memmory
napsal(a):
Mám poníka-no kříženec A1/1 a hucul,ale protože ho tíraly tak mi trošku zakrsl.Má šest let a protože je to hřebec,tak má obří krk-nevím jak mu ho zjemnit na ježdění.Má v něm takovou sílu,že když se někam rozhodne jít,tak nastane problém ho na té otěži utáhnout zpět.
zajímavá otazka,nejsem si odpovědí jistá,ale spíš by mě zajímal ten koník nemáš foto pro představu...Bud ho dej vykastrovat, trochu se ti ztratí ty hřebčí rysy viz ten krk,ale to je asi blbost nebo budeš muset použít o něco ostřejší udidlo..taky jsme welšákovi hodili na chvili do huby ostřejší udidlo když bylo potřeba aby byl 100% poslušný,měl tedy pelhem ale po tom mu krk jen zesílil ale zase se špatně vrací na jemnější udidlo...nevím většinou se tu řeší tyto věci obráceně:)nebo ted mě napadá kamarádka na bejvalýho dostiháka používala průvlačky ted přešla na martingal,ale byl problém se zvednutím hlavy a uprk..to je zas něco jiného....možná trochu přiježdovat aby te nevozil kam chce on...no mám málo informací nějaké přesné názory tohle jsou jen doměnky...
klawdie
napsal(a):
zajímavá otazka,nejsem si odpovědí jistá,ale spíš by mě zajímal ten koník nemáš foto pro představu...Bud ho dej vykastrovat, trochu se ti ztratí ty hřebčí rysy viz ten krk,ale to je asi blbost nebo budeš muset použít o něco ostřejší udidlo..taky jsme welšákovi hodili na chvili do huby ostřejší udidlo když bylo potřeba aby byl 100% poslušný,měl tedy pelhem ale po tom mu krk jen zesílil ale zase se špatně vrací na jemnější udidlo...nevím většinou se tu řeší tyto věci obráceně:)nebo ted mě napadá kamarádka na bejvalýho dostiháka používala průvlačky ted přešla na martingal,ale byl problém se zvednutím hlavy a uprk..to je zas něco jiného....možná trochu přiježdovat aby te nevozil kam chce on...no mám málo informací nějaké přesné názory tohle jsou jen doměnky...
Mám úplně stejnou kombinaci, nevím, jaký je ten tvůj, můj má 145 KVH. Teď je mu 3,5 roku, kastrován ve 2 letech a 3 měsících, taky mu před vykastrováním narostl krk a za ten rok a kousek se skoro neztratil. Taky v něm má sílu, ale nevyužívá ji. S úprkem jsme taky měli problém, ale u nás to bylo spíš tím, že je mladinkej a je to třeštidlo, který se sem tam děěěsně vyděsí
evka
napsal(a):
Mám úplně stejnou kombinaci, nevím, jaký je ten tvůj, můj má 145 KVH. Teď je mu 3,5 roku, kastrován ve 2 letech a 3 měsících, taky mu před vykastrováním narostl krk a za ten rok a kousek se skoro neztratil. Taky v něm má sílu, ale nevyužívá ji. S úprkem jsme taky měli problém, ale u nás to bylo spíš tím, že je mladinkej a je to třeštidlo, který se sem tam děěěsně vyděsí
Nevím, ale hřebčí krk nemění nic na osvalení krku. Jedná se o tukový hřeben na hřebeni krku. Krk potom vypadá strááášně širokej a já nevím jakej, ale zkuste dát někomu tlustčímu, aby udělal namáhavou práci. Prostě o tuku to není. Je to o vzájemném vztahu, o přiježdění. Je zajímavé, že se jezdí hřebci i na ohlávkách a pod. a rada narvat mu ostřejší udidlo není zrovna ideální. Krom toho, že se s ním koník bude víc prát, tudíž si nasvalí! krk, tak to vůbec nepomůže vztahu a budete se ještě více hádat. Opravdu doporučuji přiježďovat a přiježďovat, koník si dělá, co chce. Pokud to nezvládáš popros kamarádku. Veškeré udělátka, jako martingaly apod. nedoporučuji. Tím můžeš nesprávným používáním udělat ,,jelení krk" a bude to ještě horší - prohlý hřbet....
Opravdu přiježďovat, ohýbat i ze země koni krk, pracovat na prostupnosti a ohebnosti. Pokud Ti to nic neříká, popros své zkušené okolí ve Tvé blízkosti. Opravdu pozor, ať koníkovi zbytečně neublížíš!
posílám foto hřebce zepředu, jde tam vidět tukový hřeben