Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2007 20:16

Arabi 2 jsou lehce plní, tak zakládám nové, už třetí
Zároveň s tímto bych všem majitelům arábků i jiných koníků ráda nabídla focení zdarma - stačí napsat sem nebo na mejlíka
Shagya arab Sigi:

20.3.2007 10:00

zuzule napsal(a):
Zároveň s tímto bych všem majitelům arábků i jiných koníků ráda nabídla focení zdarma - stačí napsat sem nebo na mejlíka
Shagya arab Sigi:

No ták, nestyďte se a vkládejte vše co se týká arabů Fotečky, zážitky z výstav či závodů, na jaké výstavy a závody se chystáte atd atd atd

20.3.2007 10:07

zuzule napsal(a):
No ták, nestyďte se a vkládejte vše co se týká arabů Fotečky, zážitky z výstav či závodů, na jaké výstavy a závody se chystáte atd atd atd

Moje arabi mamina mela v noci lehky teplotni sok, je uz temer vylinana a na pastvinu prisla fujavice jak svina a snehu neurekom. Sice tam maji pristresek, ale vitr foukal zrovna z te strany kde to neni kryte. Za celou dobu co jsem u koni, cca 17let, jsem nevidela kone trast se zimou, az dneska. No zavrela jsem vsechny na mensi pastvinu, kde maji solidnejsi pristresek a hned se tam utikali schovat chuderky nase chlupate. Jeste stesti, ze se sejna nerozhodla rodit dneska , to pocasi by se malemu rozhodne nelibilo.
na fotce spinkaci mamina pred tydnem

20.3.2007 10:21

alfi pav napsal(a):
Moje arabi mamina mela v noci lehky teplotni sok, je uz temer vylinana a na pastvinu prisla fujavice jak svina a snehu neurekom. Sice tam maji pristresek, ale vitr foukal zrovna z te strany kde to neni kryte. Za celou dobu co jsem u koni, cca 17let, jsem nevidela kone trast se zimou, az dneska. No zavrela jsem vsechny na mensi pastvinu, kde maji solidnejsi pristresek a hned se tam utikali schovat chuderky nase chlupate. Jeste stesti, ze se sejna nerozhodla rodit dneska , to pocasi by se malemu rozhodne nelibilo.
na fotce spinkaci mamina pred tydnem

Jejda, Lara už je taky téměř vylínaná a dnes sněží! Ani nefouká, jen sněží, tak se zase rychle oteplí.

Lařenka hned po nastěhování do nové stáje - ještě ve vypůjčeném kožichu od ledního medvěda.

20.3.2007 10:40

avecaesar napsal(a):
Jejda, Lara už je taky téměř vylínaná a dnes sněží! Ani nefouká, jen sněží, tak se zase rychle oteplí.

Lařenka hned po nastěhování do nové stáje - ještě ve vypůjčeném kožichu od ledního medvěda.

Ta nová stáj je moc hezká, vypadá vzdušná a světlá. Lara vypadá bělejší!
A teda mamina měla perný den, co? Drkotat se zimou! To malé radši nevystrčí růžky. Teda jsem moc zvědavá moc se těším!!!

20.3.2007 12:14

lucky napsal(a):
Ta nová stáj je moc hezká, vypadá vzdušná a světlá. Lara vypadá bělejší!
A teda mamina měla perný den, co? Drkotat se zimou! To malé radši nevystrčí růžky. Teda jsem moc zvědavá moc se těším!!!

Tim tresem me vydesila pekne, ocas nafest zatazeny mezi nohy, promocena na kost. Pak jsem ale zkontrolovala i ostatni a trepali se taky jak ratlici, vcetne koni co tam uz vydrzeli - 26 minulou zimu (super otuzili A1/1), takze me to zklidnilo. Doufam, ze se mamina nerozhodne potratit, musel to byt pro ne vsechny sileny stres. Ja jsem byla za necelych 20min, co jsem je nahanela po velke pastvine a prevadela na tu mensi, taky promocena jedna radost

20.3.2007 12:25

alfi pav napsal(a):
Tim tresem me vydesila pekne, ocas nafest zatazeny mezi nohy, promocena na kost. Pak jsem ale zkontrolovala i ostatni a trepali se taky jak ratlici, vcetne koni co tam uz vydrzeli - 26 minulou zimu (super otuzili A1/1), takze me to zklidnilo. Doufam, ze se mamina nerozhodne potratit, musel to byt pro ne vsechny sileny stres. Ja jsem byla za necelych 20min, co jsem je nahanela po velke pastvine a prevadela na tu mensi, taky promocena jedna radost

No snad se nic nestane. Usa už je taky dost přelínaná. Sice ještě není v letním, kožíšek trošku má, ale moc toho není. Takže kdyby tak řádně zmokla nebo zasněžila, tak bude taky promočená.

tady posílám mladou arabku z Radíkova...bohužel, nevím jméno ani původ a docela by mě to zajímalo...kdyby jste někdo věděl..byla sladká..mohla mít cca dva roky

20.3.2007 12:26

lucky napsal(a):
No snad se nic nestane. Usa už je taky dost přelínaná. Sice ještě není v letním, kožíšek trošku má, ale moc toho není. Takže kdyby tak řádně zmokla nebo zasněžila, tak bude taky promočená.

tady posílám mladou arabku z Radíkova...bohužel, nevím jméno ani původ a docela by mě to zajímalo...kdyby jste někdo věděl..byla sladká..mohla mít cca dva roky

20.3.2007 12:27

lucky napsal(a):

a tady to byl myslím valášek, ale jméno nevím jistě..my se tam pak ptali holek před stájí a snad se jmenuje Tristan, ale jistá si nejsem.

20.3.2007 12:29

lucky napsal(a):
a tady to byl myslím valášek, ale jméno nevím jistě..my se tam pak ptali holek před stájí a snad se jmenuje Tristan, ale jistá si nejsem.

trochu se šklebil, dával uši dozadu, ale když jsem na něj šla pomalu, tak by miloučný a hodný, jako každý arábek

ještě tam byl bílý arab a hnědák, moc hezký...tedy ani nevím, zda kobyla či valach....já tam byla v sobotu ráno a oni tam v neděli nebyli, jeli někde na závody prý, takže jen ti dva hnědáčci.

20.3.2007 13:17

lucky napsal(a):
trochu se šklebil, dával uši dozadu, ale když jsem na něj šla pomalu, tak by miloučný a hodný, jako každý arábek

ještě tam byl bílý arab a hnědák, moc hezký...tedy ani nevím, zda kobyla či valach....já tam byla v sobotu ráno a oni tam v neděli nebyli, jeli někde na závody prý, takže jen ti dva hnědáčci.

Nejvíc si na svém arábkovi cením povahu. A moje malá Anička ho taky miluje.
http://www.fahtim.estranky.cz

20.3.2007 13:19

fahtim napsal(a):
Nejvíc si na svém arábkovi cením povahu. A moje malá Anička ho taky miluje.

No a ještě jedna fotečka.

20.3.2007 13:25

fahtim napsal(a):
No a ještě jedna fotečka.

Jo, jo, povahu, přesně. Nevím proč se jich mnoho lidí bojí, když jsou to povahově tak krásní koně. Mají nádhernou dušičku.
Fahtim je opravdu šikulka...va vaše stránky často chodím koukat

20.3.2007 13:32

lucky napsal(a):
Jo, jo, povahu, přesně. Nevím proč se jich mnoho lidí bojí, když jsou to povahově tak krásní koně. Mají nádhernou dušičku.
Fahtim je opravdu šikulka...va vaše stránky často chodím koukat

Fahtim je nádherný. Když jsem ho viděla v Mníšku, tak se mi podlamovaly kolena.

20.3.2007 13:47

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

Dám sem pár fotek pro potěchu oka i srdce.
Jsou to fotky ztažené z Endurance.net a je to distanční dostih na Novém Zélandu.

20.3.2007 13:48

avecaesar napsal(a):
Dám sem pár fotek pro potěchu oka i srdce.
Jsou to fotky ztažené z Endurance.net a je to distanční dostih na Novém Zélandu.

většina koní jsou arábci

20.3.2007 13:49

avecaesar napsal(a):
většina koní jsou arábci

20.3.2007 13:50

avecaesar napsal(a):
Fahtim je nádherný. Když jsem ho viděla v Mníšku, tak se mi podlamovaly kolena.

Moc vám děkuju. Fahtim je opravdu zlatíčko, na jednu stranu se nebojím na něm vozit toho malého prcka, na druhou stranu je na závodech úplně úžasný, strašně ho baví předbíhat koně a utíkat jim.
Doufám, že nám s Larou brzo začnete šlapat na paty.

20.3.2007 13:56

fahtim napsal(a):
Moc vám děkuju. Fahtim je opravdu zlatíčko, na jednu stranu se nebojím na něm vozit toho malého prcka, na druhou stranu je na závodech úplně úžasný, strašně ho baví předbíhat koně a utíkat jim.
Doufám, že nám s Larou brzo začnete šlapat na paty.

To šlapání na paty nebude ještě několik let. A až se jednou možná dostaneme do L nebo S, tak vy už dávno budete jezdit S,ST,T na vítězství, zatímco my budeme mít jen jednoho soupeře - trať . Taky v Praze sněží??

20.3.2007 14:01

avecaesar napsal(a):
To šlapání na paty nebude ještě několik let. A až se jednou možná dostaneme do L nebo S, tak vy už dávno budete jezdit S,ST,T na vítězství, zatímco my budeme mít jen jednoho soupeře - trať . Taky v Praze sněží??

Chvilkama něco padá, ale jen maličko. Myslím, že vám to půjde dobře, zvlášť s tím novým sedlem.

20.3.2007 14:08

fahtim napsal(a):
Chvilkama něco padá, ale jen maličko. Myslím, že vám to půjde dobře, zvlášť s tím novým sedlem.

Tady je na trávě bílý poprašek, ale taje to. Bude zas všechno podmáčené a bude bahno a to už bylo krásné teplé jaro. Sedlo je fajn, ještě v něm někdy kloužu, ale je skvělé, hlavně krásně sedí Laře. Jen doufám, že mě na závodech nesejme, by byla ostuda a v Pionýrovi bych se asi neudržela.

20.3.2007 14:22

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

Ahoj holki, u nás máme taky sněhovou nadílku a Sněží už taky pustila hodně chlupů. Ale jsou to přece tvrdí arabci, co něco vydrží.

A ještě něco. Začala jsem navštěvovat orientální tance,abych si se Sněži mohla popovídat o její kultuře

20.3.2007 14:27

avecaesar napsal(a):

to je pohádka! Nádhera! Škoda že nemáme moře, že? I když u nás je momentálně tolik sněhu, ráno bylo tak 10cm , nyní už tak 20...valí to hrozně. Usa je zhnusená, nechce ze stáje, radši chrněla a baští seno....prostě už se táák ráda popásala a lítala venku a nyní tohle..fuj

jo, endurance je nádherný sport. Prý by mohl být olympijský. Třeba jednou holky vyhrajete zlatou!
Mě se na arabech líbí, že mohou dělat prakticky cokoliv.

20.3.2007 14:30

luckai napsal(a):
Ahoj holki, u nás máme taky sněhovou nadílku a Sněží už taky pustila hodně chlupů. Ale jsou to přece tvrdí arabci, co něco vydrží.

A ještě něco. Začala jsem navštěvovat orientální tance,abych si se Sněži mohla popovídat o její kultuře

no páni! Ta sukně je krásná! Přítelkyně mého bratrance je učitelkou orientálního tance. Má spoustu kostýmů a tak..fakt nádhera!
to potom musíš načančat i Sněží

20.3.2007 14:31

lucky napsal(a):
no páni! Ta sukně je krásná! Přítelkyně mého bratrance je učitelkou orientálního tance. Má spoustu kostýmů a tak..fakt nádhera!
to potom musíš načančat i Sněží

20.3.2007 14:42

lucky napsal(a):

panejo, nestačim valit oči
to je skvělí, to bude show, až tam ty budeš tančit a Sněži bude kolem tebe poskakovat! wow!

20.3.2007 14:46

avecaesar napsal(a):
panejo, nestačim valit oči
to je skvělí, to bude show, až tam ty budeš tančit a Sněži bude kolem tebe poskakovat! wow!

A daji se nekde v CZ sehnat takove paradni uzdecky, ohlavky na araby nebo je to mozne ziskat jen ze zahranici. Chci nechat sejne udelat profesionalni rodinne foto, tak ze bych si ji nacancala i po tehle strance

20.3.2007 14:49

alfi pav napsal(a):
A daji se nekde v CZ sehnat takove paradni uzdecky, ohlavky na araby nebo je to mozne ziskat jen ze zahranici. Chci nechat sejne udelat profesionalni rodinne foto, tak ze bych si ji nacancala i po tehle strance

http://www.orientalnitanec.cz/ Def/Lektor.asp?S=&uid =%7BD66C186D-1325-45E3-B921-359EE E51CC7B%7D#galerie (tři mezery)

tady koukněte...to je Krystýna, tančí a učí.....kostýmy ji stály teda dost peněz...něco i 20tis.

Páni! Tady začali padat sedláci!!!Ohromné vločky! Já se z toho poteno!

20.3.2007 15:00

lucky napsal(a):
http://www.orientalnitanec.cz/ Def/Lektor.asp?S=&uid =%7BD66C186D-1325-45E3-B921-359EE E51CC7B%7D#galerie (tři mezery)

tady koukněte...to je Krystýna, tančí a učí.....kostýmy ji stály teda dost peněz...něco i 20tis.

Páni! Tady začali padat sedláci!!!Ohromné vločky! Já se z toho poteno!

přidám Vám sem pár arabáčků...
hřebec AA Apollo Bey

20.3.2007 15:01

tajemma danny napsal(a):
přidám Vám sem pár arabáčků...
hřebec AA Apollo Bey

Amurath Anastasia

20.3.2007 15:01

tajemma danny napsal(a):
Amurath Anastasia

a jeden hříboušek...

20.3.2007 15:33

tajemma danny napsal(a):
a jeden hříboušek...

Jéé Danny, ti jsou krásní
Pro Pavlu: Taky jsem hledala, jestli se dají v ČR sehnat takový věcičky a nenašla jsem. V jezdeckých potřebách prodávají takové obyčejné předváděčky asi za 500-800Kč nebo si ji můžeš nechat udělat od nějakého sedláře. Jinak takové ty fakt parádičky jedině ze zahraničí (nebo jsem je teda v ČR nenašla).
Mrkni na: www.kikihalters.com a taky na www.arabiancostumecreations.com
Ale třeba pan Čížek má moc hezké předváděčky, ale kde je sehnal nevím.

Takhle vypadá ta levná z jezdeckých potřeb, byla malá, tak jsme ji vrátili.

20.3.2007 15:53

avecaesar napsal(a):
Tady je na trávě bílý poprašek, ale taje to. Bude zas všechno podmáčené a bude bahno a to už bylo krásné teplé jaro. Sedlo je fajn, ještě v něm někdy kloužu, ale je skvělé, hlavně krásně sedí Laře. Jen doufám, že mě na závodech nesejme, by byla ostuda a v Pionýrovi bych se asi neudržela.

No mě Fáťa sejmul v Mníšku a všichni okolo byli v pohodě, jen se ptali, jestli mi nic není. Myslím, že z nového sedýlka budu padat častěji.
Přemýšlela jsem o beránku na posedlí, aby to tak neklouzalo.

20.3.2007 16:11

avecaesar napsal(a):
Jéé Danny, ti jsou krásní
Pro Pavlu: Taky jsem hledala, jestli se dají v ČR sehnat takový věcičky a nenašla jsem. V jezdeckých potřebách prodávají takové obyčejné předváděčky asi za 500-800Kč nebo si ji můžeš nechat udělat od nějakého sedláře. Jinak takové ty fakt parádičky jedině ze zahraničí (nebo jsem je teda v ČR nenašla).
Mrkni na: www.kikihalters.com a taky na www.arabiancostumecreations.com
Ale třeba pan Čížek má moc hezké předváděčky, ale kde je sehnal nevím.

Takhle vypadá ta levná z jezdeckých potřeb, byla malá, tak jsme ji vrátili.

No, já si ji nechala šít, protože pěknou jsem právě nikde sehnat nemohla.

20.3.2007 16:13

lucky napsal(a):

Jé Usince předváděčka moc sluší...
Tady jsem našla jednu povedenou fotečku s hřebcem Sapphire C, to je atlet,že?

20.3.2007 16:14

lucky napsal(a):

20.3.2007 16:20

lucky napsal(a):

ten koník je krásný! To ano! Všichni arabi! Jinak ta ohlád¨vka má i na lícnice ozdoby s podhrdelním řetízkem, ale já to sundala.

mě se líbí i takové korálkové

20.3.2007 16:20

lucky napsal(a):
ten koník je krásný! To ano! Všichni arabi! Jinak ta ohlád¨vka má i na lícnice ozdoby s podhrdelním řetízkem, ale já to sundala.

mě se líbí i takové korálkové

20.3.2007 16:28

fahtim napsal(a):
No mě Fáťa sejmul v Mníšku a všichni okolo byli v pohodě, jen se ptali, jestli mi nic není. Myslím, že z nového sedýlka budu padat častěji.
Přemýšlela jsem o beránku na posedlí, aby to tak neklouzalo.

Nebylo to při dojezdu v Mníšku? To vím, že tam někdo spadnul. Zatím jsem z toho nového sedla nespadla, ale párkrát jsem měla na mále.
Beránek by byl určitě dobrý, ale musely bychom si ho nechat udělat na míru, taky jsem přemýšlela o fendrech z beránku.
Tahle fotka je ze stránek vytrvalosti, je to nějaká slečna, která jezdí u pana Reichmanna na kobylce, která je Lařina sestra. Sedlo má Podium Extralight - to malinké černé a s tím beránkem vypadá moc dobře a hlavně pohodlně. Trochu jsem tu fotku ořízla, aby to bylo vidět.

20.3.2007 16:28

lucky napsal(a):

Ty předváděčky mají i své tradice v každé části arábie,že? Něco jako u achalů objímací pás, který se jim dává proti uhranutí...
Tady je hřebec Ashtar Dark Ali, já jsem prostě ulítlá na černochy,mno

20.3.2007 16:34

avecaesar napsal(a):
Nebylo to při dojezdu v Mníšku? To vím, že tam někdo spadnul. Zatím jsem z toho nového sedla nespadla, ale párkrát jsem měla na mále.
Beránek by byl určitě dobrý, ale musely bychom si ho nechat udělat na míru, taky jsem přemýšlela o fendrech z beránku.
Tahle fotka je ze stránek vytrvalosti, je to nějaká slečna, která jezdí u pana Reichmanna na kobylce, která je Lařina sestra. Sedlo má Podium Extralight - to malinké černé a s tím beránkem vypadá moc dobře a hlavně pohodlně. Trochu jsem tu fotku ořízla, aby to bylo vidět.

tady je celá fotka....Armanda s Larou si jsou celkem podobný, ne?

20.3.2007 16:39

tajemma danny napsal(a):
Ty předváděčky mají i své tradice v každé části arábie,že? Něco jako u achalů objímací pás, který se jim dává proti uhranutí...
Tady je hřebec Ashtar Dark Ali, já jsem prostě ulítlá na černochy,mno

A pro Lucky jeden pstroužek hřebec Amir Jamaal s nádhernou předváděčkou...

20.3.2007 16:48

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

Ahoj dámy
Prosím nenadávejte mi, že vám sem tak lezu. Mám na vás otázku, jelikož vidím a čtu, že v arábcích v ČR máte přehled.
Hledám jednu kobylku. Věk 5-8 let. Černá jako uhel, jen s malinkým kvítkem na čele. Kolem roku 1999 jsem se o ní starala, ustájená byla u Netolic, majitel p. Mach (Praha, Galerie PERON). Kobylka se jmenovala nějak jako ŠETANA (s PP), běžela několik dostihů pro arábky.
Kdyby jste o ní věděli, prosím písněte sem.
Moc díky.

20.3.2007 17:09

eavy napsal(a):
Ahoj dámy
Prosím nenadávejte mi, že vám sem tak lezu. Mám na vás otázku, jelikož vidím a čtu, že v arábcích v ČR máte přehled.
Hledám jednu kobylku. Věk 5-8 let. Černá jako uhel, jen s malinkým kvítkem na čele. Kolem roku 1999 jsem se o ní starala, ustájená byla u Netolic, majitel p. Mach (Praha, Galerie PERON). Kobylka se jmenovala nějak jako ŠETANA (s PP), běžela několik dostihů pro arábky.
Kdyby jste o ní věděli, prosím písněte sem.
Moc díky.

Tady se nenadává nikomu, kdo má něco k tématu, takže vítej.
V roce 2002 byla v ČR odstartována první sezona arabských dostihů, dostihy byly tři. V tom prvním a třetím běžela i Shetana.
První dostih byl v Chuchli a Shetana měla na zádech Lucii Herkovou. Shetaně byly 3 roky a doběhla pátá ze sedmi.
Třetí dostih byl v Lysé a Shetana startovala s Radkem Koplíkem. Koní bylo osm a Shetana skončila opět pátá.
Fotku jsem nenašla.

20.3.2007 17:15

avecaesar napsal(a):
Tady se nenadává nikomu, kdo má něco k tématu, takže vítej.
V roce 2002 byla v ČR odstartována první sezona arabských dostihů, dostihy byly tři. V tom prvním a třetím běžela i Shetana.
První dostih byl v Chuchli a Shetana měla na zádech Lucii Herkovou. Shetaně byly 3 roky a doběhla pátá ze sedmi.
Třetí dostih byl v Lysé a Shetana startovala s Radkem Koplíkem. Koní bylo osm a Shetana skončila opět pátá.
Fotku jsem nenašla.

Jejda, tak to bude asi ona! Není tam napsán majitel? Zda to v té době byl ještě p. Mach... Dá se někde zjistit, jestli třeba nešla do chovu? Existuje nějaká plemenná kniha arabů on-line?
Moc moc díky

20.3.2007 17:31

eavy napsal(a):
Jejda, tak to bude asi ona! Není tam napsán majitel? Zda to v té době byl ještě p. Mach... Dá se někde zjistit, jestli třeba nešla do chovu? Existuje nějaká plemenná kniha arabů on-line?
Moc moc díky

Je tam napsáno, že startovala za stáj Peron. Plemenná kniha arabů on-line bohužel neexistuje.

20.3.2007 17:38

luckai napsal(a):

No páni holky vy máte překrásné koníky! Co jsem si o nich přečetla tak všude na ně slyším pět samou chválu až se mi nechce věřit že by byli vážně tak dokonalí + nádherný vzhled, výška tak akorát, viděla jsem je ve westernu i anglii takže asi i univerzální... Škoda že žádného neznám osobně. Jinak já mám s orientem společné poměrně časté návštěvy Turecka, tančím orientální tance, kouřím vodní dýmku a tak :o) Jenom ten koník chybí. No ale nic, už tady zase melu o ničem :-) Jo chtěla jsem se ještě zeptat vy máte koníky z Čr? Na netu jsem našla poměrně hodně stájí kde chovají arábky v Německu, ale nevím jak složité je přepsání koně + další formalitky... Jinak ta zima je příšerná, už se těším až se podívám zítra na "moje" potvůrky, všichni už přelínali a teď tohle... No brr už aby to bylo pryč

20.3.2007 17:44

avecaesar napsal(a):
Je tam napsáno, že startovala za stáj Peron. Plemenná kniha arabů on-line bohužel neexistuje.

JJ, taky by ji spousta lidí uvítalo, ale bohužel, on-line kniha není. Škoda.
Jinak k těm předváděčkám...já se o to nikdy moc nezajímala, zda to má nějaký hlubší význam, jako třeba u achalů ten "obojek". Arabi také něco takového někdy mívají. Dnes je kolem toho celá móda, kdy jsou předváděčky různého druhu a komplety pro koně ohlávka+poprsák či celý komplet i se sedlem. Je to v arabském atylu a v zahraničí se na to specializují i výrobci, protože se jezdí i přímo soutěže v kostýmech.

20.3.2007 17:45

lucky napsal(a):
JJ, taky by ji spousta lidí uvítalo, ale bohužel, on-line kniha není. Škoda.
Jinak k těm předváděčkám...já se o to nikdy moc nezajímala, zda to má nějaký hlubší význam, jako třeba u achalů ten "obojek". Arabi také něco takového někdy mívají. Dnes je kolem toho celá móda, kdy jsou předváděčky různého druhu a komplety pro koně ohlávka+poprsák či celý komplet i se sedlem. Je to v arabském atylu a v zahraničí se na to specializují i výrobci, protože se jezdí i přímo soutěže v kostýmech.

kdy si člověk může i vybrat na barvu svého koně, co by mu nejvíce slušelo

20.3.2007 17:46

lucky napsal(a):
kdy si člověk může i vybrat na barvu svého koně, co by mu nejvíce slušelo

toto je přímo na sedlo

20.3.2007 17:48

lucky napsal(a):
toto je přímo na sedlo

komplet se sedlem

20.3.2007 17:58

lucky napsal(a):
komplet se sedlem

Takový kůň pak vypadá jak z pohádek 1000 a jedné noci, ale vypláznout za takovou "srandu" nějakých 20-30tis je možná odpovídající, ale myslím, že málokterý Čech si to může dovolit, ještě, když přehlídka se koná jednou za uherský rok..

20.3.2007 18:02

lucky napsal(a):
komplet se sedlem

Přihodím Vám nějaké foto. SH po Gazal

20.3.2007 18:10

barletka napsal(a):

moc pěkný SH. Fakt.
A s tím kompletem...no, přesně, je to drahá sranda. Já chci nyní nakoupit nějaký materiál a pustit se sama do výroby něčeho takového...

jen uvažuji pořád o barevné kombinaci

20.3.2007 18:11

lucky napsal(a):
moc pěkný SH. Fakt.
A s tím kompletem...no, přesně, je to drahá sranda. Já chci nyní nakoupit nějaký materiál a pustit se sama do výroby něčeho takového...

jen uvažuji pořád o barevné kombinaci

ale ta červená je hezká, ne? Na bílé Use...asi to udělám v červené a nějak do toho ještě jiné barvičky..uvidím

20.3.2007 18:13

lucky napsal(a):
ale ta červená je hezká, ne? Na bílé Use...asi to udělám v červené a nějak do toho ještě jiné barvičky..uvidím

tento arábek má také evidentně po domácku ¨vyrobený komplet..

20.3.2007 18:13

barletka napsal(a):

20.3.2007 18:17

lucky napsal(a):
tento arábek má také evidentně po domácku ¨vyrobený komplet..

i když podle té uzdečky to bude možná koupené, jelikož už jsem viděla takové i jinde

20.3.2007 19:19

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

Díky moc za info o Šetaně

20.3.2007 19:49

eavy napsal(a):
Díky moc za info o Šetaně

Nemáte vůbec zač.

Usince červená děsně sekne. Viděla jsem fotku, kde má červenou parelku a červené přepravní kamaše, které na ni úplně zářily. Jsi s těma kamašema spokojená? Já si je totiž hodlám nechat ušít od stejné paní (slečny?) - bydlí kousek od nás.

20.3.2007 20:07

avecaesar napsal(a):
Nemáte vůbec zač.

Usince červená děsně sekne. Viděla jsem fotku, kde má červenou parelku a červené přepravní kamaše, které na ni úplně zářily. Jsi s těma kamašema spokojená? Já si je totiž hodlám nechat ušít od stejné paní (slečny?) - bydlí kousek od nás.

Podílový arab...Snad ´to neva

20.3.2007 20:22

barletka napsal(a):
Podílový arab...Snad ´to neva

Ahojda, chtěla bych se zeptat, jestli je moc velký problém sehnat hodně tmavého (nejlépe až černého) arábka.
Možná jednou...až budu velká... tak bych si jednoho pořídila

20.3.2007 20:25

lesterka napsal(a):
Ahojda, chtěla bych se zeptat, jestli je moc velký problém sehnat hodně tmavého (nejlépe až černého) arábka.
Možná jednou...až budu velká... tak bych si jednoho pořídila

Tak si šetři, pak si mylím, že to nebude problém

20.3.2007 20:52

barletka napsal(a):

Jak moc musím šetřit? :-)

co vidím v inzercích, tak ceny tak 60 - 80 tis...

20.3.2007 20:57

barletka napsal(a):

Nebyl by problém sehnat tmavého koně. Ať u nás či v zahraničí. Já kdysi také chtěla černého araba nebo tmavého, ale nikdy mi na tom moc nezáleželo. Hlavní pro mě byla povaha, původ a prostě to kouzlo...když jsme se uviděly, tak jsme si prostě padly do oka...a nakonec z ní bude pstružák.

U nás hodně chová koně pan MUDr.Čížek - http://www.volny.cz/samira-arabians/

20.3.2007 20:59

lesterka napsal(a):
Jak moc musím šetřit? :-)

co vidím v inzercích, tak ceny tak 60 - 80 tis...

Na fotce 4 letý valach SH arab. Poradit ti musí povolanější...!!

20.3.2007 21:04

lucky napsal(a):
Nebyl by problém sehnat tmavého koně. Ať u nás či v zahraničí. Já kdysi také chtěla černého araba nebo tmavého, ale nikdy mi na tom moc nezáleželo. Hlavní pro mě byla povaha, původ a prostě to kouzlo...když jsme se uviděly, tak jsme si prostě padly do oka...a nakonec z ní bude pstružák.

U nás hodně chová koně pan MUDr.Čížek - http://www.volny.cz/samira-arabians/

mnooo...tak v původech se nevyznám, povaha je jasná, ale ta se stejně ukáže pořádně po čase....:-))
Já bych chtěla ještě výšku alespoň 155 cm :-) Sem prostě náročná...:-)))

ale jak se zdám, tak to nakonec bude obyčejný hnědáček :-)) ikdyž takoví snad arábci ani nejsou...nebo ano?

20.3.2007 21:09

lesterka napsal(a):
mnooo...tak v původech se nevyznám, povaha je jasná, ale ta se stejně ukáže pořádně po čase....:-))

ale jak se zdám, tak to nakonec bude obyčejný hnědáček :-)) ikdyž takoví snad arábci ani nejsou...nebo ano?

Arab může mít všechny základní barvy, kromě jejich kombinací (strakoši) a zbarvení izabela (palomino).

20.3.2007 21:29

lesterka napsal(a):

Ahojky araábci jsou i hnědáci a možná ještě častější naž vraníci, ale co mám zkušenosti většinou je majitelé nechtějí prodávat a když tak dráž než jiné barvy. A s tou výškou si myslím, že třeba těch 155 by neměl být problém sehnat

20.3.2007 21:38

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

Ještě jsem se chtěla přidat ke shánění ohlávek. Dostala jsem tip na americké na www.highridgeranch.net. Jsou moc pěkné a i s poštovným vyjdou levněji než třeba z německa (tedy alespoň co jsem našla). Asi to není úplně top jako kikihalters, ale pěknější než u nás.

Pro avaecesar: na výstavě poskakovat nebudu, protože zatím kostýmek neodpovídá kvalitě mého tanečního projevu, takže to asi nechám jen na Sněži.

20.3.2007 21:56

luckai napsal(a):
Ještě jsem se chtěla přidat ke shánění ohlávek. Dostala jsem tip na americké na www.highridgeranch.net. Jsou moc pěkné a i s poštovným vyjdou levněji než třeba z německa (tedy alespoň co jsem našla). Asi to není úplně top jako kikihalters, ale pěknější než u nás.

Pro avaecesar: na výstavě poskakovat nebudu, protože zatím kostýmek neodpovídá kvalitě mého tanečního projevu, takže to asi nechám jen na Sněži.

Lucka I.: Jen mi to tak problejsklo před očima...

20.3.2007 22:01

luckai napsal(a):

Dámy, nacvakejte www.ebay.com, do vyhledávání dejte arabian show halter a pravidelně kontrolujte - někdy se tam objeví moc pěkné ohlávky za super ceny. Např.
http://cgi.ebay.com/NATIVE-Arabian -Dance-Show-Halter-w-Beads-SADDLE -TACK_W0QQitemZ220092583034QQ categoryZ47307QQrdZ1QQcmdZViewItem
tenhle pán Vám udělá ohlávku jakékoli barvy, šířky i zdobení, s třásněmi i bez, i s poštovným a lepším řetízkem pod 1500,- Tahle je od něj. Jen si změřte délku - já ji musela založit za ušima.

20.3.2007 22:03

ms napsal(a):
Dámy, nacvakejte www.ebay.com, do vyhledávání dejte arabian show halter a pravidelně kontrolujte - někdy se tam objeví moc pěkné ohlávky za super ceny. Např.
http://cgi.ebay.com/NATIVE-Arabian -Dance-Show-Halter-w-Beads-SADDLE -TACK_W0QQitemZ220092583034QQ categoryZ47307QQrdZ1QQcmdZViewItem
tenhle pán Vám udělá ohlávku jakékoli barvy, šířky i zdobení, s třásněmi i bez, i s poštovným a lepším řetízkem pod 1500,- Tahle je od něj. Jen si změřte délku - já ji musela založit za ušima.

v odkazu smažte mezery za Arabian, SADDLE a mezi QQ a category

21.3.2007 07:47

avecaesar napsal(a):
tady je celá fotka....Armanda s Larou si jsou celkem podobný, ne?

JJ bylo to v Mníšku.
Beránka na sedlo jednoho mám, tak ho zkusím napasovat, uvidíme. Ty fendry asi bude problém, jak jsou třmenový řemeny provlíknutý, nebudeš je mít na co přidělat.

21.3.2007 10:18

luckai napsal(a):
Ahojky araábci jsou i hnědáci a možná ještě častější naž vraníci, ale co mám zkušenosti většinou je majitelé nechtějí prodávat a když tak dráž než jiné barvy. A s tou výškou si myslím, že třeba těch 155 by neměl být problém sehnat

Tak já se budu tak pomalu rozhlížet a možná se někdy přidám mezi vás šťastné majitele :-)))

21.3.2007 12:27

fahtim napsal(a):
JJ bylo to v Mníšku.
Beránka na sedlo jednoho mám, tak ho zkusím napasovat, uvidíme. Ty fendry asi bude problém, jak jsou třmenový řemeny provlíknutý, nebudeš je mít na co přidělat.

Pro začátek zkusím přemluvit jednu paní, co bydlí nedaleko aby mi udělala beránka na posedlí. Tojo, fendry se mi asi nesplní, ale na tý fotce kousek vejš to vypadá moc pohodlně.

21.3.2007 12:53

avecaesar napsal(a):
Pro začátek zkusím přemluvit jednu paní, co bydlí nedaleko aby mi udělala beránka na posedlí. Tojo, fendry se mi asi nesplní, ale na tý fotce kousek vejš to vypadá moc pohodlně.

Přemýšlela jsem, jak to vyřešit. Ty fendry by se musel prišít zrovna k tomu beránku a dole navliknout na třemenový řemeny. A taky by bylo potřeba je nějak vystužit, ne jen beránek, to by se kroutilo.

21.3.2007 13:22

fahtim napsal(a):
Přemýšlela jsem, jak to vyřešit. Ty fendry by se musel prišít zrovna k tomu beránku a dole navliknout na třemenový řemeny. A taky by bylo potřeba je nějak vystužit, ne jen beránek, to by se kroutilo.

No já jí zkusim říct, jak by se mi to líbilo a snad něco vymyslí. Co ty fendry vycpat třeba nějakým molitanem? To by možná šlo..Ale jak tím zas protáhnout ty třmeny? Asi si to nechám ušít jen na posedlí. Kolenní opěrky nepostrádám a fendry zase tak moc taky ne.

21.3.2007 13:32

avecaesar napsal(a):
No já jí zkusim říct, jak by se mi to líbilo a snad něco vymyslí. Co ty fendry vycpat třeba nějakým molitanem? To by možná šlo..Ale jak tím zas protáhnout ty třmeny? Asi si to nechám ušít jen na posedlí. Kolenní opěrky nepostrádám a fendry zase tak moc taky ne.

Tak dej vědět, jak to dopadlo. Já taky budu dělat nějaký pokusy, tak se ozvu.

21.3.2007 13:37

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

Seděla jsem jen na jednom a je to takový blázen,že než ostatní koně procválaly louku já na něm ji musela objet dokola navíc tak dva km

21.3.2007 14:03

fahtim napsal(a):
Tak dej vědět, jak to dopadlo. Já taky budu dělat nějaký pokusy, tak se ozvu.

ok, napsala jsem ti mejla

21.3.2007 14:23

memmory napsal(a):
Seděla jsem jen na jednom a je to takový blázen,že než ostatní koně procválaly louku já na něm ji musela objet dokola navíc tak dva km

No jo, když chtějí tak dovedou být jako střela! Ale taky je fakt, že někdy dovedou být sakra pomalí a dokonce leniví.
Ale koukala jsem na ty stránky od MS a fakt tam mají krásné věcičky. Já už nějakou dobu prohlížím různé detaily těchto kompletů a zdá se mi to docela i jednoduché. Sehnat trochu korálků, materiál..jen uvažuji kde tak sehnat nějaké mušličky, docela se mi líbí, ale v nejhorším se ¨dá použíd něco jiného...asi se do výroby jednoho ¨kompletu pustím.

třeba jsem našla i takovou uzdečku...to by nemuselo být těžké.

21.3.2007 18:42

lucky napsal(a):
No jo, když chtějí tak dovedou být jako střela! Ale taky je fakt, že někdy dovedou být sakra pomalí a dokonce leniví.
Ale koukala jsem na ty stránky od MS a fakt tam mají krásné věcičky. Já už nějakou dobu prohlížím různé detaily těchto kompletů a zdá se mi to docela i jednoduché. Sehnat trochu korálků, materiál..jen uvažuji kde tak sehnat nějaké mušličky, docela se mi líbí, ale v nejhorším se ¨dá použíd něco jiného...asi se do výroby jednoho ¨kompletu pustím.

Můj bývalý skoro švagr

21.3.2007 19:57

barletka napsal(a):
Můj bývalý skoro švagr

má pěkné poncho

21.3.2007 21:10

lucky napsal(a):
má pěkné poncho

Ten vraník v modrym vypadá skvěle!

21.3.2007 22:14

lucky napsal(a):

Na ebay se sežene úplně všechno
Do vyhledávače zadejte cowrie shells a budou i mušličky
Jednu ohlávku jsem si udělala doma, ale není to ono. Tuhle.

21.3.2007 23:45

ms napsal(a):
Na ebay se sežene úplně všechno
Do vyhledávače zadejte cowrie shells a budou i mušličky
Jednu ohlávku jsem si udělala doma, ale není to ono. Tuhle.

Na tu jsem se dívala na stránkách. Vypadá moc hezky. Myslím, že se povedla
Mě se třeba líbí i tyto jednoduché. Nevypadají složitě na výrobu. Díky za tip na mušličky

22.3.2007 08:31

lucky napsal(a):
Na tu jsem se dívala na stránkách. Vypadá moc hezky. Myslím, že se povedla
Mě se třeba líbí i tyto jednoduché. Nevypadají složitě na výrobu. Díky za tip na mušličky

Tady Normík v červené... připadá mi to jako nějaký válečný výjev.
Asi se přihlásím do nějakého kurzu bambulkování a šití předváděček.
Marino, můžu se zeptat, nevíte už teď, jestli na Vašich závodech bude nějaký brod? Chystáme se k Vám letos poprvé.

22.3.2007 08:35

avecaesar napsal(a):
Marino, můžu se zeptat, nevíte už teď, jestli na Vašich závodech bude nějaký brod? Chystáme se k Vám letos poprvé.

Mascat v "šatičkách"

22.3.2007 08:46

avecaesar napsal(a):
Ten vraník v modrym vypadá skvěle!

Az na ty oci, vypada hodne strhane

22.3.2007 08:49

avecaesar napsal(a):
Mascat v "šatičkách"

No, ony právě ty bambulky a to všechno je dost jednoduché. Jen sehnat materiál a trochu času. Normativ je tam moc krásný, opravdu jako z nejakého obrazu.

23.3.2007 20:46

lucky napsal(a):
No, ony právě ty bambulky a to všechno je dost jednoduché. Jen sehnat materiál a trochu času. Normativ je tam moc krásný, opravdu jako z nejakého obrazu.

http://www.youtube.com/watch?v=7NrUqeCiykY

koukněte, stojí za to!

23.3.2007 23:27

lucky napsal(a):
http://www.youtube.com/watch?v=7NrUqeCiykY

koukněte, stojí za to!

Koukala jsem na nějaká videa, tak tady pro inspiraci...ono se tam toho dá najít hodně..stačí jen si sednout a hledat

(u všech odkazů jsou mezery za com a před relared....smazááát!)

http://www.youtube.com /watch?v=NC-nGQ6ufF8&mode= related&search=

http://www.youtube.com /watch?v=RtDEnTwqFw8&mode= related&search=

http://www.youtube.com /watch?v=eRf4NrEx414&mode= related&search=

http://www.youtube.com /watch?v=Dxi3IbhiDnQ&mode= related&search=

http://www.youtube.com /watch?v=VF6n4EMpzoY&mode= related&search=

http://www.youtube.com /watch?v=uxhjWIsuJCU&mode= related&search=

(tak se taky občas šplháme)

http://www.youtube.com /watch?v=rDsF2G8p2aI&mode= related&search=

23.3.2007 23:37

lucky napsal(a):
Koukala jsem na nějaká videa, tak tady pro inspiraci...ono se tam toho dá najít hodně..stačí jen si sednout a hledat

(u všech odkazů jsou mezery za com a před relared....smazááát!)

http://www.youtube.com /watch?v=NC-nGQ6ufF8&mode= related&search=

http://www.youtube.com /watch?v=RtDEnTwqFw8&mode= related&search=

http://www.youtube.com /watch?v=eRf4NrEx414&mode= related&search=

http://www.youtube.com /watch?v=Dxi3IbhiDnQ&mode= related&search=

http://www.youtube.com /watch?v=VF6n4EMpzoY&mode= related&search=

http://www.youtube.com /watch?v=uxhjWIsuJCU&mode= related&search=

(tak se taky občas šplháme)

http://www.youtube.com /watch?v=rDsF2G8p2aI&mode= related&search=

to si ještě neodpustím...tady super bazén

http://www.youtube.com /watch?v=LAFxQBP5x2o

a ještě jeden krasavec

http://www.youtube.com /watch?v=zAmGWeqaRrQ&mode= related&search=

25.3.2007 14:30

lucky napsal(a):
to si ještě neodpustím...tady super bazén

http://www.youtube.com /watch?v=LAFxQBP5x2o

a ještě jeden krasavec

http://www.youtube.com /watch?v=zAmGWeqaRrQ&mode= related&search=

Moc pěkné, dobrá inspirace. To máme co dělat.

25.3.2007 14:34

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

: Ahoj Zuzi. prýse chystáš k nám na ranč fotit

25.3.2007 14:35

luckai napsal(a):
: Ahoj Zuzi. prýse chystáš k nám na ranč fotit

To je pro zuzule, nějak se mi to nepovedlo napsat

25.3.2007 21:52

avecaesar napsal(a):

Brod nevím. Bývá jeden mělký zpevněný (betonové panely), ale možná letos trasa povede jinudy, uvidíme, jak se mi to povede domluvit. Ale určitě bude železniční přejezd(y), to se taky některým mladým koním nelíbí.

3.4.2007 20:08

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

Ahoj! Tak aktualizuji naše arabáky!
¨Připojí se k nám i Sybone? Jsem koukala v Bělouších, že je tam rozkošná tříletka
tady jeden trénující hřebec

3.4.2007 20:14

lucky napsal(a):
¨Připojí se k nám i Sybone? Jsem koukala v Bělouších, že je tam rozkošná tříletka

Trénující hřebec mě fakt pobavil. Už máte koníky vylínané?

3.4.2007 22:26

lucky napsal(a):

No tak to seno si bude žrát sám Jestli můžu z5 k těm ohlávkám z čeho jste to vyrobili? A kde se dá sehnat ten řetízek? Mě napadlo jedině koupit jednořadý stahovací obojek pro psy- do by se do 30 kč mělo vlézt určitě ale co na ten popruh aby to vydrželo ale zároveň nedřelo? Nic mě nenapadá. A jestli ještě můžu tak jak by měl ten popruh a řemínek asi být dlouhý? Je mi jasné že je to individuální ale tak +- pro představu. Moc díkes

4.4.2007 09:00

kobylkalucni napsal(a):
No tak to seno si bude žrát sám Jestli můžu z5 k těm ohlávkám z čeho jste to vyrobili? A kde se dá sehnat ten řetízek? Mě napadlo jedině koupit jednořadý stahovací obojek pro psy- do by se do 30 kč mělo vlézt určitě ale co na ten popruh aby to vydrželo ale zároveň nedřelo? Nic mě nenapadá. A jestli ještě můžu tak jak by měl ten popruh a řemínek asi být dlouhý? Je mi jasné že je to individuální ale tak +- pro představu. Moc díkes

Mě taky napadlo dát dva obojky pro psy. Jeden dvou i tří řadý a jeden vespod jednořadý delší. A k tomu dodělat zbytek.

4.4.2007 10:54

luckai napsal(a):
To je pro zuzule, nějak se mi to nepovedlo napsat

A který ranč to je?
Chystám se na víc míst, jen co bude autíčko

4.4.2007 15:32

kobylkalucni napsal(a):

Dávejte sem taky ňáký fotky

4.4.2007 16:03

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

Super Arábek z Francie - to byl kus, co ?

4.4.2007 16:13

blanche napsal(a):
Super Arábek z Francie - to byl kus, co ?

hezká fotka

4.4.2007 19:00

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

dala jsem na svoje stránky odkazy s módou pro araby včetně odkazů na předváděčky
www.lara.estranky.cz

4.4.2007 20:46

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

Ahojík, tak tady přikládám originálního arábka z dovolené v Jordánsku, jinak ty postroje se dají nejlíp sehnat v Egyptě a v těchto zemích a za slušný ceny, takže kdo jedete na dovču, tak máte šanci

4.4.2007 21:52

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

Ahoj, v neděli u nás byla jedna slečna fotografka, tak budem mít konečně pořádné fotky naší princezny, i když ještě ve vypelichaném zimním kožíšku.
Něco taky fotil tchán, takže zítra snad sednu na úpravy a už bych sem mohla něco dát, tak se těšte.

A nechcete založit další arábky?, kdo se toho ujme?

4.4.2007 22:30

luckai napsal(a):
Ahoj, v neděli u nás byla jedna slečna fotografka, tak budem mít konečně pořádné fotky naší princezny, i když ještě ve vypelichaném zimním kožíšku.
Něco taky fotil tchán, takže zítra snad sednu na úpravy a už bych sem mohla něco dát, tak se těšte.

A nechcete založit další arábky?, kdo se toho ujme?

Však to ještě nemáme plné! Do 127 ještě kousek!
Jinak ty postroje z Egypta! Sakra, kolik to tak může stát!
A na ty fotky Sněží se moc těším!
Luci, uvažovala jsi o té výstavě? O tom odvozu? Já mám domluveno, že by mě ten známý odvezl tam i zpět a kdžytak bychom Tebe se Sněží přibrali....nebo budeš mít Ty odvoz a vezmeš nás? Měly bychom se domluvit, aby to bylo jisté a člověk nějak s tím počítal. Jo?

Jinak tohle je z netu, ale hezké Kdyby jste měli někdo tip, kolik může taková sranda stát třeba z toho Egypta....

5.4.2007 08:40

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

tohle jsou originální arabi z naší dovči v Egyptě, nemají postroje jako ti v Jordánsku, ale to vůbec nevadilo, ti to valili po tý nekonečný poušti to byla paráda

5.4.2007 12:21

lucky napsal(a):
Luci, uvažovala jsi o té výstavě? O tom odvozu? Já mám domluveno, že by mě ten známý odvezl tam i zpět a kdžytak bychom Tebe se Sněží přibrali....nebo budeš mít Ty odvoz a vezmeš nás? Měly bychom se domluvit, aby to bylo jisté a člověk nějak s tím počítal. Jo?

Jinak tohle je z netu, ale hezké Kdyby jste měli někdo tip, kolik může taková sranda stát třeba z toho Egypta....

Ten pán, co prodává ty serepetičky na ebay a co mám od něj ohlávku já je z Egypta. Ono totiž ty "nativní" - "autentické" vlněné ohlávky jsou v podstatě všechny vyrobené v Egyptě nebo v Sýrii a pak prodávané v Evropě nebo v Americe s tučným navýšením. Je lepší si to nechat poslat přímo z Egypta - vyjde to levněji a navíc člověk si může kromě barvy vybrat i vzor a šířku a nemusí vybírat jen z toho, co je na krámě. Takže cena znovu - pod 1500 i s poštovným a lepším řetízkem.

Ten hnědák je Alaa Al Dine a je to nafocené v Dillenburgu, že? Mám ho odtud detailně nafoceného, protože ten postroj se mi taky moc líbil. Se mi líbí ty bambulky na týle.

Jinak neodolám, abych sem nehodila dvě videa. První je Ruminaja Ali, táta Baahira. Bože, to byl kůň!

http://www.youtube.com/watch?v=LIRxgYmHA6o

Druhé je pár dní staré video z Dubaje. Al Lahab, úřadující světový šampion. V Dubaji také zaperlil, stal se samozřejmě šampionem. Letos s ním bude Dr. Čížek pouštět Usurei.

http://www.youtube.com/watch?v=2HIk_9DDzuw

Táta Al Lahaba je Laheeb, více jak 3/4 brácha Ghazala, kterého mám letos půjčeného z Francie. Přifrčel v pondělí večer, viděla jsem ho v zimě v zimní srsti, tak jsem se moc těšila, až vylíná a nezklamal. Je úžasnej. Ale moc jsem si ho neužila, v úterý jsme měli "návštěvní den" a večer jsem ho hned odvezla k Mullerovi do Mnětic. Už tam na něj čeká Ursana od Dr. Čížka, mně se říjí Ubajlah, tak jsme ji včera pustili (inseminačně), v pátek snad půjdou dvě dávky k dalším chovatelům... Jsem ráda, že je o něj zájem. A už se těším, až zas přijede zpátky ke mně.

Ghazal

5.4.2007 13:15

lucky napsal(a):

Ještě - po Labibovi, pravém bráchovi Laheeba, máme mít každým dnem hříbě z Qahiry (té ryzky o pár příspěvků výše). Labib byl loni půjčen do Německa, na podzim odjel zpátky do Izraele.

Labib

5.4.2007 15:53

ms napsal(a):
Ještě - po Labibovi, pravém bráchovi Laheeba, máme mít každým dnem hříbě z Qahiry (té ryzky o pár příspěvků výše). Labib byl loni půjčen do Německa, na podzim odjel zpátky do Izraele.

Labib

Ghazal je opravdu nádherný hřebec. Je moc dobře, že se dostanou do republiky také tak kvalitní koně. Škoda, že Usa ještě nemá za sebou výstavu...snad se nám podaří ji letos absolvovat. Ale hříbě stejně plánuji později..možná za rok, dva. Snad bych nejdříve nějaké závody, uvidíme. Zajímalo by mě, budou třeba pak k dispozici nějaké mražené dávky? V budoucnu? ¨Nebo v Měticích? A nebo se hřebec jen využije momentálně a později už nebude možnost?
Jinak jsem chtěla ještě vyjádřit upřímnou soustast nad ztrátou Baahirka. Je mi to upřímně líto, škoda každého koně s překrásnou duší.

Jinak ty uzdečky s těmi bambulkami na týlu se mi taky moc líbí. Viděla jsem to na spoustě fotografií ze soutěží. Vím že v USA se dost jezdí přímo disciplíny v kostýmech. Já nevím, mě se to prostě líbí, když je to vkusně řešeno. Ale nesmí to být přeplácané!

5.4.2007 16:12

ms napsal(a):

Labib

Panejo, to bude hříbat! Já nevim, nikdy jsem se o to moc nezajímala (měli jsme samé valachy a teď máme klisnu, kterou připustíme, až bude mít odsportováno, takže připouštění není aktuální), ale - je hodně složité inseminovat spermatem ze zahraničí od zahraničního hřebce? Myslím, jestki se musí vyplňovat hodně papírů a platit hodně poplatků..

5.4.2007 17:57

avecaesar napsal(a):
Panejo, to bude hříbat! Já nevim, nikdy jsem se o to moc nezajímala (měli jsme samé valachy a teď máme klisnu, kterou připustíme, až bude mít odsportováno, takže připouštění není aktuální), ale - je hodně složité inseminovat spermatem ze zahraničí od zahraničního hřebce? Myslím, jestki se musí vyplňovat hodně papírů a platit hodně poplatků..

Abych se přiznala, tak toto by mě taky zajímalo. NIkdy jsem se o podrobnosti nezajímala, jak se to dopravuje třeba sem. Když by člověk chtěl dávku třeba z Německa, jak to probíhá? Mě se tam několik hřebců dost líbí, ale nevím, jak probíhá inseminace a ještě přes hranice. Jestli se to posílá hned jak klisna říjí atd. Nejsem chovatel a nikdy jsem tohle neřešila, klidně si nechám poradit od zkušenějších. A myslím bych nebyla sama zvědavá, že.
Tady ještě překrásný poprsák....ta kombinace tyrkys + černá se mi strašně líbí..na běloušovi by to bylo úžasné

5.4.2007 20:23

zuzule napsal(a):

Ahoj, tak fotečky dneska ještě nestihnu, je toho na mě moc. Měla jsem takový náročný týden, Sněži se po zimě na jízdárně tváří, že něco takového nikdy nedělala, pes se taky na cvičáku tváří, že doma nic nedělá a na paničku přichází snad jarní únava nebo co. No tak to jsem si postěžovala a teď k věci:

Luci s tím odvozem. Já to mám zatím domluvené, že jo. Ještě se zeptám, když máš taky tu možnost. Jeli by od nás dvě na řízení a přece jen si musí vzít dovolenou a tak, tak se zeptám, jak by jim to vyhovovala. A ty bys jela radši jak?

Ještě se chci zeptat, jestli nevíš nebo někdo tady, jestli je na tu výstavu předepsaný nějaký bičík, jako rozměry nebo něco. Já jsem si říkal, že drezurní bičík,, tak 100 vypadá tak nějak podle obrázků z výstav ?

A taky bych se připojila k dotazu, jak je to, když je hříbě po zahraničním hřebci. Teď když zažívám papírování s naší kobylkou, doufám že to pak psichycky zvládnu. Hříbatko sice pánuju tak za rok dva. Taky bych radši připouštěla přirozeně, sice je to asi mnohem dražší, ale nechtěla bych Sněži ochudit o to potěšení , taky je to úspěšnější než inseminačně. Příroda je příroda.
O tom francouzském hřebečkovi mi říkal pan Hrazdil, taky jsem si říkal škoda, že nemáme tu výstavu, je prostě nádherný.

5.4.2007 20:29

zuzule napsal(a):
Shagya arab Sigi:

Ahoj, tak fotečky dneska ještě nestihnu, je toho na mě moc. Měla jsem takový náročný týden, Sněži se po zimě na jízdárně tváří, že něco takového nikdy nedělala, pes se taky na cvičáku tváří, že doma nic nedělá a na paničku přichází snad jarní únava nebo co . No tak to jsem si postěžovala a teď k věci:

Luci s tím odvozem. Já to mám zatím domluvené, že jo. Ještě se zeptám, když máš taky tu možnost. Jeli by od nás dvě na řízení a přece jen si musí vzít dovolenou a tak, tak se zeptám, jak by jim to vyhovovala. A ty bys jela radši jak?

Ještě se chci zeptat, jestli nevíš nebo někdo tady, jestli je na tu výstavu předepsaný nějaký bičík, jako rozměry nebo něco. Já jsem si říkal, že drezurní bičík,, tak 100 vypadá tak nějak podle obrázků z výstav ?

A taky bych se připojila k dotazu, jak je to, když je hříbě po zahraničním hřebci. Teď když zažívám papírování s naší kobylkou, doufám že to pak psichycky zvládnu . Hříbatko sice pánuju tak za rok dva. Taky bych radši připouštěla přirozeně, sice je to asi mnohem dražší, ale nechtěla bych Sněži ochudit o to potěšení , taky je to úspěšnější než inseminačně. Příroda je příroda.
O tom francouzském hřebečkovi mi říkal pan Hrazdil, taky jsem si říkal škoda, že nemáme tu výstavu, je prostě nádherný .

5.4.2007 22:44

luckai napsal(a):
Ahoj, tak fotečky dneska ještě nestihnu, je toho na mě moc. Měla jsem takový náročný týden, Sněži se po zimě na jízdárně tváří, že něco takového nikdy nedělala, pes se taky na cvičáku tváří, že doma nic nedělá a na paničku přichází snad jarní únava nebo co . No tak to jsem si postěžovala a teď k věci:

A taky bych se připojila k dotazu, jak je to, když je hříbě po zahraničním hřebci. Teď když zažívám papírování s naší kobylkou, doufám že to pak psichycky zvládnu . Hříbatko sice pánuju tak za rok dva. Taky bych radši připouštěla přirozeně, sice je to asi mnohem dražší, ale nechtěla bych Sněži ochudit o to potěšení , taky je to úspěšnější než inseminačně. Příroda je příroda.
O tom francouzském hřebečkovi mi říkal pan Hrazdil, taky jsem si říkal škoda, že nemáme tu výstavu, je prostě nádherný .

Luci ono záleží, jak se domluvíme. Kolik by to třeba stálo. Ten můj chce 12,-kč za kilometr, přívěs jsem viděla, je ok. Záleží od koho by to vyšlo levněji ten odvoz, když už pojedeme a když jedeme s oběma holkama, tak se alespoň člověk může podělit o náklady, už tak dost vysoké...přes celou republiku jet, že....
Kdyžtak se domluvíme mailem.

5.4.2007 22:46

lucky napsal(a):
Luci ono záleží, jak se domluvíme. Kolik by to třeba stálo. Ten můj chce 12,-kč za kilometr, přívěs jsem viděla, je ok. Záleží od koho by to vyšlo levněji ten odvoz, když už pojedeme a když jedeme s oběma holkama, tak se alespoň člověk může podělit o náklady, už tak dost vysoké...přes celou republiku jet, že....
Kdyžtak se domluvíme mailem.

Jo, ještě k tomu bičíku...já viděla na výstavách normální drezůrní a na konci si můžeš přidělat nějakou štětičku.

6.4.2007 07:38

lucky napsal(a):
Jo, ještě k tomu bičíku...já viděla na výstavách normální drezůrní a na konci si můžeš přidělat nějakou štětičku.

Díky za odpověď a co myslíš k té délce je nějaká předepsaná?

A jak s předváděním, budeš si Usu předvádět sama nebo od profesionála? Já mluvila s panem Hrazdilem a on říkal, že by se toho moc nebál když nemáme nějaké velké ambice a chcem to jen kvůli chovu. Ale říkal, že ti profesionálové umí tomu koni opravdu nějaký ten bod přidat, že je to prostě rozdíl. Dovedu si představit jak budu nervózní já i Sněži, ani jedna pořádně nevíme o co jde, poprvé na veřejnosti, budem se tam motat a ještě jí to zkazím .

Neregistrovaný uživatel

6.4.2007 09:01
Neregistrovaný uživatel

luckai napsal(a):
Díky za odpověď a co myslíš k té délce je nějaká předepsaná?

A jak s předváděním, budeš si Usu předvádět sama nebo od profesionála? Já mluvila s panem Hrazdilem a on říkal, že by se toho moc nebál když nemáme nějaké velké ambice a chcem to jen kvůli chovu. Ale říkal, že ti profesionálové umí tomu koni opravdu nějaký ten bod přidat, že je to prostě rozdíl. Dovedu si představit jak budu nervózní já i Sněži, ani jedna pořádně nevíme o co jde, poprvé na veřejnosti, budem se tam motat a ještě jí to zkazím .

No, od Ghazala by tu měly zbýt nějaké namražené dávky, to ano. Ale jejich hlavní účel je ten, když nějaká klisna vstřebá, zmetá, uhyne, nebo uhyne po porodu hříbě, tak majitel klisny by měl mít příští rok nárok na připouštění zdarma. Jestli se s těmi dávkami bude smět připustit i nějaká klisna mimo tyto případy zatím těžko říct. Pokud zůstane v majetku současného majitele, pak bych řekla, že asi ano. Ale je nabízen k prodeji, takže jestli ho někdo po sezóně koupí, tak to bude záležet na dohodě s novým majitelem.

Jet klisnu do Německa připustit není vůbec žádný papírový problém, co jsme v Unii. Jen je třeba počítat, že ustájení, veterinář a tak nejsou za české lidové ceny.
S inseminací je to většinou tak, že zaplatíte připouštění a cena za dávku je navíc a venku je cena za mražení o mnoho vyšší, než u nás (Ghazala budeme mrazit i pro majitele). Nejideálnější je půjčit si od veta kontejner a pro dávky zajet osobákem - ale záleží na majiteli hřebce - někomu se to nechce dávat do ruky majiteli, ale jen poslat veterináři. Cena za posílání bývá hodně vysoká a nevím, jak to probíhá. Mražené sperma si dovezete vcelku libovolně dlouho před říjí. U mraženého spermatu je přesné načasování inseminace (pod sonografem) strašně důležité, takže řešit to až v říji by mohl být problém.
Čerstvé sperma se u nás posílá tak, že ráno hřebce naberou, dávku hned pošlou vlakem a člověk si to ten samý den brzo odpoledne vyzvedne na nádraží. Načasování je sice důležité, ale zase ne tak moc, protože čerstvé vydrží v kobyle až 48 hodin. Jak se posílá čerstvé zvenku netuším, ale moc majitelů to vcelku pochopitelně nenabízí.

Registrace hříběte narozeného po zahraničním hřebci - letos mě to čeká poprvé a seznam požadavků, co jsem dostala od p. Laciny mi přijde bez problému. (Ale nevím, jestli jsem po importu několika koní, z toho dvou z USA, odkud je import ještě podstatně papírově složitější, uchovňování dvou importovaných hřebců a tak ten pravý, komu by něco mělo připadat složité - včera jsem zrovna odesílala napěchovanou A5 obálku...).

S tím bičíkem - záleží na Tobě, jestli ho chceš mít, nebo ne. Pokud vím, žádná délka předepsaná není, ale přesná ECAHO pravidla Ti přijdou před výstavou.

Hele, s tím předváděčem, já taky vždycky nevím. Já předvádět neumím, ani koně postavit, i když doma to koně jakž takž naučím (když teda nejsem zrakvená jak loni - Zábřeh byl, co se týče předvádění Asiny, docela ostuda - neuměla ani v klidu stát, vytáhli jsme ji rovnou z pastviny 24/7) motám se po place zmatená jak lesní včela a tak. Taky musíš něco uběhat, abys koně nebrzdila v rozletu.
Je taky příjemné si vlastního koně prohlídnout, nafotit, když Ti ho předvede někdo, kdo to umí.
Na druhou stranu za předvádění se něco platí a pokud bere člověk na výstavu koně, u kterého ví, že se neumístí (což neznamená, že není kvalitní), jen z povinnosti (uchovnění), asi se to nevyplatí. Záleží, co máš za koně (a taky jaká je konkurence, občas i chcípák je šampionem, protože není z čeho vybírat a obráceně).
Tak máš námět na přemýšlení. Každopádně, jestli se rozhodneš pro předváděče, ber p. Hrádka. Umí to nejlíp.
Já budu muset asi letos kvůli "úžasnému" nařízení ACHPAKu vytáhnout 19ti letou kobylu, která bude mít pod sebou hříbě a s trochou štěstí bude znova březí :( Fakt se těším :(( Je to sice strašně kvalitní kůň, ale přeci jen věk je na ní znát, nechodí už 100% čistě na předky, takže se nechce pořádně nosit, je to tučnice a zhubnout jí teda v jejím věku nehodlám... Tak nevím, co s ní. Nechce se mi ji ani začít učit předvádět. Pořád to odkládám, protože se mi nechce jí prudit.

6.4.2007 09:51

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No, od Ghazala by tu měly zbýt nějaké namražené dávky, to ano. Ale jejich hlavní účel je ten, když nějaká klisna vstřebá, zmetá, uhyne, nebo uhyne po porodu hříbě, tak majitel klisny by měl mít příští rok nárok na připouštění zdarma. Jestli se s těmi dávkami bude smět připustit i nějaká klisna mimo tyto případy zatím těžko říct. Pokud zůstane v majetku současného majitele, pak bych řekla, že asi ano. Ale je nabízen k prodeji, takže jestli ho někdo po sezóně koupí, tak to bude záležet na dohodě s novým majitelem.

Jet klisnu do Německa připustit není vůbec žádný papírový problém, co jsme v Unii. Jen je třeba počítat, že ustájení, veterinář a tak nejsou za české lidové ceny.
S inseminací je to většinou tak, že zaplatíte připouštění a cena za dávku je navíc a venku je cena za mražení o mnoho vyšší, než u nás (Ghazala budeme mrazit i pro majitele). Nejideálnější je půjčit si od veta kontejner a pro dávky zajet osobákem - ale záleží na majiteli hřebce - někomu se to nechce dávat do ruky majiteli, ale jen poslat veterináři. Cena za posílání bývá hodně vysoká a nevím, jak to probíhá. Mražené sperma si dovezete vcelku libovolně dlouho před říjí. U mraženého spermatu je přesné načasování inseminace (pod sonografem) strašně důležité, takže řešit to až v říji by mohl být problém.
Čerstvé sperma se u nás posílá tak, že ráno hřebce naberou, dávku hned pošlou vlakem a člověk si to ten samý den brzo odpoledne vyzvedne na nádraží. Načasování je sice důležité, ale zase ne tak moc, protože čerstvé vydrží v kobyle až 48 hodin. Jak se posílá čerstvé zvenku netuším, ale moc majitelů to vcelku pochopitelně nenabízí.

Registrace hříběte narozeného po zahraničním hřebci - letos mě to čeká poprvé a seznam požadavků, co jsem dostala od p. Laciny mi přijde bez problému. (Ale nevím, jestli jsem po importu několika koní, z toho dvou z USA, odkud je import ještě podstatně papírově složitější, uchovňování dvou importovaných hřebců a tak ten pravý, komu by něco mělo připadat složité - včera jsem zrovna odesílala napěchovanou A5 obálku...).

S tím bičíkem - záleží na Tobě, jestli ho chceš mít, nebo ne. Pokud vím, žádná délka předepsaná není, ale přesná ECAHO pravidla Ti přijdou před výstavou.

Hele, s tím předváděčem, já taky vždycky nevím. Já předvádět neumím, ani koně postavit, i když doma to koně jakž takž naučím (když teda nejsem zrakvená jak loni - Zábřeh byl, co se týče předvádění Asiny, docela ostuda - neuměla ani v klidu stát, vytáhli jsme ji rovnou z pastviny 24/7) motám se po place zmatená jak lesní včela a tak. Taky musíš něco uběhat, abys koně nebrzdila v rozletu.
Je taky příjemné si vlastního koně prohlídnout, nafotit, když Ti ho předvede někdo, kdo to umí.
Na druhou stranu za předvádění se něco platí a pokud bere člověk na výstavu koně, u kterého ví, že se neumístí (což neznamená, že není kvalitní), jen z povinnosti (uchovnění), asi se to nevyplatí. Záleží, co máš za koně (a taky jaká je konkurence, občas i chcípák je šampionem, protože není z čeho vybírat a obráceně).
Tak máš námět na přemýšlení. Každopádně, jestli se rozhodneš pro předváděče, ber p. Hrádka. Umí to nejlíp.
Já budu muset asi letos kvůli "úžasnému" nařízení ACHPAKu vytáhnout 19ti letou kobylu, která bude mít pod sebou hříbě a s trochou štěstí bude znova březí :( Fakt se těším :(( Je to sice strašně kvalitní kůň, ale přeci jen věk je na ní znát, nechodí už 100% čistě na předky, takže se nechce pořádně nosit, je to tučnice a zhubnout jí teda v jejím věku nehodlám... Tak nevím, co s ní. Nechce se mi ji ani začít učit předvádět. Pořád to odkládám, protože se mi nechce jí prudit.

Jé děkuji moc za info. Copak jsi za dobrou duši, teda jestli sem chceš dát jméno .

S tím hříbátkem chci ještě rok dva počkat, ale na připouštění do Německa teda rozhodně nemám. Máme kobylu z Topolčianek, tak jsem si říkala, že kdyby tam koupili něco nového, nebo kdyby se objevilo něco spíš na Slovensku, jsme totiž z Moravy a je to pro mě blíž než do Čech. A taky je tady málo hřebců, co nejsou se Sněžienkou příbuzní, chtěla bych novou krev .

S tím bičíkem je pěkné, že mi ty info přijdou před výstavou, ale to už bude asi pozdě . No uvidíme.
Nepočítám moc s tím, že by se Sněži umístila, když jsme takové začátčnice, ale v koutky dušičky člověk vždycky věří, vždyť přece jeho je ten nejhezčí ... . No a Sněži teda něco učím, ale mám dost kusé informace. Navíc si dovedu představit, jak trénink přijde vniveč, když Sněži uvidí všechno kolem. Nevím jak se bude chovat, protože jsem sní ještě nikdy nabyla takhle před publikem. Dome je na jízdárně strašně unylá a v klusu se táhne za mnou jak soplík, tak nevím co sní, cobude dělat tam, ale pravděpodobně z toho bude pojašená a možná se s ní naopak nedomluvím . Když se podívám do Araber Weltweit, tak mě jímá hrůza jak by to jako mělo vypadat, ale asi to nemůžu brát tak vážně.
Chystám se sem dát fotečky, snad se k tomu dnes dostanu. Nenapsala by si mi na
mail, jsem ráda za každý kontakt na někoho kdo chová arábky, protože jsem v tomhle úplné telátko, tak bych ráda, kdybych se třeba mohla občas něco zeptat, nebo si vyměňovat info. Už jsem v kontaktu s lucky a avaecesar, ktrým moc děkuju, protože mi pomohli sehnat nějaké informace, ale u nás je jich fakt tak zoufale málo, takže jsem ráda za jakéhokoliv človíčka

6.4.2007 11:08

lucky napsal(a):

Pro lucky:Ahoj,ta kobylka se jmenuje Unie.Původ neznám ale jestli moc chceš tak ti ho muzu zjistit,ale nevim na co by ti byl...Jo a 2 roky ji nejsou..Má nějak kolem 12 let..Mám tam koníka.. pak ten valach se jmenuje Tristan a ti majitelé mají ještě Mon Cherryho,Beltina,El Pegasa a Columbii

Přidejte reakci

Přidat smajlík