Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2007 14:36

Ahoj všichni! Včera jsme se vrátili z dovolené v Holandsku. Navštívili jsme několik stájí. Chci udělat takovou malou reportážku. Pokud se vám to bude líbit a budete chtět, abych přidávala fotečky, tak písněte. Samozřejmě tady můžete přidávat i své fotečky. Frís. Návštěva v jedné velké stáje, kde mají okolo 7 plemenných fríských hřebců + dalších plemen. Bohužel s tadyma nemám moc fotek.

2.5.2007 14:48

monikafris napsal(a):
Ahoj všichni! Včera jsme se vrátili z dovolené v Holandsku. Navštívili jsme několik stájí. Chci udělat takovou malou reportážku. Pokud se vám to bude líbit a budete chtět, abych přidávala fotečky, tak písněte. Samozřejmě tady můžete přidávat i své fotečky. Frís. Návštěva v jedné velké stáje, kde mají okolo 7 plemenných fríských hřebců + dalších plemen. Bohužel s tadyma nemám moc fotek.

Tady je vyfocená kantina před stájema

2.5.2007 14:52

monikafris napsal(a):
Tady je vyfocená kantina před stájema

stáje

2.5.2007 15:01

monikafris napsal(a):
stáje

Jeden den jsme byli v květinové zahradě Keukenhof. Je to tam nádherné! Mám spoustu krásných fotek, je to tam ráj na zemi. Určitě bych to doporučila jako výlet. Je to bohužel jen v jarních měsících, asi pouze do konce května, protože jsou tam vysazené převážně cibulovyny, které kvetou pouze na jaře.

2.5.2007 15:06

monikafris napsal(a):
Jeden den jsme byli v květinové zahradě Keukenhof. Je to tam nádherné! Mám spoustu krásných fotek, je to tam ráj na zemi. Určitě bych to doporučila jako výlet. Je to bohužel jen v jarních měsících, asi pouze do konce května, protože jsou tam vysazené převážně cibulovyny, které kvetou pouze na jaře.

Návštěva v obyčejném zahradnictví - prodejně květin, rostlin a zahrádkářských potřeb. Na fotce jsou řezané vázané květiny.

2.5.2007 15:10

monikafris napsal(a):
Návštěva v obyčejném zahradnictví - prodejně květin, rostlin a zahrádkářských potřeb. Na fotce jsou řezané vázané květiny.

výlet u severního moře. Větr foukal, byly docela zima, ale pár nadšencu se i koupalo v moři. Já jsem byla ve svetru :-).

2.5.2007 15:18

monikafris napsal(a):
výlet u severního moře. Větr foukal, byly docela zima, ale pár nadšencu se i koupalo v moři. Já jsem byla ve svetru :-).

Také jsme navštívili Frísko. Malé kouzelné městečko /na fotce je ulička s typickými domečky/. Také jsme tam samozřejmě navštívili chovatelé fríských koní a měli jsme i to štěstí, že byla show s frískými konmi, kde vystoupil i plemenný hřebec Jasper 366- můj oblíbenec - v drezuře pod sedlem s Ptrem Spamem. Jo, když ted nad tím tak přemýšlím, tak se nám dovolená opravdu vydařila i včetně počasí a všeho.

2.5.2007 15:23

monikafris napsal(a):
Také jsme navštívili Frísko. Malé kouzelné městečko /na fotce je ulička s typickými domečky/. Také jsme tam samozřejmě navštívili chovatelé fríských koní a měli jsme i to štěstí, že byla show s frískými konmi, kde vystoupil i plemenný hřebec Jasper 366- můj oblíbenec - v drezuře pod sedlem s Ptrem Spamem. Jo, když ted nad tím tak přemýšlím, tak se nám dovolená opravdu vydařila i včetně počasí a všeho.

A mlýn také nesmí chybět!

2.5.2007 15:27

monikafris napsal(a):

Moc pěkné fotečky, také se tam chystáme, ale až koncem května...moc se těším. Etě nějaké fotky, prosím...

2.5.2007 15:46

monikafris napsal(a):

A ted pěkně ze předu. Mlýn je ozdobený vlaječkama, nebot byl 30.4.07 významný svátek - "Královnin den." V celém Nizozemí se slavilo a v TV probíhal přímý přenos z měst, které navštívila královna Beatrix a její rodina. Oslavy byly bouřlivé.

2.5.2007 15:54

monikafris napsal(a):
A ted pěkně ze předu. Mlýn je ozdobený vlaječkama, nebot byl 30.4.07 významný svátek - "Královnin den." V celém Nizozemí se slavilo a v TV probíhal přímý přenos z měst, které navštívila královna Beatrix a její rodina. Oslavy byly bouřlivé.

Kolem cest se na pastvinách pasou běžně koně, ale také různá jiná zvířata. Fotka koníka. Asi holandský teplokrevník.

2.5.2007 17:58

monikafris napsal(a):
Kolem cest se na pastvinách pasou běžně koně, ale také různá jiná zvířata. Fotka koníka. Asi holandský teplokrevník.

irský tinker

2.5.2007 18:10

monikafris napsal(a):
irský tinker

U slepého ramene řeky Rýna se pásli koně. Netušíte někdo, co to může být za plemeno? Bylo to ucelené stádo, kde byli klisny, hřebci i hříbata. Byli to plaváci a někteří byli našedlí s uhořím pruhem. něco jako fjord, ale do šeda.

2.5.2007 18:13

monikafris napsal(a):
U slepého ramene řeky Rýna se pásli koně. Netušíte někdo, co to může být za plemeno? Bylo to ucelené stádo, kde byli klisny, hřebci i hříbata. Byli to plaváci a někteří byli našedlí s uhořím pruhem. něco jako fjord, ale do šeda.

další

2.5.2007 18:22

monikafris napsal(a):
Shetland

stádečko shetland -pony- vraníci

2.5.2007 18:28

monikafris napsal(a):

Tipuju na sorraya pony, jedno z nejpodobnějších plemen původnímu tarpanovi - stepní prapředek koně.

2.5.2007 18:34

monikafris napsal(a):

Jo, ještě jsem zapoměla, se stádečkem těchto těžko identifikovatelných koní se pásli byzoni. (jestli jsem to dobře identifikovala - prostě dobytek). Bohužel oplocení bylo z ostnatých drátů. Byl tam zákaz vstupu a přesto tam pár lidí vlezlo. Já bych tam teda nevlezla.

2.5.2007 18:39

monikafris napsal(a):
Jo, ještě jsem zapoměla, se stádečkem těchto těžko identifikovatelných koní se pásli byzoni. (jestli jsem to dobře identifikovala - prostě dobytek). Bohužel oplocení bylo z ostnatých drátů. Byl tam zákaz vstupu a přesto tam pár lidí vlezlo. Já bych tam teda nevlezla.

Jeden ležel pod stromem u cesty

2.5.2007 18:46

monikafris napsal(a):

ještě tulipány z Keukenhofu

2.5.2007 18:51

monikafris napsal(a):
ještě tulipány z Keukenhofu

další

2.5.2007 18:56

monikafris napsal(a):
další

Přesto, že je toto moderované forum zaměřené na koně, tak mi to stejně nedá, abych vám neukázala tu nádheru tulipánů a dalších květin

2.5.2007 20:13

monikafris napsal(a):
Přesto, že je toto moderované forum zaměřené na koně, tak mi to stejně nedá, abych vám neukázala tu nádheru tulipánů a dalších květin

tulipánové pole

2.5.2007 20:18

monikafris napsal(a):
tulipánové pole

ještě pár záběrů z Keukenhofu

2.5.2007 20:23

monikafris napsal(a):
ještě pár záběrů z Keukenhofu

další

3.5.2007 08:43

monikafris napsal(a):

Krásné, ale docela z ruky.
Navíc nevím, jak bych zabezpečila koně.
Ta dovolená byla pracovní nebo čistě opravdu jen dovolená?

3.5.2007 20:36

nightdevil napsal(a):
Krásné, ale docela z ruky.
Navíc nevím, jak bych zabezpečila koně.
Ta dovolená byla pracovní nebo čistě opravdu jen dovolená?

Ahoj Katko! Do NL jezdívám víc pracovně, ale toto byla opravdu soukromá dovolená. Jeli jsme tam sami dva s přítelem. Přidávám ti ještě fotku. Je to 14 denní hřebeček po Jasperovi 366. Je opravdu krásný. Jasperem mám i já připuštěnou klisnu, tak jsem zvědavá, co to bude.

4.5.2007 08:59

monikafris napsal(a):
Ahoj Katko! Do NL jezdívám víc pracovně, ale toto byla opravdu soukromá dovolená. Jeli jsme tam sami dva s přítelem. Přidávám ti ještě fotku. Je to 14 denní hřebeček po Jasperovi 366. Je opravdu krásný. Jasperem mám i já připuštěnou klisnu, tak jsem zvědavá, co to bude.

Právě proto se ptám, jestli to byla opravdu dovolená či pracovní cesta....:-)
Musela to být ale moc hezká dovolená, vypadá to, že tam je opravdu nádherně...

4.5.2007 10:04

nightdevil napsal(a):
Právě proto se ptám, jestli to byla opravdu dovolená či pracovní cesta....:-)
Musela to být ale moc hezká dovolená, vypadá to, že tam je opravdu nádherně...

Ano, je tam opravdu krásně! Miluju to tam! Když jedeme třeba autem, tak obdivuju krásné domečky, zvířata na pastvinách - jde tam vidět opravdu kde co, ovce, krávy, koně, poníci, ale taky i malé strakaté kozy, lamy, danky, pštrosy, volně žijící hejna hus, kačen a lysek.... Je se pořád na co koukat a co obdivovat.

4.5.2007 10:44

monikafris napsal(a):

ti šedí poníci s úhořím pruhem by mohli být tarapani. V zoo Vyškov a v zoo Chomutov v ČR je mají. Je docela možné, že tarpani být mohli Já sama mám možnost s tarpany být v zoo Vyškov, kde s koníky vypomáhám.

4.5.2007 10:46

monikafris napsal(a):
Ano, je tam opravdu krásně! Miluju to tam! Když jedeme třeba autem, tak obdivuju krásné domečky, zvířata na pastvinách - jde tam vidět opravdu kde co, ovce, krávy, koně, poníci, ale taky i malé strakaté kozy, lamy, danky, pštrosy, volně žijící hejna hus, kačen a lysek.... Je se pořád na co koukat a co obdivovat.

Ahoj Moniko,
opravdu krásné fotečky z Holandska.
Byla jsi autem?
My tam byli před 14 dny autobusovým zájezdem. Spali jsme u Nordwijku.
Kde jste nocovali?
My měli jet do Tulip parku, ale ten zkrachoval, takže se jelo do Keukenhofu. Jenže, prý by to bylo na celý den, tak se pokračovalo dál. Mohla jsem tam sice vystoupit, ale jela jsem s ostatníma a do smrti toho budu litovat- i když ten skanzen ,výroba sýrů a dřeváku, Naarden byl taky zážitek.
Pak jsme navštívil DenHaag, Amsterdam, Rotterdam a také květinové korzo. To byl nezapomenutelný zážitek.Jinak kolem všude spousta koní, to mi jistě dáš za pravdu, že to byla nádhera. U toho mola jsme taky byli, nebylo to v lázenském městě u Haagu? Dokonce tam i půjčovali koně a koupali se s konma v tak studeném moři.

Budu moc ráda, kdybys mi poslala fotky z toho parku.
Můžu ti na oplátku poslat fotky z květinového korza.
Můj mail je
brouk@dobrovice.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík