Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.6.2007 08:41

Jedenáctka je moje oblíbený číslo, ale doufám, že u ní arábci nezůstanou a porostou nám do mnohem vyšších čísel

Mallorca (Menes x Amurath Isis)

2.6.2007 08:50

avecaesar napsal(a):
Jedenáctka je moje oblíbený číslo, ale doufám, že u ní arábci nezůstanou a porostou nám do mnohem vyšších čísel

Niki: Moc ti to se Sybčou sluší Já měla taky nejdřív problém sehnat na ten arabský hřbetík sedlo, ale pak mi pan Kyselý sehnal vytrvalostní speciál přímo pro arábky a taky si to nemůžem vynachválit Chudinka, ta rána nevypadá hezky. To nevim jak dlouho se to bude hojit. Já na to mám fakt štěstí, Lara nebyla nikdy nemocná a Dastík jen jednou, ale stálo to za to :( Škrábance se nepočítaj.

Měli bychom si dát někde ve středu republiky sraz a pak společně objet všechny arábky

2.6.2007 09:45

avecaesar napsal(a):
Niki: Moc ti to se Sybčou sluší Já měla taky nejdřív problém sehnat na ten arabský hřbetík sedlo, ale pak mi pan Kyselý sehnal vytrvalostní speciál přímo pro arábky a taky si to nemůžem vynachválit Chudinka, ta rána nevypadá hezky. To nevim jak dlouho se to bude hojit. Já na to mám fakt štěstí, Lara nebyla nikdy nemocná a Dastík jen jednou, ale stálo to za to :( Škrábance se nepočítaj.

Měli bychom si dát někde ve středu republiky sraz a pak společně objet všechny arábky

Dobrý nápad! Bylo by to zajímavé.

No jo, ta rána nevypadá hezky, ale buď ráda, že je to jen kůže. Teda vet to snad vyšetřoval.
Usa se mi jako dvouletá smekla na přívěsu a sjela nohou z boku rampy a ups, už bylo neštěstí na světě. Malá ranka vypadala jen seklá kůže, ale kůň skákal o třech. A sežeň veta, když je nutně potřeba. Někteří se na mě vyprdli, jiný mi radil, ať to nechám do rána...no to ani náhodou. (to mi pak vet říkal, že by byl kůň v háji) S nohami si nehraji! Nakonec jsem sehnala toho nejlepšího, přijel, kouknul, otevřel ránu a byl průser. Šlacha totálně přeseknutá vejpůl! T
akže já si nehraji s nožičkami.
Loni jak byla ta strašná zima, tak si tady srny řezaly nohy ve sněhu. Když to nahoře zmrzlo. A my šly s Usou na procházku, jenže na cestě se mám zastavilo velké auto a nemohly jsme projít...všude dvoumetrové závěje. Tak jsem to vzala zpátky a přes hřiště po cestičce. Jenom ta moje kozenka si myslela, že se bude moci proběhnout a skočila mi z té cestičky do sněhu..no jo, jenom ten byl zmrzlý jako sklo. Jak se propadla po břicho a najednou zjistila, že se nemůže hnout, tak začala panikařit. Obskákala kolečko kolem mě, než jsem ji dostala zpět na cestičku. Měli jste to vidět! Klepala se jako osika, vynervená, v šoku, z předních valila krev a nemohla chodit! Nikdy jsem neviděla nic takového. Já byla vyděšená jako králík, Usa stála a tak klepala temi nožičkami...strašné. Nikdy jsem nic takového neviděla.
Těch 100 metrů jsme došly domů...naštěstí jsme byly tak kousek. Usa se ve stáji začala válet, klepala se, byla v šoku a nemohla chodit, potila se, třásla se. Z nožiček crčela krev a já hned volala svého veta. Ten chudák hodinu vykopávala auto ze závěje (byl i pacienta, zafujalo mu a zmzrlo auto). Bylo - 25°C..to si pamatuji přesně. Ale přijel, Use pořádně prohlídnul nohy a řekl, že měla štěstí, protože má opravdu jen pořezanou kůži a ne šlachy. Píchnul ji něco , aby to nenatékalo...dělá dost dostiháky ...a do rána to fakt ani nenatelko.
Ale jsem poučena, bacha na ostrý zmrzlý sníh!
Za dva dny mi volal, jak se má jeho pacientka (oblíbená arabka..je na ně zatížený) a říkal, že jel druhý den ke stejnému případu kobyly ČT, ale ta na tom byla hůř..ty šlachy si tím sněhem přesekla!
Takže rány na nohách nepodceňuji. Nohy jsou nejdůležitější. Use zůstala sem tam jizvička na nožičkách, ale to nic není. Hlavně, že je ok. Tohle jsou strašné zážitky. Lado, buď ráda, že se ti ještě nic nepřihodilo, taky ji máš krátce.

2.6.2007 09:46

lucky napsal(a):
Dobrý nápad! Bylo by to zajímavé.

No jo, ta rána nevypadá hezky, ale buď ráda, že je to jen kůže. Teda vet to snad vyšetřoval.
Usa se mi jako dvouletá smekla na přívěsu a sjela nohou z boku rampy a ups, už bylo neštěstí na světě. Malá ranka vypadala jen seklá kůže, ale kůň skákal o třech. A sežeň veta, když je nutně potřeba. Někteří se na mě vyprdli, jiný mi radil, ať to nechám do rána...no to ani náhodou. (to mi pak vet říkal, že by byl kůň v háji) S nohami si nehraji! Nakonec jsem sehnala toho nejlepšího, přijel, kouknul, otevřel ránu a byl průser. Šlacha totálně přeseknutá vejpůl! T
akže já si nehraji s nožičkami.
Loni jak byla ta strašná zima, tak si tady srny řezaly nohy ve sněhu. Když to nahoře zmrzlo. A my šly s Usou na procházku, jenže na cestě se mám zastavilo velké auto a nemohly jsme projít...všude dvoumetrové závěje. Tak jsem to vzala zpátky a přes hřiště po cestičce. Jenom ta moje kozenka si myslela, že se bude moci proběhnout a skočila mi z té cestičky do sněhu..no jo, jenom ten byl zmrzlý jako sklo. Jak se propadla po břicho a najednou zjistila, že se nemůže hnout, tak začala panikařit. Obskákala kolečko kolem mě, než jsem ji dostala zpět na cestičku. Měli jste to vidět! Klepala se jako osika, vynervená, v šoku, z předních valila krev a nemohla chodit! Nikdy jsem neviděla nic takového. Já byla vyděšená jako králík, Usa stála a tak klepala temi nožičkami...strašné. Nikdy jsem nic takového neviděla.
Těch 100 metrů jsme došly domů...naštěstí jsme byly tak kousek. Usa se ve stáji začala válet, klepala se, byla v šoku a nemohla chodit, potila se, třásla se. Z nožiček crčela krev a já hned volala svého veta. Ten chudák hodinu vykopávala auto ze závěje (byl i pacienta, zafujalo mu a zmzrlo auto). Bylo - 25°C..to si pamatuji přesně. Ale přijel, Use pořádně prohlídnul nohy a řekl, že měla štěstí, protože má opravdu jen pořezanou kůži a ne šlachy. Píchnul ji něco , aby to nenatékalo...dělá dost dostiháky ...a do rána to fakt ani nenatelko.
Ale jsem poučena, bacha na ostrý zmrzlý sníh!
Za dva dny mi volal, jak se má jeho pacientka (oblíbená arabka..je na ně zatížený) a říkal, že jel druhý den ke stejnému případu kobyly ČT, ale ta na tom byla hůř..ty šlachy si tím sněhem přesekla!
Takže rány na nohách nepodceňuji. Nohy jsou nejdůležitější. Use zůstala sem tam jizvička na nožičkách, ale to nic není. Hlavně, že je ok. Tohle jsou strašné zážitky. Lado, buď ráda, že se ti ještě nic nepřihodilo, taky ji máš krátce.

Jo, jinak Use jsem dávala to co mi poradil druhý vet a do rána ji splasklo prakticky celé to bříško, jen má ještě otok na plecích, ale menší a dneska to ještě budu mazat.

2.6.2007 14:34

lucky napsal(a):
Jo, jinak Use jsem dávala to co mi poradil druhý vet a do rána ji splasklo prakticky celé to bříško, jen má ještě otok na plecích, ale menší a dneska to ještě budu mazat.

ahoj,tak já jsem ze Zlína, nebo spíš lépe řečeno z Fryštáku a děkuji za pochvalu na Samíka

2.6.2007 18:15

avecaesar napsal(a):

Tak se mi dostalo pár novinek z Doubravského Araba...
1. Teď o víkendu byli na show ve Franfurktu a získali 3x první místo a 2x titul reservního šampiona
2. Je potvrzené datum 4.8. na prezentaci chovu arabských plnokrevníků v hřebčíně Doubravský Arab u Chebu. Všichni jste zváni! Letošní hříbata jsou prý mimořádně povedená Až se mi do rukou dostane pozvánka, určitě ji sem hodím

Dnes jsem se pokoušela nafotit všechny koně ve stáji... no samozřejmě stávkovali a odmítali se prohánět po pastvě, stáli,břicha vyvalená a hlavu v trávě... Taky se nějakému z modelů (asi to byla Lara, protože tam není nikdo zvědavější a vlezlejší) podařilo nepozorovaně mi poslintat objektiv, takže většina fotek má šmouhu..

A ještě něco... s koňma to vůbec nesouvisí, ale musím to někomu "říct"... když jsme jeli do stáje, tak na jednom z kruhových objezdů jsme viděli něco vážně neobvyklého - několik aut s holandskými spztkami jezdí neustále dokola a světe div se - z jednoho okénka někdo vystrkuje holé pozadí! No já čučela, nevěděla, jestli se mám smát nebo dělat pohoršenou

2.6.2007 19:51

avecaesar napsal(a):

Ahoj všicni.

Marino, díky zam odpověď, já očekávala cenu v téhle výši, je mi jasné, že levněj to nejde, kdybys k připočetla ještě svůj čas a snahu, tak bychom se nedoplatili .

Nikčo, ten úraz vypadá vážně škaradě, ale můžeš být ráda, že to nemá žádné následky, Sněži nebyla taky nikdy nemocná, zato úrazy , pořád něco, ale je to arab a vždy se z toho neuvěřitelně vylíže . A jinak z toho věku si nic nedělej, mě je taky 26 a když někomu řeknu, že jsem vdaná, tak se na mě nevěřícně podívá a zaptá se jestli jsem plnoletá , ale aspoň budem vypadat dlouho mladě .

Lesterko, já když jsem na Sněži poprvé dala western sedlo, tak mi taky přišlo, že ho má od hlavy po zadek , ale je to vážně o zvyku a teď se mi zdá, že jí moc sluší.

Sajmo, to se k vám budem muset někdy přijet podívat ze Slušovic a máš Sh nebo pln. arábka?

2.6.2007 20:07

luckai napsal(a):
Ahoj všicni.

Marino, díky zam odpověď, já očekávala cenu v téhle výši, je mi jasné, že levněj to nejde, kdybys k připočetla ještě svůj čas a snahu, tak bychom se nedoplatili .

Nikčo, ten úraz vypadá vážně škaradě, ale můžeš být ráda, že to nemá žádné následky, Sněži nebyla taky nikdy nemocná, zato úrazy , pořád něco, ale je to arab a vždy se z toho neuvěřitelně vylíže . A jinak z toho věku si nic nedělej, mě je taky 26 a když někomu řeknu, že jsem vdaná, tak se na mě nevěřícně podívá a zaptá se jestli jsem plnoletá , ale aspoň budem vypadat dlouho mladě .

Lesterko, já když jsem na Sněži poprvé dala western sedlo, tak mi taky přišlo, že ho má od hlavy po zadek , ale je to vážně o zvyku a teď se mi zdá, že jí moc sluší.

Sajmo, to se k vám budem muset někdy přijet podívat ze Slušovic a máš Sh nebo pln. arábka?

Tak dneska jsme byli na tréninku s Klárou Šálkovou ve Veselíčku. Sněži mě opět potěšila, jak se rychle okoukala a hezky pracovala, taky dostala pěknou zabíračku.
No a dneska bude spát poprvé ta moje holčička jinde než doma, protože zítra budem pokračovat. Myslela jsem, že tam bude v boxe hrabat a divočit a řehtat, ještě navíc totiž nemá stájového kamaráda vedle sebe, no a ona tam byla úplně hodňoučká a rozhlíží se po celé stáji jako královna.
Akorát teda provedla jedu šílenost. stáli jsme před jejím boxem a ona si vytáhla od kámošky igelitový sáček co měla v ruce a než jsme stihli zakročit sáček nikde. Tak jsme hned začali hledat v pilinách jestli ho vyplivla a nic, já jsem jí šátrala v hubě a nic. No moc do smíchu mi nebylo. Tak jsme tam bezradně stáli a Sněži naprosto nevinný výraz no a pak naráz žmoulá a něco jí leze z huby. Taková podivná konzistence, no tak to byl s největší pravděpodobností ten sáček. Tak jen doufám, že v ní něco nezůstalo a bude zítra v pohodě, tak nám držte palečky ať to je v pořádku. No prostě mimino.

2.6.2007 20:20

luckai napsal(a):
Tak dneska jsme byli na tréninku s Klárou Šálkovou ve Veselíčku. Sněži mě opět potěšila, jak se rychle okoukala a hezky pracovala, taky dostala pěknou zabíračku.
No a dneska bude spát poprvé ta moje holčička jinde než doma, protože zítra budem pokračovat. Myslela jsem, že tam bude v boxe hrabat a divočit a řehtat, ještě navíc totiž nemá stájového kamaráda vedle sebe, no a ona tam byla úplně hodňoučká a rozhlíží se po celé stáji jako královna.
Akorát teda provedla jedu šílenost. stáli jsme před jejím boxem a ona si vytáhla od kámošky igelitový sáček co měla v ruce a než jsme stihli zakročit sáček nikde. Tak jsme hned začali hledat v pilinách jestli ho vyplivla a nic, já jsem jí šátrala v hubě a nic. No moc do smíchu mi nebylo. Tak jsme tam bezradně stáli a Sněži naprosto nevinný výraz no a pak naráz žmoulá a něco jí leze z huby. Taková podivná konzistence, no tak to byl s největší pravděpodobností ten sáček. Tak jen doufám, že v ní něco nezůstalo a bude zítra v pohodě, tak nám držte palečky ať to je v pořádku. No prostě mimino.

Jejda, to by mi taky zmrzl úsměv na rtech, kdyby Lara nebo Dasty sežrali sáček. Ještě že ho pak "vyplivla"...
Luci a co to máš za west sedýlko??

2.6.2007 20:42

avecaesar napsal(a):
Jejda, to by mi taky zmrzl úsměv na rtech, kdyby Lara nebo Dasty sežrali sáček. Ještě že ho pak "vyplivla"...
Luci a co to máš za west sedýlko??

No každopádně do ráne než Sněži uvidím moc klidná ještě nebudu.

Sedlo mám od p. Hudečka, stejně jako Lucka. na ranči od něho je většina sedel a jsou velice kvalitní, na kostru dával doživotní záruku a úprava, když se koník ještě změní nebo na jiného koně zdarma. Stálo sice přes 20 tis., ale rozhodně nelituju, protože jsem neměla s końmi moc zkušeností a slyšela jaké kdo má problémy jak to nesedí a tak různě, tak jsem chtěla sedlo, co bude mít na míru a je to investice na celý její život i dýl. Je super doteď jsme s ním neměli jediný problém. . Nejdýl ho měla na sobě tři dny na čundru a pohoda. Ale bylo to poslední nebo předposlední sedlo, co pan Hudeček udělal, byl to moc šikovný dobrý člověk. Lucky ho myslím zná líp. choval totiž novofunlandy.
Typ to je takový nějaký rekreační, žádný speciál. Když se mě ptal co chci jezdit, tak jsem říkala, že chci sedlo spíš na rekreaci, já se v tom moc nevyznám, tak ani nevím, jaké jsou v nich přesně rozdíly. Tohle má asi zvýšené posedlí v přední části, abys zůstala líp sedět a "klouzala" dozadu. I kdybychom zkusili nějaké závody, tak se v tom dá odjet určitě všechno. Až budem jezdit na mistrovské úrovni popřemýšlím o speciálu .
Jinak zítra budu mít na tréninku i manžela, tak budou snad fotky.

2.6.2007 20:58

avecaesar napsal(a):

jj, Lucíku taky vdaná, 5 let :o))

2.6.2007 21:49

007nikita napsal(a):
jj, Lucíku taky vdaná, 5 let :o))

4 roky

2.6.2007 21:55

luckai napsal(a):
No každopádně do ráne než Sněži uvidím moc klidná ještě nebudu.

Sedlo mám od p. Hudečka, stejně jako Lucka. na ranči od něho je většina sedel a jsou velice kvalitní, na kostru dával doživotní záruku a úprava, když se koník ještě změní nebo na jiného koně zdarma. Stálo sice přes 20 tis., ale rozhodně nelituju, protože jsem neměla s końmi moc zkušeností a slyšela jaké kdo má problémy jak to nesedí a tak různě, tak jsem chtěla sedlo, co bude mít na míru a je to investice na celý její život i dýl. Je super doteď jsme s ním neměli jediný problém. . Nejdýl ho měla na sobě tři dny na čundru a pohoda. Ale bylo to poslední nebo předposlední sedlo, co pan Hudeček udělal, byl to moc šikovný dobrý člověk. Lucky ho myslím zná líp. choval totiž novofunlandy.
Typ to je takový nějaký rekreační, žádný speciál. Když se mě ptal co chci jezdit, tak jsem říkala, že chci sedlo spíš na rekreaci, já se v tom moc nevyznám, tak ani nevím, jaké jsou v nich přesně rozdíly. Tohle má asi zvýšené posedlí v přední části, abys zůstala líp sedět a "klouzala" dozadu. I kdybychom zkusili nějaké závody, tak se v tom dá odjet určitě všechno. Až budem jezdit na mistrovské úrovni popřemýšlím o speciálu .
Jinak zítra budu mít na tréninku i manžela, tak budou snad fotky.

