Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2007 19:32

Ahoj lidičky, mám takový dotaz. Chtěla bych vidět váš názor. Jsem na střední škole na oboru agropodnikání. Začala jsem přemýšlet o vysoké zemědělské, ale bojím se že nenajdu uplatnění. Myslíte že je to dobrá volba jít dál studovat zemědělství? Děkuji za odpovědi

25.9.2007 20:10

alabama17 napsal(a):
Ahoj lidičky, mám takový dotaz. Chtěla bych vidět váš názor. Jsem na střední škole na oboru agropodnikání. Začala jsem přemýšlet o vysoké zemědělské, ale bojím se že nenajdu uplatnění. Myslíte že je to dobrá volba jít dál studovat zemědělství? Děkuji za odpovědi

ahoj já jsem byla na sřední zemělce apa jsem přesla na vyšší odbornou,ale uplatnění moc nic jsem z jihu čech,ale záleží taky v jakém jsi kraji

25.9.2007 20:16

woldemortik napsal(a):
ahoj já jsem byla na sřední zemělce apa jsem přesla na vyšší odbornou,ale uplatnění moc nic jsem z jihu čech,ale záleží taky v jakém jsi kraji

no určitě bych do budoucna chtěla i s milým mým a s koníkama na vysočinu... on chce chovat ovečky nebo krávy... ale já se chci vzdělat abych byla šikovná a třeba měla i vyšší plat... ale nevim jak to chodí tak se ptám

25.9.2007 20:35

alabama17 napsal(a):

No, nevím. Rozhodovala jsem se mezi vysokou zemědělskou a vyšší odbornou - zcela jiný obor. Nakonec jsem zvolila vošku, právě z důvodu uplatnění. Studovat zvířátka je krásná věc, ale já bych jako zootechnik nebo ošetřovatel koní pracovat nechtěla, koně si nechávám jako příjemnou zálibu. Nezvládla bych těžkou fyzickou práci.
Na druhou stranu tě nechci zrazovat - pokud přemýšlíš jen o této škole a žádné jiné, tak to zkus! Odejít můžeš vždycky, ne?

25.9.2007 20:40

andrea napsal(a):
No, nevím. Rozhodovala jsem se mezi vysokou zemědělskou a vyšší odbornou - zcela jiný obor. Nakonec jsem zvolila vošku, právě z důvodu uplatnění. Studovat zvířátka je krásná věc, ale já bych jako zootechnik nebo ošetřovatel koní pracovat nechtěla, koně si nechávám jako příjemnou zálibu. Nezvládla bych těžkou fyzickou práci.
Na druhou stranu tě nechci zrazovat - pokud přemýšlíš jen o této škole a žádné jiné, tak to zkus! Odejít můžeš vždycky, ne?

jak jsem psal mám zemědělku dělal jsem u krav,ale to nebilo ono za 10000tisic jim tam nebudu tedka dělám v jedné firmě upc marketing a jsem zpokojemá koně mám jako hobby aje to nevím záleží jen na tobě

26.9.2007 10:19

woldemortik napsal(a):
jak jsem psal mám zemědělku dělal jsem u krav,ale to nebilo ono za 10000tisic jim tam nebudu tedka dělám v jedné firmě upc marketing a jsem zpokojemá koně mám jako hobby aje to nevím záleží jen na tobě

Ahoj! Tak já jsem teď na Mendlovce v Brně....Víš, ono záleží na tom,jaký si vezmeš obor...Já jsem chtěla kvůli koním na zootechniku ale bylo mi to rozmluveno,že nenajdu moc uplatnění,nadřu se a ještě za málo peněz. Nakonec jsem se rozhodla pro fytotechniku. Můžeš si vzít třeba agroekologii, pozemkové úpravy atd.Prostě něco,co má budoucnost...Ke každému oboru máš taky možnost si vybrat volitelné předměty, třeba chov koní nebo jezdectví a vozatajství

26.9.2007 10:46

alabama17 napsal(a):

Ahojda ... asi ti neporadím ... sama jsem teprve v 9. třídě (a právě před příjmačkama), ale chtěla bych se zeptat, jaké uplatnění bych po vystudování střední zemědělky měla ... právě se rozhoduju a na škole by se mi určitě líbilo, ale nevím, co dál bych si s ní měla počít ...

26.9.2007 20:03

alabama17 napsal(a):

Dělala jsem MZLU v Brně. Myslím si, že v zemědělství v ČR uplatnění nenajdeš. České zemědělství je v evropskoúnijním útlaku. Jednoduše, je pro politiku jednodušší dovážet než podporovat naše zemědělce. Všude jsou kvóty a byrokratická omezení a to jak v chovech tak i v RV. Dneska to již vidím. Koně, pokud do nich nezainvestuješ alespoň nějaký milión tě neuživí. RV to je přežívání. Rozhodně bych ti navrhla změnit obor a koně a ostatní si nechat jen jako hobby.

Přidejte reakci

Přidat smajlík