Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2007 11:02

Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s převozem odstávčete od matky.
dneska si máme jet pro hříbě, bude se brát přímo z pod matky a povezeme si ho k nám. Je lepší mít sebou koně ve vozejku?? jakýkoli poznatky a rady uvítám!!

2.10.2007 13:22

dagies napsal(a):
dneska si máme jet pro hříbě, bude se brát přímo z pod matky a povezeme si ho k nám. Je lepší mít sebou koně ve vozejku?? jakýkoli poznatky a rady uvítám!!

někdo je upraví Sedalinem, já ročka vezla s jeho milovanou poničkou bez léků, stál jak mazák

2.10.2007 13:29

dagies napsal(a):

ja jsem prevazela taky odstavce primo od matky,cca 200km a prijeli jsme bez dalsiho kone,odstavce nastoupilo do vleku,trochu sme jej potlacili a chvili cca 20km s nim jela jedna holcina v privesu a jel jak profik....sedalin bych v tomto veku nedavala...jeli jsme ze zacatku pomalu,byl klasicky privazany,vse bylo ok,ani se mu nechtelo potom vystupovat

2.10.2007 13:32

bobo napsal(a):
někdo je upraví Sedalinem, já ročka vezla s jeho milovanou poničkou bez léků, stál jak mazák

My jsme koncem prázdnin odváželi hříbě z Vlachovických pastvin, naložili ho do vozíku, zavřeli zajistili jsme a jeli.Když jsme zpočátku jeli pomaličku tak hříbě cupitalo - nebylo uvázané jelikož na to nebylo zvyklé.Asi po 1km se uklidnilo a zbytek cesty cca 150km bylo naprosto v klidu.Když jsme zastavovali na benzínce tak taky v poho, stálo jak přibité.Do nového domova dojelo naprosto bez újmy, vyskočilo samo z vozíku, šlo obhlídnout terén a šup se válet a pak hledalo něco k snědku, čekali jsme že bude hříbě naprosto v šoku bude se bát úplně všeho bylo divoké bez kontaktu lidí ale prostě jak profík, lidí se sice bálo ale jinak těžký nezájem, hlavně dejte mi jídlo a byl klid.Moji kobylu jsme taky vezli od matky a dělala pořádný bordel, byla už vychovaná a zvyklá na vazání tak byla uvázaná.Domů dojela podřená a hrozně vyděšená ale chuť k jídlu neztratila.Cestou se snažila dostat ven a chtěla prolézt oknem ve vozíku, měla tam už nohy tak jsem tam vlezla a jak jinak jsem dostala kopačku do čelisti jak jsem se jí snažila ty nohy dát zpátky, ale nakonec se povedlo a pak byla v klidu.Takže je to asi o tom jak které hříbě reaguje.Rozdíl mezi těma dvěma byl docela velký už jen to že moje je o dost větší a dál došáhne.Ale ranky jsem ošetřila a kobylka se sklidnila doma, ale teda nic příjemného to nebylo.Z těch Vlachovic to bylo v klidu.

2.10.2007 13:39

dagies napsal(a):

teda tak to nevím jak to udělat, páč nevím jakou má povahu, ale asi by možná bylo lepší aby s ní byl ještě jeden klidný koník ve vozejku, si myslím. co vy na to?

2.10.2007 13:44

dagies napsal(a):
teda tak to nevím jak to udělat, páč nevím jakou má povahu, ale asi by možná bylo lepší aby s ní byl ještě jeden klidný koník ve vozejku, si myslím. co vy na to?

jde o to aby se to hribe spis druheho ore nebalo,nez ze by s nim bylo spokojene...

2.10.2007 13:50

limitek napsal(a):
jde o to aby se to hribe spis druheho ore nebalo,nez ze by s nim bylo spokojene...

vidíš to mě nenapadlo

sabora

2.10.2007 13:54
sabora

dagies napsal(a):

taky mě to čeká cca za dva měsíce, myslela jsem že dám něco na uklidnění, na equich. jsem viděla v inzerci reklamu na prostředek k uklidnění (je to ustašínek), ale nemůžu si vzpomenout jak se to jmenovalo?

2.10.2007 13:59

sabora napsal(a):
taky mě to čeká cca za dva měsíce, myslela jsem že dám něco na uklidnění, na equich. jsem viděla v inzerci reklamu na prostředek k uklidnění (je to ustašínek), ale nemůžu si vzpomenout jak se to jmenovalo?

no mě se to moc nelibí!! dávat tak malým hříbatům tlumící prostředky!!

2.10.2007 14:08

dagies napsal(a):

Po zkusenosti, kdy se nam odstaveny hrebecek (7mesicu) v prepravniku postavil na zadni, hodil si nohy pres rantl a rozsekl si hlavu (netusim jak ani o co), bych uz po tom sedalinu radeji sahla i u hribete (pochopitelne umerne jeho vaze).

sabora

2.10.2007 14:09
sabora

dagies napsal(a):

tam bylo že je to na bázy magnezia v vitaminu C. a i kdyby, tak to že se mu jednou dám něco na uklidnění , z něj nedělám feťáka........, snad musíš uznat, že je lepší na krátkou chvíli "přiblblí" hříbě, než otlučený hříbě na dobu dlouhou?!

2.10.2007 14:10

dagies napsal(a):

Idealni by bylo prevezt ho i s matkou a tu potom odvezt zpet, ale chapu, ze to nemusi byt realne.

sabora

2.10.2007 14:14
sabora

svatka napsal(a):
Idealni by bylo prevezt ho i s matkou a tu potom odvezt zpet, ale chapu, ze to nemusi byt realne.

to právě nejde, kobyla je vpodstatě divoká a bylo by s ní myslím horší pořízení jak s hříbkem....

2.10.2007 14:21

sabora napsal(a):
tam bylo že je to na bázy magnezia v vitaminu C. a i kdyby, tak to že se mu jednou dám něco na uklidnění , z něj nedělám feťáka........, snad musíš uznat, že je lepší na krátkou chvíli "přiblblí" hříbě, než otlučený hříbě na dobu dlouhou?!

no jasně, máme to jen 20km, snad to nebude tak zlé!!

2.10.2007 14:30

sabora napsal(a):
to právě nejde, kobyla je vpodstatě divoká a bylo by s ní myslím horší pořízení jak s hříbkem....

Ja jsem si kupovala kobylu v podstate divokou s hribetem. Byvali majitele je nahnali do prepravniku s vysazenou stredni prickou, prepravovali je navolno. Nicmene je pravda, ze jsem hribe neodstavovala, kupovala jsem je oba a zustali spolu jeste nekolik mesicu.

2.10.2007 15:16

svatka napsal(a):
Ja jsem si kupovala kobylu v podstate divokou s hribetem. Byvali majitele je nahnali do prepravniku s vysazenou stredni prickou, prepravovali je navolno. Nicmene je pravda, ze jsem hribe neodstavovala, kupovala jsem je oba a zustali spolu jeste nekolik mesicu.

O vikendu jsem odvazela k novym majitelum odstavce, ktere slo primo z pastvin, kde se narodilo. Byla zvykla na chozeni na prochazky o samote, takze zadne drama s oddelenim od matky, do voziku sla pomalu, ale uplne bez potizi, jak profik. Jeji nova majitelka tam celou cestu jela s ni a odstavce ve voziku i chrapalo. Zadne sedativa nebyla potreba a to jsem myslela, ze bude rodeo.

Hlavne si sezen kvalitniho cloveka pro prevoz, ktery uz vezl hribata a ma s tim zkusenosti, zadneho sup tam s nim hlava nehlava, okamzite rampa nahoru a jedem.

Pokud budes delat vsechno v klidu a pomalu, tak zadne sedativa potrebovat nebudes. Je dobre aby u nakladani konika byl nekdo, komu konik duveruje a aby se nejelo klasickou rychlosti, kdy uz to uvnitr voziku docela haze, ale klidanko treba i 40-50 mimo mesto, kdyz je treba

4.10.2007 10:23

dagies napsal(a):

Tak jsme si pro ni včera byli. Opravdu musím říct že to zvládla na jedničku, aniž by jsme museli použít tlumící prostředky. teda jen než jsme odjeli tak když uslyšela ve vozíku řehtat ostatní koně z pastvy, tak chtěla ven a postavila se na zadní, ale to bylo všechno, pak už stála a vyvažovala!!! Musím říct že jsem měla zbytečné obavy!!! ale díky Vám za rady a podělení se o zkušenosti

Přidejte reakci

Přidat smajlík