Jen jsem byla zvědavá, na fotkách vypadá moc pěkně

2.6.2007 21:58

avecaesar napsal(a):

Tady je vidět, jak se oba moji koně milujou
Lara a Dasty

2.6.2007 22:21

avecaesar napsal(a):
Tady je vidět, jak se oba moji koně milujou
Lara a Dasty

Co je Dastík, Apa?

2.6.2007 22:23

luckai napsal(a):
Co je Dastík, Apa?

bez původu někdo říká, že zkřížená appaloosa (nemá to mohutný osvalení, je jako teplokrevník) a někdo říká, že je to velkopolský kůň. Mě je to fuk, je to valach, ale nikdy jsem neviděla takhle kropenatýho velkopoláka, vždycky byli strakatí jak krávy.

2.6.2007 22:32

avecaesar napsal(a):
bez původu někdo říká, že zkřížená appaloosa (nemá to mohutný osvalení, je jako teplokrevník) a někdo říká, že je to velkopolský kůň. Mě je to fuk, je to valach, ale nikdy jsem neviděla takhle kropenatýho velkopoláka, vždycky byli strakatí jak krávy.

Teda vy ste se tu rozepsaly děvčata :-))

To je radost to číst...teda jenom některé, ty optimističtější, příspěvky :-)

Tak ani dneska jsem koníka nedostala...dárků bylo spousta a pořád jsem čekala, kdo přivede toho koníka, ale nikdo mi od něj nepředal klíčky :-(

2.6.2007 22:41

lesterka napsal(a):
Teda vy ste se tu rozepsaly děvčata :-))

To je radost to číst...teda jenom některé, ty optimističtější, příspěvky :-)

Tak ani dneska jsem koníka nedostala...dárků bylo spousta a pořád jsem čekala, kdo přivede toho koníka, ale nikdo mi od něj nepředal klíčky :-(

VŠECHNO NEJLEPŠÍÍÍÍÍ !!!!
Hodně štěstí, zdraví a toho arábka ti přeju
Kolik že ti je???

2.6.2007 23:03

avecaesar napsal(a):
Kolik že ti je???

Kuju...no ještě prakticky není...bude mi až 13. a bude mi 24. Slavili jsme dřív, protože táta odlítá do Finska a nebyl by doma a já mám další víkendy našlapaný psíma akcema, tak jsme to vyřešili chvilku dřív .-)))

2.6.2007 23:07

avecaesar napsal(a):
Kolik že ti je???

ten dárek přijde, neboj! Třeba si ho i koupíš sama, ale bude..věř!

JJ, pan Hudeček byl skvělý, ale mám echo, že prý jeho syn snad pokračuje..z několika zdrojů. Ale ještě jsem nic neviděla, tak nevím.
Teda Sněží musela dostat zabíračku, to je mi jasné! Luci, vy budete jednou válet!
To já kurýruji, ale Usinka je hodně lepší. Zůstal ji ještě otok na pleci, ale menší. Snad to do zítra ude OK. Na tom bříčku ji to jen svědí a je to fakt malinko. Normální člověk by to ani neviděl. Hlavně je nyní citlivá¨.

2.6.2007 23:07

lucky napsal(a):
ten dárek přijde, neboj! Třeba si ho i koupíš sama, ale bude..věř!

JJ, pan Hudeček byl skvělý, ale mám echo, že prý jeho syn snad pokračuje..z několika zdrojů. Ale ještě jsem nic neviděla, tak nevím.
Teda Sněží musela dostat zabíračku, to je mi jasné! Luci, vy budete jednou válet!
To já kurýruji, ale Usinka je hodně lepší. Zůstal ji ještě otok na pleci, ale menší. Snad to do zítra ude OK. Na tom bříčku ji to jen svědí a je to fakt malinko. Normální člověk by to ani neviděl. Hlavně je nyní citlivá¨.

sakra..mám tam chyby.....sorry, psala jsem to ve spěchu....

2.6.2007 23:15

avecaesar napsal(a):

Taky jsem se doslechla, že syn pana Hudečka pokračuje.
Už aby byla Usinka v pohodě, beruška.
Mě taky kousl komár do prstu, tak ho mám teď zvětšenej. Lara se hodně říjí, tak má trochu počůraný zadní nožky, tak zítra bude očista.

Tady Lary bráška (další bráška) Galileo... že si jsou podobní??

2.6.2007 23:16

lucky napsal(a):
sakra..mám tam chyby.....sorry, psala jsem to ve spěchu....

Neboj, neboj...omlouvá tě ta pozdní noční hodina :))

2.6.2007 23:18

avecaesar napsal(a):

Je tady nějak málo fotek.... trochu to tady oživíme, co??

Salem (Soár el Nil x Ukawango)

2.6.2007 23:20

avecaesar napsal(a):
Je tady nějak málo fotek.... trochu to tady oživíme, co??

Salem (Soár el Nil x Ukawango)

ještě Salem... mě to nedá, vždycky si z ní dělám legraci a zdravím ji Salam Alejkum a to Salam komolím do Salem

2.6.2007 23:26

avecaesar napsal(a):
ještě Salem... mě to nedá, vždycky si z ní dělám legraci a zdravím ji Salam Alejkum a to Salam komolím do Salem

Tak trošku mimo otázka...to je ohlávka z Lidlu?

2.6.2007 23:35

lesterka napsal(a):
Tak trošku mimo otázka...to je ohlávka z Lidlu?

netušim ale moc jí nesluší

2.6.2007 23:49

avecaesar napsal(a):

Soár El Nil měl Petr Jadlovský, pokud vím. Někde jsem měla i její fotku. Tuším, že byla ryzka. Nevím, jestli ji ještě má, nebo je někde prodaná..už je to dávno.
Ten Lary brácha je ji fakt podobný! Jinak byla jsem ještě za Usinkou a ty plece už má o hodně lepší. Možná, že to do rána bude pryč.

3.6.2007 00:08

avecaesar napsal(a):

Jenom mě to tak napadlo, protože my máme u nás dvě takový a vypadají podobně...teď je vídám dost často na fotkách, tak nevím jestli všichni využili výhodné koupě nebo jestli je vyrábí i nějaký "normální" výrobce.

3.6.2007 05:56

lesterka napsal(a):
Jenom mě to tak napadlo, protože my máme u nás dvě takový a vypadají podobně...teď je vídám dost často na fotkách, tak nevím jestli všichni využili výhodné koupě nebo jestli je vyrábí i nějaký "normální" výrobce.

ahoj Luci, Sajmík neboli svým celým jménem Samuel Gadda je z plnokrevné arabky po Sameer a otec QH Count Jess...dojeď máš to kousek přes kopec...Sajmíkův děda Sameer

3.6.2007 07:10

sajma napsal(a):
ahoj Luci, Sajmík neboli svým celým jménem Samuel Gadda je z plnokrevné arabky po Sameer a otec QH Count Jess...dojeď máš to kousek přes kopec...Sajmíkův děda Sameer

KA Massuan

3.6.2007 09:27

avecaesar napsal(a):
Taky jsem se doslechla, že syn pana Hudečka pokračuje.
Už aby byla Usinka v pohodě, beruška.
Mě taky kousl komár do prstu, tak ho mám teď zvětšenej. Lara se hodně říjí, tak má trochu počůraný zadní nožky, tak zítra bude očista.

Tady Lary bráška (další bráška) Galileo... že si jsou podobní??

Mladý Hudeček opravdu začal něco tvořit, ale ještě není ani první sedlo na světě. Bude černé, zdobené basketem. Je ve fázi posedlí. Proto jsme i kupovali teď toho staršího Zajace. Já ho viděla, vypadá jako od starého Hudě, zatím fakt dobře. Martina znám dobře, jsme dlouholetí přítelé, měla jsem u něj Shagárka, byl se mnou kupovat moji greyhoundu-chrta, chodíme na pařby. A tak to mám z první ruky.
Holky - teď v červnu je poslední víkend výstava v Tlumačově, spíš takový chovatelský den. Jedu tam aj s Gajou, bude nás tam pás se shagyama, asi i Monča s Kašíkem.

3.6.2007 10:06

dandys3 napsal(a):
KA Massuan

Sameer je krásný, vždycky se mi moc líbil. (tady photo Nicole Sachs )

Jinak dejte vědět, kdy přesně je to v tom Tlumačově..možná, že bych se tam mrkla.

3.6.2007 10:28

lucky napsal(a):
Sameer je krásný, vždycky se mi moc líbil. (tady photo Nicole Sachs )

Jinak dejte vědět, kdy přesně je to v tom Tlumačově..možná, že bych se tam mrkla.

Arabi v Tlumačově jsou 30.6. a 1.7. Máme je tam tedy 30.6. dovézt, tak předpokládám, že se ten den bude i vystavovat. Z těch co vím, že tam budou: určitě jejich plemeníci - Dahoman, Koheilan, plememmý Wizard a Kašík . Z kobyl asi Gaja, nějaká od Musilů a jedna od Radka Kavky i s hříbětem a určitě ještě něco. Program ale zatím není. Samozřejmě že tam budou i jiná plemena - ČT, MT, Hafl., chlaďasi, ..

3.6.2007 10:49

ghajariy napsal(a):
Arabi v Tlumačově jsou 30.6. a 1.7. Máme je tam tedy 30.6. dovézt, tak předpokládám, že se ten den bude i vystavovat. Z těch co vím, že tam budou: určitě jejich plemeníci - Dahoman, Koheilan, plememmý Wizard a Kašík . Z kobyl asi Gaja, nějaká od Musilů a jedna od Radka Kavky i s hříbětem a určitě ještě něco. Program ale zatím není. Samozřejmě že tam budou i jiná plemena - ČT, MT, Hafl., chlaďasi, ..

JJ, díky za info. Jestli bude nějaká změna, tak písni. Pokud nám to vyjde, tak bych se mrkla.

3.6.2007 11:10

ghajariy napsal(a):

co sedlo? sedí kobylce? nerozpadlo se v krabici??

3.6.2007 11:18

avecaesar napsal(a):

Tady něco pro Ladu....rusáček
European Champion, World Champion Stallion, German National Champion, Nations Cup res. Champion Stallion, Platinum Cup Stallion a další...legenda překrásný ryzák Kubinec (foto Betina Nielsen)
krásný, co?

3.6.2007 11:26

lucky napsal(a):
Tady něco pro Ladu....rusáček
European Champion, World Champion Stallion, German National Champion, Nations Cup res. Champion Stallion, Platinum Cup Stallion a další...legenda překrásný ryzák Kubinec (foto Betina Nielsen)
krásný, co?

Jeho velmi úspěšný syn Davidoff v. Kubinec (Balaton x Kosmetika) a.d. Nikita (Narav Ibn Aswan x Nostalgia), který je úspěšný i ve sportu, multišampion a otec úspěšných šampiónů... ...
(foto Kerstin Andres)

3.6.2007 11:41

lucky napsal(a):
Jeho velmi úspěšný syn Davidoff v. Kubinec (Balaton x Kosmetika) a.d. Nikita (Narav Ibn Aswan x Nostalgia), který je úspěšný i ve sportu, multišampion a otec úspěšných šampiónů... ...
(foto Kerstin Andres)

Kubinec je úžasný Škoda, že jsou s Larou příbuzní...

3.6.2007 11:49

avecaesar napsal(a):
Kubinec je úžasný Škoda, že jsou s Larou příbuzní...

JJ, vím. Ale je nádherný!
jeho otec Balaton (by Monika Pehr)....krásní koně

3.6.2007 11:51

lucky napsal(a):
JJ, vím. Ale je nádherný!
jeho otec Balaton (by Monika Pehr)....krásní koně

Mimochodem, tady koukněte...nejsem si jistá, zda už jsem to tady nedávala někdy.... ale jsou tam i videa hřebců. Stojí za kouknutí

http://www.arabhorse.com/ admin/showcase/book/ stallion-showcase.html

(2 mezery)

3.6.2007 13:31

avecaesar napsal(a):

Přišlo v pořádku, sedí líp než šité na míru.

3.6.2007 13:33

avecaesar napsal(a):

http://www.voltahorse.pl/ ogloszenia/listingview.php?listingID=3077

3.6.2007 13:46

ghajariy napsal(a):
Přišlo v pořádku, sedí líp než šité na míru.

to jsem moc ráda

3.6.2007 14:31

avecaesar napsal(a):

Jéé, ty jsou krásní úžasné stránečky :o)) Hlavně Justify, video jeho dětiček je nádherný a jak si ti hříbci nesou ten ocásek jsou prostě boží

3.6.2007 16:01

007nikita napsal(a):
Jéé, ty jsou krásní úžasné stránečky :o)) Hlavně Justify, video jeho dětiček je nádherný a jak si ti hříbci nesou ten ocásek jsou prostě boží

Tak já pořád uvažuju, uvažuju...že bych se jela podívat do Doubravského araba...ale co mě odrazuje těch 6 hodin cesty
to je dilema, to je dilema....

3.6.2007 16:10

lesterka napsal(a):
Tak já pořád uvažuju, uvažuju...že bych se jela podívat do Doubravského araba...ale co mě odrazuje těch 6 hodin cesty
to je dilema, to je dilema....

Ahojik...nedavno jsem si koupila dvouletou sh arabku...je to tmavsi siml,osac ji odrusta tmave sedou barvou,hriva taktez....myslite ze bude svetlat?Nebo ne?Ja jen zda se mam pripravit na to ze budu mit bilyho konose....Janiiik

3.6.2007 17:19

bordeauxx napsal(a):
Ahojik...nedavno jsem si koupila dvouletou sh arabku...je to tmavsi siml,osac ji odrusta tmave sedou barvou,hriva taktez....myslite ze bude svetlat?Nebo ne?Ja jen zda se mam pripravit na to ze budu mit bilyho konose....Janiiik

Ahoj. Máš foto? Já myslím, že určitě bude světlat. Záleží jak rychle. Někteří koně jsou i v patnácti dost tmaví, šedí, nebo grošovaní. I když arabů moc přímo grošáků neznám. Hodně bývají prstružatí nebo čistě bílí. Většinou prý koně, kteří budou hodně pstružatí, velice rychle vybělí už jako mladincí...prý jako Usa . Jako dvouletá už byla skoro čistě bílá a nyní se mi zdá, že každým dnem nacházím nové puntíky. Ale jsou koně, kteří vybělí dost pozdě, dokonce i kolem osmého roku jsou ještě šediví a ne bílí a sem tam mají nějaké oblasti, kde pstruží...většinou na hlavě... a nebo mají groše. Ale taky můžou zůstat bílí jako sníh.

tady R. Evropská šampiónka 2004
Emira
(Laheeb x Embra)

třeba budeš mít časem grošáka!

3.6.2007 17:46

avecaesar napsal(a):

bordeaux: Ahoj, tak to vítej do společnosti arabistů Hoď nám sem nějaké fotky Je to shagya nebo dahomanka nebo koheilanka nebo siglavy bagdady...??

3.6.2007 17:47

avecaesar napsal(a):

Leni, udělej si prázdniny a vyraž směr Cheb Je to daleko (já to mám 4 hod), ale... no uvidíš sama

3.6.2007 17:49

avecaesar napsal(a):
Leni, udělej si prázdniny a vyraž směr Cheb Je to daleko (já to mám 4 hod), ale... no uvidíš sama

Já tamy taky nikdy nebyla. Nejblíže jsem byla u Petra Jadlovského.... tam jsem se tenkrát chtěla podívat, ale neplánovaně jsem si podvrtla kotník a tak jsem jela směr domů a ne do Doubravy

3.6.2007 18:16

lucky napsal(a):
Já tamy taky nikdy nebyla. Nejblíže jsem byla u Petra Jadlovského.... tam jsem se tenkrát chtěla podívat, ale neplánovaně jsem si podvrtla kotník a tak jsem jela směr domů a ne do Doubravy

A nechcete někdo vyrazit se mnou? :-))

3.6.2007 18:21

lesterka napsal(a):

jáááá chciiii hele tenhle tejden mám jen individuální konzultace ve škole, tak budu mít hafo času, tak přijeď do Hradce Králové a budem pokračovat spolu

3.6.2007 18:24

lesterka napsal(a):

ještě sem hodím Sheilu, je to takový kříženes Sh araba, plnokrevného araba a 25% rusáka

3.6.2007 18:25

avecaesar napsal(a):
jáááá chciiii hele tenhle tejden mám jen individuální konzultace ve škole, tak budu mít hafo času, tak přijeď do Hradce Králové a budem pokračovat spolu

No hele neříkej, dvakrát...mám tě po cestě...v úterý musím do práce a ve středu mám zkoušku, ale pak už mám volno...

3.6.2007 19:45

sajma napsal(a):
ještě sem hodím Sheilu, je to takový kříženes Sh araba, plnokrevného araba a 25% rusáka

to je foceno teď? Ona má ještě vousy? Nebo je to starší fotka?

3.6.2007 19:54

lucky napsal(a):
to je foceno teď? Ona má ještě vousy? Nebo je to starší fotka?

jo, je to fosené teď tak max měsíc zpět

3.6.2007 19:57

sajma napsal(a):

jo před měsícem byla Sněži ještě pořád jako dlouhosrstý ruský pony

3.6.2007 20:01

sajma napsal(a):

...

3.6.2007 20:03

avecaesar napsal(a):

Teda tady člověk chvilku není a už je mimo .

Lesterko vše nej (nej koně) k narozkám.

Luci, to jsem ráda, že se to usi zlepšuje, už se ti chystám napsat mailík.

Potvrzuji slova ghajaryi o mladém Hudečkovi, viděla jsem u nich ve stáji jeho vizitku . Jinak Peťo doufám, že v Tlumačově všechny převálcujete. Uvidím jak na tom budu s časem, že bych se mrkla.

Sajmo, musím si k vám naplánovat určitě někdy cestu. Tak ty máš tedy qaraba, to jsi in, v Amarice jsou prý velice moderní .

3.6.2007 21:33

avecaesar napsal(a):

takže máme za sebou zdárně víkendový kurs, dnes nám sice nepřálo moc počasí a Sněži byla trochu horší než včera, já samo taky, ale přesto jsem s ní byla spokojená. Byla jsem zvědavá jak se bude tvářit po přespání u cizích, když teď navíc už není zvyklá spát v boxe. No ta vám tam byla spokojená jak mimino, víc než doma. Měli tam světlejší stáj a mohla si vystrčit hlavu takže viděla na všechny koně a měla box hned vedle posezení, takže mohla sledovat i všecny lidi a koukat jim do talíře . ˇUplně si to užívala . A co teprv, když přišla jak se pije z automatické napaječky .

Tak a teď pár fotek, abyste viděli jak makáme
s paní trenérkou klárou Šálkovou

3.6.2007 21:33

luckai napsal(a):
takže máme za sebou zdárně víkendový kurs, dnes nám sice nepřálo moc počasí a Sněži byla trochu horší než včera, já samo taky, ale přesto jsem s ní byla spokojená. Byla jsem zvědavá jak se bude tvářit po přespání u cizích, když teď navíc už není zvyklá spát v boxe. No ta vám tam byla spokojená jak mimino, víc než doma. Měli tam světlejší stáj a mohla si vystrčit hlavu takže viděla na všechny koně a měla box hned vedle posezení, takže mohla sledovat i všecny lidi a koukat jim do talíře . ˇUplně si to užívala . A co teprv, když přišla jak se pije z automatické napaječky .

3.6.2007 21:35

luckai napsal(a):

ustupování ... to nám moc nešlo

3.6.2007 21:36

luckai napsal(a):

a hlavní část tréniku kruhy ve cvalu

3.6.2007 21:38

luckai napsal(a):

Tady s námi kroužila i paní trenérka a Sněži měla pocit, že se závodí

3.6.2007 21:38

luckai napsal(a):
Teda tady člověk chvilku není a už je mimo .

Lesterko vše nej (nej koně) k narozkám.

Luci, to jsem ráda, že se to usi zlepšuje, už se ti chystám napsat mailík.

Potvrzuji slova ghajaryi o mladém Hudečkovi, viděla jsem u nich ve stáji jeho vizitku . Jinak Peťo doufám, že v Tlumačově všechny převálcujete. Uvidím jak na tom budu s časem, že bych se mrkla.

Sajmo, musím si k vám naplánovat určitě někdy cestu. Tak ty máš tedy qaraba, to jsi in, v Amarice jsou prý velice moderní .

Sheila je hezoučká

3.6.2007 21:39

luckai napsal(a):

a zase kruhy

3.6.2007 21:41

luckai napsal(a):

paní trenérka

3.6.2007 21:42

luckai napsal(a):

se stájivým kolegou QH - už profíkem

3.6.2007 21:44

luckai napsal(a):

a takové tam měli krásné ovečky , hned bych si jednu vzala

3.6.2007 21:45

luckai napsal(a):

a kozičky

3.6.2007 21:47

avecaesar napsal(a):

a ještě jsem dnes speciálně pro Ladu vyfotla sedlo

3.6.2007 21:50

luckai napsal(a):
a ještě jsem dnes speciálně pro Ladu vyfotla sedlo

Teda fotky jsou moc pěkný, Sněži je šikula
Sedlo je taky moc pěkný
...tady můj ex-Zajac teď mám na Dastíka skočku od Hauzra a na Laru úžasnýho Pioneera

3.6.2007 22:27

avecaesar napsal(a):
Teda fotky jsou moc pěkný, Sněži je šikula
Sedlo je taky moc pěkný
...tady můj ex-Zajac teď mám na Dastíka skočku od Hauzra a na Laru úžasnýho Pioneera

Luci super! To budete za chvíli profíci! moc závidím! Já byla dnes na procházce s Usou, ale teď večer před večeří, protože tady celý den leje. Ale Usinka už splaskla, jen na plecích má volný takový malý otok, ale to je jen kůže....pomalu se to vstřebává. je to jen malinké, hlavně že to všechno splasklo..teda užila jsem si nervů, fakt Ale dnes jsem zjistila po několika mailech, které mi došly včera a dnes, že nejsem sama, kdo měl oteklého koně z nějaké vosy či včely. Většinou chtěli všichni vědět co na to zabralo. Myslela jsem, že mám exota, ale asi to bude častější jev, takže lidi bacha na to.
Jinak to sedlo je hezké. myslím to Hudečkovo..i když to Zajacovo taky. Koukám Luci, že máš taky kratší sukně vzadu. Fakt pěkné sedlo. Jednoduché zdobení. To jsem taky chtěla. Nemám ráda ty přeplácané květy a basket všude možně. Chtěla jsem jen hezky olemovat....měl krásný ostnatý drát. Moc není k vidění a já vždycky nerada mám něco co má každý druhý. A k tomu stříbro a kovové třemy si nemohu vymachválit. Jo a jediné větší rytí do sedla mám svůj monogram na fendrech

tady jako tříletá ho měla poprvé na sobě

4.6.2007 11:02

lucky napsal(a):
Luci super! To budete za chvíli profíci! moc závidím! Já byla dnes na procházce s Usou, ale teď večer před večeří, protože tady celý den leje. Ale Usinka už splaskla, jen na plecích má volný takový malý otok, ale to je jen kůže....pomalu se to vstřebává. je to jen malinké, hlavně že to všechno splasklo..teda užila jsem si nervů, fakt Ale dnes jsem zjistila po několika mailech, které mi došly včera a dnes, že nejsem sama, kdo měl oteklého koně z nějaké vosy či včely. Většinou chtěli všichni vědět co na to zabralo. Myslela jsem, že mám exota, ale asi to bude častější jev, takže lidi bacha na to.
Jinak to sedlo je hezké. myslím to Hudečkovo..i když to Zajacovo taky. Koukám Luci, že máš taky kratší sukně vzadu. Fakt pěkné sedlo. Jednoduché zdobení. To jsem taky chtěla. Nemám ráda ty přeplácané květy a basket všude možně. Chtěla jsem jen hezky olemovat....měl krásný ostnatý drát. Moc není k vidění a já vždycky nerada mám něco co má každý druhý. A k tomu stříbro a kovové třemy si nemohu vymachválit. Jo a jediné větší rytí do sedla mám svůj monogram na fendrech

tady jako tříletá ho měla poprvé na sobě

tak k profikům máme ještě hodně daleko . To jsem ráfa, že to není taková hrůza jak to vypadaůo s Usou, ono je letos i víc těch alergií a nějaké silnější, já zjistila, že snad každý druhý v mém okolí je alergik, je to prazvláštní počasí.
Dej sem taky fotku sedla, to bych ráda viděla jak to vypadá. Já mám zdobení laso, taky nemusím ty načančané a ještě se to pak blbě kombinuje s oblečením a vším dalším, No však občas na soutěžích jsou vidět pěkné kreace . Jo a kratší sukně mám, já chtěla na Sněži co nejlehčí i kvůli mě , máme na rančí jedno hodně staré sedlo od p. Hudečka a to je malé lehounké (ale není to laminát), tak jsem pořád smlouvala, co kde ubrat, no ale nakonec stejně těch 15 kg mít bude . No ale u westernu platí čím těžší sedlo tím lepší kvalita, resp. tím dýl vydrží, tak jsem si zvykla a jsem spokojená .

4.6.2007 11:17

luckai napsal(a):
tak k profikům máme ještě hodně daleko . To jsem ráfa, že to není taková hrůza jak to vypadaůo s Usou, ono je letos i víc těch alergií a nějaké silnější, já zjistila, že snad každý druhý v mém okolí je alergik, je to prazvláštní počasí.
Dej sem taky fotku sedla, to bych ráda viděla jak to vypadá. Já mám zdobení laso, taky nemusím ty načančané a ještě se to pak blbě kombinuje s oblečením a vším dalším, No však občas na soutěžích jsou vidět pěkné kreace . Jo a kratší sukně mám, já chtěla na Sněži co nejlehčí i kvůli mě , máme na rančí jedno hodně staré sedlo od p. Hudečka a to je malé lehounké (ale není to laminát), tak jsem pořád smlouvala, co kde ubrat, no ale nakonec stejně těch 15 kg mít bude . No ale u westernu platí čím těžší sedlo tím lepší kvalita, resp. tím dýl vydrží, tak jsem si zvykla a jsem spokojená .

Jo, to moje má taky 15kg. On to dělal z kvalitní kůže, silnější, takže drží tvar a nekroutí se jako sedla od některých jiných..nechci jmenovat, kde se pak kroutí kde co. Taky to má vymakané...máš taky hvězdičky kolem hrušky? To byla specialitka . No jo, nafotím ho. Já ho nemám vlastně ani nafocené. Tak ho blejsknu a hodím sem, jo?
Jo, mimochodem, ty kratší sukně dělal hodně na araby. Mají přece jen jinou stavbu. Mě upravoval a brousil i kostru....si vzpomínám, jak přijel. Chvíli to trvalo, než si tu kostru Usa nechala dát na záda. Chudinka. Chodila už sice s anglií, ale takovou divnou věc ji chtěl dát na záda! Radši igelitový pytel, než kostru. Ale pak byla v pohodě.
Jsem moc ráda, že to Use splasklo. Jdeme teď na procházku, stavím se s ní na ranči do kruhovky a na pastvině strávíme hodiny. Snad nebude pršet..nevypadá to tam. Já si beru práci a Usa se popase s koníky..stejně vždycky za hodinu řve, že chce domů. Ale má smůlu.

4.6.2007 11:23

avecaesar napsal(a):

maminka muckuje Lařenku

4.6.2007 11:32

avecaesar napsal(a):

maminka muckuje Lařenku

to je lásky

4.6.2007 14:37

lucky napsal(a):
Jo, to moje má taky 15kg. On to dělal z kvalitní kůže, silnější, takže drží tvar a nekroutí se jako sedla od některých jiných..nechci jmenovat, kde se pak kroutí kde co. Taky to má vymakané...máš taky hvězdičky kolem hrušky? To byla specialitka . No jo, nafotím ho. Já ho nemám vlastně ani nafocené. Tak ho blejsknu a hodím sem, jo?
Jo, mimochodem, ty kratší sukně dělal hodně na araby. Mají přece jen jinou stavbu. Mě upravoval a brousil i kostru....si vzpomínám, jak přijel. Chvíli to trvalo, než si tu kostru Usa nechala dát na záda. Chudinka. Chodila už sice s anglií, ale takovou divnou věc ji chtěl dát na záda! Radši igelitový pytel, než kostru. Ale pak byla v pohodě.
Jsem moc ráda, že to Use splasklo. Jdeme teď na procházku, stavím se s ní na ranči do kruhovky a na pastvině strávíme hodiny. Snad nebude pršet..nevypadá to tam. Já si beru práci a Usa se popase s koníky..stejně vždycky za hodinu řve, že chce domů. Ale má smůlu.

jojo, prostě kvalita. Máme hvězdičky a taky oplet hryšky surovou kůží heč . Já se bála jaká bude až bude zkoušet kostru a ona si čuchla a pak jí to bylo šumafuk , a taky jsme brousili.
Děláš doma? To jes super, když jsi pánem svého času a můžeš si vzít práci s sebou, a dělat s koněm, co potřebuješ. Já aspoň začínám brzo, tak jsem odpo taky brzo doma a je to moc poznat, nevím jak bych to jinak zvládala. A ještě teď když máme konečně od května v práci net, tak mi to ušetří taky spoustu času .
No já si půjdu asi zdřímnout, Sněži bude mít po náročném víkendu volno a já mám několikaměsíční spánkový deficit, který jsem o víkendech nstihla dohnat .

4.6.2007 15:43

lucky napsal(a):
to je lásky

Tak mi taky jednu pusinku přidáme.

sadzi saj

4.6.2007 15:44
sadzi saj

fahtim napsal(a):
Tak mi taky jednu pusinku přidáme.

Jé to je roztomilý

4.6.2007 15:55

sadzi saj napsal(a):
Jé to je roztomilý

Malá Ani koníčky strašně miluje.

4.6.2007 15:58

fahtim napsal(a):
Malá Ani koníčky strašně miluje.

Já chci takyyyyyyyyyyy...grrrrrrrrrrrr....

4.6.2007 16:01

lesterka napsal(a):
Já chci takyyyyyyyyyyy...grrrrrrrrrrrr....

Koníčka nebo miminko?

4.6.2007 16:31

fahtim napsal(a):
Koníčka nebo miminko?

Koníčka prosím koníčka Miminko neeeeeeeeee ... to fakt neeee

4.6.2007 21:15

lesterka napsal(a):
Koníčka prosím koníčka Miminko neeeeeeeeee ... to fakt neeee

Tak koníčka ti můžu poslat aspoň na obrázku

4.6.2007 21:24

fahtim napsal(a):

Tak alespoň něco, když už na nic lepšího se nezmůžu .-))

co je to za krasavce?

4.6.2007 21:27

fahtim napsal(a):

4.6.2007 21:35

fahtim napsal(a):

Ten šimlík je Fahtim, koukni na naše stránky: http://www.fahtim.estranky.cz

4.6.2007 21:50

fahtim napsal(a):

Na té klusající mu to moc sluší!!! Fakt krásný

4.6.2007 22:43

fahtim napsal(a):

Hele...tak mě napadá, kde sháníš wranglery? :) Kdybych se náhodou někdy rozhodla...nikoho z rodiny určitě neudolám, aby se mnou jel.

4.6.2007 23:06

lesterka napsal(a):
Hele...tak mě napadá, kde sháníš wranglery? :) Kdybych se náhodou někdy rozhodla...nikoho z rodiny určitě neudolám, aby se mnou jel.

Tak sem se pokochala a musím uznat, že stránky jsou opravdu dobrýýýýý...:))
Jak já bych ráda vyrazila aspoň na nějaké KP...ale holt si musím počkat

5.6.2007 07:42

lesterka napsal(a):
Tak sem se pokochala a musím uznat, že stránky jsou opravdu dobrýýýýý...:))
Jak já bych ráda vyrazila aspoň na nějaké KP...ale holt si musím počkat

Wrangleři jsou moc důležitý. Pokud můžu doporučit, než začneš závodit, jeď nejdřív na závody někomu pomáhat. Aby jsi věděla, co vlastně od pomocníka chceš.
Já je vybírám z okruhu kamarádů, nebo ve stáji.

5.6.2007 08:30

fahtim napsal(a):
Wrangleři jsou moc důležitý. Pokud můžu doporučit, než začneš závodit, jeď nejdřív na závody někomu pomáhat. Aby jsi věděla, co vlastně od pomocníka chceš.
Já je vybírám z okruhu kamarádů, nebo ve stáji.

Já už na jednom závodě byla...no a protože jsme neznalí a blbí, tak to dopadlo tak, jak to dopadlo...ale snaha byla skvělá :-))
Jenom byl problém že od nás ze stáje nikdo nemohl nebo se mu nechtělo...tak sme jeli se dvěma koňma ve čtyřech lidech...postupně přijeli ještě další tři, ale ti tam byli jenom chvilku.

5.6.2007 09:42

avecaesar napsal(a):

Tak jsem nafotila to sedlo. Já ho vlastně něměla ani vyfocené, takže jsem ho vytáhla na zábradlí balkónu a nafotila. Takže tady je sedno z posledních sedel pana Hudečka.

5.6.2007 09:43

lucky napsal(a):
Tak jsem nafotila to sedlo. Já ho vlastně něměla ani vyfocené, takže jsem ho vytáhla na zábradlí balkónu a nafotila. Takže tady je sedno z posledních sedel pana Hudečka.

5.6.2007 09:44

lucky napsal(a):

třmeny jsem chtěla kovové a jediné větší rytí je můj monogram LK...vyryl to fakt hezky.

5.6.2007 09:47

lucky napsal(a):
třmeny jsem chtěla kovové a jediné větší rytí je můj monogram LK...vyryl to fakt hezky.

Tady je ta hruška s hvězdičkami. Tu surovou kůži jsem nechtěla, nehodilo by se mi to k barvě sedla. Ono to více pasuje na světlá nebo hnědá sedla. Dokonce jsem to viděla na černém sedle a bylo to jako pěst na oko...mě osobně se to nelíbilo.

5.6.2007 09:51

lucky napsal(a):
Tady je ta hruška s hvězdičkami. Tu surovou kůži jsem nechtěla, nehodilo by se mi to k barvě sedla. Ono to více pasuje na světlá nebo hnědá sedla. Dokonce jsem to viděla na černém sedle a bylo to jako pěst na oko...mě osobně se to nelíbilo.

no a poslední, ať to tady nezaplácám.....tohle je stříbro z druhé strany vepředu, kde se zastčí řemen podbřišníku.

5.6.2007 09:51

lucky napsal(a):

muzu se zeptat kolik sedelko stalo?A jak pasuje na arabku?Ja za chvili budu muset taky resit sedlo,zatim mam dvouletou arabku,budu obsedat az tak cca v 3,5 letech,nu uvidime.Neni na ni moc velke?Janiik

5.6.2007 10:11

bordeauxx napsal(a):
muzu se zeptat kolik sedelko stalo?A jak pasuje na arabku?Ja za chvili budu muset taky resit sedlo,zatim mam dvouletou arabku,budu obsedat az tak cca v 3,5 letech,nu uvidime.Neni na ni moc velke?Janiik

Kostra byla upravována a sedlo sedí dobře. Jediné, co trochu řešíme, je mírné klouzání sedla dopředu, když se jede z prudšího kopce, ale o tom jsem se bavila se sedlářem a prý to není v sedle, ale v koni. Bohužel s tímto mívá dost arabů problém, že mají většnou užší kohoutek a méně osvalenou lopatku a sedlo se nemá o co zarazit. Prý dost pomůže vepředu vypodložená nebo silnější deka, takže mám na takovou nyní zálusk. Jinak sedí dobře, je pohodlné a má kratší sukně na hřbet araba než klasické westerny tohoto typu.
Jinak tohle sedlo stálo 31 000,- ...základ byl myslím nějak 22 a zbytek bylo na přání speciální barva, třmeny, monogram, zdobení....jen ta sada Montana stříbra stála 5 000,- + ještě jsem navíc chtěla ty dva kousky stříbra vepředu, to stálo zase 1200,-. Takže když si člověk navymýšlí takové blbinky, tak se cena vyšplhá. Jinak já si dala 10 tisíc a zbytek dali naši...jako dárek za státnice

5.6.2007 10:24

lucky napsal(a):
Kostra byla upravována a sedlo sedí dobře. Jediné, co trochu řešíme, je mírné klouzání sedla dopředu, když se jede z prudšího kopce, ale o tom jsem se bavila se sedlářem a prý to není v sedle, ale v koni. Bohužel s tímto mívá dost arabů problém, že mají většnou užší kohoutek a méně osvalenou lopatku a sedlo se nemá o co zarazit. Prý dost pomůže vepředu vypodložená nebo silnější deka, takže mám na takovou nyní zálusk. Jinak sedí dobře, je pohodlné a má kratší sukně na hřbet araba než klasické westerny tohoto typu.
Jinak tohle sedlo stálo 31 000,- ...základ byl myslím nějak 22 a zbytek bylo na přání speciální barva, třmeny, monogram, zdobení....jen ta sada Montana stříbra stála 5 000,- + ještě jsem navíc chtěla ty dva kousky stříbra vepředu, to stálo zase 1200,-. Takže když si člověk navymýšlí takové blbinky, tak se cena vyšplhá. Jinak já si dala 10 tisíc a zbytek dali naši...jako dárek za státnice

ale tyhle věcičky se mi k tomu prostě moc líbily....ta sada obsahovala zdobení na rohy sukní, zadní límec, hrušku a několik conchos, ale vepředu se mi to zdálo prázdné a nevyvážené, takže se to dokupovalo. Ale pan Hudeček byl skvělý, že si za tohle nic nebral navíc. To stříbro vždy objednával z Ameriky, ale účtoval jen náklady a cenu stříbra. Nepřidával si na to tolik, co jiní sedláři. Vím o sedlech jednoho sedláře..nechci jmenovat, který si za zdobení řekl nehorázné peníze, přitom já mám doma oscanovaný od pana Hudečka katalog, který mi půjčil a to stříbro na to učité luxusní sedlo je o cca 20 tisíc levnější!!!! To je pak pálka, co?

5.6.2007 11:06

avecaesar napsal(a):

Lucky, takhle nafocené to sedlo vypadá parádně, i to druhé Hudečkovo co nosí Sněži vypadá moc pohodlně a kvalitně.

Lester, nejlepší wrangleři jsou vždycky ti z rodiny Taky se mnou jezdili známí a kamarádi, ale po posledních závodech se mezi sebou nějak pohádali, takže mi zbyli jen dva lidi+rodiče. Tak jsem dala všude na internet, že sháním wranglery a pár duší se mi ozvalo, tak uvidíme.

Jak už jsem kolikrát psala, taky jsem měla problém sehnat sedlo. Niki co sem mezi nás občas zajde má kobylku Sybone, koupila jí bezkostrové sedlo a prý je super. Já mám vytrvalostní speciál od Pioneer, jestli budeš chtít jít někdy do vytrvalosti, tak doporučuju, je supr.

5.6.2007 11:58

avecaesar napsal(a):
Lucky, takhle nafocené to sedlo vypadá parádně, i to druhé Hudečkovo co nosí Sněži vypadá moc pohodlně a kvalitně.

Lester, nejlepší wrangleři jsou vždycky ti z rodiny Taky se mnou jezdili známí a kamarádi, ale po posledních závodech se mezi sebou nějak pohádali, takže mi zbyli jen dva lidi+rodiče. Tak jsem dala všude na internet, že sháním wranglery a pár duší se mi ozvalo, tak uvidíme.

Jak už jsem kolikrát psala, taky jsem měla problém sehnat sedlo. Niki co sem mezi nás občas zajde má kobylku Sybone, koupila jí bezkostrové sedlo a prý je super. Já mám vytrvalostní speciál od Pioneer, jestli budeš chtít jít někdy do vytrvalosti, tak doporučuju, je supr.

Teda Lado dostaneš do čumáku...ti vypisuju maily a nějak mi nikdo neodpovídá :)) S tím by se mělo něco dělat...už si připadám, že trpím samomluvou :-))

5.6.2007 12:01

avecaesar napsal(a):

Já si myslím, že dnes je docela fuška sehnat spolehlivý sehraný team, co?
Jo, jinak Usa už mi splaskla kompletně celá, ale jak ji natekla taková boule u jednoho koutku, tak se ji to nyní začíná po tom splasknutí loupat Bude to mít nějakou dobu růžové, ale ono to zase ztmavne...teda snad. Ale bude vypadat hrozně. Chtěla jsem ji dnes vzít pod sedlo, ale ještě nevím. Nechci ji dávat udidlo...má to přímo koutek. Buď pojedu na parelce nebo půjdeme na špacír...ještě nevím. V tom dusnu se mi ani nic nechce, ale chtěla jsem zase zajet na pastvinu, aby se pásla s koníky a mám tam nedodělanou práci, co jsem si tam včera nechala v buňce.

5.6.2007 12:06

lucky napsal(a):
Já si myslím, že dnes je docela fuška sehnat spolehlivý sehraný team, co?
Jo, jinak Usa už mi splaskla kompletně celá, ale jak ji natekla taková boule u jednoho koutku, tak se ji to nyní začíná po tom splasknutí loupat Bude to mít nějakou dobu růžové, ale ono to zase ztmavne...teda snad. Ale bude vypadat hrozně. Chtěla jsem ji dnes vzít pod sedlo, ale ještě nevím. Nechci ji dávat udidlo...má to přímo koutek. Buď pojedu na parelce nebo půjdeme na špacír...ještě nevím. V tom dusnu se mi ani nic nechce, ale chtěla jsem zase zajet na pastvinu, aby se pásla s koníky a mám tam nedodělanou práci, co jsem si tam včera nechala v buňce.

Pár závodů to trvá, než si wrangleři vyjasní svoje role.

Snad se jí to brzy zahojí, no..

Lester, mi nic nepřišlo..

5.6.2007 12:12

avecaesar napsal(a):

no, jestli se ji to oloupe fakt celé do růžova, tak bude vypadat děsně..ale hlavně, že už je ok.

5.6.2007 12:19

avecaesar napsal(a):

Včera sem ti posílala...a v neděli...no tak zkusím znova...

5.6.2007 12:21

lesterka napsal(a):
Včera sem ti posílala...a v neděli...no tak zkusím znova...

tak sem ti to teď poslala na atlas...

5.6.2007 12:33

avecaesar napsal(a):

Smázla jsem ten trénink, kromě té třetí stránky - Luci dej mi prosím vědět, jestli to už máš uložené správně, ať můžu smáznout i tu. Jinak jsem zájemce o překlad z němčiny. Koukala jsem na to a na tohle se svou němčinou fakt nestačím. Rozumím jen malinkaté části.
Dano, omlouvám se, že ještě není ten Upton, ale mám přeinstalovaný počítač, musím někde stáhnout rozumné FTP, protože těch skoro 8 MB nejde "normálně" natáhnout na stránky. Teď ti to ještě zkouším poslat mailem, ale asi to neprojde. Kdyby náhodou, dej prosím vědět.

Soár El Nil putovala od p. Jadlovského k p. Schneiderovi, ten je i chovatelem Salemky, ale p. Schneider chov rozprodal, tak nevím, kam se pak poděla.

Jo, jo, nejlepší wrangleři jsou "z rodiny". Můj chlap je v tomhle úžasnej. Taky když jsem nejela a příležitostně ho někomu "půjčila", tak si ho nemohli vynachválit. Na druhou stranu já jsem příšernej wrangler. O koně se postarám dobře, ale ta kartička... vždycky se někam zatoulá, potvora jedna. Ono je vůbec vtipné sledovat, když teď jezdím jako rozhodčí, jak nejlepší jezdci jsou nejneschopnějšími wranglery, hlavně, když dělají wranglery svým robátkům.
Jinak já nezastávám názor potřeby hordy "chladičů". Lepší jeden člověk, co to má zmáknuté, než několik zmateně pobíhajících lidí. Ideál jsou asi dva na koně.
Tady je typická horda chladičů - naše "stájové" dětičky s Gábinou pomáhají wrangleřit Petře Jadlovské na ME 2006. A že by jeden kvíz? Kdopak to tam stojí v pozadí s psíkem v náručí?

5.6.2007 13:27

avecaesar napsal(a):

Ahoj.
Luci, sedlo super , ten monogram je parádní , mě taky nabízel tenhle drát i stříbro, ale zůstala jsem při zemi a mám radši bez stříbra , tak mám základ za 22 tis+ barva + zdobení lasem. No do lesa mi to zatím stačí a pro bordeaux, Sněži sedí sedlo super, ani když ho má celý den na sobě tak nemá žádný problém.

Marino, tu třetí stránku ještě řeším, dám ti vědět. A ten překlad myslíš to předvádění nebo ještě něco?

Pro Fahtim, krásný koníček je Fahtim, na té fotce jak kluše a cválá mi uplně připomíná tu naši holčinu . A s miminkem jste taky moc šikovní, už se těším jak tak budu jednou taky jezdit, doufám, že se to dá dobře zvládnout mimčo a koník .Hlavně finančně .

5.6.2007 15:16

avecaesar napsal(a):

Ahojík, teda sedýlka fakt krásný . Tohle je momentka ze včerejška, foceno mobilem, ale je to zajímavý kvásný arabský profil

5.6.2007 15:17

avecaesar napsal(a):

Sybyna oblíbená činnost, kam se na to hrabou gelíky

5.6.2007 15:17

avecaesar napsal(a):

ještě jedna

5.6.2007 16:00

avecaesar napsal(a):

Ahoj Lado,
já ti také posílala před časem maila, první jsem si říkala, že nemáš čas, pak jsem si říkala že jsem měla asi hodně blbý otázky, na které nehodláš odpovídat a teď vydím, že máš nějakou poruchu v technice Dana

5.6.2007 16:06

ms napsal(a):
Smázla jsem ten trénink, kromě té třetí stránky - Luci dej mi prosím vědět, jestli to už máš uložené správně, ať můžu smáznout i tu. Jinak jsem zájemce o překlad z němčiny. Koukala jsem na to a na tohle se svou němčinou fakt nestačím. Rozumím jen malinkaté části.
Dano, omlouvám se, že ještě není ten Upton, ale mám přeinstalovaný počítač, musím někde stáhnout rozumné FTP, protože těch skoro 8 MB nejde "normálně" natáhnout na stránky. Teď ti to ještě zkouším poslat mailem, ale asi to neprojde. Kdyby náhodou, dej prosím vědět.

Soár El Nil putovala od p. Jadlovského k p. Schneiderovi, ten je i chovatelem Salemky, ale p. Schneider chov rozprodal, tak nevím, kam se pak poděla.

Jo, jo, nejlepší wrangleři jsou "z rodiny". Můj chlap je v tomhle úžasnej. Taky když jsem nejela a příležitostně ho někomu "půjčila", tak si ho nemohli vynachválit. Na druhou stranu já jsem příšernej wrangler. O koně se postarám dobře, ale ta kartička... vždycky se někam zatoulá, potvora jedna. Ono je vůbec vtipné sledovat, když teď jezdím jako rozhodčí, jak nejlepší jezdci jsou nejneschopnějšími wranglery, hlavně, když dělají wranglery svým robátkům.
Jinak já nezastávám názor potřeby hordy "chladičů". Lepší jeden člověk, co to má zmáknuté, než několik zmateně pobíhajících lidí. Ideál jsou asi dva na koně.
Tady je typická horda chladičů - naše "stájové" dětičky s Gábinou pomáhají wrangleřit Petře Jadlovské na ME 2006. A že by jeden kvíz? Kdopak to tam stojí v pozadí s psíkem v náručí?

Zdravím,
Marino, ještě jednou děkuji za poslané materiály, hodily se. Další už posílat nemusíš, už jsem práci odevzdala. Dokonce jsem se dozvěděla, že jsem se s tím nemusela tak dělat, prý je to potřeba mít dobře jen po češtinářské stránce. Ale pokud se ti bude moooc chtít, tak určitě budu ráda.
Jinak prosím o vysvětlení pro mě neznalou, co má všechno za úkol wrangler? O co vše se musí postarat a zda je důležitý i do KP? Děkuji Dana

5.6.2007 16:08

007nikita napsal(a):
ještě jedna

Jo ta lízací je skvělá! to je naše taky oblíbená činnost!
Říkáme ji Usinka žužlinka, Usátko žužlátko a podobně, protože věčně nám žužlá prsty a vlasy a ruce a prostě je strašný mazel. Ale to oni jsou snad všichni. Fakt je, že tohle jsem nikdy u jiných koní nezažila. Takovou tu opravdovou něhu, kdy se trašlivě krásně mazlinkují.
Jo, my to sedlo taky máme super a může ho mít na sobě dlouho a nikde netlačí. Jinak já chtěla sedlo, se kterým by se dalo potom i závodit. A prostě jsem chtěla hezké sedlo a to stříbro se mi vždy líbilo. Když je vkusně použito, tak je to pěkné. Ale zase nemám ráda ta strašně moc přeplácaná sedla.
Ale měla jsem s panem Hudečkem domluvený ještě později komplet se stejným stříbrem...poprsák, otěže a uzdečku. Dle vlastního návrhu, ve stejné barvě...prostě aby to k sobě pasovalo. Bohužel, už jsme to neuskutečnili, ale jelikož to vypadá, že jeho syn teda pokračuje, tak možná by se dalo domluvit s ním potom něco. Uvidíme...aby byla hezká na závody Jestli nám vyjdou závody příští rok, toť otázka. Ale snad..já radši už nic neplánuji, protože jak si myslím, že by něco mohlo být, tak není a podobně

5.6.2007 16:12

luckai napsal(a):
Ahoj.
Luci, sedlo super , ten monogram je parádní , mě taky nabízel tenhle drát i stříbro, ale zůstala jsem při zemi a mám radši bez stříbra , tak mám základ za 22 tis+ barva + zdobení lasem. No do lesa mi to zatím stačí a pro bordeaux, Sněži sedí sedlo super, ani když ho má celý den na sobě tak nemá žádný problém.

Marino, tu třetí stránku ještě řeším, dám ti vědět. A ten překlad myslíš to předvádění nebo ještě něco?

Pro Fahtim, krásný koníček je Fahtim, na té fotce jak kluše a cválá mi uplně připomíná tu naši holčinu . A s miminkem jste taky moc šikovní, už se těším jak tak budu jednou taky jezdit, doufám, že se to dá dobře zvládnout mimčo a koník .Hlavně finančně .

Ahoj Luci,
nevím teda jak to vidí ostatní, ale malé děti a koně moc dohromady nejdou. Teda pokud nemáš zlaté babičky, tetičky či manžela. Protože spousta práce u koní se s opravdu malými dětmi dělat nedá a když nemáš hlídání .... Je to těžký, kámoška to řeší tak, že kobylu připustí a mají mimčo obě Z mého hlediska je asi nejhorší první rok a pak už se to celkem dá. Ale to nechci nikoho odrazovat, miminka jsou nádherná Dana

5.6.2007 16:15

luckai napsal(a):
Ahoj.

Teda ještě poznámka, myslím pro ty maminky, které mají koníky doma, ne někde ustájené. Ve stáji se ti o koníka postarají, ale když je máš doma, tak to za tebe nikdo neudělá. Navíc sezonní práce, seno, sláma, řepa a tak. D.

5.6.2007 16:25

avecaesar napsal(a):

Teda Sýba je krásná a jak geluje!

To já si teprva hledám ty nejlepší wranglery. Doufám, že se mi do konce léta tým ustálí.. Tady moje horda wranglerů na závodech ve Sloupu (a všimněte si, že někteří se fakt snaží a někteří jen blbě čumí - jezdci )

5.6.2007 16:30

avecaesar napsal(a):
Teda Sýba je krásná a jak geluje!

To já si teprva hledám ty nejlepší wranglery. Doufám, že se mi do konce léta tým ustálí.. Tady moje horda wranglerů na závodech ve Sloupu (a všimněte si, že někteří se fakt snaží a někteří jen blbě čumí - jezdci )

a horda obklopuje Laru v Rakvicích, ani nejsou všichni vidět...tam byli super, měla jsem čtyři wranglery a fotografa a na to, že dva z wranglerů měli premiéru, tak byli ohromní. Stejný tým si chystám pro Třebušín

5.6.2007 16:42

avecaesar napsal(a):
a horda obklopuje Laru v Rakvicích, ani nejsou všichni vidět...tam byli super, měla jsem čtyři wranglery a fotografa a na to, že dva z wranglerů měli premiéru, tak byli ohromní. Stejný tým si chystám pro Třebušín

Ahoj Lado,
právě jsem ti poslala maila, tak doufám, že došel. Děkuji předem za odpověď. Děkuji Dana

5.6.2007 16:47

avecaesar napsal(a):

No vidíš, třeba najdeš dobré lidi a budeš mít pak super tým

5.6.2007 16:49

avecaesar napsal(a):

Já bych šla do tvého týmu hned, alespoň bych se něco přiučila, ale když jste tak daleko... Dana

5.6.2007 17:55

rakya napsal(a):
Já bych šla do tvého týmu hned, alespoň bych se něco přiučila, ale když jste tak daleko... Dana

Mejl došel, právě jsem poslala odpověď Snad se v tom vyznáš, píšu pátý přes devátý na co si zrovna vzpomenu.

5.6.2007 17:59

avecaesar napsal(a):

joj děti (moje oblíbené oslovení pro kolektiv, kde jsem nejmladší), dneska mi přišlo psaní od ACHPAKu vám také?

5.6.2007 19:12

avecaesar napsal(a):
joj děti (moje oblíbené oslovení pro kolektiv, kde jsem nejmladší), dneska mi přišlo psaní od ACHPAKu vám také?

Holky, co jsem objevila, krásnou 4l.shagya arabku, to je kousek... Mňam. Je na www.nordranc.cz, k prodeji za 75tis. Taková by se mi do stádečka taky líbila, nevím, kde ji vzali. Já když sháněla Gaju, tak nebylo nic k mání. A teď se i občas něco vyskytne.

5.6.2007 19:33

ghajariy napsal(a):
Holky, co jsem objevila, krásnou 4l.shagya arabku, to je kousek... Mňam. Je na www.nordranc.cz, k prodeji za 75tis. Taková by se mi do stádečka taky líbila, nevím, kde ji vzali. Já když sháněla Gaju, tak nebylo nic k mání. A teď se i občas něco vyskytne.

JJ, psaní od ACHPAKu mi taky přišlo.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík