Koník se nám začal drvat ovše oč to jde,hlavně krk a kořen ocasu, jsou to takové malé flíčky, jak zahojený stroupky..co stím nebo čím to aspon mazat...foto bude asi nic moc...
daty
napsal(a):
Koník se nám začal drvat ovše oč to jde,hlavně krk a kořen ocasu, jsou to takové malé flíčky, jak zahojený stroupky..co stím nebo čím to aspon mazat...foto bude asi nic moc...
ještě
daty
napsal(a):
ještě
a ocas, všude nad ocasem má malé oděrky a mezi těma žíněma se drolí kůže
woldemortik
napsal(a):
mel to i někdy dřív vypadá to na muchařinu
neměl, dřív měl jen odrbaný kohoutek a ten si drbe i ted a co se stím dá dělat???
daty
napsal(a):
a můžeš napsat jaké a zda se osvěčily??Jak se přesně muchařina pozná a jak ji kůň "dostane"nebo z čeho vzniká?
no moc ne dala jsem ho do ohrady kde se nemohl amoc drbat a na zadku mu narostla krásná nová srsr.Tedka jsem mu hřívu ostříhla až na dva cm možna na tři nevím přesně hřívu a krk už si nedrbe.koknu se do knížky nevím přeně jak vzniká bud alergii na hmiz,krmivo,ustájení,nebo i na různé činitele
woldemortik
napsal(a):
no moc ne dala jsem ho do ohrady kde se nemohl amoc drbat a na zadku mu narostla krásná nová srsr.Tedka jsem mu hřívu ostříhla až na dva cm možna na tři nevím přesně hřívu a krk už si nedrbe.koknu se do knížky nevím přeně jak vzniká bud alergii na hmiz,krmivo,ustájení,nebo i na různé činitele
No, já si myslím, že na alergii na hmyzí sliny je dost pozdě, to by mu začalo už dávno. Jinak nejčastější jsou prý alergie kromě hmyzu na prach a pil. Já to taky řeším, už několik měsíců léčím a léčím. Ale nepamatuju si, že by to začínalo pupínkama.
woldemortik
napsal(a):
No ženské! Hmyz a pyl Huž zpátky do školy.
woldemortik
napsal(a):
Muchařina je vlastně alergie na hmyz, je to psychická porucha koně, který hmyz vlastně nesnese, jejich sliny atd... já mám huculka, je to mušák, drbe se každé léto, krk, ocas, břicho, hlava, je na tom dost špatně, ale snažím se ho mazat, zrovna používám bioolej od Leovetu - Bio-Hautol se to jmenuje (je to přímo na letní vyrážku), a nevypadá tak hrozně jako když jsem ho koupila, to na něj totiž nikdo neměl čas aby ho mazal, tak vypadal hrozně...
Vkládám fotku když jsem ho koupila
karwen
napsal(a):
Muchařina je vlastně alergie na hmyz, je to psychická porucha koně, který hmyz vlastně nesnese, jejich sliny atd... já mám huculka, je to mušák, drbe se každé léto, krk, ocas, břicho, hlava, je na tom dost špatně, ale snažím se ho mazat, zrovna používám bioolej od Leovetu - Bio-Hautol se to jmenuje (je to přímo na letní vyrážku), a nevypadá tak hrozně jako když jsem ho koupila, to na něj totiž nikdo neměl čas aby ho mazal, tak vypadal hrozně...
Vkládám fotku když jsem ho koupila
Fotečka focená před týdnem
daty
napsal(a):
vezmi lupu a pořádně se podívej pod ty stroupky. můžou tam být úplně malinkatý breberky
jestli jo tak řekni vetovi, dá ti něco. nevim jak se to jmenuje ale bylo to docela drahý,ale do druhýho dne byl pokoj kůň se v tom musel vykoupat
bospor
napsal(a):
a bacha je to přenosný
Ahoj,taky bych se přikláněla k breberkám.Dovezli jsme koníka a ten se asi po dvou měsících zača drbat.Měl takové flíčky jako ten Váš.Breberky jsme hledali,ale nenašli.Až když měl vydrbaná veliká olisalá místa,ukázali se i breberky.Jiní koníci to nechytli.Jen tím chci říct,že nemusejí být vidět hned,ale v určitém stupni vývoje.
hora
napsal(a):
Ahoj,taky bych se přikláněla k breberkám.Dovezli jsme koníka a ten se asi po dvou měsících zača drbat.Měl takové flíčky jako ten Váš.Breberky jsme hledali,ale nenašli.Až když měl vydrbaná veliká olisalá místa,ukázali se i breberky.Jiní koníci to nechytli.Jen tím chci říct,že nemusejí být vidět hned,ale v určitém stupni vývoje.
ty breberky u nás byli fakt malinký ale pod lupou byli
dostal to asi jen jeden další kůň ale vet mě varoval že to můžou dostat všechny i já
daty
napsal(a):
Já bych se přiklonila k názoru "breberušek" či ještě možnost plísně, což je nutno nechat vyšetřit kulturu pod mikroskopem.