Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2007 22:44

Nazdar všichni,

zajímalo by mě jestli někdo z těch co zkoušeli jezdit podle Školy lehkosti (články a reportáže na Equichannelu) má nějak zdokumentováno jak na toto koníci reagují pod sedlem.

Pokoušíme se a vkládám fotky pětileté remonty, jak se učíme zastavovat. Nejsem si jistá jestli jsem to správně pochopila, tak připomínky by asi pomohly. Nicméně doufám, že jsem to správně pochopila.

28.9.2007 22:47

evamiskechova napsal(a):
Nazdar všichni,

zajímalo by mě jestli někdo z těch co zkoušeli jezdit podle Školy lehkosti (články a reportáže na Equichannelu) má nějak zdokumentováno jak na toto koníci reagují pod sedlem.

Pokoušíme se a vkládám fotky pětileté remonty, jak se učíme zastavovat. Nejsem si jistá jestli jsem to správně pochopila, tak připomínky by asi pomohly. Nicméně doufám, že jsem to správně pochopila.

první fotka byla těsně před zastavením, druhá už je zastavení s podsazením

28.9.2007 22:52

evamiskechova napsal(a):
první fotka byla těsně před zastavením, druhá už je zastavení s podsazením

třetí už je před vykročením ( foťák je dost pomalý)

28.9.2007 22:56

evamiskechova napsal(a):
třetí už je před vykročením ( foťák je dost pomalý)

poslední je vykročení, ale omlouvám se je to později zachycené (foťák opravdu nestíhá)

30.9.2007 13:13

evamiskechova napsal(a):
Nazdar všichni,

My se hlásíme taky ke škole lehkosti....
Koník měl problém s uvolněním, roloval se, byl hodně tlačivý. Teď vyšlapuje bez pobídek, začal pěnit v hubě a uvolňuje se, přestal se rolovat v kroku a v klusu, na cvalu pracujeme. Taky nevíme, jestli to děláme dobře, ale jsme na to dva, snažíme se vždy navzájem kontrolovat, jak koník chodí... udělali jsme už dost velký pokrok, jen je škoda, že na tom pracujeme "za pochodu" prakticky uprostřed skokové sezóny . Ale je vidět, jak koník začal chodit jinak, tak i jinak skáče, líp se odráží, v obratu je krásně pod kontrolou, za skokem neprchá, udržuje rytmus.... prostě konečně mám čas soustředit se na sebe, nejenom na to, abych se nazabila .
Fotek moc není, ale tady třeba uvolňování koutku...

30.9.2007 14:37

cheyenne napsal(a):
My se hlásíme taky ke škole lehkosti....
Koník měl problém s uvolněním, roloval se, byl hodně tlačivý. Teď vyšlapuje bez pobídek, začal pěnit v hubě a uvolňuje se, přestal se rolovat v kroku a v klusu, na cvalu pracujeme. Taky nevíme, jestli to děláme dobře, ale jsme na to dva, snažíme se vždy navzájem kontrolovat, jak koník chodí... udělali jsme už dost velký pokrok, jen je škoda, že na tom pracujeme "za pochodu" prakticky uprostřed skokové sezóny . Ale je vidět, jak koník začal chodit jinak, tak i jinak skáče, líp se odráží, v obratu je krásně pod kontrolou, za skokem neprchá, udržuje rytmus.... prostě konečně mám čas soustředit se na sebe, nejenom na to, abych se nazabila .
Fotek moc není, ale tady třeba uvolňování koutku...

To jsem ráda, že tu nejsem sama.

My jsme s kobčou na začátku. Začínali jsme prací ze země a teď konečně i ze sedla. Pomaličku a polehoučku se učíme, máme čas.

5.10.2007 21:25

evamiskechova napsal(a):
Nazdar všichni,

Snad se ještě někdo připojí, určitě tu nejsme samy.

6.10.2007 09:54

evamiskechova napsal(a):
Nazdar všichni,

pro evamiskechova:prosim te kde presne najdu ty clanky o skole lehkosti,ja je nemuzu na equichannelu najit.

