Obdoba mrkvové hůlky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2007 09:44

Ahoj všici, určitě se vás tu hodně zajímá i o přirozenou komunikaci s koníkama, zajímalo by mě, jestli máte opravdu jen ty originální mrkvovky nebo jak jste to vyřešili vy vynalézavější, co nechcete dávat takový peníze za kus tyčky Díky za nápady a fotky určitě potěší

12.7.2007 09:59

moninka napsal(a):
Ahoj všici, určitě se vás tu hodně zajímá i o přirozenou komunikaci s koníkama, zajímalo by mě, jestli máte opravdu jen ty originální mrkvovky nebo jak jste to vyřešili vy vynalézavější, co nechcete dávat takový peníze za kus tyčky Díky za nápady a fotky určitě potěší

Ahoj, tak já nepracuju přímo podle parelliho, našla sem si svou cestu přirozené komunikace a používám k tomu obyčejnou tušírku. Jde to s ní skvěle, jde jen o to, na co si ty a koník zvyknete...

12.7.2007 10:02

zirawka napsal(a):
Ahoj, tak já nepracuju přímo podle parelliho, našla sem si svou cestu přirozené komunikace a používám k tomu obyčejnou tušírku. Jde to s ní skvěle, jde jen o to, na co si ty a koník zvyknete...

Obyč tušírka mi právě přijde moc pružná ... Ale díky

12.7.2007 10:10

Přesně tak - za těch 600 může mít koník radši nějaký dobrůtky. Žlutá tyčka od rajčat - dobrý A z čeho je víš? Rajčata zatim nepěstuju

jurásek

12.7.2007 10:20
jurásek

moninka napsal(a):
Přesně tak - za těch 600 může mít koník radši nějaký dobrůtky. Žlutá tyčka od rajčat - dobrý A z čeho je víš? Rajčata zatim nepěstuju

no já používám místo mrkvovky lonžovací bič tedy jeho polovinu prodávají ten dělený a jeto stojí okolo 240Kč používám tu silnější část s rukojetí a vršek šlahoun jsem předělala dolu a přišroubovala matičkou k tomu závitu.Snad tam něco uvidíš na obrázku

12.7.2007 10:23

jurásek napsal(a):
no já používám místo mrkvovky lonžovací bič tedy jeho polovinu prodávají ten dělený a jeto stojí okolo 240Kč používám tu silnější část s rukojetí a vršek šlahoun jsem předělala dolu a přišroubovala matičkou k tomu závitu.Snad tam něco uvidíš na obrázku

To je taky dobrej nápad! Ale neni to taky moc pružný?

12.7.2007 11:14

moninka napsal(a):
To je taky dobrej nápad! Ale neni to taky moc pružný?

Ahojka!! Já používám originální mrkvovou hůlku. protože máme víc koní a jsme dvě kdo si ji půjčujeme tak to mě to nevyšlo tak draho. Jinak mám tu mrkvovku a normální parkurový bičík. a když jezdím tak používám v jedné ruce mrkvovku a v druhé parkurák. Je to fajn páč kobylka konečně poslouchá =)

Tady je foto vypadám jako magor ale to pořád =) c

12.7.2007 11:25

jezabel napsal(a):
Ahojka!! Já používám originální mrkvovou hůlku. protože máme víc koní a jsme dvě kdo si ji půjčujeme tak to mě to nevyšlo tak draho. Jinak mám tu mrkvovku a normální parkurový bičík. a když jezdím tak používám v jedné ruce mrkvovku a v druhé parkurák. Je to fajn páč kobylka konečně poslouchá =)

Já si udělala hůlku z bambusové tyčky. Má to vlastnosti jako ta origoš, jen má prostě jinou barvu. Byla jsem s tím i na kurzu. Pokusím se ji vyfotit.

Jinak používám i normální drezurní bič, nebo když nic nemám, urvu někde klacek.

12.7.2007 12:19

jezabel napsal(a):

Jezabel - nevypadáš jak magor, sluší vám to No jo no, to se máš, já su na to sama samotinkáááá ....

12.7.2007 12:22

lucky napsal(a):
Já si udělala hůlku z bambusové tyčky. Má to vlastnosti jako ta origoš, jen má prostě jinou barvu. Byla jsem s tím i na kurzu. Pokusím se ji vyfotit.

Jo, bambusová tyčka mě taky napadla a vyjde asi opravdu nejlevnějc. Ještě bych možná někde sehnala tu barevnou izolepu, třeba zrovna oranžovou - obmotam a mam mrkev jedna radost Díky za tip

12.7.2007 12:22

moninka napsal(a):
Jezabel - nevypadáš jak magor, sluší vám to No jo no, to se máš, já su na to sama samotinkáááá ....

není to tak pružný .Originál je originál ,ale prostě na mrkvovku nemám a toto mi stačí

12.7.2007 12:48

moninka napsal(a):
Jo, bambusová tyčka mě taky napadla a vyjde asi opravdu nejlevnějc. Ještě bych možná někde sehnala tu barevnou izolepu, třeba zrovna oranžovou - obmotam a mam mrkev jedna radost Díky za tip

No jo, já mám izolepou udělánu rukojeť...ještě omotanu šňůrou. A zakončení.

13.7.2007 07:49

jurasek napsal(a):
není to tak pružný .Originál je originál ,ale prostě na mrkvovku nemám a toto mi stačí

Omotala jsem červenou páskou sklolaminátovou tyčku k el. ohradníku (starý typ pro krávy).

13.7.2007 10:06

danar napsal(a):
Omotala jsem červenou páskou sklolaminátovou tyčku k el. ohradníku (starý typ pro krávy).

Já mám prozatím asi nejlevnější verzi a to klacek z bezinek který nepruží a navázané tenké lano.Teď šetřím na mrkvovou hůlku,ale doufám že seženu jinou barvu,mrkvová je fakt šílená.třeba černou

13.7.2007 10:16

v v napsal(a):
Já mám prozatím asi nejlevnější verzi a to klacek z bezinek který nepruží a navázané tenké lano.Teď šetřím na mrkvovou hůlku,ale doufám že seženu jinou barvu,mrkvová je fakt šílená.třeba černou

Joo, černou seženeš. Zrovna včera jsem jednu držela v ruce v jezdeckých potřebách. Já mám taky originál ale tu malou lehkou. Ale myslím, že ta větší je lepší. Ale co už, teď už druhou kupovat nebudu

13.7.2007 10:20

jurásek napsal(a):

Krásný koník Linci, to je QH?
Ten dělený bič je dobrý nápad, nejsou nějaké www, kde by šel sehnat? Díky.

13.7.2007 10:26

moninka napsal(a):

Jo děkuji... ale stejně sem to chtěla slušně vyfotit, ale jaksi je to focené samospouští tak kobylka musela stát kámoška je totiž na dovolené v Bulharsku =(

13.7.2007 10:38

lerry napsal(a):
Krásný koník Linci, to je QH?
Ten dělený bič je dobrý nápad, nejsou nějaké www, kde by šel sehnat? Díky.

Tady ještě mamka s naší Dogou a s malou Darinkou...

13.7.2007 21:37

jezabel napsal(a):
Tady ještě mamka s naší Dogou a s malou Darinkou...

pro lerry ne je to kříženec kladrubáka s fjordem nechtěné spojení ,bič se dá koupit všude ,ale nechtějí ho posílat poštou takže jedině poblíž ho zajít koupit do jezdeckých potřeb

15.7.2007 01:24

moninka napsal(a):

no tak já jak kdy, ale většinou používám normální tušírku nebo lonžovací bič

16.7.2007 07:26

lucky napsal(a):

Bambusovou tyčku - to máš jistě radu od Vaška Bořánka co? Nesouhlasím s tím že to má stejné vlastnosti jako origoš mrkvovka. Rozhodně není bambus pevnější jak laminát. A obávám se že pokud budeš mít někdy tu čest pracovat s nějakým "šílenějším" koněm mohlo by se ti taky stát že zrovna v té nejkrizovější situaci se ti bambusová hůlka zlomí a ty se najednou můžeš ocitnout v dosti ne jen nepříjemné, ale hlavně nebezpečné situaci. Neříkám že to musí nastat ale už i toto malé procento které mě ohrožuje na životě a funkčnosti koně se snažím řešit. Tak proč tomu nepředejít?
Myslím že pro komunikaci s koněm opravdu není bezprostředně nutný originál ale chtělo by to opravdu spolehlivý nástroj - zase jde asi o to jak moc je člověk náročný na koně a jak moc je schopný tento způsob komunikace ovládat a cítit.
Já osobně používám jak originál mrkvovku tak tušírku nebo právě část lonžovacího biče když už teda není nic jiného po ruce. Taky záleží hodně na tom co zrovna od koně chci mnohdy všechny tyto nástroje střídám právě dle toho který se mi na kterou činnost více hodí.

16.7.2007 19:58

stearman napsal(a):
no tak já jak kdy, ale většinou používám normální tušírku nebo lonžovací bič

Ale dají se i vyrobit. Kdo má zájem, můžu za 300kč poslat.

18.7.2007 09:09

ghajariy napsal(a):
Ale dají se i vyrobit. Kdo má zájem, můžu za 300kč poslat.

Jé a z čeho vyrábíš? Má hůlka stejný vlastnosti i hmotnost?

18.7.2007 11:58

moninka napsal(a):
Jé a z čeho vyrábíš? Má hůlka stejný vlastnosti i hmotnost?

Hůlka má stejné vlastnosti, je jen maličko pružná, ale zhruba stejně jak originál, ale je trošku lehčí než originál, i tu mám doma. Výrobní tajemství, když dobře mrkneš na fotku, zjistíš vše.

18.7.2007 19:45

jurasek napsal(a):
pro lerry ne je to kříženec kladrubáka s fjordem nechtěné spojení ,bič se dá koupit všude ,ale nechtějí ho posílat poštou takže jedině poblíž ho zajít koupit do jezdeckých potřeb

Jurášku, nádhernej koník. Přesně můj typ!!! Krásnej, fakt!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík