Tak vidim,no vlastne nevidim,ze tu nejsou nikde ukazováni tmaví koníciTAk je dávejte sem...
Já zacnu....
Jasan
petas
napsal(a):
Tak vidim,no vlastne nevidim,ze tu nejsou nikde ukazováni tmaví koníciTAk je dávejte sem...
Já zacnu....
Jasan
Gidran XVI - 6....plemený hřebec
petas
napsal(a):
Gidran XVI - 6....plemený hřebec
A do třetice všeho dobrého....Eter....plemený hřebec
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
Rock Skal - tmavší hlavně přes zimu :-) Tady se mnou při jarním koupání :-)
zirawka
napsal(a):
Rock Skal - tmavší hlavně přes zimu :-) Tady se mnou při jarním koupání :-)
Pěkňoučkej koničekTAk ja pridam taky se mnou
JA na Lindě...
petas
napsal(a):
Pěkňoučkej koničekTAk ja pridam taky se mnou
JA na Lindě...
já a Gitka...poprvé na ohlávce
tajemma danny
napsal(a):
já a Gitka...poprvé na ohlávce
Já na přítelové kobče
janulka
napsal(a):
Já na přítelové kobče
a tady Kerka, kde jsou ty doby, co byl úplně černý...najednou už z něho pomalu není ani tmavý hnědák..:)
zvířátková

kukinatost
napsal(a):
a tady Kerka, kde jsou ty doby, co byl úplně černý...najednou už z něho pomalu není ani tmavý hnědák..:)
já a můj černoušek
zvířátková

zvířátková
napsal(a):
a tady sám
Ani v zimě není černý? Naše kobča - obrázek o pár příspěvků výš nad skokem vypadá taky v létě takhle
janulka
napsal(a):
Ani v zimě není černý? Naše kobča - obrázek o pár příspěvků výš nad skokem vypadá taky v létě takhle
Tak tady jeden plemenný hřebec Carismo!! Klasavec!!!
dzinecek
napsal(a):
Tak tady jeden plemenný hřebec Carismo!! Klasavec!!!
A moje oblíbená Registánka!!
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
proč ho tak držíte??? není to už "trošku" na krátko ne??...chudák... zlatý ohlávky
a neargumentujte, že je to hřebec, i hřebec vás může respektovat, poslouchat, když to ale s koňmi umíte
buggyna

darwi
napsal(a):
proč ho tak držíte??? není to už "trošku" na krátko ne??...chudák... zlatý ohlávky
a neargumentujte, že je to hřebec, i hřebec vás může respektovat, poslouchat, když to ale s koňmi umíte
na krátko???si děláš srandu néé???to že ty jezdíš na zahozený otěži a kůň ti leze po předku asi pro něj bude lepší!!!Alespoň podle tebe...ale opak je pravdou!!! Neřikám že se mi líbí že je kůň za kolmicí (a to se teď líbí všem...njn holt je moderní lámat koni krky)ale na krátko OPRAVDU není.Tos asi nikdy neviděla koně na krátkých otěžích....
buggyna

buggyna
napsal(a):
na krátko???si děláš srandu néé???to že ty jezdíš na zahozený otěži a kůň ti leze po předku asi pro něj bude lepší!!!Alespoň podle tebe...ale opak je pravdou!!! Neřikám že se mi líbí že je kůň za kolmicí (a to se teď líbí všem...njn holt je moderní lámat koni krky)ale na krátko OPRAVDU není.Tos asi nikdy neviděla koně na krátkých otěžích....
Má celoživotní láska - tady je světlejší,na léto vždycky
buggyna

buggyna
napsal(a):
Má celoživotní láska - tady je světlejší,na léto vždycky
a plňásek kterýho sem jezdila...pravý bratr Ohne Sorge
buggyna

buggyna
napsal(a):
a plňásek kterýho sem jezdila...pravý bratr Ohne Sorge
a jeho portrét
euiickaa
napsal(a):
a dalši QH hřebec
přidám toho mojeho tmavého koníka- Tango, 5 let ( je bez PP)
tango
napsal(a):
přidám toho mojeho tmavého koníka- Tango, 5 let ( je bez PP)
a hlavinka
buggyna
napsal(a):
Jeeeee, ta modrá je úžasná!
Já mám taky závodní modrý - na parkury - modrá dečka, modrý šlachovky a vzadu modrý štrejchačky, ale mám světle hnědýho koníka a na něm to tak nevynikne. Fakt vám to moc sluší!
buggyna

janulka
napsal(a):
Jeeeee, ta modrá je úžasná!
Já mám taky závodní modrý - na parkury - modrá dečka, modrý šlachovky a vzadu modrý štrejchačky, ale mám světle hnědýho koníka a na něm to tak nevynikne. Fakt vám to moc sluší!
to bohužel nejsem já,ale jedna známá (drezurní jezdkyně z Horse Academy).Ale jezdit jako ona bych chtěla umět taky
je to i SUPER trenérka,akorát já těď nemám na čem trénovat :( toho plňáska mi prodali do Německa a na mojí nejmilovanější nemám jaksi dost potřebných financí....ale počítám,že na podzim si nějakou kobylinu koupím.
Jinak přidávám eště jednu fotku Angeliky s Griffinem (couváme)
buggyna
napsal(a):
to bohužel nejsem já,ale jedna známá (drezurní jezdkyně z Horse Academy).Ale jezdit jako ona bych chtěla umět taky
je to i SUPER trenérka,akorát já těď nemám na čem trénovat :( toho plňáska mi prodali do Německa a na mojí nejmilovanější nemám jaksi dost potřebných financí....ale počítám,že na podzim si nějakou kobylinu koupím.
Jinak přidávám eště jednu fotku Angeliky s Griffinem (couváme)
"na krátko???si děláš srandu néé???to že ty jezdíš na zahozený otěži a kůň ti leze po předku asi pro něj bude lepší!!!Alespoň podle tebe...ale opak je pravdou!!! Neřikám že se mi líbí že je kůň za kolmicí (a to se teď líbí všem...njn holt je moderní lámat koni krky)ale na krátko OPRAVDU není.Tos asi nikdy neviděla koně na krátkých otěžích...."
No taky mi přijde , že je držen dost zkrátka. Tohle jsou jako dost dlouhý otěže, to co je na obr.? A tu hubu se pokouší otevřít z radosti? Taky sem nikde nenašla obrázek holčiny, na kterou si reagovala. Takže jak víš, že jezdí na ohlávce?
I když je zase na druhou stranu pravda, že je to momentka, takže kdo ví co se dělo dál.
buggyna

elise
napsal(a):
"na krátko???si děláš srandu néé???to že ty jezdíš na zahozený otěži a kůň ti leze po předku asi pro něj bude lepší!!!Alespoň podle tebe...ale opak je pravdou!!! Neřikám že se mi líbí že je kůň za kolmicí (a to se teď líbí všem...njn holt je moderní lámat koni krky)ale na krátko OPRAVDU není.Tos asi nikdy neviděla koně na krátkých otěžích...."
No taky mi přijde , že je držen dost zkrátka. Tohle jsou jako dost dlouhý otěže, to co je na obr.? A tu hubu se pokouší otevřít z radosti? Taky sem nikde nenašla obrázek holčiny, na kterou si reagovala. Takže jak víš, že jezdí na ohlávce?
I když je zase na druhou stranu pravda, že je to momentka, takže kdo ví co se dělo dál.
já nic o ohlávce nepsala...to psala ona.A sorka,ale tohle je normálně dlouhá otěž.Nevíš jestli kůň byl třeba zrovna opracovávanej a dostávanej na otěž....koně na otěž z volný otěže nedostaneš!!!A pukud chce člověk jezdit a ne se jenom vozit,tak kontakt s hubou koně mít musíš!!Jak už sem psala,mě se spíš na tom obrázku nelíbí to,že je kůň za kolmicí...což je větší téma na řešení než nějaká délka otěže
buggyna

elise
napsal(a):
to je to samý,jako tvrdit,že tohle je krátká otěž!!! to už mi fakt příjde padlý na hlavu..
buggyna

buggyna
napsal(a):
to je to samý,jako tvrdit,že tohle je krátká otěž!!! to už mi fakt příjde padlý na hlavu..
nebo tohle...to už hraničí s týraním,ne???
buggyna
napsal(a):
TAk!Je to valach je mu 9 let a seděla na něm na fotce(nejde vidět) 11 letá dívčina....Majitel s tímto koněm vyskákal ST a fotka zachycuje moment,kdy si přesedaly, takže dívčina byla nucena trochu přitahnout otěže aby s ní koníkm nezdrhnul.....a jinak je pravda ze chodil pod kolmicí,ale to i na volnější otěži...sám...
buggyna
napsal(a):
No nevim, ale tvuj nazor ze kun musi prijit na otez zkracenim, tak to nevim nevim:) Me tedy ten konik take nepripada ze by byl zrovna spokojeny a ze by byl na otezi? to uz vubec ne... Mozna tak je tvrde v rukou.. Na tech dalsich fotkach uz to neni tak hrozne a vypada pekne, slecna taky sedi super. Ale jen jsem chtela ze nejhlavnejsi veci je , ze kun prijde na otez jedine uvolnenosti a prijemne dlouhou otezi..:))
buggyna

gianna
napsal(a):
No nevim, ale tvuj nazor ze kun musi prijit na otez zkracenim, tak to nevim nevim:) Me tedy ten konik take nepripada ze by byl zrovna spokojeny a ze by byl na otezi? to uz vubec ne... Mozna tak je tvrde v rukou.. Na tech dalsich fotkach uz to neni tak hrozne a vypada pekne, slecna taky sedi super. Ale jen jsem chtela ze nejhlavnejsi veci je , ze kun prijde na otez jedine uvolnenosti a prijemne dlouhou otezi..:))
tak teď opravdu netuším na koho tahle reakce byla.Nemyslela jsem to tak že na krátký otěži je kůň ježděn správně nebo tak,ale prostě že se zahozenou otěží se koně jezdit nedají.A to že je na otěži jsem taky neřekla...prosím čtěte pořádně..celou dobu taky reaguju pouze na to že ten kůň prostě tak strašně na krátko není!!! jinak další fotky toho koně jsem neviděla,takže nevím podle čeho soudit.
buggyna

buggyna
napsal(a):
tak teď opravdu netuším na koho tahle reakce byla.Nemyslela jsem to tak že na krátký otěži je kůň ježděn správně nebo tak,ale prostě že se zahozenou otěží se koně jezdit nedají.A to že je na otěži jsem taky neřekla...prosím čtěte pořádně..celou dobu taky reaguju pouze na to že ten kůň prostě tak strašně na krátko není!!! jinak další fotky toho koně jsem neviděla,takže nevím podle čeho soudit.
a jestli se někomu zdá ta otěž přehnaně krátká,tak nechápu jak se v dnešní době může pohybovat okolo koní...to už by se z toho člověk musel zbláznit.Jinak ten valach na 1. fotce má přibližně stejně dlouhou otěž tak jak třeba koní na této fotce.A s volnou otěží se parkur stupně S (v podstatě ani Z) nedají skákat "na volno",o je o zabití jak koně tak jezdce
buggyna

gianna
napsal(a):
jinak sem eště zapoměla...máš (máte) pěkného koníka a i pěkně vám chodí
buggyna
napsal(a):
jinak sem eště zapoměla...máš (máte) pěkného koníka a i pěkně vám chodí
Jeee diky:) tu jenom trenuji..je to 7leta angloarabka (driv pomerne dost problemova) ted je teprve par mesicu obsedla... ale ted uz chodi nadherne, prave na delsi otezi a minimalnim prilnuti.. Takhle i skace a zatim nemam problem, ze bych musela kratit...
Jinak ten cerny kun ma taky hodne kratkou otez, neni umeni rvat kone za hubu ale jezdit kone sedem a vahou. A pro parkury je to stejne jako pro drezuru..staci se podivat na svetovy pohar, kde skacou uz pekne vysky a taky se u toho nezabiji..
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
My jsme take byvali tmavsi:)
buggyna
napsal(a):
a jestli se někomu zdá ta otěž přehnaně krátká,tak nechápu jak se v dnešní době může pohybovat okolo koní...to už by se z toho člověk musel zbláznit.Jinak ten valach na 1. fotce má přibližně stejně dlouhou otěž tak jak třeba koní na této fotce.A s volnou otěží se parkur stupně S (v podstatě ani Z) nedají skákat "na volno",o je o zabití jak koně tak jezdce
Tak to teda ani nahodou,nechtela jsem reagovat,ale tohle je moc. Jezdim drezuru,nekolik let.A hadej jak??Na nakrcnim remenu .....jezdime na zavody jako "cislo,ktere ma pobavit",ale konecne o tom lide na zavodech zacinaji premyslet!!!Ono to totiz jde.....
buggyna

gianna
napsal(a):
Jeee diky:) tu jenom trenuji..je to 7leta angloarabka (driv pomerne dost problemova) ted je teprve par mesicu obsedla... ale ted uz chodi nadherne, prave na delsi otezi a minimalnim prilnuti.. Takhle i skace a zatim nemam problem, ze bych musela kratit...
Jinak ten cerny kun ma taky hodne kratkou otez, neni umeni rvat kone za hubu ale jezdit kone sedem a vahou. A pro parkury je to stejne jako pro drezuru..staci se podivat na svetovy pohar, kde skacou uz pekne vysky a taky se u toho nezabiji..
tk to klobouk dolu,pže podle tý fotky to vypadá už na pěknou sporťačku jinak já sem taky radši když se jezdí na otěži "tak akorát na kontakt"ale vždy mi každý vytýká že mám otěž volnou..a to že nemám.
Mě osobně se prostě zdá,že na tý první fotce to tak šílený není,sou i horší případy. Například na jedný kobyle,ač nechápu proč(měla chudinka vytočenej krk do labuťáku z toho)jsem jí musela mít až u té kožené části otěží.A to naštěstí nemám fotku,to bylo opravdu nechutné
anushka
napsal(a):
Sáva
pro buggynu: já si říkala jestli to není angelika, trénuje i u nás ve stáji, já jsme s ní měla zatím jenom jeden trénink, ale byla suprová a je to opravdu skvělá jezdkyně, jak pod ní majda chodila to byla paráda. jinak přikládám foto svojí kobči
buggyna

katusa
napsal(a):
pro buggynu: já si říkala jestli to není angelika, trénuje i u nás ve stáji, já jsme s ní měla zatím jenom jeden trénink, ale byla suprová a je to opravdu skvělá jezdkyně, jak pod ní majda chodila to byla paráda. jinak přikládám foto svojí kobči
jj,já vim znám se už dlouho s Luckou od Cícy,chodily jsem spolu několik let do oddílu.jinak já taky jezdila na šeberově,už je to rok zpátky... Tady eště Angelika na Fifínovi
buggyna
napsal(a):
jj,já vim znám se už dlouho s Luckou od Cícy,chodily jsem spolu několik let do oddílu.jinak já taky jezdila na šeberově,už je to rok zpátky... Tady eště Angelika na Fifínovi
Tak tady moje kobčaTrochu nekvalitní fotka...
sadzi saj

pegaska pony
napsal(a):
Tak tady moje kobčaTrochu nekvalitní fotka...
Tak já přidávám bývalého stájové kolegu
sadzi saj
napsal(a):
harun,gabriela a roxy
barletka
napsal(a):
SN Chytroš
Ještě jednou slezský norik Chytrošek, chov koní Klokočov.
barletka
napsal(a):
Ještě jednou slezský norik Chytrošek, chov koní Klokočov.
Amadeus
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
Pegas Formage A
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
Toprak
barletka
napsal(a):
Toprak
můj koník je černý hnědák a zastupuje plemeno anglický plnokrevník
michaela z
napsal(a):
můj koník je černý hnědák a zastupuje plemeno anglický plnokrevník
a tady s přítelem při večerním mytí....Henry je rád, když může někde něco nebo někoho olizovat, tady to odnesl přítel.....
sabora

petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
lidi, aspoň do těch nadpisů nepište takový hrubky!!!
taky nejsem svatá, ale tohle zas bije do očí........
sabora

sadzi saj
napsal(a):
tak tahle fotky mi teda připomíná, no raděj to snad ani nebudu psát.........
sabora
napsal(a):
lidi, aspoň do těch nadpisů nepište takový hrubky!!!
taky nejsem svatá, ale tohle zas bije do očí........
Jsem strašně nenápadná za tím sloupkem - kobča Dana
sadzi saj

deedee
napsal(a):
sadzi saj : jak s eten koník prosím jmenuje ?
Jmenuje se Gran po Great Pleasure
krizovatka
napsal(a):
Jsem strašně nenápadná za tím sloupkem - kobča Dana
Saboro, co ti připomíná ta fotografie?? Jsem nějak nepochopila pointu.... Ještě Tom a Choco
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
A to jsem já A můj bývalý koník Toprak, foto z polských stránek www.swiatkoni.pl
barletka
napsal(a):
A to jsem já A můj bývalý koník Toprak, foto z polských stránek www.swiatkoni.pl
Prosím tě,mohla bys mi,Barleto,vysvětlit,proč jsi mi neposlala ty fotky toho koně?Mě to pořád nejde do hlavy,proč jsi ho prodávala?Pro neznalé je to ten Pegas A,kterýho sem dává fotky.
To není tvůj kůň,že ne?
jaruska
napsal(a):
Prosím tě,mohla bys mi,Barleto,vysvětlit,proč jsi mi neposlala ty fotky toho koně?Mě to pořád nejde do hlavy,proč jsi ho prodávala?Pro neznalé je to ten Pegas A,kterýho sem dává fotky.
To není tvůj kůň,že ne?
Ano, už není můj, protože už je prodaný. Ale mám ho ještě doma, k novému majiteli jede příští sobotu. Fotorafie jsem neposlala, protože si pro něj na druhý den přijeli a zaplatili mi ho.
Chytroš
barletka
napsal(a):
Ano, už není můj, protože už je prodaný. Ale mám ho ještě doma, k novému majiteli jede příští sobotu. Fotorafie jsem neposlala, protože si pro něj na druhý den přijeli a zaplatili mi ho.
Chytroš
No,to mě překvapuje,že lžeš,a i kdyby to udělali,tak snad jsi mi mohla alespoň zamejlovat,nebo to jsi taky nemohla???
jaruska
napsal(a):
No,to mě překvapuje,že lžeš,a i kdyby to udělali,tak snad jsi mi mohla alespoň zamejlovat,nebo to jsi taky nemohla???
Tak tady jeden "drobek" v černém
sajma
napsal(a):
Tak tady jeden "drobek" v černém
a tady zase me male arabske miminko...
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
Americký klusák Samuel Skal ve výběhu...
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
Americká klusačka Trixi Skal
sadzi saj

zazika
napsal(a):
Tomík ala stepní koník
Libero...koník na kterém jsem dělala licenci
gianna
napsal(a):
Ahoj, já se musím přidat na stranu Šárky- Gianny. Přivádění koní na kolmici taháním rukou je česká specialita. Nás učí německá drezurní trenérka, vždy na začátku drezurní hodiny chodit na úplně vytažené otěži, po okrokování se otěž lehounce zkrátí, abyste měli kontakt s hubou koně a poté se po koni chce, aby chodil s ušima v úrovni kohoutku a nosem lehce před kolmicí. Toho se dosáhne pobízením a polovičními zádržemi. Toho ,aby byl týl koně nejvyšším bodem se pak dosáhne podsazením a ne rvaním za otěž. Potíž je v tom, že i hodně špičkových českých drezůristů své koně jezdí tím, že je vzpřimují silným působením rukou, kůň pak chodí sice na kolmici, ale svalstvo spodní části krku má napjaté a záda prověšená, zadní nohy nejsou aktivní. Kritizovat z jedné fotky asi nejde, nicméně koník je za otěží. Pokud tak chodí stále, tak to je blbý. Za kolmicí se kůň většinou schovává před silným působením ruky. Kůň by měl být schopen se za udidlem natahovat a tím prodlužovat svůj rámec ( prodloužené chody) , jak toto chcete udělat korektně na koni za kolmicí?Ivana Doufám ,že jsem to napsala srozumitelně a nepopletla to moc, to by mi trenérka dala:-)
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
moj tmavy hnedak Arthur
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
a este raz Arthur v stajni
zazika
napsal(a):
máš moc krásného koníka!
jee dakujem je to moje zlato
mam ho asi pol roka, je to 13 rocny valach CT, do 12 bol zrebcom (myslim ze aj licentovanym) a asi do svojich 7 rokoch bol v CR
tak ak ho niekto pozna budem rada za akekolvek info
zazika
napsal(a):
máš moc krásného koníka!
Arthur po Amoural, m. Goldlack H po Goldlack
sadzi saj

tonka
napsal(a):
Arthur po Amoural, m. Goldlack H po Goldlack
Graníček
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
Tygras
sadzi saj

petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
Ahojky taky sem pridam nejake fotky tmavych koniku.Prvni je muj A1/1 Persival
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
Golďa
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
Tak y se přidávám, posílám foto mojí Americké klusačky Brigy
briga
napsal(a):
Tak y se přidávám, posílám foto mojí Americké klusačky Brigy
ahojky,
tak tot je moje kobylka Cheza.
veronika20
napsal(a):
ahojky,
tak tot je moje kobylka Cheza.
ještě jedna fotečka...
veronika20
napsal(a):
ještě jedna fotečka...
můj íháček je v zimě skoro vraník a v létě zas defakto světlý hnědák posílám fotku z dubna (takže někde mezi)
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
tohle je lusinka,dříve jsem na ní jezdila byla to velká kamarádka roxu,ale potom je jedna dotyčná paní oddělila a z hodné kobylky se stala mrcha
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
znova Lusaka
petas
napsal(a):
Já zacnu....
Jasan
a ještě jednou naposledy
jessinka
napsal(a):
a ještě jednou naposledy
Kobylka majitele stáje Quinta moc dobrá skokanka.
dzinecek
napsal(a):
Kobylka majitele stáje Quinta moc dobrá skokanka.
...