6.10.2007 10:59

evamiskechova napsal(a):
Nazdar všichni,

Je to na www.equichannel.cz v diskuzi (odkazy na články) nebo si to zadej v equichannelu ve vyhledávači. Je to několik článků + reportáže ze soustředění atd. Doufám že nám to pomůže do budoucna, ale ty moje ruce mě občas zradíObčas nestíhám dávat pozor na všechno najednou.

27.12.2007 18:04

evamiskechova napsal(a):
Nazdar všichni,

tak nám to nějak zapadlo, to jsme tu byly opravdu jenom dvě?

27.12.2007 19:53

evamiskechova napsal(a):
tak nám to nějak zapadlo, to jsme tu byly opravdu jenom dvě?

Něčím bych přispěla, čtu všechny články a snažím se podle něj pracovat ale nemám žádné fotky...

27.12.2007 20:06

lexe napsal(a):
Něčím bych přispěla, čtu všechny články a snažím se podle něj pracovat ale nemám žádné fotky...

super, to přece nevadí. Tak jak Vám to jde? Mě občas docela ztuha a neustále se musím opravovat, zažité zlozvyky jsou šílená věc. Nicméně nám to jde dost pomalu, protože já občas hůře chápu a nemám nikoho kdo by mě až tak sledoval ze země
a opravoval, když se zapomenu.

27.12.2007 21:36

evamiskechova napsal(a):
super, to přece nevadí. Tak jak Vám to jde? Mě občas docela ztuha a neustále se musím opravovat, zažité zlozvyky jsou šílená věc. Nicméně nám to jde dost pomalu, protože já občas hůře chápu a nemám nikoho kdo by mě až tak sledoval ze země
a opravoval, když se zapomenu.

Jen doufám že to dělám všechno správně! dvd by hodně pomohlo..koukala jsem jestli nějaké je ale nic moc jsem nenašla.Mám jen nějaká ta videa ohýbání krku a uvolňování huby.Musím něco nafotit a pak pošlu jak se snažíme mi:)....Tak aspoň staré fotky sem dám

27.12.2007 21:58

lexe napsal(a):
Jen doufám že to dělám všechno správně! dvd by hodně pomohlo..koukala jsem jestli nějaké je ale nic moc jsem nenašla.Mám jen nějaká ta videa ohýbání krku a uvolňování huby.Musím něco nafotit a pak pošlu jak se snažíme mi:)....Tak aspoň staré fotky sem dám

jé to je kvalita:/

28.12.2007 09:15

lexe napsal(a):

Jé, další do počtu, už jsem si myslela, že ty články snad nikdo nečte, nebo čte, ale nezkouší nic.I když se musím přiznat, že jste asi všechny už dále, my se teprve učíme nacválávat a cválat. Holt je to remonta bez pořádné rovnováhy.

28.12.2007 09:22

evamiskechova napsal(a):
Jé, další do počtu, už jsem si myslela, že ty články snad nikdo nečte, nebo čte, ale nezkouší nic.I když se musím přiznat, že jste asi všechny už dále, my se teprve učíme nacválávat a cválat. Holt je to remonta bez pořádné rovnováhy.

Podle těchot fotek nelze soudit, ale myslím, že byste měla mít kratší otěže a hlídat si ruce, aby se nestahovaly před břicho - mít je více od sebe, "separované" a zalomenou linii předloktí - huba koně. Na té stojící fotce kůň utíká za kolmici - už tam měl být demi arret a vytáhnutím udidla mu hlavu zvednout :-) Stejně tak na té fotce, jak klušete, kůň je na předku a utíká za kolmici - už tam mělo být vytažení nahoru :-)

28.12.2007 09:25

mvdr svehlova napsal(a):
Podle těchot fotek nelze soudit, ale myslím, že byste měla mít kratší otěže a hlídat si ruce, aby se nestahovaly před břicho - mít je více od sebe, "separované" a zalomenou linii předloktí - huba koně. Na té stojící fotce kůň utíká za kolmici - už tam měl být demi arret a vytáhnutím udidla mu hlavu zvednout :-) Stejně tak na té fotce, jak klušete, kůň je na předku a utíká za kolmici - už tam mělo být vytažení nahoru :-)

Ty ruce koukám jsou na skoro všech fotkách :-) Takže zkrátit otěže, ruce od sebe, lokty k tělu a roce natáhnout tím pádem více k hubě, aby se nelomila linie. Kůň je příliš těžkopádný a tohle držení rukou to ještě podpoří. Představte si, že držítě ruce jako "otevřenou nárič", že tím držením rukou mu otevíráte koridour dopředu, kudy může jít - tím držením, co vidím na fotkách, ho zavíráte.
Je to těžké, když nemá člověk kontrolu ze země, která ho okamžitě upozorní - držím palce!

28.12.2007 09:35

lexe napsal(a):

Podle těch dvou fotek to buhužel není vončo :-( Viz můj příspěvek výše...

28.12.2007 09:46

mvdr svehlova napsal(a):
Ty ruce koukám jsou na skoro všech fotkách :-) Takže zkrátit otěže, ruce od sebe, lokty k tělu a roce natáhnout tím pádem více k hubě, aby se nelomila linie. Kůň je příliš těžkopádný a tohle držení rukou to ještě podpoří. Představte si, že držítě ruce jako "otevřenou nárič", že tím držením rukou mu otevíráte koridour dopředu, kudy může jít - tím držením, co vidím na fotkách, ho zavíráte.
Je to těžké, když nemá člověk kontrolu ze země, která ho okamžitě upozorní - držím palce!

Děkuju, budu se snažit, pravdou je že ruce jsou můj největší problém. K tomu zalízání, je pro mě ze sedla dost těžké poznat, kdy je to ještě dobré a kdy už ne. Bohužel nemám nikoho dole na zemi a asi mít nebudu. Je tohle lepší?

28.12.2007 09:50

evamiskechova napsal(a):
Děkuju, budu se snažit, pravdou je že ruce jsou můj největší problém. K tomu zalízání, je pro mě ze sedla dost těžké poznat, kdy je to ještě dobré a kdy už ne. Bohužel nemám nikoho dole na zemi a asi mít nebudu. Je tohle lepší?

Podle těch fotek se to fakt blbě soudí :-( Zdá se mi, že máte lokty stále od koně, ruce vytočené hřbetem nahoru (to spolu souvisí), nad kohoutkem příliš blízko sebe a lokty při pohledu z boku natažené... Lokty ohnout, lehce si je opřít o boky, ruce dát od sebe a lehce vytočit dlaní nahoru. . Tím se vám zvednou i oči a narovnají záda ;-)

28.12.2007 10:15

mvdr svehlova napsal(a):
Podle těch fotek se to fakt blbě soudí :-( Zdá se mi, že máte lokty stále od koně, ruce vytočené hřbetem nahoru (to spolu souvisí), nad kohoutkem příliš blízko sebe a lokty při pohledu z boku natažené... Lokty ohnout, lehce si je opřít o boky, ruce dát od sebe a lehce vytočit dlaní nahoru. . Tím se vám zvednou i oči a narovnají záda ;-)

OK, zkusím, ale teď na tom zmrzlém tankodromu to asi nepůjde, tak až napadá sníh tak vyzkouším a nafotím znova. Jo, jo někdy mi to drvá dýl, než mi to v hlavě docvakne a to ještě na koni

28.12.2007 12:33

evamiskechova napsal(a):
Nazdar všichni,

Tak koukám, že se nás tu opravdu závratné množství nesejde .
Děkuji paní Švehlové za návštěvu, hltám každý názor, abych k něčemu byla i ze země, jsem ráda, že s přítelem na sebe můžeme kouknout, sice pořádný trenér by byl určitě lepší, ale aspoň základy poradí, mám taky problém s rukama, vytáčím hřbet nahoru, ty zlozvyky se strašně špatně napravují.... a že jich mám požehnaně
Jinak my pokračujeme dost slušně, začíná se dařit uvolnění, hodně pomáhá práce ze země a chvilka lonžování před ježděním. Ještě to není úplně ono, ale po malých krůčcích postupujeme dál a snad dopředu
A kůňův nejoblíbenější cvik? Stát na zahozené otěži

