canis lupus
napsal(a):
..Vas nazor- daji se jeste vratit do puvodniho stavu?
zadni...
skippy
napsal(a):
No teda řeknu ti, ...to je dost hustý. Docela se divím, že se může hejbat, jestli teda může. Jak se vám to podařilo?
taky se divím , že koník se pořád hejbe. je to vaše práce nebo jste tak koníka od někoho koupili ?? do puvodního stavu to jít může pokud budete mít dobrého a šetrného kováře bude to trvat hodně dlouho
canis lupus
napsal(a):
Mám taky jednu podobnou zkušennost, nebylo to to zdaleka tak hrozný, ale nedopadlo to dobře měl hnutou kopytní kost, ale měl v tom ještě hnilobu..., ale není nikde psáno, že to nemůže dopadnout dobře... Přeju hodně štestí a pevný nervy
skippy
napsal(a):
Mám taky jednu podobnou zkušennost, nebylo to to zdaleka tak hrozný, ale nedopadlo to dobře měl hnutou kopytní kost, ale měl v tom ještě hnilobu..., ale není nikde psáno, že to nemůže dopadnout dobře... Přeju hodně štestí a pevný nervy
tak to bude chctít pečlivého a dobrého kováře!nevím jak nědko může takhle koně nechat držím palečky, ať se koník uzdraví
hanule
napsal(a):
tak to bude chctít pečlivého a dobrého kováře!nevím jak nědko může takhle koně nechat držím palečky, ať se koník uzdraví
Tak take mam zkusenost...majitele meli ponika jen tak na zahradu a dopadl podobne...majitelum sme rekla jestli jsou normalni takhle nachat kone..tak se asi chytli za hlavu a od te doby ma pekny kopytka..tak hodne stesti
nicolll
napsal(a):
Tak take mam zkusenost...majitele meli ponika jen tak na zahradu a dopadl podobne...majitelum sme rekla jestli jsou normalni takhle nachat kone..tak se asi chytli za hlavu a od te doby ma pekny kopytka..tak hodne stesti
Ten kun neni muj... Je to shetlandka a patri znamemu ze vsi, kde mame chatu. Videla jsem ji v takovem stavu v prosinci 06 a majitel sliboval napravu. Toto je foceno minuly tyden, majitel tvrdi, ze kopytka upravuje, ale porad se to nelepsi. Kobylka chodi jako schvacena, klusu nebo cvalu neni schpna.
canis lupus
napsal(a):
Ten kun neni muj... Je to shetlandka a patri znamemu ze vsi, kde mame chatu. Videla jsem ji v takovem stavu v prosinci 06 a majitel sliboval napravu. Toto je foceno minuly tyden, majitel tvrdi, ze kopytka upravuje, ale porad se to nelepsi. Kobylka chodi jako schvacena, klusu nebo cvalu neni schpna.
dát stížnost na okresní veterinární správu pro týrání zvířete .Co se týče kopyt korektura a chvíli potrvá než koník si opět zvykne na jiný postoj kopyt
canis lupus
napsal(a):
No to je opravdu drsný!!!! viděla jsem dokument o dulmenským ponym, jak vždy za nějakou dobu shánějí aměli kopýtka uplně stejná. Oni jim normálně udělali korektury pustili je zase na volno, tak snad by se to mělo povést kobylce spravit.
Já nevim, ale i kdyby on nehctěl žádného kováře volat, tak by bylo mnohem lepší aspoń obyčejnýma štípačkama to zkrátit než ho k tomu kováři dopřemluvíš. No jo kdyby alespoń ve výběhu měla nějaký betom nebo šutry
canis lupus
napsal(a):
S největší pravděpodobností ta kopyta jsou schvácená a těm kopytům a tomu koni vůbec nebude k nápravě stačit jen úprava kopyt. Muselo by se změnit i krmení, celkový způsob držení a úpravy velmi časté a pravdielné, zkušeným člověkem. Myslím, že pokud někdo nechal kopyta dojít do takového stavu (nevypadají moc, že by se těm kopytům někdo věnoval), tak těžko změní svůj přístup natolik, že by dokázal tomuto koníkovi pomoci. eda by ho někdo koupil. Musí se také počítat s tím, že i v případě nápravy se toto může kdykoliv opakovat, je to vlastně boj, co nekončí. Ale dá se.
microfon
napsal(a):
No to je opravdu drsný!!!! viděla jsem dokument o dulmenským ponym, jak vždy za nějakou dobu shánějí aměli kopýtka uplně stejná. Oni jim normálně udělali korektury pustili je zase na volno, tak snad by se to mělo povést kobylce spravit.
Já nevim, ale i kdyby on nehctěl žádného kováře volat, tak by bylo mnohem lepší aspoń obyčejnýma štípačkama to zkrátit než ho k tomu kováři dopřemluvíš. No jo kdyby alespoń ve výběhu měla nějaký betom nebo šutry
Ale vem si na to když tak nějakého chlapa, ono štípat rohovinu bez kloubových kleští je docela fuška. U nás v jedné vesnici měli podobnou poničku, občas měla taky podobné "lyže", i když trošku menší. Normálně se jí to ocvakalo a kopyto vypadalo zase skoro jako kopyto. Úplně super to nebylo, ale ocvakat do relativně normální podoby se dalo.
strelish
napsal(a):
Ale vem si na to když tak nějakého chlapa, ono štípat rohovinu bez kloubových kleští je docela fuška. U nás v jedné vesnici měli podobnou poničku, občas měla taky podobné "lyže", i když trošku menší. Normálně se jí to ocvakalo a kopyto vypadalo zase skoro jako kopyto. Úplně super to nebylo, ale ocvakat do relativně normální podoby se dalo.
chudák poník...takhle to většinou končí když si někdo všeho znalej pořídí koně aniž by o něm něco věděl.Taky jsem viděla něco podobného naštěstí kopyta nabyla schvácená ale nehorázně přerostlá,ona vlastně ta kobylka byla jak lunt a jediné co ji přebývalio byla rohovina dalo hodně práce ji upravit kopyta,chodila po patkách protože to měla tak přerostlý že ani jinak chodit nešlo,bohužel postoj na předních už asi moc nevylepšíme...
V tomhle případě by to chtělo pořádnýho kováře a mělo by to jít napravit sice to pujde pomalu,ale pokud se kůň znovu schvátí tak to bude jako v bludnym kruhu.
sabora

canis lupus
napsal(a):
no to je strašný, odkud to je? klidně ji koupím a skusim dát do pucu. dej vědět
sabora

sabora
napsal(a):
nějak se mi VLK neozívá, ani na email ani na tel.
microfon
napsal(a):
Chtělo by to spíš odborníka... sama se štípačkama bych se do toho nepouštěla, navíc můžeš udělat něco špatně a bude to ještě horší...
sabora

sabora
napsal(a):
tak tedy nevím, zadavatelka tématu se asi zalekla že by snad mohla být za práskačku a nebere telefon (hlas.schránka), neodpovídá na e-mail ani na sms. chtěla jsem jen znát místo kde ponička je a zeptat se majitele jestli by ji neodprodal. Mám možnost nechat ji udělat kopyta a nechat volně s druhou důchodovou poničkou bezděčně na pastvině a nemam šanci, protože nevím kdo kobylku kde má.
Snad se ale pletu a canis lupus se ozve?