avecaesar
napsal(a):
Teda, vy jedete, to je jak nastupovat do rozjetého rychlíku.
Dani, já vím, že s dětma je to prpblém, proto jsem si pořídila první koně, protože teď už se to zvládnout musí. kdyby to bylo opačně, tak už si koně nepořídím .
Koně nemám doma ale u známých na ranči 15 min pěšky, takže po téhle stránce je to ideální, navíc koně jsou nonstop venku, takže když na ni půl roku nesednu, tak se velice nic nestane. Taky jsem přemýšlela nad tím, mít potomky společně, ale to je zas blbé s lítáním kolem připouštění a pak hlídání porodu kobyly, ale asi to bude fakt nejlepší, ještě nad tím popřemýšlím .
Luci, tak se třeba sejdem příští rok někde na závodech , ale berem to tak zlehka pomalinku, takže bych si moc jistá nebyla
.
luckai
napsal(a):
a co vám došel za dopis od ACHPAKu, mě nic nedošlo, to bude asi tím, že nejsem v ACHPAku a ještě nemám toho pln.araba .
Já taky nejsem v ACHPAKU , ale dopisy mi chodí a přihlíšky a td.....asi že mám prostě arabku.
Jinak závody..ehm, ehm,....to se ještě uvidí. Já říkám...už nic neplánuji. Jo a z lehka..no to my bereme ještě více zlehka....
lucky
napsal(a):
Já taky nejsem v ACHPAKU , ale dopisy mi chodí a přihlíšky a td.....asi že mám prostě arabku.
Jinak závody..ehm, ehm,....to se ještě uvidí. Já říkám...už nic neplánuji. Jo a z lehka..no to my bereme ještě více zlehka....
Mě osobně se ti koně v Topoľčiankách málokdy líbí. Je fakt, že i pěkného koně tam mají prostě blbě vyfoceného. Když už prodávám koně, tak se snažím ho vyfotit s hezkou uzdečkou, nebo bez ohlávky, více fotek, pohyb, hezké prostředí atd. Někde ti koně stojí jako osli a hnusnou provazovou ohlávkou, ve které mají hlavu jako muly, kterou tam mají všichni 24 hodiny na hlavě ...
avecaesar
napsal(a):
A teď pozor holky, přichází zlatý hřeb večera. Přišla pošta z Jordánska, resp. Sýrie.
Fotili jsme to dnes v 21 hod, tak omluvte kvalitu. Taky jsme nevěděli přesně jak se to kde zavazuje, všechny ty provázky jak patří a návod k použití nebyl přiložen , tak ještě budu muset prostudovat jejich obrázky na webu.
luckai
napsal(a):
A teď pozor holky, přichází zlatý hřeb večera. Přišla pošta z Jordánska, resp. Sýrie.
Fotili jsme to dnes v 21 hod, tak omluvte kvalitu. Taky jsme nevěděli přesně jak se to kde zavazuje, všechny ty provázky jak patří a návod k použití nebyl přiložen , tak ještě budu muset prostudovat jejich obrázky na webu.
lucky
napsal(a):
Mě osobně se ti koně v Topoľčiankách málokdy líbí. Je fakt, že i pěkného koně tam mají prostě blbě vyfoceného. Když už prodávám koně, tak se snažím ho vyfotit s hezkou uzdečkou, nebo bez ohlávky, více fotek, pohyb, hezké prostředí atd. Někde ti koně stojí jako osli a hnusnou provazovou ohlávkou, ve které mají hlavu jako muly, kterou tam mají všichni 24 hodiny na hlavě ...
Sněži se skoro urazila
lucky
napsal(a):
Jo a ohlávku ještě mám ze sentimentu někde založenou, je fkt, že ty ohlávky tam mají pořád, ale zase když vidíš kolik tam mají koní, tak nemůžou kolem každého skákat a mě se zas líbí, že jsou takoví polodivocí, netknutí to si je pak člověk opravdu utvoří k obrazu svému . Škoda, že už nemám doma fotku Sněži, co měli v Topl. na webu, shořel nám před dvěma lety hardisk
.
luckai
napsal(a):
Jo a ohlávku ještě mám ze sentimentu někde založenou, je fkt, že ty ohlávky tam mají pořád, ale zase když vidíš kolik tam mají koní, tak nemůžou kolem každého skákat a mě se zas líbí, že jsou takoví polodivocí, netknutí to si je pak člověk opravdu utvoří k obrazu svému . Škoda, že už nemám doma fotku Sněži, co měli v Topl. na webu, shořel nám před dvěma lety hardisk
.
Taky je možná fakt, že ty fotky na prodej moc neřeší, protože asi nemají problém je prodat, my když se byli dívat na Sněži a ještě jsme se rozmýšleli (i když už bylo vybráno ), že bychom dali za pár týdnů vědět, tak nám bylo řečeno, že už další týden budou pryč. možná jen obchodní trik, ale v případě těch kobyl bych se ani trochu nedivila.
avecaesar
napsal(a):
Teď jsem si všimla, že tam je i SAGAL, plnokrevný ar. valach, dost vysoký, otestovaný v endurance... ale má nějaký velký kopyta nebo se mi to jenom zdá?
Jo, nechystáš se s Larou do Zelčína - že bych ji konečně viděla v akci?
Ještě pro Danu. K čemu je wrangler : kůň, když pracuje, tak jen asi 25% energie přemění ve svalovou práci, zbytek je odpad ve formě tepla. Teplo kůň musí nějak odvést, jinak by se přehřál. Odvádí ho hlavně pocením. Vytrvalostní koně běží dlouhou dobu, takže vypotí obrovské množství vody (a elektrolytů). Pak trpí dehydratací. Když se kůň polévá, může se odpařovat místo potu voda, a tím se může pocení omezit až na polovinu. Tak k tomu jsou wrangleři - aby udržovali koně na trase mokrého a aby mu zajišťovali vodu na pití. KP se neběhá rychle a ani dlouho, takže wrangleři na trase nejsou nezbytní. Nicméně tvrdím, že ačkoli spousta věcí v KP není nutná (protože je to fakt jen náročnější vyjížďka), pokud má jezdec (kůň, tým) ambice časem na vyšší soutěže, nikdy není brzo se začít včas připravovat. Pak na dostihu už bude všechno klapat. Pak má wrangler spoustu dalších funkcí : starat se na trase i o jezdce (pití, náhradní oblečení ap.), po příjezdu do veterinární kontroly se postarat o kartičku, do které se zapisuje čas příjezdu, čas vstupu do veteriny, čas startu (obíhání jednotlivých rozhodčích), pomoct s péčí o koně před veterinou, postarat se o koně v průběhu povinné přestávky, aby si jezdec mohl odpočinout, postarat se o výstroj... prostě má toho hodně.
avecaesar
napsal(a):
Teda, Sněži to moc sluší.
Včera jsem ukecávala rodiče, aby jeli na výstavu aspoň oni a aby mi všechno pořádně zdokumentovali. Tak snad na mě nezapomenou..
Do Zelčína jedu chladit. Závodit budeme v Třebušíně a u tebe v Mníšku.
Ten arabský komplet vypadá opravdu super, asi se brzy dojedu podívat. Nevím, jak to teď s náma a výstavama bude, Jaryn nakul i na zadky ty nejkopavější koně a dal všechny kobyly do mini ohrádky, tak to Gaja odnesla několika šrámama na nohách a na půlce zadku, nevím, jak to stihne zarůst. Ale v Tlumáku asi moc fešanda nebude. Ach jo.
A mám na vás dotaz. Moje westernová deka jí pořít dře bedra, má tam úplně olysaná místečka. Sedlo mám od Hudě, to snad sedí, i když se mi zdá být dlouhé a deky mám 2 - Frintu s beránkem a pak nějakou drahou, vevnitř s gelem, zvenčí je prošívaná jako anglická. Připadá mi, že ji dřou kraje těch dek. Obě jsou nové, Frintu měla jen 5 krát, ale hrůza. Máte s tím někdo zkušenosti?
ghajariy
napsal(a):
Ten arabský komplet vypadá opravdu super, asi se brzy dojedu podívat. Nevím, jak to teď s náma a výstavama bude, Jaryn nakul i na zadky ty nejkopavější koně a dal všechny kobyly do mini ohrádky, tak to Gaja odnesla několika šrámama na nohách a na půlce zadku, nevím, jak to stihne zarůst. Ale v Tlumáku asi moc fešanda nebude. Ach jo.
A mám na vás dotaz. Moje westernová deka jí pořít dře bedra, má tam úplně olysaná místečka. Sedlo mám od Hudě, to snad sedí, i když se mi zdá být dlouhé a deky mám 2 - Frintu s beránkem a pak nějakou drahou, vevnitř s gelem, zvenčí je prošívaná jako anglická. Připadá mi, že ji dřou kraje těch dek. Obě jsou nové, Frintu měla jen 5 krát, ale hrůza. Máte s tím někdo zkušenosti?
Ahojky,
Frinťákova deka mi dřela Dastíka. Tak jsem mu koupila nějakou import USA, myslím, že se to jmenovalo Fox Mountain a bylo to dobrý. Teď ji má Tajemná Danny
avecaesar
napsal(a):
Ahojky,
Frinťákova deka mi dřela Dastíka. Tak jsem mu koupila nějakou import USA, myslím, že se to jmenovalo Fox Mountain a bylo to dobrý. Teď ji má Tajemná Danny
Nechcete jít za mně někdo na zkoušku? :( zase nic neumím....lenora je hrozná věc...radši bych jela někam ke koníkům...
lesterka
napsal(a):
Nechcete jít za mně někdo na zkoušku? :( zase nic neumím....lenora je hrozná věc...radši bych jela někam ke koníkům...
a zčeho máš zkoušku? Já už jsem tak ráda, že nemusím zažívat ty zkouškové období. Přes rok je to fajn, to bych si i zopakovla, ale kdzž si vzpomenu na ty šílené 2 měsíce, tak jsem ráda, že jsem v práci a mám relativně klídek
luckai
napsal(a):
a zčeho máš zkoušku? Já už jsem tak ráda, že nemusím zažívat ty zkouškové období. Přes rok je to fajn, to bych si i zopakovla, ale kdzž si vzpomenu na ty šílené 2 měsíce, tak jsem ráda, že jsem v práci a mám relativně klídek
holky a čím se vlastně živíte? já mám jít za hodinu do školy na konzultace a taky se mi tam vůbec nechce
avecaesar
napsal(a):
Ahojky,
Marino 3. stranu nustále řeším , a ty překlady z NJ myslíš to vystavování?
Jinak oklávku a vše ostatní ještě nafotím ať se můžete podívat. Já si chtěla objednat ještě nějakou větší velikost, podle těch propoyic a pak jsem siřekla, že to nechám na standardu ať to netrvá dlouho a stejně se mi líbí, kdzž to má ten kůň výš na nose. No a vidíte jak dopadlo, takže bych to taky zkrátila, jak si to zkracovala Marino?
Taky si chci ustřihnout ty bambulkz na ohlávce a udělat je přidělávací abych měla na výstavování bez nich. Mělo by to jít v poho, ale ty koncové bambulky jsou tam zapletené tak to nevím, jak vymyslím, nemáte někdo nápad? Je to moc pěkné, akorát ta ohlávka nevím, nevim, kdyby se koník vztekl , i ta vlna docela pruží. Včera jak se Sněži furt cpala na trávu a já ji musela pořádně škubnout, uplně se bojím, abych tomu něco neudělala. Marino jaké s tím máš zkušenosti?
Jinka ta "uzdečka" je teda nic moc, to udidlo bych teda koni do huby nedala, takže ten 5 dílný komlpet je asi celkem k ničemu, šak já to nafotím a uvidíte. Teda ještě jsou tam takové 2 provázky s bambulkama, které nevím k čemu patří jestli jsou i v té menší sadě.
Luci, určitě nafotíme . A s tím trénováním se nemusíš bát
, my jsme totiž ve fázi, kdy se já učím pořádně sedět, takže než k něčemu dojde, to bude chvíli trvat. Taky má Sněži letos 6 a už musí mít příští rok páku, tak to nevím, moc se mi jí to do huby dávat nechce, zatím na to nemám ani ona ani já.
Peťo klidně se přijeď podívat, klidně se můžeš mrknout i na deku, já jsem s ní uplně bez problému, ale už nevím přesně co to je. Beránek s vykrojeným kohoutkem bez vyplní.
luckai
napsal(a):
Mám ji z umělé inteligence...nemám ani vlastní a oni mě chtějí zkoušet z té umělé :-))
No dvě A4 taháků to jistí...tak uvidím, tak mi pomůžou :-) jenom si musím vzít brýle, protože ty prcky, kterýma to mám napsané ani nepřečtu .-))
lesterka
napsal(a):
Mám ji z umělé inteligence...nemám ani vlastní a oni mě chtějí zkoušet z té umělé :-))
No dvě A4 taháků to jistí...tak uvidím, tak mi pomůžou :-) jenom si musím vzít brýle, protože ty prcky, kterýma to mám napsané ani nepřečtu .-))
to jsi nějaký informatik? fuj matika apod. , jako můj drahý.
luckai
napsal(a):
Já jsem vystudovaný chemik, ale dělám jako zdravotní laborantka. Super práce, moc mě baví a je to zajímavé, ale fakt si moc nevydělám , no buď má člověk jedno nebo druhé. Teď jsme začali dělat i zvířátka, tak to je něco na mě, obzvláště koníci
.
luckai
napsal(a):
Já jsem vystudovaný chemik, ale dělám jako zdravotní laborantka. Super práce, moc mě baví a je to zajímavé, ale fakt si moc nevydělám , no buď má člověk jedno nebo druhé. Teď jsme začali dělat i zvířátka, tak to je něco na mě, obzvláště koníci
.
A z tebe bude co Lado ? Teda kromě hvězdy endurance .
luckai
napsal(a):
to jsi nějaký informatik? fuj matika apod. , jako můj drahý.
No oni mi tvrdí, že jsem informatik :)) Snad jim to vydrží ještě toho půl roku, abych to dodělala :-))
Matiku už mám za sebou a ta nebyla tak strašná .-)
Mně se tam tak stranšně nechce, když nejsem schopná si zapamatovat z toho ani nty nejzákladnější věci...nějak mi to neleze do hlavy...ani po dvou přečtení to neumím...
avecaesar
napsal(a):
Ze mě hvězda nebude... ani vytrvalecká. Co budu dělat fakt netušim. Mě matika ani chemie nejde. Asi budu vedená na úřadu práce nebo tak něco
.
hele...když bys stihla do dvou měsíců odrodit dítě, být po mateřské a ještě být zapsaná na ÚP, tak ti můžu nabídnout rekvalifikaci na pečovatelku
luckai
napsal(a):
Ahojky,
Marino 3. stranu nustále řeším , a ty překlady z NJ myslíš to vystavování?
Jinak oklávku a vše ostatní ještě nafotím ať se můžete podívat. Já si chtěla objednat ještě nějakou větší velikost, podle těch propoyic a pak jsem siřekla, že to nechám na standardu ať to netrvá dlouho a stejně se mi líbí, kdzž to má ten kůň výš na nose. No a vidíte jak dopadlo, takže bych to taky zkrátila, jak si to zkracovala Marino?
Taky si chci ustřihnout ty bambulkz na ohlávce a udělat je přidělávací abych měla na výstavování bez nich. Mělo by to jít v poho, ale ty koncové bambulky jsou tam zapletené tak to nevím, jak vymyslím, nemáte někdo nápad? Je to moc pěkné, akorát ta ohlávka nevím, nevim, kdyby se koník vztekl , i ta vlna docela pruží. Včera jak se Sněži furt cpala na trávu a já ji musela pořádně škubnout, uplně se bojím, abych tomu něco neudělala. Marino jaké s tím máš zkušenosti?
Jinka ta "uzdečka" je teda nic moc, to udidlo bych teda koni do huby nedala, takže ten 5 dílný komlpet je asi celkem k ničemu, šak já to nafotím a uvidíte. Teda ještě jsou tam takové 2 provázky s bambulkama, které nevím k čemu patří jestli jsou i v té menší sadě.
Luci, určitě nafotíme . A s tím trénováním se nemusíš bát
, my jsme totiž ve fázi, kdy se já učím pořádně sedět, takže než k něčemu dojde, to bude chvíli trvat. Taky má Sněži letos 6 a už musí mít příští rok páku, tak to nevím, moc se mi jí to do huby dávat nechce, zatím na to nemám ani ona ani já.
Peťo klidně se přijeď podívat, klidně se můžeš mrknout i na deku, já jsem s ní uplně bez problému, ale už nevím přesně co to je. Beránek s vykrojeným kohoutkem bez vyplní.
Mi připadá, že Gaji dřou snad všechny deky a obzvlášť ty beránkové. No, deka Frinta musí z domu, tak kdyby jste veděli o někom, kdo nemá tak citlivého koně, ráda ji přenechám, je fakt zánovní, modrá s černým vzorem.
Ani já se na páku na westernových soutěžích asi nezmůžu, už kroužku mám až nad hlavu, tak asi hned tak nějaké soutěže nebudou. Ale že by přece - freestyle reining - tam se může bez udidla.
ghajariy
napsal(a):
Mi připadá, že Gaji dřou snad všechny deky a obzvlášť ty beránkové. No, deka Frinta musí z domu, tak kdyby jste veděli o někom, kdo nemá tak citlivého koně, ráda ji přenechám, je fakt zánovní, modrá s černým vzorem.
Ani já se na páku na westernových soutěžích asi nezmůžu, už kroužku mám až nad hlavu, tak asi hned tak nějaké soutěže nebudou. Ale že by přece - freestyle reining - tam se může bez udidla.
ahoj, nechceš hodit fotku? a za kolik? já budu muset koupit sajmovi novou deku...
ghajariy
napsal(a):
to je ono, freestyle v arabském oblečku, příští rok se sejdem na finále Wooden Trophy .
luckai
napsal(a):
to je ono, freestyle v arabském oblečku, příští rok se sejdem na finále Wooden Trophy .
no to jo, to já mám v plánu!!!!
lucky
napsal(a):
no to jo, to já mám v plánu!!!!
Zrovna jsem chtěla jet s Usou ven, ale asi to o hodinku odložíme. V dáli totiž dost hrůzostrašně bouří a včera jsem to taky odložila, že počkám a za půl hodiny tady byl takový slejvák, že jsem byla ráda...večer jsme šly na prochajdu a bylo fajn. Teď je dost dusno...
Hele, ta papulka, jak se Use loupe..ten koutek, co měla nateklý, ta dobrá zpráva je, že se neloupe do růžova, ale trochu tmavší. Takže nebude vypadat jako magor
lucky
napsal(a):
Zrovna jsem chtěla jet s Usou ven, ale asi to o hodinku odložíme. V dáli totiž dost hrůzostrašně bouří a včera jsem to taky odložila, že počkám a za půl hodiny tady byl takový slejvák, že jsem byla ráda...večer jsme šly na prochajdu a bylo fajn. Teď je dost dusno...
Hele, ta papulka, jak se Use loupe..ten koutek, co měla nateklý, ta dobrá zpráva je, že se neloupe do růžova, ale trochu tmavší. Takže nebude vypadat jako magor
uuuuf já se teď asi 3 hodiny opalovala na zahradě a je fakt děsnej hic...jinak je tady úplně modrá obloha... Laru protáhnu asi kolem šestý, to snad už bude lepší
avecaesar
napsal(a):
uuuuf já se teď asi 3 hodiny opalovala na zahradě a je fakt děsnej hic...jinak je tady úplně modrá obloha... Laru protáhnu asi kolem šestý, to snad už bude lepší
No, já Usu zrovna hodila do stáje..chodila po zahradě a cpala se doteď. Tak se šla napít a pořád se rozvažuji, jestli jet ven.... tady je totiž na padnutí. Píšerné dusno, nedá se ani dýchat, tak nevím, jestli ji tahat pod sedlem. Je fakt na padnutí. A navíc co chvíli to všude kolem bouří a já fakt nevím, jestli bude slejvák, nebo ne. Jako včera ve Zlíně snad ne, ale nerada bych tohle absolvovala venku. Navíc se fakt nedá dýchat....jsem zpocená jen se projdu venku po zahradě
avecaesar
napsal(a):
Ahoj Lado!to se máš, že se opaluješ!Jediný co mě v práci opaluje je teplo od mašiny....navíc dneska to nějak nechtělo jet, tak mi poslali opraváře-no model krýsy to zrovna nebyl a navíc jsem nechápala v tomto pařáku jeho úbor....dlouhý gatě, triko a přesto měl montérkovou košily, huňatý fusekle a pantofle.....tak jsem ho tak pozorovala mezitím co mi úplně rozložil mašinu, pak odkráčřel s tím, že se ještě vrátí....
Jinak, bohužel s tebou na ty závody nepojedu, protože mi došly zase nějaké objednávky, tak musím usednout za svůj pekelný stroj a tvořit.....
avecaesar
napsal(a):
Marino, tak jsem si to otevřela v jiném prohlížeči a mám to předvádění všechno, tak to můžeš smazat, díky moc.
Mě dnes "vybouchl" cvičák, tak jsem chtěla jít spacifikovat plevel na zahradu, ale jsou tu takové průtrže ale vedro, jak v pralese, tak asi vyžehlím ty 4 pračky co tu mám a trochu pouklízím, díky naší arabce a jejím víkendovým výletům jsem už 3 týdny neuklízela .
luckai
napsal(a):
Marino, tak jsem si to otevřela v jiném prohlížeči a mám to předvádění všechno, tak to můžeš smazat, díky moc.
Mě dnes "vybouchl" cvičák, tak jsem chtěla jít spacifikovat plevel na zahradu, ale jsou tu takové průtrže ale vedro, jak v pralese, tak asi vyžehlím ty 4 pračky co tu mám a trochu pouklízím, díky naší arabce a jejím víkendovým výletům jsem už 3 týdny neuklízela .
Luci přesně! Jako v pralese je tady taky!!! parno, dusno, bílý opar A v horách pořádná bouřka, takže mám strach vyjet, protože to tady může být cobydup
michaela z
napsal(a):
Ahoj Lado!to se máš, že se opaluješ!Jediný co mě v práci opaluje je teplo od mašiny....navíc dneska to nějak nechtělo jet, tak mi poslali opraváře-no model krýsy to zrovna nebyl a navíc jsem nechápala v tomto pařáku jeho úbor....dlouhý gatě, triko a přesto měl montérkovou košily, huňatý fusekle a pantofle.....tak jsem ho tak pozorovala mezitím co mi úplně rozložil mašinu, pak odkráčřel s tím, že se ještě vrátí....
Jinak, bohužel s tebou na ty závody nepojedu, protože mi došly zase nějaké objednávky, tak musím usednout za svůj pekelný stroj a tvořit.....
Ok, tak se domluvíme na další, jestli ti to vyjde Pozdravuj opraváře
lucky
napsal(a):
Takový dotaz. Pereš ty deky?
Tak to jsem se skoro urazila. Když píšu, že deka byla 4-5krát na koni a jinak je nová.... tzn.koupená v obchodě. Tu druhou bez beránka mám tak 2 měsíce, byla 2krát praná a pokaždé jízdě ji odřu vlhkou houbou od potků a do dalšího ježdění vyschne. Nejlíp seděla gelovka, ale té po 3 jízdě zatvrdl okraj a to ji dřelo a navíc na delší trasy mít neopren... A prát deku vždy po 2 ježděních kvůli okrajům, no to fakt asi nepere nikdo. Podbřišák mám beránek a nedělá nic, v pohodě. Jinak kdyby jste mrkli na jiné deky-jiných koní u nás ve stáji, to jsou fujtajblíky, to bych nechala jako rohožku, ne jako deku.
Jani a nechceš se k nám někdy stavit mrknout?
Pokud nezapomenu kabel k foťáku, zítra ji sem hodím - tu modrou Frintovu deku.
ghajariy
napsal(a):
Tak to jsem se skoro urazila. Když píšu, že deka byla 4-5krát na koni a jinak je nová.... tzn.koupená v obchodě. Tu druhou bez beránka mám tak 2 měsíce, byla 2krát praná a pokaždé jízdě ji odřu vlhkou houbou od potků a do dalšího ježdění vyschne. Nejlíp seděla gelovka, ale té po 3 jízdě zatvrdl okraj a to ji dřelo a navíc na delší trasy mít neopren... A prát deku vždy po 2 ježděních kvůli okrajům, no to fakt asi nepere nikdo. Podbřišák mám beránek a nedělá nic, v pohodě. Jinak kdyby jste mrkli na jiné deky-jiných koní u nás ve stáji, to jsou fujtajblíky, to bych nechala jako rohožku, ne jako deku.
Jani a nechceš se k nám někdy stavit mrknout?
Pokud nezapomenu kabel k foťáku, zítra ji sem hodím - tu modrou Frintovu deku.
Promiň, to jsem nějak přehlídla...omlouvám se. No, mě bylo doporučeno, že když deka trochu dře koně vzadu, tak prát, prát. Ona změkne a lépe sedí. A také se v ní drží špína a prach a ty částečky mohou koníka odřít. takže je dobré doyk dost prát, i v aviváži vymáchat, že potom změknou a jsou poddajnější.
luckai
napsal(a):
Jo, jo, poprosila bych o překlad toho předvádění - jestli to pro tebe není moc práce navíc.
Tu ohlávku jsem normálně založila za ušima. Nevím, jak je dělaná ta tvoje, moje má na lícnicích dole zevnitř kožený řemínek, do kterého se připíná řetízek. Ale nahoře je to taky jen vlna. V Zábřehu jsem na tom předváděla plemenného hřebce, pravda, že jsem k tomu podle pravidel musela přidělat udidlo. Ale doma jsem ho na tom předváděla bez udidla bez problému. Tváří se, že vydrží.
(jeden vtípek : povídá pan Dlabola : to jste mu nemusela dávat, ty cinkrlátka)
Jak má to tvoje udidlo velký kroužky? Není to čistě náhodou to předváděcí pro hřebce? To bych ho klidně od tebe koupila.
Má ohlávka na koncích třásní korálky?
Jinak já se živím koňma na ustájení. Mám jich tu v průměru tak 24 (včetně svých). I když někdy o dost víc. Teď třeba s kobylama na připouštění 29.
Neregistrovaný uživatel

ms
napsal(a):
Jo, jo, poprosila bych o překlad toho předvádění - jestli to pro tebe není moc práce navíc.
Tu ohlávku jsem normálně založila za ušima. Nevím, jak je dělaná ta tvoje, moje má na lícnicích dole zevnitř kožený řemínek, do kterého se připíná řetízek. Ale nahoře je to taky jen vlna. V Zábřehu jsem na tom předváděla plemenného hřebce, pravda, že jsem k tomu podle pravidel musela přidělat udidlo. Ale doma jsem ho na tom předváděla bez udidla bez problému. Tváří se, že vydrží.
Jak má to tvoje udidlo velký kroužky? Není to čistě náhodou to předváděcí pro hřebce? To bych ho klidně od tebe koupila.
Jinak já se živím koňma na ustájení. Mám jich tu v průměru tak 24 (včetně svých). I když někdy o dost víc. Teď třeba s kobylama na připouštění 29.
Na to předvádění se podívám, první a čtvrtou část mi poílala přeloženou Lucky, tak to ti přepošlu a zbytek přeložím a pošlu, naštěstí je tam dost obrázků, tak to není taková hrůza . Můžu poslat i ostatním
.
ms
napsal(a):
Mohla bys sem dát prosím fotku detail té ohlávky jak jsi to zakládala a jak to vypadá z té spodní strany? Já přemýšlím, že to udělám nadvakrát, jeden překlad by byl asi moc tlustý. Taky nevím, jestli tam nebudu muset nechat ty koncové bambulky, aby se to nerozpadlo jsou tam vpletené , no ještě nad tím popřemýšlím. Na to předvádění by se mi to líbilo úplně bez bambulek, co myslíte všichni, ale zas nevím jestli riskovat, že to tam nezvládnu nějak dobře zakončit.
Mimochodem, cos na to řekla p. Dlabolovi ?
Já nemám ze spodu kůži, ale takový popruh, který je tam přišitý, ale nevím jak dobře , tak přemýšlím, že bzch to ještě prošila. A ten řetízek je tam přidělaný napevno i karabina na řetízku, nedá se vyndávat.
Udidlo je zřejmě myšleno na ježdění, protože jsou k tomu napevno přidělané otěže, ale je fakt nicmoc.
ms
napsal(a):
Třásně nemají na koncích korálky, je to typ: Halter - Chest set 2 (4 pieces)
http://www.arabhorsestore.com/store/ chest_sets_1.htm (mezera)
ten s korálky na koncích je: Halter - Chest set 3
http://www.arabhorsestore.com/store/ chest_sets_3.htm (mezera)
Já to ještě o víkendu detailně nafotím, ať to vidíš ty i ostaní, nebo to možná stihnu dřív.
Jinak jsem pochopila, že se koňma živíš, je to vidět. Najednu stranu to musí být super, kdzž se tomu mužeš naplno věnovat, ale asi je to docela tvrdé - časově, finančně, fyzicky.
Pan Hrazdil mi byl přivést granule pro psa, tak říkal, že má u tebe teď kobylu pro Ghazala.
avecaesar
napsal(a):
Začínám propadat panice, že nebudu mít na závod v Třebušíně wranglery. Buť jsou lidi na dovolený, maj zlámaný nohy, zrovna se budou vdávat apod. Už z toho vyšiluju.
Taky jsem se chtěla zeptat, jestli se dá kůň předávkovat elektrolyty... jestli při předávkování mu to nic neudělá a jen ty přebytky bez užitku z těla vyloučí nebo by se s ním mohlo něco stát (negativního samozřejmě). Nějak mě to napadlo a nikde jsem na to nenašla odpověď.. dávkuju samozřejmě podle návodu, ale stejně mě to zajímá...
luckai
napsal(a):
Já to ještě o víkendu detailně nafotím, ať to vidíš ty i ostaní, nebo to možná stihnu dřív.
Jinak jsem pochopila, že se koňma živíš, je to vidět. Najednu stranu to musí být super, kdzž se tomu mužeš naplno věnovat, ale asi je to docela tvrdé - časově, finančně, fyzicky.
Pan Hrazdil mi byl přivést granule pro psa, tak říkal, že má u tebe teď kobylu pro Ghazala.
Tak jsem zkusila prohrabat archiv s fotkama.
Takže tady je první zkoušení, ještě než to bylo založené. Taky z toho lezl ten kožený řemínek. Koně prosím omluvte.
luckai
napsal(a):
tady je vcelku dobře vidět, jak je řetízek připnutý na řemínku
luckai
napsal(a):
Detail založení, lepší teď nemám. Zkusím se dokopat nafotit ohlávku bez koně, ale nevím, kdy se k tomu dostanu
Neregistrovaný uživatel

luckai
napsal(a):
Ty koncové bambulky bych tam nechala určitě. Jen na můj vkus jsou trochu dlouhé a co by mi trochu vadilo, jak jsou bez korálků, tak moc nedrží tvar (visí dolů, nejsou rovnoběžně s ohlávkou). Ale určitě to nějak vymyslíš ke spokojenosti. Pan Dlabola myslím odpověď ani nečekal.
S tou obživou - občas mně to leze krkem, dělat s VŠ mimo jiné kydače takové hordě koní, víkend nevíkend, svátky nesvátky. Jenže kdybych si šla sednout do kanclu a sem někoho najala, tak jsem ekonomicky úplně někde jinde (myšleno v mínusu, ač bych jistě dostala víc, než bych dávala ošetřovateli), nehledě na to, že nějaké volno by stejně mít musel, to bych stejně brala já, takže by na to zas padlo moje volno. Ale stejně k tomu jednou musím dospět.
Od p. Hrazdila tu mám Haničku (El Hannah). Ta dala Ghazalovi pěkně zabrat. Jela jsem pro ni k Mullerovi jednu sobotu s tím, že už je ke konci říje, že se musí už v sobotu připustit, pak v pondělí a v úterý zkontrolovat ovulaci. Jenže milé Haničce se Ghazal zalíbil a že se ho jen tak rychle nevzdá. Říjela o týden déle a v kombinaci s tím, že se říjely další dvě kobyly, měl už Ghazal ženskejch docela plný kecky. Teď má pár dní volno, další kobyla teprve jde do říje, myslím, že pouštět se bude nejdřív v sobotu/neděli. Takhle se teď poflakuje.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ty koncové bambulky bych tam nechala určitě. Jen na můj vkus jsou trochu dlouhé a co by mi trochu vadilo, jak jsou bez korálků, tak moc nedrží tvar (visí dolů, nejsou rovnoběžně s ohlávkou). Ale určitě to nějak vymyslíš ke spokojenosti. Pan Dlabola myslím odpověď ani nečekal.
S tou obživou - občas mně to leze krkem, dělat s VŠ mimo jiné kydače takové hordě koní, víkend nevíkend, svátky nesvátky. Jenže kdybych si šla sednout do kanclu a sem někoho najala, tak jsem ekonomicky úplně někde jinde (myšleno v mínusu, ač bych jistě dostala víc, než bych dávala ošetřovateli), nehledě na to, že nějaké volno by stejně mít musel, to bych stejně brala já, takže by na to zas padlo moje volno. Ale stejně k tomu jednou musím dospět.
Od p. Hrazdila tu mám Haničku (El Hannah). Ta dala Ghazalovi pěkně zabrat. Jela jsem pro ni k Mullerovi jednu sobotu s tím, že už je ke konci říje, že se musí už v sobotu připustit, pak v pondělí a v úterý zkontrolovat ovulaci. Jenže milé Haničce se Ghazal zalíbil a že se ho jen tak rychle nevzdá. Říjela o týden déle a v kombinaci s tím, že se říjely další dvě kobyly, měl už Ghazal ženskejch docela plný kecky. Teď má pár dní volno, další kobyla teprve jde do říje, myslím, že pouštět se bude nejdřív v sobotu/neděli. Takhle se teď poflakuje.
Teda musím pochválit, že je teda kus koně a krásně lesklý! Úžasný hřebec..ten má chudák práce!
avecaesar
napsal(a):
Začínám propadat panice, že nebudu mít na závod v Třebušíně wranglery. Buť jsou lidi na dovolený, maj zlámaný nohy, zrovna se budou vdávat apod. Už z toho vyšiluju.
Taky jsem se chtěla zeptat, jestli se dá kůň předávkovat elektrolyty... jestli při předávkování mu to nic neudělá a jen ty přebytky bez užitku z těla vyloučí nebo by se s ním mohlo něco stát (negativního samozřejmě). Nějak mě to napadlo a nikde jsem na to nenašla odpověď.. dávkuju samozřejmě podle návodu, ale stejně mě to zajímá...
Pro Lucku a Sněženku. To je výkon. Jeli jsme na Všeminu - a občerstvovali jsme se všude po cestě a fotili takovéto šílenosti.
ghajariy
napsal(a):
Pro Lucku a Sněženku. To je výkon. Jeli jsme na Všeminu - a občerstvovali jsme se všude po cestě a fotili takovéto šílenosti.
A to jsme někde u Trnavy. Krásné výhledy. Ale ten pařák. Rozhodli jsme se jet bez mapy po kopcích, vyjeli jsme z Trnavy a po 2 hodinách, super, jiná vesnice - smůla, jen jiný konec Trnavy.
ghajariy
napsal(a):
A to jsme někde u Trnavy. Krásné výhledy. Ale ten pařák. Rozhodli jsme se jet bez mapy po kopcích, vyjeli jsme z Trnavy a po 2 hodinách, super, jiná vesnice - smůla, jen jiný konec Trnavy.
To je krása!!! Takové reportážní fotky Jo, my měly s Usou dnes taky krásnou vyjížďku, až na to, že nás pořád honily mraky
ghajariy
napsal(a):
Holky anketka...kdo používáte na arábky anglický sedla a jaký? Dělám malý průzkum do budoucna
avecaesar
napsal(a):
Marino, děkuji moc za fotky a komentář, přijde mi, že ta moje ohlávka je trochu tlustší než ta tvoje tak uvidím jak to založení bude vypadat.
Pozdravuj ode mě taky pana Hrazdila až si přijede pro El Hanah, upřímně řečeno ani se jí nedívím, že byla z Ghazala tak nadšená, asi vycítila svoji životní šanci
. Musím souhlasit s hokama, že to je super na oživení krve (když jsou to tady samé toplčianky), ani se nedivím, že připouští jak divý
.
Lado, nepropadej panice, to chce klid a nohy v teple no a ještě nějakého wranglera
. Ty elektrolyty bych rozhodně nepředávkovala. Podle mě když jich bude víc než má, tak se musí z těla vyloučit, což bude makačka pro ledviny. Taky se poruší jejich rovnováha (elektrolytů), která by mohla by ovlivnit nebo spíš ovlivní nějaké fyziolog. funkce. Ale rozhodně si netroufnu říct, jestli to tělo to ovlivní moc, jaké množství a tak a už vůbec při závodě, tomu nerozumím. Na druhou stranu pokud tam není psané nějaké konkrétní nebezpečí a varování, tak to asi není tak vážné. Jestli na něco přijdeš tak mi dej vědět, to by mě taky docela zajímalo. Zeptej se veta.
Peťo super fotky , jak je teď přepůlená ta čtyřproudovka to je super, to udělali akorát pro koňáky. V zimě to býval občas zážitek, když některým šílencům odstřelovaly od kol kamínky na koně, to Sněži nechápala co se děje.
luckai
napsal(a):
A teď slíbená reportáž
Ohlávka
detail ohlávky, koncové bambulky
luckai
napsal(a):
A teď slíbená reportáž
Ohlávka
detail ohlávky, karabina, řetízek
luckai
napsal(a):
A teď slíbená reportáž
Ohlávka
To jsou ty záhadné šňůrky, které nevím k čemu jsou, máte nějaký nápad?
luckai
napsal(a):
A teď slíbená reportáž
Ohlávka
detail uzdečky, snad je tady vidět dobře to udidlo, je takové hrubé, neobroušený kov
luckai
napsal(a):
A teď slíbená reportáž
Ohlávka
ohlávka z druhé strany, je tam vidět "popruh" a jak je tam ten kroužek přišitý, moc pevně to nevypadá, ale zatím drží
lucky
napsal(a):
Ahoj Luci, teda ta uzdečka mě docela zklamala. Já myslela, že bude stejně zdobená jako ohlávka! A zatím nic moc.
Ale jinak je to moc krásné.
Ju, to je pravda, tu uzdečku jsem čekala taky hezčejší, ale jinak moocinky pěkný Jen to udidýlko se mi zdá nějaký velký, typla bych to tak na 13,5 až 14,5,, ale může to zkreslovat
To bylo k tomu ?
007nikita
napsal(a):
Ju, to je pravda, tu uzdečku jsem čekala taky hezčejší, ale jinak moocinky pěkný Jen to udidýlko se mi zdá nějaký velký, typla bych to tak na 13,5 až 14,5,, ale může to zkreslovat
To bylo k tomu ?
jéé, asi blboučká otázečka, když ho tam ještě fotíš a popisuješ.. Joo, holt páte.. malá sobota, už to tolik nemyslí v tý práci
007nikita
napsal(a):
Teda Gharaiy, moc vám to sluší Ta fotečka u tý značky je kouzelná. Tohle je můj sen, cestovat se Sybou a někdy třeba k moři, do moře a písku...áááá
Já teda si nejsem jistá, ale řekla bych, že se nějaká váže na týl a pod krkem aby visela....
něco jako tady na tom dalším setu
avecaesar
napsal(a):
Jo, Niky udidlo tam bylo. Ono celá ta uzdečka, když se pořádně podíváš nejde rozložit. Kroužky, otěže jsou tam přidělané "napevno".
To udidlo je hrozně hrubé, takové hranaté, jsou tam nerovnodti, takové zuby... Jinak mě ta uzdečka taky zklamala, počítala jsem sice, že to je vpodstatě jen takové "přdělátko" k ohlávce, ale myslela jsem, že ty otěže budou bambulkové.
Jinak na těch jejich stánkách jsem našla jeden obrázek s tou šnůrkou.
Možná vymyslím jak tím přidělat ten poprsák, pod břichem, když nemá sedlo. Myslela jsem, že to nějak přivazujou, ale dívala jsem se na obrázky a přivázané to nemají, jen jim to tam plandá mezi nohama.
luckai
napsal(a):
Jo, Niky udidlo tam bylo. Ono celá ta uzdečka, když se pořádně podíváš nejde rozložit. Kroužky, otěže jsou tam přidělané "napevno".
To udidlo je hrozně hrubé, takové hranaté, jsou tam nerovnodti, takové zuby... Jinak mě ta uzdečka taky zklamala, počítala jsem sice, že to je vpodstatě jen takové "přdělátko" k ohlávce, ale myslela jsem, že ty otěže budou bambulkové.
Jinak na těch jejich stánkách jsem našla jeden obrázek s tou šnůrkou.
Možná vymyslím jak tím přidělat ten poprsák, pod břichem, když nemá sedlo. Myslela jsem, že to nějak přivazujou, ale dívala jsem se na obrázky a přivázané to nemají, jen jim to tam plandá mezi nohama.
Já jsem někde viděla, že měl koník ten poprsák přivázaný ještě kolem hrudníku. Nemám teď foto, ale někde jsem to tak viděla.
lucky
napsal(a):
Já jsem někde viděla, že měl koník ten poprsák přivázaný ještě kolem hrudníku. Nemám teď foto, ale někde jsem to tak viděla.
Jo já taky našla , ale jenom tento, jinak to mají volně.
avecaesar
napsal(a):
Včera u nás byli fotografky Lenka Daňková a Zuzka Buráňová, moc fajn holky. Snežienka se stala hvězdou večera . Fotila se v arabském oblečku a pózovala při tom jak modelka
. Pak se koně fotili v pohybu, postavili jsme jim asi na 10 ha pastvině, co sousedí s naším rančem, takovou malou ohrádku kde jsme je po jednom honili
. Sněži ani moc povzbuzovat nepotřebovala a nesla se jako princezna, pravý arab
. Vydrželo jí to pár minut a pak zahlídla kolegu, který si to namířil ke stáji a ladným skokem přehupla ohradník
. Tak jsme to zkusili ještě jednou a dali jsme ji zpátky do ohrádky, ovšem Sněži patří k těm koním, co si z ohradníku velkou hlavu nedělají a co se jednou naučíš ...
a už byla zas venku. Ovšem co se dělo potom. Začala tryskat a předvádět se kolem části ohrady, kde to sousedí s našima pastvinma tam a zpátky, fotografky, které se domnívali, že focení skončilo vyskočily z ohrádky a už zase cvakaly
. Nádhera, tak jsem už Sněži dlouho neviděla.Sice už byl skoro večer a sluníčko nám taky moc nepřálo, tak snad z toho něco vyjde, ale i tak zážitek to byl super
.
avecaesar
napsal(a):
Ahoj holky,
teda to se těším, až ty fotky Sněži uvidím U nás měli bejt holky fotografky dneska, ale nějak jim to nevyšlo, ale jednou snad budeme mít pěkný fotky
Jsem byla na závodech v Zelčíně u Mělníka, tak vám sem dám pár arábků Fotila jsem jak o život
.
Plemeník El Bassan s useknutýma ušima Bylo takový vedro, že jsem po závodě ani foťák pořádně neudržela.
avecaesar
napsal(a):
Ahoj holky,
teda to se těším, až ty fotky Sněži uvidím U nás měli bejt holky fotografky dneska, ale nějak jim to nevyšlo, ale jednou snad budeme mít pěkný fotky
Jsem byla na závodech v Zelčíně u Mělníka, tak vám sem dám pár arábků Fotila jsem jak o život
.
Plemeník El Bassan s useknutýma ušima Bylo takový vedro, že jsem po závodě ani foťák pořádně neudržela.
El Bassan
avecaesar
napsal(a):
Hakim s Ivou Filakovskou
Tahle se mi povedla moc moc moc Woody a Kuba Kyselý
avecaesar
napsal(a):
Tahle se mi povedla moc moc moc Woody a Kuba Kyselý
Woody a Kuba
avecaesar
napsal(a):
Woody a Kuba
Nechyběl ani Highlander s Jadlovským
avecaesar
napsal(a):
Nechyběl ani Highlander s Jadlovským
To nejlepší na konec - Jitka se Samírem
avecaesar
napsal(a):
To nejlepší na konec - Jitka se Samírem
Pořadatelé byli velmi originální a nikdo netušil co připravili pro oživení při vyhlášení - nefalšované UFO
avecaesar
napsal(a):
Pěkné fotečky, nejlepší je samo jitka se Samírem . A ty jsi nejela?
Taky se moc těším na naše fotečky, ale byl to chvílema takový malý adrenalínek i pro nás, jak tam Sněži lítala kolem té velké ohrady a přemýšlela, jestli to skočit nebo protrhnou. Je to ohrada pro krávy tak je vysoká a dráty jsou pěkně tlusté. No naštěstí vyhrál rozum .
luckai
napsal(a):
Pěkné fotečky, nejlepší je samo jitka se Samírem . A ty jsi nejela?
Taky se moc těším na naše fotečky, ale byl to chvílema takový malý adrenalínek i pro nás, jak tam Sněži lítala kolem té velké ohrady a přemýšlela, jestli to skočit nebo protrhnou. Je to ohrada pro krávy tak je vysoká a dráty jsou pěkně tlusté. No naštěstí vyhrál rozum .
Já jsem byla wrangler, Lara odpočívala.
To muselo bejt čupr to focení
Snad to nebude vadit... ještě Jitka se Samírem
avecaesar
napsal(a):
Já jsem byla wrangler, Lara odpočívala.
To muselo bejt čupr to focení
Snad to nebude vadit... ještě Jitka se Samírem
Jinak všecky fotečky co jsem nafotila jsou v dobrý kvalitě (ne jako tady) na www.avecaesar.rajce.idnes.cz
Highlander a pan Jadlovský
avecaesar
napsal(a):
Jinak všecky fotečky co jsem nafotila jsou v dobrý kvalitě (ne jako tady) na www.avecaesar.rajce.idnes.cz
Highlander a pan Jadlovský
Páni, no to jsem moc zvědavá na fotky Sneží!!! Konečně pořádné fotky v akci! Už se nemůžu dočkat!!!
A reportáž ze závodů je hezká, klidně přihoď další. A jak Samír vyplazuje jazyk..rozkošné
Já fotila včera, bohužel mi zašlo sluníčko, než jsme dolezly na pastvinu. Takže takový opar. Tady mi Usa natahovaa krčisko na smeták..Už jsem zjistila co tahat na výstavu s sebou
lucky
napsal(a):
Páni, no to jsem moc zvědavá na fotky Sneží!!! Konečně pořádné fotky v akci! Už se nemůžu dočkat!!!
A reportáž ze závodů je hezká, klidně přihoď další. A jak Samír vyplazuje jazyk..rozkošné
Já fotila včera, bohužel mi zašlo sluníčko, než jsme dolezly na pastvinu. Takže takový opar. Tady mi Usa natahovaa krčisko na smeták..Už jsem zjistila co tahat na výstavu s sebou
lucky
napsal(a):
ale chystám se ještě s foťákem když bude sluníčko, ale fakt potřebuji asistenty, protože ohrada je velká a hlavně rozhýbat ty dva kámoše je zabíračka. A Usa ta v té trávě dělá, jakoby týden nejedla
lucky
napsal(a):
ale chystám se ještě s foťákem když bude sluníčko, ale fakt potřebuji asistenty, protože ohrada je velká a hlavně rozhýbat ty dva kámoše je zabíračka. A Usa ta v té trávě dělá, jakoby týden nejedla
lucky
napsal(a):
koně jsem rozhýbala alespoň pytlem od ovsa. Ale Usa, ta se dá vyburcovat, pak se v momentě uklidní a klidně ji ho hodím na záda...
avecaesar
napsal(a):
Koukám, že neděle byla fotící den. U nás byla Tereza Huculová.
Měla jsem fakt perný víkend, v pátek jsem lítala od veelmi brzkých ranních hodin, abych stihla dojet na OVS, udělat stáj, podržet kobyly na strouhání a ještě odpoledne odjet na závody. V sobotu byly první starty od šesté a když jsem se vrátila domů, ještě jsem koupala Ghazala a do pozdního večera rozčesávala a kondicionérovala kobyly, abych je ráno mohla jen přelíznout. Fotili jsme od brzkého rána, kdy je prý nejlepší měkké světlo, celý den až zas do dalšího dobrého večerního světla. Úžasné je, že Tereza přesně ví, co zrovna chce fotit, takže si diriguje - postav se tak, ať kouká tam, toho dej sem, tamhle zašusti... super. Herky se jí líbily a prý musí přijet zas :) Ale dnes se mi teda špatně lezlo z postele a mýmu zlámanýmu tělu se ani nechtělo chodit.
Lado, ten koník, co nevíš, co je zač - to jsi nevědomky vyblejskla Rasula, bráchu Raye.
Po elektrolytrech se ti kůň může pos.., když je předávkuješ, ale když je dávkuješ podle návodu, určitě to nehrozí - spíš naopak. Když si spočítáš, kolik průměrně kůň vypotí za určitou dobu, možná komerčními elektrolyty pokryješ ostatní prvky, ale určtě ne Na a Cl. Já jsem pak začala dávat kromě komerčních elektrolytů ještě sůl do řízků (v jiném žrádle mi sůl nesežerou, ale když se nasype do vody při namáčení řízků, tak se v nich nějak chuťově ztratí).
Luci koukala jsem na detaily té tvé ohlávky a má nádherné zdobení - hezčí, než ta moje - no, každá má něco :)
Ghazala jsme fotili v obou předváděčkách - kabelové i vlněné a jemu jsem nechala řetízek trochu níž na nose - na něm mi to přišlo docela pěkné, tak uvidíme, co z toho bude.
avecaesar
napsal(a):
Že to byl Rasul jsem pak našla ve výsledcích. Má teda pupek ještě daleko větší než měla před rokem Lara
.
Tak to bude super, že bude tooooolik krásných fotek tak krásných arabů
Včera když jsem jela s Larou, tak ke konci pořád házela hlavou, aby se zbavila otravnejch much a tak mě zas napadlo.... myslíte, že koně při opravdu "velkým a intenzivním" házení hlavy můžou ztratit rovnováhu jako lidi?? V pohybu, samozřejmě.
Rasul
avecaesar
napsal(a):
Že to byl Rasul jsem pak našla ve výsledcích. Má teda pupek ještě daleko větší než měla před rokem Lara
.
Tak to bude super, že bude tooooolik krásných fotek tak krásných arabů
Včera když jsem jela s Larou, tak ke konci pořád házela hlavou, aby se zbavila otravnejch much a tak mě zas napadlo.... myslíte, že koně při opravdu "velkým a intenzivním" házení hlavy můžou ztratit rovnováhu jako lidi?? V pohybu, samozřejmě.
Rasul
Marino, kolik daváš té soli?
Samír na trati, foto Lucie Foltýnová
avecaesar
napsal(a):
Ahoj lidi od arabku!!! Teda uplne zasnu kolik vas tady je, to je uzasny!! az jsem neverila kolik lidicek tyhle uzasny kone vlastni. Ja jsem taky jedna z tech stastnych, kolem arabu uz se pohybuju pomerne dlouho a jsou to ty nejuzasnejsi kone jake znam.....
Tohle je muj milacek Gaborek
gianna
napsal(a):
Ahoj lidi od arabku!!! Teda uplne zasnu kolik vas tady je, to je uzasny!! az jsem neverila kolik lidicek tyhle uzasny kone vlastni. Ja jsem taky jedna z tech stastnych, kolem arabu uz se pohybuju pomerne dlouho a jsou to ty nejuzasnejsi kone jake znam.....
Tohle je muj milacek Gaborek
super, vítám tě mezi náma, myslím, že většina z nás tebe a tvou práci zna moc dobře. Moc se mi líbí jaký máš vztah s koňmi, jak s nimi pracuješ, je to úžasné
. Psala jsem před několika měsíci dopis, ale nedošla mi odpověďď a pak jsme to zkoušeli znovu, ale taky nedošla, ale už jsem ti to pak znovu neposílala, máš určitě co dělat a spousta lidiček tady mi poradila.
A ještě pochvala pro Gábora, je prostě nádherný a ta hříva ... mňam, mňam.
luckai
napsal(a):
super, vítám tě mezi náma, myslím, že většina z nás tebe a tvou práci zna moc dobře. Moc se mi líbí jaký máš vztah s koňmi, jak s nimi pracuješ, je to úžasné
. Psala jsem před několika měsíci dopis, ale nedošla mi odpověďď a pak jsme to zkoušeli znovu, ale taky nedošla, ale už jsem ti to pak znovu neposílala, máš určitě co dělat a spousta lidiček tady mi poradila.
Tak budu za neznalce...holkyyy poučte mně :-))
luckai
napsal(a):
Ahoj! Teda to jsem ráda, že ses tady přidala! Neřekla ti o tom tady Lada? No jo, schází se nás tady několik. Někdo má plnokrevné, někdo shagye, někdo prostě arábky, ale všichni jsou úžasní!!!
Jinak Luci, byla jsem dnes v galantérce a žasla nad sortimentem korálků, perliček a různé klubíčka vlny a atd. Barvičky! Jůůůů! Koupila jsem si jednu super barvičku..jedno klubko. Zrovna jdu dělat pořádný střapec a vyzkouším kolik je toho třeba a tak...udělám si vlastní návrh. Dost mě to chytlo, ale chci něco svého. Tam ti bylo věcí!!!
Máš už ty fotky Sněží? Jsem zvědavá! A myslím, že nejsem sama!!!!
lesterka
napsal(a):
Tak budu za neznalce...holkyyy poučte mně :-))
tak lesterko, pokochej se http://www.giannastress.wbs.cz/
Snad to šárce nebude vadit, že jsem sem dala její web
lucky
napsal(a):
Ahoj! Teda to jsem ráda, že ses tady přidala! Neřekla ti o tom tady Lada? No jo, schází se nás tady několik. Někdo má plnokrevné, někdo shagye, někdo prostě arábky, ale všichni jsou úžasní!!!
Jinak Luci, byla jsem dnes v galantérce a žasla nad sortimentem korálků, perliček a různé klubíčka vlny a atd. Barvičky! Jůůůů! Koupila jsem si jednu super barvičku..jedno klubko. Zrovna jdu dělat pořádný střapec a vyzkouším kolik je toho třeba a tak...udělám si vlastní návrh. Dost mě to chytlo, ale chci něco svého. Tam ti bylo věcí!!!
Máš už ty fotky Sněží? Jsem zvědavá! A myslím, že nejsem sama!!!!
No už se těším na tvůj výtvor, kdybys chtěla pro inspiraci poslat nějaké detaily z našeho setu, tak si řekni .
Fotečky ještě asi chvíli potrvají než je holky pošlou, ale už jsem taky šíleně nedočkavá
luckai
napsal(a):
No už se těším na tvůj výtvor, kdybys chtěla pro inspiraci poslat nějaké detaily z našeho setu, tak si řekni .
Fotečky ještě asi chvíli potrvají než je holky pošlou, ale už jsem taky šíleně nedočkavá
Ahojte všichni,
tak u nás je to teď jak v lazaretě. Raya si zranila pravou zadní, tak k nám jezdí vet a píchá antibiotika, na druhý den Caira zrušila ohradu a celá se podřela a trošku kulhá, no a dnes se mi odřely obě děti, jedno má sedřenou ruku a druhé sebou pláclo na zem a odřelo si obě kolena. Ach jo, doufám, že už nic nebude. Dana
rakya
napsal(a):
Ahojte všichni,
tak u nás je to teď jak v lazaretě. Raya si zranila pravou zadní, tak k nám jezdí vet a píchá antibiotika, na druhý den Caira zrušila ohradu a celá se podřela a trošku kulhá, no a dnes se mi odřely obě děti, jedno má sedřenou ruku a druhé sebou pláclo na zem a odřelo si obě kolena. Ach jo, doufám, že už nic nebude. Dana
Šmankote! No fakt! jako v lazaretu! Tak snad budou všichni čtyřnozí i dvounozí brzy ok! teda když se něco přihodí, tak rovnou hromadně, že?
tady Usa zkoumá pytel na zádech
lucky
napsal(a):
Šmankote! No fakt! jako v lazaretu! Tak snad budou všichni čtyřnozí i dvounozí brzy ok! teda když se něco přihodí, tak rovnou hromadně, že?
tady Usa zkoumá pytel na zádech
Rakya: Do Kozlova pojedete?? Asi blbá otázka, když má antibiotika..
Já mám ze Zelčína úžeh a doktorka mi zakázala Třebušín. Můžete hádat, jestli ji poslechnu nebo ne
.
Luci, prozradíš, jakou barvu oblečku si Use nakonec vybrala?? Nějak se mi to zalíbilo, tak si říkám, že bych Laře koupila buď žlutej nebo černobílej obleček
.
Tady moje virtuální láska
avecaesar
napsal(a):
Rakya: Do Kozlova pojedete?? Asi blbá otázka, když má antibiotika..
Já mám ze Zelčína úžeh a doktorka mi zakázala Třebušín. Můžete hádat, jestli ji poslechnu nebo ne
.
Luci, prozradíš, jakou barvu oblečku si Use nakonec vybrala?? Nějak se mi to zalíbilo, tak si říkám, že bych Laře koupila buď žlutej nebo černobílej obleček
.
Tady moje virtuální láska
ještě
avecaesar
napsal(a):
ještě
Ahojte,
s těma hromadnýma úrazama je to fakt, přece nikdo nemůže zůstat pozadu Kobylka, se kterou jsem chtěla zkusit jet do Kozlova je naštěstí vpořádku, ale teď zase nejsou finance, když jsem zaplatila veterináře. No tak ještě uvidíme. Jinak dobrý vkus, mě se také líbí.
Dana