy, že praskly nebo je dobré je čas od času vyměnit?
makki
napsal(a):
Mám od Vás provazové otěže s karabinami. Občas mě proletí hlavou, hlavně když kobyla trochu víc zabere, kolik vydrží ty karabinky. Stalo se někdy, že praskly nebo je dobré je čas od času vyměnit?
Tento dotaz sice patřil spíše do mailu, ale když už tady je... Opravoval jsem pár otěží kde praskla kůžka přidržující karabinku, ale to bylo většinou po zášlapu do otěží (pořád lepší než roztržený koutek huby). Že by někomu praskla karabinka, o tom nevím. O pár případech jejího rozepnutí jsem slyšel, ale to byly případy, že ji někdo do udidla zapnul obráceně - to je ,,zobáčkem" směrem ke koni. Má se zapínat tak, aby směřoval ven a nezachytil se o líci koně.
sadzi saj

tajemma danny
napsal(a):
Mám také uzdečku od Miloška
Tak já mám svoji kobču laděnou do oranžova a doufám, že ta moje uzdečka taky nedopadne jako to shora
sadzi saj

sadzi saj
napsal(a):
Tak já mám svoji kobču laděnou do oranžova a doufám, že ta moje uzdečka taky nedopadne jako to shora
A ohlávku máme provazovou červenou
holkaodkoni
napsal(a):
Takovou máme uzdečku na závody
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hanči
side pull v lehce upravenem provedeni
toricon
napsal(a):
Tento dotaz sice patřil spíše do mailu, ale když už tady je... Opravoval jsem pár otěží kde praskla kůžka přidržující karabinku, ale to bylo většinou po zášlapu do otěží (pořád lepší než roztržený koutek huby). Že by někomu praskla karabinka, o tom nevím. O pár případech jejího rozepnutí jsem slyšel, ale to byly případy, že ji někdo do udidla zapnul obráceně - to je ,,zobáčkem" směrem ke koni. Má se zapínat tak, aby směřoval ven a nezachytil se o líci koně.
Možná do mailu, možná i do fóra. Díky za odpověď. Takhle mohl zareagovat i někdo jiný se svými zkušenostmi s používáním karabin na otěžích, případně se dozvědět i Vaši odpověď v případě, že by mu podobná věc vrtala hlavou. Nic špatného jsem tím nebyslela, nedůvěra vůči Vašemu výrobku to rozhodně nebyla.
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
Side pool.
holkaodkoni
napsal(a):
super!!! posilejte dal
sice trochu usekla ale aspon neco
pilgrisek
napsal(a):
sice trochu usekla ale aspon neco
tak jeste neco prihodim :-))
holkaodkoni
napsal(a):
tak jeste neco prihodim :-))
naše provazová uzdečka hádejte od koho Je vážně super
ettelwen
napsal(a):
naše provazová uzdečka hádejte od koho Je vážně super
uzdečka do vozu, ale často s ní jezdíme...líbí se mi
ettelwen
napsal(a):
uzdečka do vozu, ale často s ní jezdíme...líbí se mi
westernová...
ettelwen
napsal(a):
opět westernová, ale na Berrym
ale jezdíme s parellkou
ettelwen
napsal(a):
ale jezdíme s parellkou
Moje uzdečka, ale už jen pracovní ná závody mám hezčí
barletka
napsal(a):
Moje uzdečka, ale už jen pracovní ná závody mám hezčí
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
.
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
Tuhle jsem si nechala urobiť na zakázku...
janovotna
napsal(a):
Tuhle jsem si nechala urobiť na zakázku...
tahle přišla z Ponyclubu...ale je fajna
kassiopeass
napsal(a):
Ta je nádherná... kolik stála?
Tuhle mi nějakej hajzlík ukradl ze skříně s cajkama..i s úůplně novým udidlem Dostat ho do rukou tak je asi po něm
pořád se nám něco ztrácí
janaslab
napsal(a):
Tuhle mi nějakej hajzlík ukradl ze skříně s cajkama..i s úůplně novým udidlem Dostat ho do rukou tak je asi po něm
pořád se nám něco ztrácí
zvířátková

holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
Já mám tři tak začnu tou poslední co by měla dorazit v polovině srpna.
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
Tady moje drezurní (na prodej kdyby měl nikdo zájem)
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
a třetí světle hnědá (blbá fotka)
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
Tak já se taky přidám Tohle je můj huculák Ajda
denny trikolka
napsal(a):
Já mám tři tak začnu tou poslední co by měla dorazit v polovině srpna.
TAaaaak a ted mi budeš muset prozradit odkud máš objednanou takovou krásnou uzdečku, tady je strašně omezená výběr, já zas chtěla černou s červeným podložením, zatím sem ji nikde neviděl, škoda že nabídka je tak omezená,ale ta tvoje vypadá luxusně, zřejmě bude asi z těch držších, co?
klawdie
napsal(a):
TAaaaak a ted mi budeš muset prozradit odkud máš objednanou takovou krásnou uzdečku, tady je strašně omezená výběr, já zas chtěla černou s červeným podložením, zatím sem ji nikde neviděl, škoda že nabídka je tak omezená,ale ta tvoje vypadá luxusně, zřejmě bude asi z těch držších, co?
Prosím, prosím... připojuju se ke Klawdii. Odkud je ta uzdečka? Vypadá fantasticky
karwen
napsal(a):
Tak já se taky přidám Tohle je můj huculák Ajda
to je naše w. uzdečka..sice ještě nejezdím na něm ale už jsem si jí koupila do předu až si zvyká sem tam na udidlo
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
klasická černá se zlatým kováním
klawdie
napsal(a):
Ahojky holky, tak uzdečku jsem si nechávala objednat od paní Piruchové (www.piruch.cz). Uzdečka pochází přímo z australie, ale ta cena, to se prohnete, já za tuto dávala 2850 Kč, tedy budu. ještě jí přímo nemám doma, ale už se na ní moc těším. Ale museli byste se ji ozvat ted, objednáva tak 2x do roka. aspoň mě to tak říkala. P.M
lussie007
napsal(a):
klasická černá se zlatým kováním
Dali jsme se na western, takže máme tuto :-)
denny trikolka
napsal(a):
Ahojky holky, tak uzdečku jsem si nechávala objednat od paní Piruchové (www.piruch.cz). Uzdečka pochází přímo z australie, ale ta cena, to se prohnete, já za tuto dávala 2850 Kč, tedy budu. ještě jí přímo nemám doma, ale už se na ní moc těším. Ale museli byste se ji ozvat ted, objednáva tak 2x do roka. aspoň mě to tak říkala. P.M
hups díky za info, už jsem ty stranky prolítla,dobrej mazec ale ta cena není zas tak příšerná,ale jelikož jsem ted pořídila Däsláckou se zlatým kováním zatím měnit nebudu, ale vypadá to suprově, tvýmu konovi moc sluší oranžová takže to bude bmba pak určo hod foto a jak se v ní jezdí až ti dorazí...Klawdietady foto bejvalé uzdečku(Equiservis)
racina
napsal(a):
Dali jsme se na western, takže máme tuto :-)
My máme od Zajace Westernovou
deedee
napsal(a):
Ahojte já prodávám westernovou uzdečku s otěžemi úplně nová jenom jednou vyzkoušená na koníkovi, kvalitní kůže. Cena dohodou Tel: 604/413 855 E-mail: T.Valcharova@seznam.cz
terushka
napsal(a):
Ahojte já prodávám westernovou uzdečku s otěžemi úplně nová jenom jednou vyzkoušená na koníkovi, kvalitní kůže. Cena dohodou Tel: 604/413 855 E-mail: T.Valcharova@seznam.cz
Ještě z boku
deedee
napsal(a):
to já mám od Zajace sedýlko a je nejlepší
klawdie
napsal(a):
hups díky za info, už jsem ty stranky prolítla,dobrej mazec ale ta cena není zas tak příšerná,ale jelikož jsem ted pořídila Däsláckou se zlatým kováním zatím měnit nebudu, ale vypadá to suprově, tvýmu konovi moc sluší oranžová takže to bude bmba pak určo hod foto a jak se v ní jezdí až ti dorazí...Klawdietady foto bejvalé uzdečku(Equiservis)
A tady naše nová se zlatým kováním, podařilo se mi sehnat i zlaté udidlo...Däslo.
racina
napsal(a):
to já mám od Zajace sedýlko a je nejlepší
Jedna z Parmulčiných uzdeček.
barletka
napsal(a):
Jedna z Parmulčiných uzdeček.
Tady je ještě Parmina fotečka, i když tady ji má půjčenou Quatrś Life.
barletka
napsal(a):
Tady je ještě Parmina fotečka, i když tady ji má půjčenou Quatrś Life.
to sic není můj koník ale ta uzdečka mě uchvátila je to kentaur za 2 800 kč je skvělá!!!!
holkaodkoni
napsal(a):
to sic není můj koník ale ta uzdečka mě uchvátila je to kentaur za 2 800 kč je skvělá!!!!
tahle také nebyla špatná
holkaodkoni
napsal(a):
tahle také nebyla špatná
JEŠTĚ JEDNOU PARMULČINA...
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
Firstik
cerridwen
napsal(a):
Firstik
Pro Denny trikolku, ORANŽOVÁ UZDEČKA
Petro, prosím tě, můžu se tě zeptat ještě něco ohledně té nádherné oranžové uzdečky ? Já ji na webovkách u Pirůchů nenašla. Je tam jen australská barevná za 1850,- Kč, ale ta je plastová. Ta tvoje bude kožená ? Já bych chtěla červenou, jsem na ní ulítlá. A marně sháním.
Zatím mám jen černou, podloženou červenou kůží od Hauzra. A od Pirůchů mám červené káro rajtky.
Je s nimi dobrá domluva. Janík.
Uživatel s deaktivovaným účtem

janiik
napsal(a):
Petro, prosím tě, můžu se tě zeptat ještě něco ohledně té nádherné oranžové uzdečky ? Já ji na webovkách u Pirůchů nenašla. Je tam jen australská barevná za 1850,- Kč, ale ta je plastová. Ta tvoje bude kožená ? Já bych chtěla červenou, jsem na ní ulítlá. A marně sháním.
Zatím mám jen černou, podloženou červenou kůží od Hauzra. A od Pirůchů mám červené káro rajtky.
Ty barevné uzdečky jsem viděla u Pallety v Milostovicích, www.palleta.cz, ale tam nemá moc vystavený sortiment. Určitě byli plastové... a měl tam modrou, žlutou, červenou určo taky. Obchod má u Opavy ale posílá i na dobírku.

napsal(a):
Ty barevné uzdečky jsem viděla u Pallety v Milostovicích, www.palleta.cz, ale tam nemá moc vystavený sortiment. Určitě byli plastové... a měl tam modrou, žlutou, červenou určo taky. Obchod má u Opavy ale posílá i na dobírku.
Jejda, spletla jsem to, www.paletta.cz !!!
janiik
napsal(a):
Dovolím si odpovědět za Denny, tak yjsem ji hladala a našla ve složce - Oblečení od firmy Ornella Prosperi, dostihové biče, brýle, třmeny, poprsáky, podbřišníky....tak tady je ale v bílém provedení...
klawdie
napsal(a):
Dovolím si odpovědět za Denny, tak yjsem ji hladala a našla ve složce - Oblečení od firmy Ornella Prosperi, dostihové biče, brýle, třmeny, poprsáky, podbřišníky....tak tady je ale v bílém provedení...
No vždyť píšu, že tam je, ale plastová za 1850.
Denny píše, že ji má objednanou za 2850, víš ? Tak si myslím, že to bude ještě nějaká jiná, nejspíš kožená. Tak takhle jsem to myslela. Bílou tam vidím a možnost objednání jiných barev. Ale já těm plastům moc nevěřím a podle mě je to spíš pro dostiháky. Janík.
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
ahojky,my na tehle ohlavcev sice nejezdime,ale vodime.
janiik
napsal(a):
Ahoj, krapanek jsem na to narazila pozdeji,ale lepsi pozdeji nez vůbec Urco ta uzdecka je plastova, chtela jsem neco na jezdeni na vytrvalost a do terenu, je to lepsi konika to tolik nesvedi kdyz se zapoti a hlavne se nenici tak rychle jako kůze.
Ale jinak Vim, ze Hauzr ma i v nabidkach uzdecky plne barevne, jsou tedy taky kolem 3 tis myslim, ale jsou obarveny.
jinak ta cena u me je tak draha, ze putuje az z Australie tudis tam se celkem prodrazi doprava.
woldemortik
napsal(a):
kati (jitka pitrova) chtěla jsem se zeptatt co je za pejska tam dole v rohu u koníka není to pyreneják
JÁ mám westernovou na jedno ucho.
v v
napsal(a):
JÁ mám westernovou na jedno ucho.
tak tohle je naše uzdečka
hany
napsal(a):
tak tohle je naše uzdečka
Tak já mám kalsickou s anglickým nánosníkem !!
dzinecek
napsal(a):
Tak já mám kalsickou s anglickým nánosníkem !!
Taky jednu přihazuji: westernová na jedno ouško
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
westernovástála 1300,-i s otěžemy a pákovkou,kterou nepoužívám,
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
naše původní westernová
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
a ted máme tuto
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
ještě z boku
wendinkah
napsal(a):
My máme western od Zajace
Mám i Anglickou kterou bych ráda prodala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.83
wendinkah
napsal(a):
Mám i Anglickou kterou bych ráda prodala
"bezudidlovka", ne z Toriconu....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"bezudidlovka", ne z Toriconu....
klasika
sabina
napsal(a):
klasika
my máme "uzdečky" 3.. jednu tady z Toriconu, používám ji jen občas ,jinak nosí koženou ale slouží výborně :):)
stalonek
napsal(a):
my máme "uzdečky" 3.. jednu tady z Toriconu, používám ji jen občas ,jinak nosí koženou ale slouží výborně :):)
"uzdečka " č. 2.. bezudidlová jezdecká ohlávka.. slouží rovněž výborně, ale střídám to..nejčastěji jezdím na kožené udidlovce přece jen..ale tato je výborná když jdu na vyjížďku sama, s více koňma beru raději udidlo
stalonek
napsal(a):
"uzdečka " č. 2.. bezudidlová jezdecká ohlávka.. slouží rovněž výborně, ale střídám to..nejčastěji jezdím na kožené udidlovce přece jen..ale tato je výborná když jdu na vyjížďku sama, s více koňma beru raději udidlo
tady naše uzdečka č.3
stalonek
napsal(a):
tady naše uzdečka č.3
našše bývalá uzdečka, tu jsem vyměnila za tu černou..
stalonek
napsal(a):
našše bývalá uzdečka, tu jsem vyměnila za tu černou..
a ještě od Terky půjčená westernová.. tu měl ejdnou na zkoušku.. anglie mi sedí víc,tehdy jsem se rozhodovala mezi těmi dvěma styly..
sheril
napsal(a):
westernovástála 1300,-i s otěžemy a pákovkou,kterou nepoužívám,
nánosník Hacamore,zbytek je ze dvou uzdeček,
jenysimons
napsal(a):
wendinkah: kdyby byla v černém, neváhám a kupuju....
red and white
napsal(a):
Tatínkova kutilská činnost
Na koni... škoda jen, že jí moc nevyužiji když teť klisnu jezdím na ohlávce
red and white
napsal(a):
Na koni... škoda jen, že jí moc nevyužiji když teť klisnu jezdím na ohlávce
A uzdečka druhého koníka
stalonek
napsal(a):
já chci taky takovýho tatínkáá kutil.. to se o našem mc říct nedá
.. ale jo, u ohlávek a vodítek mi mění karabiny,já bych to sama nepřešila
Viď To on je šikovnej, udělal mi komplet doma zázemí pro koně, od ohrady až po boxy, .... vypadá to jak od profíka
Zkouším tady projížďět diskuzi, někam jsem vkládala fotky ale nemůžu najít a doma v těch hromadách CD s fotkama než bych to našla ...
red and white
napsal(a):
Viď To on je šikovnej, udělal mi komplet doma zázemí pro koně, od ohrady až po boxy, .... vypadá to jak od profíka
Zkouším tady projížďět diskuzi, někam jsem vkládala fotky ale nemůžu najít a doma v těch hromadách CD s fotkama než bych to našla ...
tojo..my sme s tátou postavili box, to jo, ale stejně není až tak pořádně jak by to mělo být.. občas tam teče, a střecha nám při orkánu spadla .. ale už je to lepší
..
stalonek
napsal(a):
ještě nutno dodat že koník zrovna nebyl uvnitř.. naštěstí
No, jednu fotečku jsem našla, i když tam nic moc vidět není
red and white
napsal(a):
No, jednu fotečku jsem našla, i když tam nic moc vidět není
Naše předváděcíKoník i uzdečka jsou mí,ale nefotila jsem
ztaženo z netu
jurda
napsal(a):
Naše předváděcíKoník i uzdečka jsou mí,ale nefotila jsem
ztaženo z netu
nylonka
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
zviratkova
napsal(a):
a kožená western
Anglická s šedym podložením ( foto bez nánosniku )
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
happyhvezda
napsal(a):
Anglická s šedym podložením ( foto bez nánosniku )
Daslo
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
naše uzdečka z pohledu na koni
makki
napsal(a):
Možná do mailu, možná i do fóra. Díky za odpověď. Takhle mohl zareagovat i někdo jiný se svými zkušenostmi s používáním karabin na otěžích, případně se dozvědět i Vaši odpověď v případě, že by mu podobná věc vrtala hlavou. Nic špatného jsem tím nebyslela, nedůvěra vůči Vašemu výrobku to rozhodně nebyla.
Mě karabina praskla, ta původní co na otěžích je, tak drží dost dobře,ale ztratila jsem ji, tak jsem si koupila uplne stejnou novou, ale při větším tahu se rozevírala a dokonce i praskla
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
Tak já se starám o kobylku , která sice není moje, ale považuji ji za svoji... a tak kupuji i svoje vybavení ... jak já za ni ráda utrácím
... tak jsem pořídila i uzdečku od toricona... zvládneme jezdit i na parellce, ale zatím jen v kroku a klusu...
ladím nás obě do žluta a oranžova...no prostě do takových těch veselých barev ... tak uzdečka musela být žlutá
kvicalka
napsal(a):
Tak já se starám o kobylku , která sice není moje, ale považuji ji za svoji... a tak kupuji i svoje vybavení ... jak já za ni ráda utrácím
... tak jsem pořídila i uzdečku od toricona... zvládneme jezdit i na parellce, ale zatím jen v kroku a klusu...
ladím nás obě do žluta a oranžova...no prostě do takových těch veselých barev ... tak uzdečka musela být žlutá
Tady fotečka ze sedla
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
madow
napsal(a):
for Jana: "mladá" má úžasný výraz...je krásná
madow (markéta) : No jn , jedna z milionu fotek kde se tváří jako kůň a né jako mula
kvicalka
napsal(a):
Tady fotečka ze sedla
Tady naše používaná uzdečka...ještě po mém tatínkovi.. =]
barusinek
napsal(a):
Tady naše používaná uzdečka...ještě po mém tatínkovi.. =]
a tu kterou moc nepoužíváme...
holkaodkoni
napsal(a):
) cokoli
Je krásná..ale neustále se se to lanko na kterém to je ulamuje,takže velmi nepraktická..neviděli jste ji někde na netu?kdo ji prodává?
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
rubie
napsal(a):
Je krásná..ale neustále se se to lanko na kterém to je ulamuje,takže velmi nepraktická..neviděli jste ji někde na netu?kdo ji prodává?
For Rubie : tak to by mě taktéž zajimalo kde by se dala sehnat ... je překrásna
happyhvezda
napsal(a):
For Rubie : tak to by mě taktéž zajimalo kde by se dala sehnat ... je překrásna
Ty jo ..já ji tehdy koupila za směšných 100 Kč v hrabačce v KenTauru....ale teda je fakt blbé,že se tak láme...je v tom ocelové lanko přiletované k plíšku...a v tom bodě se to ulomí.jako tah to vydrží...třeba jako otěže...ale prostě kývavý pohyb je problém
rubie
napsal(a):
Ty jo ..já ji tehdy koupila za směšných 100 Kč v hrabačce v KenTauru....ale teda je fakt blbé,že se tak láme...je v tom ocelové lanko přiletované k plíšku...a v tom bodě se to ulomí.jako tah to vydrží...třeba jako otěže...ale prostě kývavý pohyb je problém
Nechali jsme si ji šít i s poprsákem
zurnal
napsal(a):
Nechali jsme si ji šít i s poprsákem
A ještě jedna...
Tady naše nová Uzdečku která by se mi opravdu líbila jsem hledala dýl jak rok,až jsem našla
My používáme provazovou uzdečku. Sice máme i koženou, ale u téhle je jednodušší údržba :)
Mam jednu provazovou, delala sem si ji sama (moje treti delana, vsechny doted drzi, jedna byla jenom ohlavka, ale nasla jsem si spatne rozmery na internetu, tak ji nosila jina kobylka. Druha je dost ostra, shanela jsem vinovej provazek a nasla jenom 4mm. Takze je jenom na paradu nebo na vodeni, ne na jezdeni)
A tady jak jezdime nejcasteji-kvuli bezpecnosti a uvazani, jelikoz jezdime na dlouhe vyjizdky i 40 km. Ohlavka, s voditkem, to zaple do ohlevky a onnec uvazany okolo krku jako nakrcak, uzdecka bez nanosniku. Nanosnik nepotrebujeme, kobylka hubu jen tak neotvira. Navic ji nechci skrtit pri vyjizdkach, na kterych si to mame uzivat obe dve :) Uzdecka uz archaicka, ale taky drzi :)