Koník před a po - vidět ta změna a za jak dlouho

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2007 15:29

tak a tyady je kobča když jsem si jí dovezla - je to 3 měsíce
Je jí 5 let a měří 142cm a pro člověka udělá cokoliv

15.5.2007 15:29

racina napsal(a):

...........

15.5.2007 15:30

racina napsal(a):
...........

a tady už pěkná

15.5.2007 15:31

racina napsal(a):
a tady už pěkná

a se mnou

15.5.2007 15:36

racina napsal(a):
a se mnou

tědkavypadá moc pěkně

tady dávám ferdu je to valášek huculat tehdy 7let tady foto 20minut po přidání do stáda

15.5.2007 15:38

woldemortik napsal(a):
tědkavypadá moc pěkně

tady dávám ferdu je to valášek huculat tehdy 7let tady foto 20minut po přidání do stáda

a tady po cca 5 měsících

15.5.2007 15:43

woldemortik napsal(a):
a tady po cca 5 měsících

vito a co ocásek kobušky už je o lepší nebo je pořád stejnej

15.5.2007 15:47

woldemortik napsal(a):
a tady po cca 5 měsících

Taky prokouknul

15.5.2007 15:51

racina napsal(a):
Taky prokouknul

už je to nebe a dudy, už místo vypelichanýho ocásku u kořene už má 2cm nový žíně, takže jsem moc spokojená. Koupila jsem leovet proti drbaní, začla podávat česnek a odčervila a je to

15.5.2007 16:01

racina napsal(a):
už je to nebe a dudy, už místo vypelichanýho ocásku u kořene už má 2cm nový žíně, takže jsem moc spokojená. Koupila jsem leovet proti drbaní, začla podávat česnek a odčervila a je to

a příští rok na jaře s ní bude krasavyce s ocáskem až nazem.Já jasem mojí kobušce ostříhala hřívo měla sní umělý dredy a rostrhanou jí od větví.tak jsem jí sestříhala měla jí cca d5 cm dlouhou a tedka tak30cm super

15.5.2007 16:07

woldemortik napsal(a):
a příští rok na jaře s ní bude krasavyce s ocáskem až nazem.Já jasem mojí kobušce ostříhala hřívo měla sní umělý dredy a rostrhanou jí od větví.tak jsem jí sestříhala měla jí cca d5 cm dlouhou a tedka tak30cm super

já jí chci taky na podzim trochu tu hřívu zkrátit, má jí takovou rozdrbanou, ale zatím jí nechám kvůli mouchám.A plete se mi šíííleně do otěží. Kéž by to byla pravda s tím ocáskem tak snad povyroste, chudinka nemůže zabíjet s ním mouchy teď :-(

15.5.2007 16:37

racina napsal(a):
já jí chci taky na podzim trochu tu hřívu zkrátit, má jí takovou rozdrbanou, ale zatím jí nechám kvůli mouchám.A plete se mi šíííleně do otěží. Kéž by to byla pravda s tím ocáskem tak snad povyroste, chudinka nemůže zabíjet s ním mouchy teď :-(

počkej ono to časem doroste a aona bude odhánět mouchy jako vsteklá.Když bude mít podmínky jako má tedka a ty jsou moc super tak to poroste samo a jak pěkně

15.5.2007 16:47

woldemortik napsal(a):
počkej ono to časem doroste a aona bude odhánět mouchy jako vsteklá.Když bude mít podmínky jako má tedka a ty jsou moc super tak to poroste samo a jak pěkně

moc děkujůůů jsi hodná. A ty máš více koní?

15.5.2007 17:25

racina napsal(a):
moc děkujůůů jsi hodná. A ty máš více koní?

