Ahoj dnes jsem si objednala masku proti mouchám pro mojí kobču, tak by mě zajímalo jaký s nima máte zkušenosti
jak na ně koník reaguje??? Myslím že moje kobylka ač palšidlo bude v pohodě..ale co kdyby náhodou
tak jak jste na tom??? U nás máme hrozně moc típlic...zůstane ve výběhu maximálně půl hoďky, pak už na mě řve že chce domů
Ps: na fotce je maska ktrou jsem objednala
janaslab
napsal(a):
Ahoj dnes jsem si objednala masku proti mouchám pro mojí kobču, tak by mě zajímalo jaký s nima máte zkušenosti
jak na ně koník reaguje??? Myslím že moje kobylka ač palšidlo bude v pohodě..ale co kdyby náhodou
tak jak jste na tom??? U nás máme hrozně moc típlic...zůstane ve výběhu maximálně půl hoďky, pak už na mě řve že chce domů
Já musela kobylce kvůli zánětům spojivek pořídit taky masku. Vybrala jsem firmu Bucas, maska stála 600,- a je na sucháč s gumou. Očka jsou malá, takže se tam nedostane ani muchnička. KObča ji má na hlavě ve dne i v noci (občas) a maska drží dobře, po týdnu nemá žádné poškození...
janaslab
napsal(a):
MOje kobyly se na první nandání tvářili divně, ale dneska už do nich strkají hlavu sami, takže spokojenost veliká. Mám pár měsíců a zatím dobrý - vydží i válení a tak - jenom je občas potřeba opláchnout bordel, který se tam při válení v prachu zachytí. Mám masky od Farnamu. A při ježdění si kobyla s maskou vysloveně libuje a já taky protože je o dost příjemnější
Fotot tady bohužel nemám
amazonka
napsal(a):
MOje kobyly se na první nandání tvářili divně, ale dneska už do nich strkají hlavu sami, takže spokojenost veliká. Mám pár měsíců a zatím dobrý - vydží i válení a tak - jenom je občas potřeba opláchnout bordel, který se tam při válení v prachu zachytí. Mám masky od Farnamu. A při ježdění si kobyla s maskou vysloveně libuje a já taky protože je o dost příjemnější
Fotot tady bohužel nemám
tak to mám radost mám strach že jí spadne a nebo se někde zachytí..strašně ráda se válí...když je ideální bahno tak i 7x
Vůbec mě nenapadlo že by se s ní dalo i jezdit!!! Díky za tip
Už se na ní těším....muchničky jsou u nás šílený stejně jako hovada
a střečci...brr, nesnáším je. Kobylka mi už sama do náručí dává hlavu a těší se až jí zevnitř vydrbu uši (ušanka u nás neostojí pokaždé jí sundá). Občas jí je i namažu měsíčkovou mastí..stejně jako oděrka..je to vážně zázrak .....jednou jsem s ní vyléčila i hnusý podlomy
ale musí to být ta podomácku udělaná.
známá si dělá i vlastí repelent.....vyvaří listy ořešáku, při varu do toho nakape i eucalypt (snad je to dobře napsaný
) a super a zadáčo
janaslab
napsal(a):
Koupila jsem přesně tuhle, co máš na fotce. Koupila jsme na 147cm vysokého valacha tu největší velikost L a je mu akorát. nedovedu si představit použít ji na klasického teplokrevnéka. lavně kvůli záševkům na oči, jestli jim to pak netlačí na oči, kdyby to nesdělo přesně nad nimi. Je ne z látky, ale z umělohmotné sítě, je o kousek kratší než jiné masky, ale nám sedí perfektně. jen uši do ní máme krátké.
stieberova
napsal(a):
Koupila jsem přesně tuhle, co máš na fotce. Koupila jsme na 147cm vysokého valacha tu největší velikost L a je mu akorát. nedovedu si představit použít ji na klasického teplokrevnéka. lavně kvůli záševkům na oči, jestli jim to pak netlačí na oči, kdyby to nesdělo přesně nad nimi. Je ne z látky, ale z umělohmotné sítě, je o kousek kratší než jiné masky, ale nám sedí perfektně. jen uši do ní máme krátké.
u klusáků používáme podobný proti kamínkům a písku v dostihu. držej dobře.
bospor
napsal(a):
u klusáků používáme podobný proti kamínkům a písku v dostihu. držej dobře.
stejnou masku jako máš ty mám na ponici.Koupile jsem celkem 4 masky na každého koníka jednu,ale bohužel poníkovy není je mu moc velká,ale ostatním sedí.Také jsem se bála jak na to budou rágovat,ale baz jakéhokoli problému si ji nechaly nasadit a a nechala jsem jim jí první den tak do večera,ale než jsem přišla do ohrady tak hodný ferda jim je všem strhala tak je druhej den dostaly znova a měli je až dokud jsem jim je nesundala.Je to dobrá věc aspon jim otravný mouchy nelezou do očí.Ty černé jaké jsi objednáváš mám dvě pak mám stříbrnou jako má jacki a nakonec čtverečkovanou ta je mega mám ji na čmb večer sem dám foto jelikož mám fotky v jiném pc škoda
woldemortik
napsal(a):
stejnou masku jako máš ty mám na ponici.Koupile jsem celkem 4 masky na každého koníka jednu,ale bohužel poníkovy není je mu moc velká,ale ostatním sedí.Také jsem se bála jak na to budou rágovat,ale baz jakéhokoli problému si ji nechaly nasadit a a nechala jsem jim jí první den tak do večera,ale než jsem přišla do ohrady tak hodný ferda jim je všem strhala tak je druhej den dostaly znova a měli je až dokud jsem jim je nesundala.Je to dobrá věc aspon jim otravný mouchy nelezou do očí.Ty černé jaké jsi objednáváš mám dvě pak mám stříbrnou jako má jacki a nakonec čtverečkovanou ta je mega mám ji na čmb večer sem dám foto jelikož mám fotky v jiném pc škoda
Ahojky chtěla sem se zeptat jestli jde mít masku na koníka aniž by musel mít ohlávku
na pastvině jí nemají a ani nesmějí..:) chtěla bych taky kobušce koupit, ona ty mouchy úplně nesnáší pořád cháže hlavou nohoru dolu
, ale počítám s tím že ona bude problematická, nesnese nic na hlavě..
eowyn
napsal(a):
Ahojky chtěla sem se zeptat jestli jde mít masku na koníka aniž by musel mít ohlávku
na pastvině jí nemají a ani nesmějí..:) chtěla bych taky kobušce koupit, ona ty mouchy úplně nesnáší pořád cháže hlavou nohoru dolu
, ale počítám s tím že ona bude problematická, nesnese nic na hlavě..
Koukni na moji fotku, žádnou ohlávku tam nemá. Mám koně taky na pastvině, bez ohlávek. Kobyla má masku na hlavě 24 h denně adrží dobře. S ohlávkou by ji asi zničila mnohem dřív.
stieberova
napsal(a):
a sakra objednávala jsem to podle velikostí ohlávek a uzdeček co už máme......to bude asi průšvich....objednana jsem M
myslím že kámošky huculka bude mít ohromnou radost
bohužel jsem to už změnit nestihla, balík je už na cestě. Tak pro příště se pro radu stavím dřív
ale děkuju...aspoň už mám připravené nervy
janaslab
napsal(a):
a sakra objednávala jsem to podle velikostí ohlávek a uzdeček co už máme......to bude asi průšvich....objednana jsem M
myslím že kámošky huculka bude mít ohromnou radost
bohužel jsem to už změnit nestihla, balík je už na cestě. Tak pro příště se pro radu stavím dřív
ale děkuju...aspoň už mám připravené nervy
já je mám taky bez ohlávej jednou jsem jí dala ferdovy s ohlávkou maska byla dolei s ohlávkou
eowyn
napsal(a):
tak moc děkuji, ted tu mám ale horší případ jak mám tedy tu velikost zjistit? když podle tý ohlávky ne?
ted si nemůžu vzpomenout velikost ohlávky je L (asi)
fakt ted nevim
No to já taky nevěděla... kobyla má velikost ohlávky 2 (na maximum), tak jsem kupovala masku M. No a ta jí byla velká, musela jsem ji vyměnit za S.... každá je jiná, budeš to muset vyzkoušet až na koni. Pokud ji neumažeš a nepoškodíš, tak ti ji určitě vymění, dkyby bylo potřeba
janaslab
napsal(a):
též jsem letos musela (poprve!) koupit masku, take kvuli zánětu spoj., jak uz tu nekdo psal. V obchode nemeli jinou, nez od Farnamu a tak jsem koupila tu, i kdyz se mi dvakrat nezamlouvala. Kamaradky mi doporucily znacku Bucas (pisu to dobre?), ale bohuzel ji nemeli. Ta od Farnamu je na dotek takova jakoby vic "plastova", tuhá, ma krapet větší "oka", ma proševy na oči. Stala mne 1050,- CZK. Nakoc si na ni ale nemuzu stěžovat. Perfektne se udrzuje v čistote, z hlavy nepada, ma dvojity suchy zip. Jediné, na co si konik musel zvyknout, byl zvuk toho zipu, kdyz se rozepíná, jinak nebyl problem. Maska krasne drzi tvar a ani ve vetru se nepřichlipuje na oči. Koupila jsem valachovi CT s velkou hlavou velikost XL a je mu tak akorat. Davam ji bez ohlavky.
Petra
woldemortík

tilka
napsal(a):
též jsem letos musela (poprve!) koupit masku, take kvuli zánětu spoj., jak uz tu nekdo psal. V obchode nemeli jinou, nez od Farnamu a tak jsem koupila tu, i kdyz se mi dvakrat nezamlouvala. Kamaradky mi doporucily znacku Bucas (pisu to dobre?), ale bohuzel ji nemeli. Ta od Farnamu je na dotek takova jakoby vic "plastova", tuhá, ma krapet větší "oka", ma proševy na oči. Stala mne 1050,- CZK. Nakoc si na ni ale nemuzu stěžovat. Perfektne se udrzuje v čistote, z hlavy nepada, ma dvojity suchy zip. Jediné, na co si konik musel zvyknout, byl zvuk toho zipu, kdyz se rozepíná, jinak nebyl problem. Maska krasne drzi tvar a ani ve vetru se nepřichlipuje na oči. Koupila jsem valachovi CT s velkou hlavou velikost XL a je mu tak akorat. Davam ji bez ohlavky.
Petra
ferda s maskou
woldemortík

woldemortík

woldemortík

woldemortík
napsal(a):
a mendy vypadá jako oslík
a anakonec velké překvápko já
woldemortík

jackie
napsal(a):
No jo, jsi taky pěkně ušatá, taky jako oslík Jen je ti to trošičku větší, ale fakt jen trošičkůůůů!!!
vid
janaslab
napsal(a):
jee i my mame mskuuu
Martiii, si perfektna
woldemortík

bonita
napsal(a):
jee i my mame mskuuu
Martiii, si perfektna
no co maska není nejen pro koně ne