konarka007
napsal(a):
Prodám vojesnké sedlo.Sedlo má komoru číslo 2.Má nějaké estetické vady a nově upravené třmenové řemeny.Viz si prohlídněte na fotkách.Popřípadsě bych ho mohla vyměnit za pony sedlo!!Jinak sedlo je holé.Cenu nabídněte--popřípadě se mi ozvěte na maila ....
foto
konarka007
napsal(a):
to nemáte o sedlo nikdo zájem???
No abych pravdu řekla se nedivím, měla jsem takové dvě, jedno jsem darovala známému a druhé jsem prodala jedněm lidem za 500kč a skákala jsem radostí že ty těžké mrchy šly z domu.Navíc vzhledem ke stáří a vzhledu si ho jen tak někdo nekoupí.ale i tak přeju štěstí při prodeji
thesis
napsal(a):
No abych pravdu řekla se nedivím, měla jsem takové dvě, jedno jsem darovala známému a druhé jsem prodala jedněm lidem za 500kč a skákala jsem radostí že ty těžké mrchy šly z domu.Navíc vzhledem ke stáří a vzhledu si ho jen tak někdo nekoupí.ale i tak přeju štěstí při prodeji
copak staří, vzhled a tíha, ale ty modriny na stehnech od cvocku na stranicich... kdyby toho nebylo tak je to idealni skolni sedlo,... ma tak vysokou komoru, ze je snad nemozne kone odrit:-)
thesis
napsal(a):
Podle mě vzhled a stáří vůbec roli nehraje. Vojenská sedla jdou na odbyt do pár dnů a to v jakémkoliv stavu. Ovšem jde většinou o vojenská sedla vzor 99.
O tyhle, jak už podotkla trefně Thesis, "těžký mrchy", moc zájem není, právě proto, že váží snad 20 Kg.
Já ho mám doma taky, používám ho jen na špacíry (mám mohutnýho obrovskýho koně, jinak třeba na A1/1 bych asi neměla odvahu ho dát), protože je to pořád pro koně lepší než pařit záda týden pod nepohodlnou anglií (která mi ho mimochodem už několikrát zapařila a otlačila), ale mít možnost ho vyměnit za 99 neváhám ani minutu.
Možná bych ho brala zas jen na špacíry pod druhého koně, ale víc jak 500 bych za něj určitě nevysolila. To dám radši i 4 litry za 99, kdyby byla k dispozici.
Bohužel myslím, takovou cenu si asi zadavatelka nepředstavovala že
Ale divím se, že třeba na begany na špacírky nemaj lidi zájem. Je to za ty peníze 100% lepší kauf než nová indie.....
janda
napsal(a):
Podle mě vzhled a stáří vůbec roli nehraje. Vojenská sedla jdou na odbyt do pár dnů a to v jakémkoliv stavu. Ovšem jde většinou o vojenská sedla vzor 99.
O tyhle, jak už podotkla trefně Thesis, "těžký mrchy", moc zájem není, právě proto, že váží snad 20 Kg.
Já ho mám doma taky, používám ho jen na špacíry (mám mohutnýho obrovskýho koně, jinak třeba na A1/1 bych asi neměla odvahu ho dát), protože je to pořád pro koně lepší než pařit záda týden pod nepohodlnou anglií (která mi ho mimochodem už několikrát zapařila a otlačila), ale mít možnost ho vyměnit za 99 neváhám ani minutu.
Možná bych ho brala zas jen na špacíry pod druhého koně, ale víc jak 500 bych za něj určitě nevysolila. To dám radši i 4 litry za 99, kdyby byla k dispozici.
Bohužel myslím, takovou cenu si asi zadavatelka nepředstavovala že
Ale divím se, že třeba na begany na špacírky nemaj lidi zájem. Je to za ty peníze 100% lepší kauf než nová indie.....
Také nedám na vojenské sedlo dopustit, ale bohužel si myslím, že velikost dvě je na begánka málo. Z této velikosti nám vyrostl i náš hucul, což nás docela mrzí, protože jsou to opravdu skvělá sedla. Pokud se v něm člověk naučí jezdit, zvykne si i na tvrdé posedlí a nohy se nám nikde neodíraly. Toto sedlo je opravdu velice těžké, ale váha 20kg je přehnaná.
charliebob
napsal(a):
Také nedám na vojenské sedlo dopustit, ale bohužel si myslím, že velikost dvě je na begánka málo. Z této velikosti nám vyrostl i náš hucul, což nás docela mrzí, protože jsou to opravdu skvělá sedla. Pokud se v něm člověk naučí jezdit, zvykne si i na tvrdé posedlí a nohy se nám nikde neodíraly. Toto sedlo je opravdu velice těžké, ale váha 20kg je přehnaná.
Taky jedno mám a na začátky s obrmodřinami vzpomínám nejen já ale kdokoliv, kdo v něm seděl s výjimkou vyšších chlapů, ti si je chválili. Ale nevzdávám to a jakmile ovládnu lenost a nechuť něco dělat, utvořím si na ně návlek z beránka, protože koník si tuhle vojenskou záležitost liboval. A váha mi nepřišla o moc těžší než naše obyč anglie, i když je sedlo vyztuženo kovem.
konarka007
napsal(a):
to nemáte o sedlo nikdo zájem???
Já vojenské sedlo sháním, jenže kupříkladu u německého vojenského boka (to, co je na fotce v této diskuzi, nebo sedlo, které je tomu velmi podobné) to musí být velikost č. 5. Číslo lze nalézt třeba na kovovém dílu, který slouží jako oko pro podocasník, na zadní rozsoše. Mám doma č. 4 , ale to na našeho koně nepasuje úplně ideálně. ... Co se týče ne/pohodlnosti, je to spíš o zvyku a stylu jízdy. V žádném případě nebylo určené kupříkladu na ježdění s krátkými třmeny. Také je dobré třmenové řemeny mít otočené tak, aby jejich přezky byly až dole u třmenů - tedy ne nahoře u třmenových zámků. Pak to nedloube člověka do stehen a ani to neodírá sedlo.
konarka007
napsal(a):
Prodám vojesnké sedlo.Sedlo má komoru číslo 2.Má nějaké estetické vady a nově upravené třmenové řemeny.Viz si prohlídněte na fotkách.Popřípadsě bych ho mohla vyměnit za pony sedlo!!Jinak sedlo je holé.Cenu nabídněte--popřípadě se mi ozvěte na maila ....
Též sháním vojenské sedlo. Jak jste tu již někdo zmínil 500 Kč - to by byla pro mě nejideálnější cena , jenže kdokoli mi sedlo nabízí, požaduje za něj 3 - 4.000 a někdy i více, což je pro mě moc, zvážím-li, že sedlo je hodně staré. Kdybyste někdo věděl o vojenském sedle, nebo se jej chtěl "zbavit", ozvěte se, prosím. Sháním nejlépe vzor 25 (M 25), ne ve špatném stavu - použitelné a hlavně co nejlevněji.
schebor
napsal(a):
Též sháním vojenské sedlo. Jak jste tu již někdo zmínil 500 Kč - to by byla pro mě nejideálnější cena , jenže kdokoli mi sedlo nabízí, požaduje za něj 3 - 4.000 a někdy i více, což je pro mě moc, zvážím-li, že sedlo je hodně staré. Kdybyste někdo věděl o vojenském sedle, nebo se jej chtěl "zbavit", ozvěte se, prosím. Sháním nejlépe vzor 25 (M 25), ne ve špatném stavu - použitelné a hlavně co nejlevněji.
Ahoj, taky mám takovéhle - hodně podobné sedlo. Jen si je půjčil známý a je teď v dost dezolátním stavu. Na dlouhé vyjížďky bylo super.
Můžete mi někdo poradit nejlépe internetové stránky nebo literaturu kde bych mohla vyzjistit něco více o vojenských sedlech?
Díky
evelin
napsal(a):
Ahoj, taky mám takovéhle - hodně podobné sedlo. Jen si je půjčil známý a je teď v dost dezolátním stavu. Na dlouhé vyjížďky bylo super.
Můžete mi někdo poradit nejlépe internetové stránky nebo literaturu kde bych mohla vyzjistit něco více o vojenských sedlech?
Díky
já taky na vojenské sedlo nedám dopustit. Akorát bych chtěla vědět - to číslo vzadu na kostře sedla znamená velikost rozsochy nebo posedlí? Předpokládám že ty různé vzory jsou různé typy voj. sedel.
chromik
napsal(a):
já taky na vojenské sedlo nedám dopustit. Akorát bych chtěla vědět - to číslo vzadu na kostře sedla znamená velikost rozsochy nebo posedlí? Předpokládám že ty různé vzory jsou různé typy voj. sedel.
To cislo znamena sirku komory,potazmo celeho sedla-jednicka je na drobne kone a petka logicky na chladase .My mame doma tri tyhle sedla a jiny bych neporizovala-osvedcily se.A vaha?Kdejake westernove vazi mnohem vic
schebor
napsal(a):
Na vojenské sedlo rovněž nedám dopustit. Nejlepší, v jakém jsem kdy měla tu čest jezdit. Proto bych si jej ráda pořídila, ale zatím se mi nedaří
Vojenských sedel je více typů, pravda. A velice pohodlně se v nich jezdí, tedy zase jak komu, na dlouhé vyjížďky jsou super. Ani tak westernové sedlo mi není pohodlné, jako právě "vojna".
No, tak už jen někde vojenské sedlo sehnat a můžu se opět radovat z jízdy.
schebor
napsal(a):
Na vojenské sedlo rovněž nedám dopustit. Nejlepší, v jakém jsem kdy měla tu čest jezdit. Proto bych si jej ráda pořídila, ale zatím se mi nedaří
Vojenských sedel je více typů, pravda. A velice pohodlně se v nich jezdí, tedy zase jak komu, na dlouhé vyjížďky jsou super. Ani tak westernové sedlo mi není pohodlné, jako právě "vojna".
No, tak už jen někde vojenské sedlo sehnat a můžu se opět radovat z jízdy.
Jo,zapomela jsem rict,ze cislovani ktere znam se tyka nemeckeho vojenskeho boku vzor 25.Jsou to vetsinou druhovalecna sedla,ale dobre udrzovana diky pevne kostre vydrzi veky.
careta2
napsal(a):
Jo,zapomela jsem rict,ze cislovani ktere znam se tyka nemeckeho vojenskeho boku vzor 25.Jsou to vetsinou druhovalecna sedla,ale dobre udrzovana diky pevne kostre vydrzi veky.
No mám tohle sedlo, nevím jaký je to vzor.
konarka007
napsal(a):
A jaký vzor je to vojenské sedlo na pohyblivých lyžinách?
careta2
napsal(a):
No to je prave nemecke sedlo vzor 25
Já jsem ho koupila nedávno za 4 tisíce, ale můžu říct že nelituju. Kdysi jsem měla stejné a z "mladické nerozvážnosti" jsem ho vyměnila za lehčí anglii a doteď jsem toho litovala. S tou váhou je to přesné - westernové sedla jsou taky těžké jak kráva (teda ty kvalitní ze silné kůže).
chromik
napsal(a):
Já jsem ho koupila nedávno za 4 tisíce, ale můžu říct že nelituju. Kdysi jsem měla stejné a z "mladické nerozvážnosti" jsem ho vyměnila za lehčí anglii a doteď jsem toho litovala. S tou váhou je to přesné - westernové sedla jsou taky těžké jak kráva (teda ty kvalitní ze silné kůže).
Tak to je přesně TO pravé, které sháním. Mně také byla nabízena sedla za různé ceny (2.000, 3 tis, 4 tis. i 5.000 Kč), což jsou pro mě v tuto dobu nepřijatelné částky. Takže hledám dále. Hledám a hledám a ... No, tak snad se mi podaří nějaké za menší peníz sehnat
careta2
napsal(a):
Ja mam na kladrubku trojku a sedi vyborne.A cena?Da se sehnat zadarmo-ale to uz skoro neni pravda,ale klidne i za 4000,-
Nebo prý nechat udělat, ale za 12 - 14.000 Kč. Nechala jsem se informovat u sedláře. Ale zda by zvládl přesně ten můj vysněný typ, netuším. Ovšem cena je ažaž, ale bylo by nové. Ne, to by asi nebylo ono.
careta2
napsal(a):
Zalezi na tom,muze to byt bud CS vojenske sedlo vzor 9 pro muzstvo a nebo CS vojenske sedlo vzor 24 pro dustojniky delostrelectva.
Jj, to na těch lyžinách je buď vzor 24, které sloužilo pro důstojníky, nebo to může být (a setkávám se s tím častěji) vzor 99, které bylo určeno pro rotmistry a mužstvo. Tyhle dvě sedla jsou si poměrně dost podobné, ale nějaké menší rozdíly tam jsou.
Kdybys to chtěla přesně tak musíš hodit foto
konarka007
napsal(a):
Našla jsem jedny stránky:
http://www.lord-martosa.estranky.cz/stranka/voj
lilien
napsal(a):
Careta:
Nemáte prosím nějakou fotečku já kladrubáky uplně miluju ten můj valášek je poloviční kladrubák
Jasne,ale to zrovna nemam nasedlane to vojenske sedlo
lilien
napsal(a):
ty jo vraník. krásná- opravdu nejkrásnější koně
Měli jsme několik vojenských sedel,jedno mám doteď na chlaďasku.Jen doporučuji vyzkoušet.Z těch 4,co jsme měli,byla dvě super,jedno nic moc a to poslední,když jsem si jednou vzala na kobču,co ho nosila,mě způsobilo takové podlitiny,že jsem týden nedala nohy k sobě a nemohla si sednout,na nohou jsem měla rozedřenou kůži od třmenového zámečku.Přitom její majitel v sedle jezdil bez problémů.Naopak,v mém sedle,které je pro mě jak křeslo,když jel kámoš,tak se takz pár dnůléčil.Když jsem ho měla v opravě,půjčila jsem si vojenské sedlo od známé,co má taky chlaďasku,ta moje ho odmítala nosit a vůbec se v něm jen hnout-krutě nesedlo.
