Nafouklé a tvrdé břicho

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2007 13:40

prosím poradte kobyla má nafouké a vtdé břiho a má silné větry.myslím si,že je nafouklá s mokré tráva dala jsem jim tedka do ohrady baíl sena mám volat veta.prosm poradtě bojim se oni

17.8.2007 13:44

woldemortik napsal(a):
prosím poradte kobyla má nafouké a vtdé břiho a má silné větry.myslím si,že je nafouklá s mokré tráva dala jsem jim tedka do ohrady baíl sena mám volat veta.prosm poradtě bojim se oni

vetem nikdy nic nezkazíš.Je lepší aby 3x přijel k prkotině než jednou nedorazil k vážné věci.Určitě ho volej.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.8.2007 13:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

woldemortik napsal(a):

Určitě ji zkus vodit, třeba se vyprdí, ale vetovi bych zavolala, poradila se s ním a je na něm, jak zhodnotí vážnost situace. Nedávno měl můj roček koliku, takovou divnou, raději vet přijel, dostal 2 injekce a ulevilo se mu - bylo po kolice.

17.8.2007 13:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Určitě ji zkus vodit, třeba se vyprdí, ale vetovi bych zavolala, poradila se s ním a je na něm, jak zhodnotí vážnost situace. Nedávno měl můj roček koliku, takovou divnou, raději vet přijel, dostal 2 injekce a ulevilo se mu - bylo po kolice.

Taky bych mu brnkla.. Aspoń mu popiš stav a on už se rozhodne..

17.8.2007 13:55

koki napsal(a):
Taky bych mu brnkla.. Aspoń mu popiš stav a on už se rozhodne..

už jsem mu volala mám jí vodit vodit aby vytrávila

17.8.2007 14:39

woldemortik napsal(a):
už jsem mu volala mám jí vodit vodit aby vytrávila

jsem jí vodila dvakrát se vykadila a jednou čurala začalo to v ní šroundat a břicho ji trochu změklo.moc se jí chodit nechtělo spocená není a na břicho se taky nedívá.klidná akortá když neviděl bogara tak byla nklidná jinak v poho vet,říkal,že to buse asi z té mokré trávy měla jí hodně a tady zase leje

17.8.2007 14:41

woldemortik napsal(a):
jsem jí vodila dvakrát se vykadila a jednou čurala začalo to v ní šroundat a břicho ji trochu změklo.moc se jí chodit nechtělo spocená není a na břicho se taky nedívá.klidná akortá když neviděl bogara tak byla nklidná jinak v poho vet,říkal,že to buse asi z té mokré trávy měla jí hodně a tady zase leje

mar´to, buď v klidu..věř, že jsou situace, kdy na ty první hovina čekám jak na smilování...pokud se vykadila, tak to je podle mě vyhráno...běžte se projít, klidně i s tím agentem Bogarem...:) zvláštní, že když je máš furt venku, zdula se ti kobča z mokré trávy...

17.8.2007 14:47

kukinatost napsal(a):
mar´to, buď v klidu..věř, že jsou situace, kdy na ty první hovina čekám jak na smilování...pokud se vykadila, tak to je podle mě vyhráno...běžte se projít, klidně i s tím agentem Bogarem...:) zvláštní, že když je máš furt venku, zdula se ti kobča z mokré trávy...

jj kadila a dvakrát,se tady klepeu jak slepice.bojim se oní.jestly se té trávy nepřežrala

17.8.2007 15:55

woldemortik napsal(a):
jj kadila a dvakrát,se tady klepeu jak slepice.bojim se oní.jestly se té trávy nepřežrala

tedka jsem se tam byla podívat už se torchu sfokla nevipadá jak koule břicho krapet zase změklo a pořád to vní škrdoundá a větry má teda řádný

17.8.2007 16:30

woldemortik napsal(a):
tedka jsem se tam byla podívat už se torchu sfokla nevipadá jak koule břicho krapet zase změklo a pořád to vní škrdoundá a větry má teda řádný

To se někdy stává. Mě se ta moje někdy taky přežrala a večer měla prdy jako dynamit..chce se to jít projít, když se vykadí, tak je to v pohodě.

17.8.2007 18:50

lucky napsal(a):
To se někdy stává. Mě se ta moje někdy taky přežrala a večer měla prdy jako dynamit..chce se to jít projít, když se vykadí, tak je to v pohodě.

to jsem rádá já myslela,že už oni přijdu chodily jsme cca 45minut a za tu dobu kadila dvakrát a tedka sere jak alík

18.8.2007 08:42

woldemortik napsal(a):
to jsem rádá já myslela,že už oni přijdu chodily jsme cca 45minut a za tu dobu kadila dvakrát a tedka sere jak alík

tak už je to v poh akortá má větry jak slon dneska jí budu ještě vodit

19.8.2007 00:26

woldemortik napsal(a):

Při jakémkoli náznaku koliky nebo trávicích potíží je třeba sebrat všechno, co by kůň mohl sežrat = žádné seno nebo sláma!!! A vodit.
Veterináři se dělí na dvě skupiny - někteří tvrdí - neválet ať se nezauzlují střeva, někteří říkají, když chce válet, nechat - ve střevech se to pohne. Někteří říkají při vodění nenechat žrát trávu, jiní tvrdí - pokud má tendence trávu žrát tak nechat - tráva podporuje trávení.
Existuje pasta s názvem: Hippo Veyxin 840 Entero . Je to jakási první pomoc při kolice než dorazí veterinář. Stojí něco ke třem stovkám a je dobré ji mít někde v chladnu pro "strýčka Příhodu" - v okamžiku podezření koliky ihned aplikovat.
Na jejím použití se domluvte s vetem, který vám ji prodá.

Mašle

28.3.2016 18:33
Mašle

XXX.XXX.94.204

Pomozte a poraťte prosim naš kůň má už déle nějaky problem.
Hodně zhubl je strašně hubeny ale ma nafoukle břicho žere jako normalně ale je takový neaktivni.smutný. Těžko se mu dycha a vykašlava hleny je podezdření na nador na plicich.
Ale není to jiste prosim poradte co mam dělat jestli s tim někdo z vas ma nějaky skušenosti
Předem Děkuji.

28.3.2016 18:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dávejte mu na jídlo, co má rád, hlídejte ať je v klidu, měl by mít možnost projít se - výběh, ohrada.
Nestresovat, do ničeho nenutit. Pokud je venku, dát deku, ať nemusí topit zevnitř"(v noci ještě místy mrzne)

Nepíšete, co na to veterinář? Co radí, co předepsal? Jaká vyšetření byla, jaká se dělat budou?
S tak malým množstvím informací vám fakt nikdo neporadí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík