jaké používáte sedlo na své poníky, at už malé nebo velké? já měla jedno strašné, které jsem dostala ke koupi hucula a hned jsem ho prodala. pak jsem si koupila od kámošky neznačkové co je na fotce. bylo strašně fajn ale koník změnil stavbu a přestalo sedět. ted po dlouhém rozhodování budu kupovat nortona
nikootin
napsal(a):
jaké používáte sedlo na své poníky, at už malé nebo velké? já měla jedno strašné, které jsem dostala ke koupi hucula a hned jsem ho prodala. pak jsem si koupila od kámošky neznačkové co je na fotce. bylo strašně fajn ale koník změnil stavbu a přestalo sedět. ted po dlouhém rozhodování budu kupovat nortona
Anglie - sice starší, ale super sedýlko. Bohužel poník se přes zimu zakulatil - padne užšímu koníkovi, i s vyšším kohoutkem, takže ho prodávám (nebo i můžu vyměnit za sedlo se širší komorou - jen ostravsko, opavsko, bruntálsko)
strelish
napsal(a):
Anglie - sice starší, ale super sedýlko. Bohužel poník se přes zimu zakulatil - padne užšímu koníkovi, i s vyšším kohoutkem, takže ho prodávám (nebo i můžu vyměnit za sedlo se širší komorou - jen ostravsko, opavsko, bruntálsko)
...a western...
nikootin
napsal(a):
No mi máme na welshovi nortna sedlo mu sedí skvěle, nesjíždí prostě pásne a výhoda je že je lehky,ale tyto sedla se tak kolem4-5 roku začínají rozpadat, jinka jsou fajn,nám popraskali bočnice,a rozjíždí se švy na přední rozcoše...a nylonové řemeny také nemájí nejdelší životnost....popravdě jestli chceš klidně do sedla investovat víc prodávám kentaura jupitera a ten je na poníkovi ozkoušen a seděl líp jak na ČtxA1/1...a jelkož je to 16,5 tak není tak velké a toto sedlo nemá tak dlouhé bočnice pač je to skokový univerzál takže na pondovi vypadalo super,kdyby jsi měla náhodou zájem můžu to na něm nafotít at mi věříš.a hlavne je stráášně pohodlné...
lucky
napsal(a):
má zajímavé mramorové zbarvení a s tou tmavou hlavou a hřívou to vypadá opravdu výborně
Takhle bude vypadat až vylíná do letního
klawdie
napsal(a):
No mi máme na welshovi nortna sedlo mu sedí skvěle, nesjíždí prostě pásne a výhoda je že je lehky,ale tyto sedla se tak kolem4-5 roku začínají rozpadat, jinka jsou fajn,nám popraskali bočnice,a rozjíždí se švy na přední rozcoše...a nylonové řemeny také nemájí nejdelší životnost....popravdě jestli chceš klidně do sedla investovat víc prodávám kentaura jupitera a ten je na poníkovi ozkoušen a seděl líp jak na ČtxA1/1...a jelkož je to 16,5 tak není tak velké a toto sedlo nemá tak dlouhé bočnice pač je to skokový univerzál takže na pondovi vypadalo super,kdyby jsi měla náhodou zájem můžu to na něm nafotít at mi věříš.a hlavne je stráášně pohodlné...
toé by me právě taky zajímalo, soedla od kentaura mi přijdou docela velká a těžká, nemim si ho na svým huculovi představit, ale asi se pletu
nikootin
napsal(a):
toé by me právě taky zajímalo, soedla od kentaura mi přijdou docela velká a těžká, nemim si ho na svým huculovi představit, ale asi se pletu
Není problém nafotit,schválně vám to ukážu a jelikož to je malé posedlí ani sedlo není nijak veliké a dávala jsem to na welshe cca 135cm,super mu slušelo i sedělo...
nikootin
napsal(a):
My máme jen toto, je to děs, i malý holky raději jezdí bez sedla, malé posedlý, nepohodlné, ale aspoň něco na větší skoky....
kassiopeass
napsal(a):
My máme jen toto, je to děs, i malý holky raději jezdí bez sedla, malé posedlý, nepohodlné, ale aspoň něco na větší skoky....
detail;)
nikootin
napsal(a):
Sedla od Kentaura velká a těžká? Vůbec ne. Dneska jsem Ti ho schválně nafotil, kamarádka oba typy pony sedel od Kentauru má, obě to jsou velikosti posedlí 15 (myslím že se ani jiná pony-velikost nevyrábí) - prodávaly se nejdřív jako Kentaur pony a později jako Kentaur Sedego, ale rozdíl prakticky není žádný. Jsou to fakt výborná sedla a dokonce se do nich vcelku vejdu i já ;-) Tohle je (tuším) to Sedego na hřebečkovi cca 110 cm.
rolf
napsal(a):
Sedla od Kentaura velká a těžká? Vůbec ne. Dneska jsem Ti ho schválně nafotil, kamarádka oba typy pony sedel od Kentauru má, obě to jsou velikosti posedlí 15 (myslím že se ani jiná pony-velikost nevyrábí) - prodávaly se nejdřív jako Kentaur pony a později jako Kentaur Sedego, ale rozdíl prakticky není žádný. Jsou to fakt výborná sedla a dokonce se do nich vcelku vejdu i já ;-) Tohle je (tuším) to Sedego na hřebečkovi cca 110 cm.
Detail
rolf
napsal(a):
Detail
ahoj, tak mám kobču 142cm a vyzkoušela jsem jí naše sedlo a supeer.
Moc jí sluší a padne, vypadá jak malej kovbojskej koník :-)
racina
napsal(a):
ahoj, tak mám kobču 142cm a vyzkoušela jsem jí naše sedlo a supeer.
Moc jí sluší a padne, vypadá jak malej kovbojskej koník :-)
já
nikootin
napsal(a):
no, myslela jsme si to protože jsem je nikdy na poníkách neviděla :o) posedlí 15? není to moc malé pro dospělého člověka? ale vypadá fakt suprově!!!!
No dost mě to překvapilo, ale zrovna do tohohle se vejdu celkem v pohodě. Na nějaký vandry apod. by to asi nebylo to pravý, ale na vyjížďky super. Což je při mojí výšce s podivem, ani mi nelezou kolena přes opěrky.
Tady jsem Ti ještě vyfotil ten druhý typ - Kentaur pony.
rolf
napsal(a):
No dost mě to překvapilo, ale zrovna do tohohle se vejdu celkem v pohodě. Na nějaký vandry apod. by to asi nebylo to pravý, ale na vyjížďky super. Což je při mojí výšce s podivem, ani mi nelezou kolena přes opěrky.
Tady jsem Ti ještě vyfotil ten druhý typ - Kentaur pony.
takže moje anglie - už to sedlo máme přes deset let a pořád je super, jak na menší koně tak i větší :-) Je super, dneska na vyjížďce.
nikootin
napsal(a):
A co takové sedlo na poníka 120 cm a trochu větší zadek?
neonka
napsal(a):
A co takové sedlo na poníka 120 cm a trochu větší zadek?
Co třeba takovéhle?
http://www.equistyle.cz/scripts/ podrobnosti.php?IDZ=828
bez mezery
Neodpovídám si sama, snažím se ulehčit práci.
Nevíte jestli má vyměnitelnou komoru?
neonka
napsal(a):
Co třeba takovéhle?
http://www.equistyle.cz/scripts/ podrobnosti.php?IDZ=828
bez mezery
Neodpovídám si sama, snažím se ulehčit práci.
Nevíte jestli má vyměnitelnou komoru?
No jelikož je to Wintec, tak podle toho co je známo bude mít vyměnitelnou komoru...My máme na poncla Northna, skvěle mu sedí a neklouže a výhodou je že je lehké.
klawdie
napsal(a):
No jelikož je to Wintec, tak podle toho co je známo bude mít vyměnitelnou komoru...My máme na poncla Northna, skvěle mu sedí a neklouže a výhodou je že je lehké.
Nortna? To je tohle?
rolf
napsal(a):
I když teda musím říct že já tyhle umělotiny moc nemám rád. Ani plast, ani silon, prostě není nad poctivou kůži. Tyhle sedla jsou sice lehčí, ale blbě se čistí, když zmoknou je problém, a hlavně jsou takový na omak nepříjemně syntetický :-)
To není Norton, je to Maxam. My už právě pořádný kožený kovový sedlo máme, na výlety je skvělý ale na přiježďovačku nic moc.
rolf
napsal(a):
Nortna? To je tohle?
nene tohohle, krásně mu sedí,ale je fakt že mu je tak 6let a už se rozjíždí,ale zatím žádná velká tragédie,když zmokne nevadí.