juhaj
napsal(a):
Měli jsme několik vojenských sedel,jedno mám doteď na chlaďasku.Jen doporučuji vyzkoušet.Z těch 4,co jsme měli,byla dvě super,jedno nic moc a to poslední,když jsem si jednou vzala na kobču,co ho nosila,mě způsobilo takové podlitiny,že jsem týden nedala nohy k sobě a nemohla si sednout,na nohou jsem měla rozedřenou kůži od třmenového zámečku.Přitom její majitel v sedle jezdil bez problémů.Naopak,v mém sedle,které je pro mě jak křeslo,když jel kámoš,tak se takz pár dnůléčil.Když jsem ho měla v opravě,půjčila jsem si vojenské sedlo od známé,co má taky chlaďasku,ta moje ho odmítala nosit a vůbec se v něm jen hnout-krutě nesedlo.
Jezdila jsem ve dvou sedlech. Stejný typ, ale jedno mi sedělo a ze druhého jsem byla celá polámaná. Zajímavé
Petrrr

XXX.XXX.32.136
Ahoj, je jeste sedlo k mání? diky
kuba_74
napsal(a):
Dlouhá doba, pravda...nicméně pokud by se doma někomu válelo, tak bych se stavěl do řady...potřebuju na chlaďase Nebo nějaké jiné sedlo z kategorie "levnějších"... než se rozkoukám a pořídím něco lepšího...díky. Kuba.
Tak tohle sedlo by na chlaďase asi nebylo ani omylem. To musíte hledat komoru... tipuji tak 3-4. je otázka co berete za levné... do 4 tisíc jistě starší sedlo seženete, zda nastrojené to nevím ale seženete.
Ano máte pravdu s tou velikostí komory. S takovou cenou počítám, podbřišník mám a zbytek bych sehnal. Časem bych mu (i sobě) dopřál něco pohodlnějšího a hledal sedlo, co by mu pasovalo přesně, nebo i nechal udělat, nicméně teď nemám čas a koneckonců ani finance - snad jaro-léto bude lepší Koně máme necelý rok, takže se ve všem teprve rozkoukávám, např. jsou westernová sedla za 5.000, -, ale taky 30.000, - i dražší. Já potřebuji něco na "courání" po lese - žádné větší ambice nemám
Na druhou stranu ze života vím, že ty dražší věci jsou většinou kvalitnější a vydrží. Zkrátka, je mi jedno, jak to vypadá - hlavně že je to dobře funkční
kuba_74
napsal(a):
Ano máte pravdu s tou velikostí komory. S takovou cenou počítám, podbřišník mám a zbytek bych sehnal. Časem bych mu (i sobě) dopřál něco pohodlnějšího a hledal sedlo, co by mu pasovalo přesně, nebo i nechal udělat, nicméně teď nemám čas a koneckonců ani finance - snad jaro-léto bude lepší Koně máme necelý rok, takže se ve všem teprve rozkoukávám, např. jsou westernová sedla za 5.000, -, ale taky 30.000, - i dražší. Já potřebuji něco na "courání" po lese - žádné větší ambice nemám
Na druhou stranu ze života vím, že ty dražší věci jsou většinou kvalitnější a vydrží. Zkrátka, je mi jedno, jak to vypadá - hlavně že je to dobře funkční
Pokud jde o westernové sedlo, vybírejte v cenové relaci 15 000 a z druhé ruky někde na bazoši. Anglická sedla potom můžete vybírat kolem relace do těch 5000 s přehledem, opět použitá.
Laciná nová sedla jsou většinou z plastu, nebo ze sklolaminátu, není to kvalita jako dřevo, navíc na chladnokrevníka 100% nebudou pasovat. Ani kvalita kůže není nic moc.
LucieZorka

XXX.XXX.168.22
Dobrý den. Měla bych zájem o vojenské sedlo. Prosím, pokud je ještě aktuální, napište mi email. Děkuji
LucieZorka
napsal(a):
Dobrý den. Měla bych zájem o vojenské sedlo. Prosím, pokud je ještě aktuální, napište mi email. Děkuji
Nahlédněte zde:
https://www.bazos.cz/search.php?hledat=vojensk é+sedlo&rubriky=www&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano