daty
napsal(a):
to se nám včera oběvilo u všech haflošů...slunko vůbec nesvítilo..
nejvíc to má mladá kobča, páč má nejvíc růžovej čumák
daty
napsal(a):
nejvíc to má mladá kobča, páč má nejvíc růžovej čumák
ještě
luckai
napsal(a):
Já bych řekla, že je to přece jen spálené od slunka. U nás na ranči to měli paintky, co mají růžové čumáky. Myslím, že se dá slušně spálit i když je slunko pod mrakem, protože paprsky projodu i přes mraky.
moje ponice se spálila tekhle na zadku a mulině je to čenobílá ponička na zadi má zrovna bílou.chudák tak jsem vzala krém ana mazalí a byl klid tedka když svítí sluníčko namažu jí krémem ma máme klid obě
woldemortik
napsal(a):
moje ponice se spálila tekhle na zadku a mulině je to čenobílá ponička na zadi má zrovna bílou.chudák tak jsem vzala krém ana mazalí a byl klid tedka když svítí sluníčko namažu jí krémem ma máme klid obě
a že by vadilo slunko všem haflošům?Já si myslím že zavítali někde do kopřiv a pěkně si to odrbali
woldemortik
napsal(a):
Náš malej paintík ma taky bílej zadek a něco podobného se mu tam objevilo. Ale začal se drbat, atk to vypadá ještě hůř. Ale taky díky sluníčku
buggyna

daty
napsal(a):
ještě
je to dermatitida nebo fotodermatitida způsobená většinou třezalkou(při styku se slunce vylučuje určité látky).Postihuje to nepigmetovaná místa převážně na nohou a čumáku.Takový kůň by se měl mazat slunečním kremem a chránit před sluncem. Více se dozvíš na
http://www.equichannel.cz/diskuze/ ?o=dsk&c=sho&id= 1196995&style=detail
(2 mezery)
jurasek
napsal(a):
a že by vadilo slunko všem haflošům?Já si myslím že zavítali někde do kopřiv a pěkně si to odrbali
ve vbýběhu kopřivy nejsou, včera bylo nanejvíš 21C a to bylo ještě dost silně pod mrakem....je fakt, že ale dostali krmení odjinud než normálně..máme ještě poníka-tm.hnědák, tomu nic není....se spálením od slunka sme se už setkali a měla to ta mladá a to bylo tak 30C, ostatní jen kapánek....