Anom mám celkem 4 koníky za dva a půl měsíce čekám 5 od mojí chl.kobči

15.5.2007 18:16

racina napsal(a):

ahoj vituš, tak musím uznat, že je to vidět teda fest hodně...já jsem se právě na kobču dívala už předtím, když ještě "nebyla tvoje"...:)
A je opravdu vidět, že správná péče a přístup člověka dělá hrozně moc...a pokud se bude mít pořád takhle obře, tak myslím, že i ocásek doroste, ale upřímně, nebude to hned...jesli jí mouchy nějak moc tyranizujou, tak já používám Endure od Farnamu, mažu vyloženě jenom ty hlavní kritcká místa - hlavu, uši, plece, a celou oblast břicha až k zadku..a efekt to fakt má, teda zatím..nevím, jak to bude, až nastoupí léto a hovada a spol...:(
Tak držím palce, ať se kobča spravuje do krásY:)

15.5.2007 18:26

kukinatost napsal(a):
ahoj vituš, tak musím uznat, že je to vidět teda fest hodně...já jsem se právě na kobču dívala už předtím, když ještě "nebyla tvoje"...:)
A je opravdu vidět, že správná péče a přístup člověka dělá hrozně moc...a pokud se bude mít pořád takhle obře, tak myslím, že i ocásek doroste, ale upřímně, nebude to hned...jesli jí mouchy nějak moc tyranizujou, tak já používám Endure od Farnamu, mažu vyloženě jenom ty hlavní kritcká místa - hlavu, uši, plece, a celou oblast břicha až k zadku..a efekt to fakt má, teda zatím..nevím, jak to bude, až nastoupí léto a hovada a spol...:(

Sunny kedysi...škoda,že nie je tá fotka dobrá :( ale inak by ste boli veľmi zdesení :((

15.5.2007 18:26

bonbonka napsal(a):
Sunny kedysi...škoda,že nie je tá fotka dobrá :( ale inak by ste boli veľmi zdesení :((

Jeseň 2006

15.5.2007 18:28

racina napsal(a):

Ahoj, kobylka vypadá moc pěkně
My měli opačný problém, kobylku jsme koupili strašně tlustou a museli jsme zhubnout...
Takhle vypadala když jsme jí kupovali... minulý rok v srpnu. Byla děsně široká a kohoutek nebyl vůbec patrný.

15.5.2007 18:28

bonbonka napsal(a):
Jeseň 2006

marec 2007,trvalo to 2 roky,kým sa začala podobať na koňa..

15.5.2007 18:32

avecaesar napsal(a):
My měli opačný problém, kobylku jsme koupili strašně tlustou a museli jsme zhubnout...
Takhle vypadala když jsme jí kupovali... minulý rok v srpnu. Byla děsně široká a kohoutek nebyl vůbec patrný.

a tady už vypadá jako arab, před dvěma týdny na závodech

15.5.2007 18:35

avecaesar napsal(a):

Tak tady je muj plnas v zime..mela jsem ho v tu dobu asi 3 mesice a problemy se zubama z nej udelaly tohleto..katastrofa..¨byla jsme z toho zoufala..

15.5.2007 18:38

ukulemba napsal(a):
Tak tady je muj plnas v zime..mela jsem ho v tu dobu asi 3 mesice a problemy se zubama z nej udelaly tohleto..katastrofa..¨byla jsme z toho zoufala..

A takhle vypada ted kdyz uz zoubky nezlobi...

15.5.2007 18:44

ukulemba napsal(a):

hoj Naďo, na toho tvého agenta nedám dopustit, jsem totiž taky přes plňasy - zlatí to koníci...je z něho už pěkný kus koně..teď jenom pořádně nasvalit krk:)

15.5.2007 18:51

kukinatost napsal(a):

Děkujuu moc jsem taky ráda , měla jsem z toho strach, že se nedá dopořádku, že bude nemocná a tak :-( a ono ejhle - láska a péče dělá mnohy. Ani nedávám žádný vitamíny. Jeste mouchy nastesti nejsou tolik, a na hlavu jí dávám masku, vypadá jak strasidlo, ale funguje to a to je hlavní :-) a brisko taky matlam nejakým gelovým proti mouchám a docela pomahá, ale když nenamazu tak je to blbý. Tak až koníci jen krásněj :-)

15.5.2007 18:52

kukinatost napsal(a):
hoj Naďo, na toho tvého agenta nedám dopustit, jsem totiž taky přes plňasy - zlatí to koníci...je z něho už pěkný kus koně..teď jenom pořádně nasvalit krk:)

ave- tak to je změna krásná :-) určitě se jí i ulevilo na nožky
A naďo - paráda, jde vidět jak se koník zakulacuje :-)

15.5.2007 19:27

kukinatost napsal(a):

Ahojky..no je ted krasnej..ze jo.. jsem na nej pysna..oproti zime je to obrovska zmena.Na tom krku pracujeme,ale tohle jde fakt pomalu..ale nepospicham,casu dost..

15.5.2007 22:29

ukulemba napsal(a):
Ahojky..no je ted krasnej..ze jo.. jsem na nej pysna..oproti zime je to obrovska zmena.Na tom krku pracujeme,ale tohle jde fakt pomalu..ale nepospicham,casu dost..

Nera v září 2006,když jsem si jí přivezla....(3,5 roku)....

15.5.2007 22:34

woldemortik napsal(a):
a tady po cca 5 měsících

no to už snad má nadváhu bych řekla

15.5.2007 22:35

nerda napsal(a):

Nera -duben 2007..(4 roky)

15.5.2007 22:35

jurasek napsal(a):
no to už snad má nadváhu bych řekla

to bylo pro Martinu

15.5.2007 22:36

nerda napsal(a):
Nera -duben 2007..(4 roky)

ještě jedna ..

15.5.2007 22:38

avecaesar napsal(a):
a tady už vypadá jako arab, před dvěma týdny na závodech

Tak to je síla,musím říct,že opravdu prokoukla a že je z ní teprve teď krásná arabka.
Moc pěkná.

15.5.2007 22:41

nerda napsal(a):

ještě jedna ze září..

15.5.2007 23:45

nerda napsal(a):
ještě jedna ze září..

Bělka sice už něco přes dva roky vypadá krásně,ale taky byla týraná hlady a přetěžovaná prací.Já jsem si ji už koupila pěknou,zachráněnou,ale přece jen sem dám fotky,jak na tom byla.

15.5.2007 23:52

trajekt napsal(a):
Bělka sice už něco přes dva roky vypadá krásně,ale taky byla týraná hlady a přetěžovaná prací.Já jsem si ji už koupila pěknou,zachráněnou,ale přece jen sem dám fotky,jak na tom byla.

To má být Hucul x Shettland

16.5.2007 00:29

trajekt napsal(a):
To má být Hucul x Shettland

A nyní

16.5.2007 07:48

racina napsal(a):
...........

RAci paráda hrozně vám fandim,kobylka se moc hezky spravila a je vidět že se máte rádi,jen do toho!já s oslíkem,nemá co srovnávat,koupila jsem ho jako 3 a čtvrt let starýho hřebce,ted už je valach takže jediný o co spíš přišel byli hřebší svali...

16.5.2007 07:53

ukulemba napsal(a):

jejda to je změna, je vidět Nadi že už se ti zakulacuje,to je dobře,člověče ndávno jsem si na tebe vzpoměla, paní u nás krmila mladou kobylu nečím jako kukřičné granule které se namáčeli a asi za měsíc se jí viditelně zakulatila,ona byla taková uzká kobyla na vyskokých nohách a po tom byla krásně kulatá,musím se jí zeptat co to přesně bylo, docela byl to na mladocha taky chtela aplikovat, je taky po plnasovi v zadku a krku hubenesjí,chtela bych aby byl kulatejší...tady je trochu tmavší ja po koupeli.

16.5.2007 08:36

klawdie napsal(a):
jejda to je změna, je vidět Nadi že už se ti zakulacuje,to je dobře,člověče ndávno jsem si na tebe vzpoměla, paní u nás krmila mladou kobylu nečím jako kukřičné granule které se namáčeli a asi za měsíc se jí viditelně zakulatila,ona byla taková uzká kobyla na vyskokých nohách a po tom byla krásně kulatá,musím se jí zeptat co to přesně bylo, docela byl to na mladocha taky chtela aplikovat, je taky po plnasovi v zadku a krku hubenesjí,chtela bych aby byl kulatejší...tady je trochu tmavší ja po koupeli.

tak takhle jsem Lady přivezla bohužel blbá fotka

16.5.2007 08:37

dominika napsal(a):
tak takhle jsem Lady přivezla bohužel blbá fotka

Takhle vypadá teď

16.5.2007 08:39

dominika napsal(a):
Takhle vypadá teď

Takhle jsem přivezla Corala,bohužel po nemoci

16.5.2007 08:40

dominika napsal(a):
Takhle jsem přivezla Corala,bohužel po nemoci

A takhle vypadá teď

16.5.2007 09:42

nerda napsal(a):
Tak to je síla,musím říct,že opravdu prokoukla a že je z ní teprve teď krásná arabka.
Moc pěkná.

Díky, to bylo práce než se povedlo, půl roku to trvalo.

Jak koukám všechny ostatní koníky jak se zpravili a přibrali, paráda

16.5.2007 10:35

klawdie napsal(a):

No roste ti do krasy...nam pomohly urcite taky otruby..zacla jsem je davat pred 2 mesici..pan majitel staje me zrazoval ze je to zbytecny,ze toho nestlousne,ze jsou to kecy..ale ja myslim ze nam to pomohlo..Taky bych rada aby na tom krku trosku zesilel,ale zase jsem smirena ze je to plnas a krk jak andalusan mit nikdy nebude...lonzujeme a ted zacnem delat ruzny blbinky tak se to snad trosku jeste spravi...

16.5.2007 10:44

klawdie napsal(a):

Mimochodem Klarko,on ti konik bela ze jo...me totiz ne..vylinal ty bily chlupy a je jeste tmavsi nez byl kdyz jsem ho dovezla.. asi budu mít vraníka..

16.5.2007 10:52

ukulemba napsal(a):
No roste ti do krasy...nam pomohly urcite taky otruby..zacla jsem je davat pred 2 mesici..pan majitel staje me zrazoval ze je to zbytecny,ze toho nestlousne,ze jsou to kecy..ale ja myslim ze nam to pomohlo..Taky bych rada aby na tom krku trosku zesilel,ale zase jsem smirena ze je to plnas a krk jak andalusan mit nikdy nebude...lonzujeme a ted zacnem delat ruzny blbinky tak se to snad trosku jeste spravi...

No otrubama jsem po kastraci taky krmila aby se spravil,ale popravdě moc nepomohli spíš nám narostl pupek a nejsou dobré při delším užívání,takže jsem je uplně vysadila a začala mu dávat šrotovaný ječmen,začali mu lézt svaly a né břicho, takže jsem spokojená ještě zvažuji tu kukuřici, když jsem viděla co to s tou kobylou za chvilku udělalo, přesvědčilo mě to.Tak hodně štěstí při příbírání, ted nám pomáhá ještě travička, tak za chvilku budou jak kuličky,co sedlo máš?

16.5.2007 10:58

ukulemba napsal(a):
Mimochodem Klarko,on ti konik bela ze jo...me totiz ne..vylinal ty bily chlupy a je jeste tmavsi nez byl kdyz jsem ho dovezla.. asi budu mít vraníka..

No bělá jako blázen, na tý fotce je právě umytej tak to koukám máme fakt podobnou barvu,ale jako suchej už je spíš grošáček, budu mít fotky kdy jsme fotili pozy když uschnul, tak ti je pak ukážu.zatím jsou u kámošky ve fotáku...ale je to mazec tobě tmavne a mě světlá,tak to budeš mít asi šimlíka na pořád,já tak za deset let budu mít bělouše!Tady je s kámoškou,šli jsme trenovat,ale nejvíc bělí pod sedlem a na lopatkách a taky na čele a ocas máme tak převážně bílý...jojo holt máme zajímavý barvičky a nikdy nevíme jak budou vypadat za rok...prostě chameleoni!!!!:)))

16.5.2007 11:02

klawdie napsal(a):
No bělá jako blázen, na tý fotce je právě umytej tak to koukám máme fakt podobnou barvu,ale jako suchej už je spíš grošáček, budu mít fotky kdy jsme fotili pozy když uschnul, tak ti je pak ukážu.zatím jsou u kámošky ve fotáku...ale je to mazec tobě tmavne a mě světlá,tak to budeš mít asi šimlíka na pořád,já tak za deset let budu mít bělouše!Tady je s kámoškou,šli jsme trenovat,ale nejvíc bělí pod sedlem a na lopatkách a taky na čele a ocas máme tak převážně bílý...jojo holt máme zajímavý barvičky a nikdy nevíme jak budou vypadat za rok...prostě chameleoni!!!!:)))

Mimochodem máte hezkou ohlávku..jo a tady mám fotku jak vypadal když jsem ho přivezla,co se týče barvičky změna..akorát ty hřebčí svaly zmizeli, má ted valašší...

16.5.2007 11:19

klawdie napsal(a):
Mimochodem máte hezkou ohlávku..jo a tady mám fotku jak vypadal když jsem ho přivezla,co se týče barvičky změna..akorát ty hřebčí svaly zmizeli, má ted valašší...

No hele me bylo receno ze tak za 6 let by mel byt bilej...no ale vzhledem k tomu ze tmavne teda nevim...po Linamixovi kone co jsme videla na fotkach jsou bud jako Roy nebo grosaci,cerveny belousi...tak ja to nechapu.Na hlave vybelal,ale jinde ne...jen slabiny tam ma trosku probeleno ale jinak proste tmavne...hihi...fakt netusim co z nej vyroste..
Jinak v papirech ma barvu napsanou sedou..me by nevadilo kdyby zustal takovej..tahle barvicka se mi moc libi...Roy je ted takovej neobycejnej,protoze kdyz si odmyslis tu hlavu tak je fakt celej sedej..

16.5.2007 11:29

ukulemba napsal(a):
No hele me bylo receno ze tak za 6 let by mel byt bilej...no ale vzhledem k tomu ze tmavne teda nevim...po Linamixovi kone co jsme videla na fotkach jsou bud jako Roy nebo grosaci,cerveny belousi...tak ja to nechapu.Na hlave vybelal,ale jinde ne...jen slabiny tam ma trosku probeleno ale jinak proste tmavne...hihi...fakt netusim co z nej vyroste..
Jinak v papirech ma barvu napsanou sedou..me by nevadilo kdyby zustal takovej..tahle barvicka se mi moc libi...Roy je ted takovej neobycejnej,protoze kdyz si odmyslis tu hlavu tak je fakt celej sedej..

Maurína po dovozu květen 2006

16.5.2007 11:41

bednarik petr napsal(a):
Maurína po dovozu květen 2006

a po dvou měsících

16.5.2007 13:23

bednarik petr napsal(a):
a po dvou měsících

Tohle je soukromá kobylka, když došla k nám na ustájení

16.5.2007 13:24

janulka napsal(a):
Tohle je soukromá kobylka, když došla k nám na ustájení

A po 3 měsících

16.5.2007 13:25

janulka napsal(a):
A po 3 měsících

Ach jo, na těch zmenšených fotkách to není pořádně vidět

16.5.2007 21:05

janulka napsal(a):
Ach jo, na těch zmenšených fotkách to není pořádně vidět

tady když jsme Majdu kupovala

16.5.2007 21:05

katusa napsal(a):
tady když jsme Majdu kupovala

a po 3 měsících

17.5.2007 11:22

ukulemba napsal(a):

tady posílám slíbenou fotku po koupeli...
Snad se Raci nezlobíš že jsme ti to téma trošku převedli na barvičky...:)))
JInak mě se ta tvá kobča strašně líbí a koukal jsem jak puk na tu změnu, můžu se zeptat po čem se ti takhle hezky zakulatila?

17.5.2007 12:41

klawdie napsal(a):
JInak mě se ta tvá kobča strašně líbí a koukal jsem jak puk na tu změnu, můžu se zeptat po čem se ti takhle hezky zakulatila?

tak z toho mám opravdu radost, je skvělý vědět že spoustu koníků se dostane ke skvělému zodpovědnému majiteli moooc vám držím všem palečky!!!! Bohužel nemám foto mojí kobči když jsem jí kupovala (7letá)... byla hubená ( byli vidět žebra a pánev) a vůbec nenasvalená, vypadala jako žirafa, měla velkou hlavu a tenkej dlouhej krk, jinak byla v pohodě..zdravá. Teda až na to ježdění, neuměla správně ani naklusat Bývalá jezdkyně jí po 2 letech vůbec nepoznala...dokonce i hodně ztmavla, dřív to byla normální ryzka. Teď je tak okorár, a žebra nejdou ani nahmatat a zmákly jsme parkury ZL a drezury L...a pokračujem dál Mám z ní strašnou radost

17.5.2007 16:48

janaslab napsal(a):
tak z toho mám opravdu radost, je skvělý vědět že spoustu koníků se dostane ke skvělému zodpovědnému majiteli moooc vám držím všem palečky!!!! Bohužel nemám foto mojí kobči když jsem jí kupovala (7letá)... byla hubená ( byli vidět žebra a pánev) a vůbec nenasvalená, vypadala jako žirafa, měla velkou hlavu a tenkej dlouhej krk, jinak byla v pohodě..zdravá. Teda až na to ježdění, neuměla správně ani naklusat Bývalá jezdkyně jí po 2 letech vůbec nepoznala...dokonce i hodně ztmavla, dřív to byla normální ryzka. Teď je tak okorár, a žebra nejdou ani nahmatat a zmákly jsme parkury ZL a drezury L...a pokračujem dál Mám z ní strašnou radost

ahoj tady je můj hřebeček loni v létě

17.5.2007 16:48

regie napsal(a):
ahoj tady je můj hřebeček loni v létě

a tady letos na jaře

17.5.2007 22:50

regie napsal(a):
a tady letos na jaře

tato fotka je pořízená asi před dvema a pul roku, kdy pro me v té době neznámý hucul max pusobil na chabech jako provozní kun.

17.5.2007 22:51

nikootin napsal(a):
tato fotka je pořízená asi před dvema a pul roku, kdy pro me v té době neznámý hucul max pusobil na chabech jako provozní kun.

odtamtad si ho koupil jeden pan který ho nechal stát na pastvě a po pul roce jsem si ho koupila. tao fotka je z lonského září. maxíka mam téměř rok a je den ode dne hezčí

19.5.2007 08:05

klawdie napsal(a):

klára: to víš že se nezlobím, jsem ráda, že se to tu tak rozjelo
Dávám kobče vojtěžkové granule jen hrstku a řepný řízky. Vše námáčím a kobče to moc chutná. No a jinak pohyb a pohyb a pasení :-D a taky odčervení a chlebík.
Moc děkuju za pochvalku

19.5.2007 08:55

racina napsal(a):
klára: to víš že se nezlobím, jsem ráda, že se to tu tak rozjelo
Dávám kobče vojtěžkové granule jen hrstku a řepný řízky. Vše námáčím a kobče to moc chutná. No a jinak pohyb a pohyb a pasení :-D a taky odčervení a chlebík.
Moc děkuju za pochvalku

taak a jedna fotečka ze středy

20.5.2007 11:03

klawdie napsal(a):

Teda koukam jako blazen..ten je pekne svetlej..:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík