Já jsem byla na výborném táboře s orientací na NHS, super zážitek...pro Gitku byl strašák přepravník...takhle to vypadala na začátku...byla od něho asi sedet metrů...
tajemma danny
napsal(a):
Já jsem byla na výborném táboře s orientací na NHS, super zážitek...pro Gitku byl strašák přepravník...takhle to vypadala na začátku...byla od něho asi sedet metrů...
po pěti minutách...
tajemma danny
napsal(a):
po pěti minutách...
po 15 minutách...vše bez násilí...
tajemma danny
napsal(a):
po 15 minutách...vše bez násilí...
pak plachta...věc, která kouše koním nohy...příchod p plachtě...
tajemma danny
napsal(a):
pak plachta...věc, která kouše koním nohy...příchod p plachtě...
15 min u plachty...
tajemma danny
napsal(a):
15 min u plachty...
a po půl hodině ke mě přišla...
tajemma danny
napsal(a):
a po půl hodině ke mě přišla...
fáborky navázané ve výšce...také velmi nebezpečná věc pro koně...žere to zejména uši...
tajemma danny
napsal(a):
fáborky navázané ve výšce...také velmi nebezpečná věc pro koně...žere to zejména uši...
kdyby mohla tak by se plazila...ale po třetím přejití tam v klidu i zastavila...
tajemma danny
napsal(a):
To mi chcete říct, že Váš koník se ničeho nebojí nebo nebál? Tak šup šup, čeho všeho se Váš koník bál a jak jste jeho strach odbourali...
Pro nás jsou v poslední době po lese bubáci borůvkáři a houbaři...jinak jsme celkem statečný, denně chodíme kolem bagříku, předělavají u nás silnici...takže jsme okoukaný.
zvířátková

tajemma danny
napsal(a):
To mi chcete říct, že Váš koník se ničeho nebojí nebo nebál? Tak šup šup, čeho všeho se Váš koník bál a jak jste jeho strach odbourali...
Můj poncl se bojí injekcí a bohužel nevíme, jak to odbourat a jak mu tu injekci vlastně píchnout, jelikož se pere jako o holý život....
Uživatel s deaktivovaným účtem

zvířátková
napsal(a):
Můj poncl se bojí injekcí a bohužel nevíme, jak to odbourat a jak mu tu injekci vlastně píchnout, jelikož se pere jako o holý život....
Tak všeobecně veterináři nejsou moc oblíbení. Ani u mojeho valacha, ten zabíjí jak ho vidí. Zůstalo mu to po kastraci...
A jinak ten strašák? Voda! Kaluž, kalužička, potok, strouha, prostě všechno co se leskne nedej bože se to hýbe! Začínáme vodou z hadice, tu už snede, jak projdem první kaluž jdeme i do té druhé, ale ty větší a tekoucí strašáci... to je noční můra! Ale trénujeme .
zvířátková

napsal(a):
Tak všeobecně veterináři nejsou moc oblíbení. Ani u mojeho valacha, ten zabíjí jak ho vidí. Zůstalo mu to po kastraci...
A jinak ten strašák? Voda! Kaluž, kalužička, potok, strouha, prostě všechno co se leskne nedej bože se to hýbe! Začínáme vodou z hadice, tu už snede, jak projdem první kaluž jdeme i do té druhé, ale ty větší a tekoucí strašáci... to je noční můra! Ale trénujeme .
No mě ho právě dělá bývalá majitelka, veterináře by k sobě ani nepustil. Ale i tak to nejde, pere se takovým způsobem, že nic nezmůžeme.

zvířátková
napsal(a):
No mě ho právě dělá bývalá majitelka, veterináře by k sobě ani nepustil. Ale i tak to nejde, pere se takovým způsobem, že nic nezmůžeme.
Ju, přesně tak to mám, nejhorší to bylo po kastraci (se mu nedivím), to kolem sebe mlátil a kopal... po 2 letech už je to lepší, ale naštěstí, musím zaklepat, dosud nebylo potřeba k němu volat veta. Očkování proběhne mezi dveřma, ničeho si nevšimne, očervení spolu zvládáme, ale jak vidí injekce.....
zvířátková

napsal(a):
Ju, přesně tak to mám, nejhorší to bylo po kastraci (se mu nedivím), to kolem sebe mlátil a kopal... po 2 letech už je to lepší, ale naštěstí, musím zaklepat, dosud nebylo potřeba k němu volat veta. Očkování proběhne mezi dveřma, ničeho si nevšimne, očervení spolu zvládáme, ale jak vidí injekce.....
No, my nemáme fintu na to, jak ho ovládnout, 3 ho neudržíme, kope, staví se na zadní, nemůžeme nic dělat, do sebe dostane minimum z připravého množství v injekci.
napsal(a):
a co se stalo pri te kastraci. docela by me to zajimalo

zvířátková
napsal(a):
No, my nemáme fintu na to, jak ho ovládnout, 3 ho neudržíme, kope, staví se na zadní, nemůžeme nic dělat, do sebe dostane minimum z připravého množství v injekci.
Jé, my ho taky drželi 3 a nic.... S tím očkováním jsme to udělali tak, že jsem ho jako mimochodem vedla ven z boxu, vet stál za dveřma a jak šel kolem dostal píchanec. Dobrý vet to zvládne rychle, je to malá dávka. Letos jsem to zvládla i já. Ale brát mu krev nebo píchat antibiotika... to si nedovedu představit. Bohužel radu jak to odbourat nemám .
parley
napsal(a):
tak pro nás je to taky veterinář-toho se bojí jak čert kříže jinak motorky-hlavně ty rychlé,závodní co jsou slyšet 5 kilometrů napřed a ty velké tatrovky s přívěsem co strašně rachot.Mám co dělat abych ho udržela aspoň na všech čtyřech
,kaluže už zvládáme,ale jinak s vodou moc kamarád není-takový rybník je pro něj velký bubák.
sabora

tajemma danny
napsal(a):
to kloubouk i dolů i s parukou!
no já mám pohodářě, akorát ta voda, do té taky nechtěl, stálo mě to párkrát vody po pás, ale už vpoho, celkem, jinak se mu nelíbí pařezy, srnky a všemožná havěť i stroje dobrý. Můj první,, byl naprostý opak, cenilo na něj zuby naprosto vše, hlavně auta, natož náklaďáky, to bylo šílený!!!
zvířátková

napsal(a):
Jé, my ho taky drželi 3 a nic.... S tím očkováním jsme to udělali tak, že jsem ho jako mimochodem vedla ven z boxu, vet stál za dveřma a jak šel kolem dostal píchanec. Dobrý vet to zvládne rychle, je to malá dávka. Letos jsem to zvládla i já. Ale brát mu krev nebo píchat antibiotika... to si nedovedu představit. Bohužel radu jak to odbourat nemám .
No právě, nebudu ho denně plašit tim, že ho budu cvičně píchat.... Tohle se těžko odbourává, když člověka k sobě ani nepustí, ví, že je to něco bolestivýho, takže taky tak bojuje. No, taky jsme chtěli zkusit něco nečekanýho, ale on má oči všude a jak to vidí, tak je konečná... A to píchnutí nesnese, takže jako zmáčknout to množství léku není možné, jelikož udělá takový výpad, že injekce letí a lék pomalu ubývá, aniž by se dostal do něho. Fakt problém
sabora
napsal(a):
to kloubouk i dolů i s parukou!
no já mám pohodářě, akorát ta voda, do té taky nechtěl, stálo mě to párkrát vody po pás, ale už vpoho, celkem, jinak se mu nelíbí pařezy, srnky a všemožná havěť i stroje dobrý. Můj první,, byl naprostý opak, cenilo na něj zuby naprosto vše, hlavně auta, natož náklaďáky, to bylo šílený!!!
můj koník nesnáší ošetřování,takže jakékoliv mazání a cákání je problém,ale drbe se moc rád,takže se to snažím vždy zakamuflovat jako že ho drbu a přitom mám v ruce hobu namočenou v repelentu.O sprei vám asi nic říkat nemusímVelký problém je když se na zahradě objeví něco co tam do teď nebylo,třeba jen židle....Druhá kobyla nám byla prodávána jako lekací poděs.I jí původní majitelé přejmenovali na Kulinu že je ze všeho vykulená.Je z poloviny plňas a z druhé ČT,ale nakonec je lepší než hafling který jakož to plemeno má být klidný a hodný koník.U nás je to obráceně

parley
napsal(a):
Parley, nic hrozného, klasická kastrace ve stoje, ale už při uspání nechtěl držet, drželi jsme ho 3 za hlavu, aby se vet trefil do žíly, nemožné, prostě nás setřepal, takovej dvouletej smrad! Tak dostal do svalu, pak až do žíly. Vet mu do ran ale nastrkal vatové tampony, které měly zastavit krvácení a pak vypadnout. Bohužel se jeho teorie nepotvrdila, naducané tampony nevypadnou že... takže za dva dny přijel zase, opět uspávání do svalu, do žíly, běhěm 3 vtěřin byly tampony venku, ale než se zase probral.... takže celková cena asi 7 tisíc a koník, který vidí veta a chce se propadnout do země. Minulý rok při odčervování šel prooti mě zadníma a to si myslím, že máme postavení vyjasněné, jinak je strašně hodný, ale citlivka na dezinfekční smrádeček Myslím že má veta zafixovaného s tou bolestí po kastraci.... říkala jsem si, že kastrovat už neee...

napsal(a):
Parley, nic hrozného, klasická kastrace ve stoje, ale už při uspání nechtěl držet, drželi jsme ho 3 za hlavu, aby se vet trefil do žíly, nemožné, prostě nás setřepal, takovej dvouletej smrad! Tak dostal do svalu, pak až do žíly. Vet mu do ran ale nastrkal vatové tampony, které měly zastavit krvácení a pak vypadnout. Bohužel se jeho teorie nepotvrdila, naducané tampony nevypadnou že... takže za dva dny přijel zase, opět uspávání do svalu, do žíly, běhěm 3 vtěřin byly tampony venku, ale než se zase probral.... takže celková cena asi 7 tisíc a koník, který vidí veta a chce se propadnout do země. Minulý rok při odčervování šel prooti mě zadníma a to si myslím, že máme postavení vyjasněné, jinak je strašně hodný, ale citlivka na dezinfekční smrádeček Myslím že má veta zafixovaného s tou bolestí po kastraci.... říkala jsem si, že kastrovat už neee...
Ježíš Parley, teď Ti koukám do profilu že máš koníčka po Lední Revue! Já znám bábu, Lekničku! A moc dobře!!! To je ale náhoda!
v v
napsal(a):
můj koník nesnáší ošetřování,takže jakékoliv mazání a cákání je problém,ale drbe se moc rád,takže se to snažím vždy zakamuflovat jako že ho drbu a přitom mám v ruce hobu namočenou v repelentu.O sprei vám asi nic říkat nemusímVelký problém je když se na zahradě objeví něco co tam do teď nebylo,třeba jen židle....Druhá kobyla nám byla prodávána jako lekací poděs.I jí původní majitelé přejmenovali na Kulinu že je ze všeho vykulená.Je z poloviny plňas a z druhé ČT,ale nakonec je lepší než hafling který jakož to plemeno má být klidný a hodný koník.U nás je to obráceně
Tak to mi se zase stráááášně bojíme igelitového pitlíku a nebo taky balíku slámi. Teď už je to ale lepší... pitlíku už se nebojí když šustí a balík měl teďka v ohradě..ale stejně mi přijde divný že ten můj ťulpas se bojí něčeho co má tak strašně rád k jídlu?! No ale je to už v poho.. nakonec si do toho i lehnul!!
sabora

tajemma danny
napsal(a):
jo ještě jsem si vzpoměla, že jsme šly kolem domu co měl veliká okna a nízko, Kulich se v nich uviděl a sám sebe se lek
tajemma danny
napsal(a):
my se bojíme staveb. podezdívky pod plotem, studny na poli, vodárny, domy a ták.
taky lidí, co se bojej taky a skovají se za keř

parley
napsal(a):
Je a nemáš její fotku??
Parley mám, ale kde? Stěhovali jsme se a já teď netuším kde mám alba, je to totiž ta klasická fotka. Ale zkusím se podívat, pak to nechám naskenovat a pošlu. Doufám že brzo ! Ale byla na plňase obrovská, nervačka, po úraze, takže se na ni nejezdilo....
napsal(a):
Hmm, Venuldo tak se zdá že máme povahově podobné oře. Ten můj se skoro ničeho nebojí (kamiony, traktory a autobusy vyloženě miluje, strká jim hlavu do cesty tak jen čekám kdy dostane přes rypák zrcátkem, a někdy se za nimi i rozbíhá), ale jen vet koukne do jeho boxu už skáče do žlabu. Před tím takový nebyl. Nadšením sice neoplýval ale na dobré slovo držel. Ve 4-letech se kastroval. Kastrace precizní, také ve stoje - žádný hnis, zánět, nic. Za 2 dny to bylo úplně o.k. po týdnu jsem sedala a za 3 týdny i skákala. No problémo. Ale z nějakých příčin (patrně asi bolest spojená s kastrací a to i přes to že doktor přidával asi 3x oblbovák, protože se pořád kroutil a nechtěl stát) od tý doby zkrat - doktora k sobě nepustí na 2 metry. Když ho potřebuju kvůli něčemu prohlídnout musí se přispat. Naštěstí injekce píchá trenérka, která umí i trefit žílu takže očkování jsou na ní. To je celkem ochotnej držet když není poblíž vet. Ostatní ošetření pak musím obstarávat já - to taky ještě jakž takž snáší. Já se jenom modlím aby ten pitomeček na sebe dával majzla. Přispávat koně každej měsíc kvůli nějakým zraněním, to by mě omyli.
Taky mi říkali že se to časem zlepší, ale je to už rok a půl a ta jeho panická hrůza spíš nabírá na intenzitě než povoluje. Nějak jsem už rezignovala na víru, že to bude lepší. Hold asi žádnej kůň nemůže být naprosto bezchybný, stejně jako lidi......
bospor
napsal(a):
my se bojíme staveb. podezdívky pod plotem, studny na poli, vodárny, domy a ták.
taky lidí, co se bojej taky a skovají se za keř
mno tak to ja mam asi flegmatika..ten vleze snad vsude..akorat prikopu s proutim se boji..to je tak jediny ceho se boji..nebo me trebna jeste prekvapi