28.12.2007 12:44

cheyenne napsal(a):
Tak koukám, že se nás tu opravdu závratné množství nesejde .
Děkuji paní Švehlové za návštěvu, hltám každý názor, abych k něčemu byla i ze země, jsem ráda, že s přítelem na sebe můžeme kouknout, sice pořádný trenér by byl určitě lepší, ale aspoň základy poradí, mám taky problém s rukama, vytáčím hřbet nahoru, ty zlozvyky se strašně špatně napravují.... a že jich mám požehnaně
Jinak my pokračujeme dost slušně, začíná se dařit uvolnění, hodně pomáhá práce ze země a chvilka lonžování před ježděním. Ještě to není úplně ono, ale po malých krůčcích postupujeme dál a snad dopředu
A kůňův nejoblíbenější cvik? Stát na zahozené otěži

co je to škola lehkosti?? napište mi to, prosím ve zkratce, at vím, oč jde..nechtěj se mi číst ty články..

28.12.2007 12:54

jenysimons napsal(a):
co je to škola lehkosti?? napište mi to, prosím ve zkratce, at vím, oč jde..nechtěj se mi číst ty články..

Zkráceně to moc nejde, ale pochopila jsem to tak, že cílem je uvolněný a ochotný kůň, který přemýšlí....
Prostě nic natvrdo, vše jemně a lehce a tak, aby to kůň pochopil, ne aby to měl nadrilované, dobře se dají opravovat napáchané chyby (rolování, neochota poslouchat na holeň apod.).

28.12.2007 21:56

cheyenne napsal(a):
Zkráceně to moc nejde, ale pochopila jsem to tak, že cílem je uvolněný a ochotný kůň, který přemýšlí....
Prostě nic natvrdo, vše jemně a lehce a tak, aby to kůň pochopil, ne aby to měl nadrilované, dobře se dají opravovat napáchané chyby (rolování, neochota poslouchat na holeň apod.).

Trochu nechápu to zvednutí hlavy zvednutím rukou(vytáhnutím udidla do koutků)!Můj kůň se na tohle spíš zaroluje(no zaroluje, spíš mi otěž cuknutím vyrve zkrátka jde protitahem s hlavou dolu a zaroluje ji) nevím jak to vysvětlit snad mě někdo pochopí!?Fotku bohužel nemám zatím.

18.7.2009 10:25
gabineska

XXX.XXX.177.38

lexe napsal(a):
Trochu nechápu to zvednutí hlavy zvednutím rukou(vytáhnutím udidla do koutků)!Můj kůň se na tohle spíš zaroluje(no zaroluje, spíš mi otěž cuknutím vyrve zkrátka jde protitahem s hlavou dolu a zaroluje ji) nevím jak to vysvětlit snad mě někdo pochopí!?Fotku bohužel nemám zatím.

Ahojky, tak by mě zajímalo, kdo z Vás podle toho ještě jezdí a kdo se přidal

18.7.2009 19:15
teryneczka

XXX.XXX.6.15

lexe napsal(a):

To že jde proti tahem si myslím že by nebylo tak úplně špatně, jen záleží na tom, jestli se jak píšeš zaroluje, což je špatně (tlak na koutky by se měl tím pádem zvětšit aby si hlavu z toho zarolování dostala a otevřela koni týl) anebo jestli se snaží dostat hlavu "dopředu dolů" ... což je vlastně žádoucí reakce ... Teda, řekla bych já

18.7.2009 19:18
teryneczka

XXX.XXX.6.15

gabineska napsal(a):

My už se pokoušíme cca skoro rok jsme sice s kobuš takové mírně nesvědomité a za pilné včeličky se určitě v tomto směru nepovažujeme ... ale o cosi takového se snažíme

buggyna

18.7.2009 22:51
buggyna

XXX.XXX.81.124

gabineska napsal(a):

my jezdíme pod trenérkou a je to super!Kobyla se soustředí,spolupracuje, a přechody dolu jsou úplně o něčem jiném než před 2 měsíci

19.7.2009 12:31
teryneczka

XXX.XXX.6.15

buggyna napsal(a):
my jezdíme pod trenérkou a je to super!Kobyla se soustředí,spolupracuje, a přechody dolu jsou úplně o něčem jiném než před 2 měsíci

Ahojda, mohla bych se zeptat pod jakou trenérkou? Vím jen o málo lidech, kteří se takovému tréninku věnují .... Tak abych si rozšířila obzory ...

buggyna

19.7.2009 13:43
buggyna

XXX.XXX.81.124

teryneczka napsal(a):
Ahojda, mohla bych se zeptat pod jakou trenérkou? Vím jen o málo lidech, kteří se takovému tréninku věnují .... Tak abych si rozšířila obzory ...

máš odemne mailíka. Jinak koukám, že si od Dvora Králové.Tam je postavená ta "nová"stáj Safari, kde se od tohoto měsíce začíná 2 letý "kurz" školy lehkosti pod Rakušankou Claudie Benedela (tak nějak).
Takže celkem závidím...já bych určitě alespoň na jeden víkend ráda jela,ale máme to 100km

19.7.2009 13:59
scratchie

XXX.XXX.248.97

buggyna napsal(a):
máš odemne mailíka. Jinak koukám, že si od Dvora Králové.Tam je postavená ta "nová"stáj Safari, kde se od tohoto měsíce začíná 2 letý "kurz" školy lehkosti pod Rakušankou Claudie Benedela (tak nějak).
Takže celkem závidím...já bych určitě alespoň na jeden víkend ráda jela,ale máme to 100km

My to máme také přes 100 kilometrů, ale přesto tam chci jet aspoň jednou, jako divák. Sice mě to vyjde na dost peněz, ale myslím si, že by to mohlo stát za to.

19.7.2009 14:13
teryneczka

XXX.XXX.6.15

scratchie napsal(a):
My to máme také přes 100 kilometrů, ale přesto tam chci jet aspoň jednou, jako divák. Sice mě to vyjde na dost peněz, ale myslím si, že by to mohlo stát za to.

Kurzy probíhají už od března ... já ten první prošvihla, ale v květnu i červenci už jsem se pasivně - jako divák účastnila. Vážně to stojí za to. Bezvadná skupina lidí včetně Claudie, se kterou se jde bavit snad o všem.

19.7.2009 14:18
teryneczka

XXX.XXX.6.15

buggyna napsal(a):

Týjo díky za mail. Akorát spěchám do stáje než začně bouřka, pak ten web pořádně zkouknu

20.7.2009 08:04
monchess

XXX.XXX.74.57

teryneczka napsal(a):
To že jde proti tahem si myslím že by nebylo tak úplně špatně, jen záleží na tom, jestli se jak píšeš zaroluje, což je špatně (tlak na koutky by se měl tím pádem zvětšit aby si hlavu z toho zarolování dostala a otevřela koni týl) anebo jestli se snaží dostat hlavu "dopředu dolů" ... což je vlastně žádoucí reakce ... Teda, řekla bych já

Musím říct, že jsem si přečetla pár článků na equichannelu a viděla pár vieí s P. Karlem a velice mě to zaujalo. Rozhodla jsem se to vyzkoušet - za to nic nedám. Koník je hrozně tlačivý, valí se mi na předek a nechce se shromažďovat.

9.2.2011 18:46
pilgrisek

XXX.XXX.243.51

Sice už to bylo hodně zapadlé téma ale jak jste holky pokročily za ty 3 roky:-) Chtěla sem se tady zeptat jestli se této metodě někdo věnuje někde v moravskoslezském kraji??nějaký trenér nebo třeba kurzy tady poblíž?? asi těžko cosmajlíksmajlík

9.2.2011 20:09
teryneczka

XXX.XXX.6.15

Ahojda ... tak, já se musím přiznat, že jsem udidlo pověsila na hřebíček ... :-)

10.2.2011 00:07
kati

XXX.XXX.235.193

Ahoj,tak já se k vám přidám,sice jsem začala s výcvikem podle Phillipa až nedavno,ale hrozně mě to zaujalo a jsem s touhle metodou spokolená.Vyzkoušela jsem jí na 6letém valachovi na kterém se jezdilo jen na páce a byl k nezastavení a hned po první hodině,mi krásně povoloval dolní čelist a ohýbal se,sice jen v zastavení,ale i tak velky pokrok,při zastavování měl sice chvíli potíže,ale moc dlohou to netrvalo,ted už na něm bohužel nejezdím,ale chystám se to zkoušet na plnokrevníkovi z dostihů,zatím jsme jen na začátku,ale jde mu to skvěle,je to prostě úžasná metoda,která koně nenutí něco dělat,ale vlastně ho o to žádá a to se mi moc líbí,ale od té doby se němůžu koukat na lidi kteří rvou koně za hubu,je mi z toho zle,ani dříve se mi to nelíbilo,ale ted když jsem našla jinou a lepší cestu mi to vadí ještě víc.

10.2.2011 12:16
pilgrisek

XXX.XXX.66.171

Jak Vám šlo učení toho odžvýknutí já teda včera teprve zkoušela poprvé ale půl hodiny mi trvalo než tu hubu prostě otevřel fakt sem mohla tlačit nahoru jak sem chtěla a on stál jak moula a jako co po něm chcismajlík potom až se nám to povedlo konečně alespon trošku tak hned zvedá hlavu a strašně jí lomcuje, že se tomu moc uvolnění říct nedásmajlík do strany to jde ještě hůř to se zase točí prozměnu celý místo jenom krku (proč si to neusnadnit když se mužu otočit celý a ne jen hlavu že) ... něco pro moje nervysmajlík Co Vaše začátky? Byly koníci chápaví nebo to bylo něco podobného jako se mnou?? smajlík

10.2.2011 12:30
kati

XXX.XXX.235.193

V jezdectví jsou každé začátky těžký a hlavně když má koník svoji hlavu.:-)) Já jsem to nejdříve zkoušela ze zemně,je to lepší jelikož má člověk větší kontrolu a líp to koníkovy vysvětlí.Zkoušela jsi to ze země? :-)

10.2.2011 13:04
pilgrisek

XXX.XXX.66.171

No jistě ze země dělám podle toho jak to vysvětluje ten chlap v té knížce svoji a na videa sem jukla, ale asi mají trochu jiné povahy koní:-D

10.2.2011 15:03
asharka

XXX.XXX.155.21

Školu lehkosti PK jsem až teprve nedávno přečetla na EQCH (reportáže z kurzů), příští týden si budu půjčovat knížku a pokusím se touto metodou pracovat s huculkou, na které jezdím :-)

10.2.2011 22:45
kati

XXX.XXX.235.193

pilgrisek napsal(a):
No jistě ze země dělám podle toho jak to vysvětluje ten chlap v té knížce svoji a na videa sem jukla, ale asi mají trochu jiné povahy koní:-D

Asi jo,ale já to zkoušela asi na třech koních a zatím to fungovalo výborně,největší problémy s tím měl 12lety bývalí dostihák,ale jen chvíli,pak taky pochopil oč jde,sice ještě ted občas vyvrátí dost hlavu když se zvednou ruce,ale při setrvání a tlaku na koutky zanedlouho povolí a uvolní se.No jo chce to trpělivost,ale věř že to pude,jen je to složitější,a to přeučování koně je na tom to nejsložitější :-D vlastní zkušenost i já se ted musím přeučovat a někdy na to zapomenu

10.2.2011 22:47
kati

XXX.XXX.235.193

asharka napsal(a):
Školu lehkosti PK jsem až teprve nedávno přečetla na EQCH (reportáže z kurzů), příští týden si budu půjčovat knížku a pokusím se touto metodou pracovat s huculkou, na které jezdím :-)

Opravdu doporučuji,škola lehkosti a hlavně p.Karl,je výborná věc jak pro koně tak pro jezdce,jen to chce hodně času,než to koník pochopí,někteří to chápou hned,jiní zase pozdějc,ale vyplatí se to :-)

11.2.2011 02:02
asharka

XXX.XXX.155.21

kati napsal(a):
Opravdu doporučuji,škola lehkosti a hlavně p.Karl,je výborná věc jak pro koně tak pro jezdce,jen to chce hodně času,než to koník pochopí,někteří to chápou hned,jiní zase pozdějc,ale vyplatí se to :-)

Těším se na to. Myslím, že koby pochopí velice rychle, ovšem vzhledem k tomu, že je to hucula-vyčůránek, tak spíš bude sranda někde jinde :-) Ale je to charakter, takže myslím, že to půjde :-)

11.2.2011 08:56
samara

XXX.XXX.85.161

pilgrisek napsal(a):
Jak Vám šlo učení toho odžvýknutí já teda včera teprve zkoušela poprvé ale půl hodiny mi trvalo než tu hubu prostě otevřel fakt sem mohla tlačit nahoru jak sem chtěla a on stál jak moula a jako co po něm chcismajlík potom až se nám to povedlo konečně alespon trošku tak hned zvedá hlavu a strašně jí lomcuje, že se tomu moc uvolnění říct nedásmajlík do strany to jde ještě hůř to se zase točí prozměnu celý místo jenom krku (proč si to neusnadnit když se mužu otočit celý a ne jen hlavu že) ... něco pro moje nervysmajlík Co Vaše začátky? Byly koníci chápaví nebo to bylo něco podobného jako se mnou?? smajlík

Na začátku je opravdu nejlepší, když to ukáže někdo, kdo to umí. Já třeba ani nepoznala, kdy už je to správně, kdy už ten kůň uvolnil čelist dobře a kdy ne. Taky jsem přesně nevěděla, jak "zatáhnout" za otěž, v jakém směru a jak moc, tohle se z knížek a videí okoukat moc nedá. Můžu doporučit Romanu Kvapilovou, ta podle školy lehkosti trénuje, jak se země, tak ze sedla, je trpělivá, všechno ochotně ukáže, poradí. Já s ní byla moc spokojená. A myslím, že když se sejde víc jezdců, tak je ochotna dojíždět i někam dál. Když jsem měla nějaké praktické začátky za sebou, tak jsem i pak lépe chápala tu knížku a už jsem si to dokázala tak nějak víc představit a následně pak aplikovat na koně. Jinak je to přístup, kterej mě osobně velmi sedí a většina koní ho chápe docela rychle a i u koní, kteří leta chodí v nějakém stereotypu, tak jsou na nich vidět v krátké době skoro zázraky.

11.2.2011 09:03
pilgrisek

XXX.XXX.66.171

A odkud ta slečna(paní) je?? No nevím ale zatím sem tady v okolí neslyšela že by někdo vůbec tuhle metodu používal. Více jezdců u mě asi nehrozí protože jsou u nás samí závodní westernáci a na ně majitel určitě nebude chtít zkoušet takové věci:-) Já bych potřebovala někoho tak kolem nového jičína, suchdola nad odrou, oder smajlík Taky bych nejraději kdyby mi to aspon někdo ukázal a podobně s tim mojim moulou a řekl co mám dělat:-)

11.2.2011 10:14
asharka

XXX.XXX.155.21

samara napsal(a):
www.nessy.estranky.cz

Díky díky, možná se na ni pro začátek raději obrátíme, ať netvoříme cosi metodou pokus-omyl :-)

12.2.2011 14:41
scratchie

XXX.XXX.248.175

Chystáte se někdo na kurz Sabine Mosen? Jako jezdec nebo jako divák? Osobně se chci zúčastnit, jako divák již dubnového soustředění.
http://jkzizkovec.webnode.cz/news/sabine-mosen/

14.2.2011 08:21
pilgrisek

XXX.XXX.66.171

Juchuu kůň po 3 dnech konečně pochopil co po něm chcismajlík ohýbání i normální odžvýknutí už nám jde. Tak ted začneme ze sedla tož jsem zvědavá. Jinak se chcu zeptat jak ste to dělali nejdříve jste naučily koníka pracovat z hlavou a potom jste učily reagovat na holeně citlivěji?nebo vše najednou?smajlík

15.2.2011 14:12
kati

XXX.XXX.98.198

ahoj,tak ja jsem kone ucila oboje najednou,myslim,ze to pro ne nejni nic tezkyho,a je dulezite,aby reagoval na pobitky co nejemneji a nejrychleji,zatim se mi to nevymstilo vsichni konici chapali oboji a nemeli s tim problem,muj nazor je tedy ucit oboji hned,treba se tu najde nekdo kdo to delal jinak,rada se priucim.

Přidejte reakci

Přidat smajlík