Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2007 14:03

Ahojky,
chtěla bych se zeptat jaké máte kdo zkušenosti s importy koní z Německa či Rakouska. Chtěla bych nějakou fjordskou kobylku či valáška, ale tady u nás jsou k mání maximálně hříbata, tak bych se chtěla poohlédnout v zahraničí. Děkuji

21.10.2007 14:17

xaja napsal(a):
Ahojky,
chtěla bych se zeptat jaké máte kdo zkušenosti s importy koní z Německa či Rakouska. Chtěla bych nějakou fjordskou kobylku či valáška, ale tady u nás jsou k mání maximálně hříbata, tak bych se chtěla poohlédnout v zahraničí. Děkuji

Ahoj.
Já si budu dovážet z Rakouska AQH.:o)

Je lepší, pokud si k tomuhle najdeš někoho, kdo s tím má zkušenosti.Oni ti poradí co a jak a vyhneš se tak problémům na hranicích, atd.A budeš mít prostě tu jistotu že je vše OK a že nenastanou nepříjemné potíže.

Pokud ještě tak měsíc počkáš, napíšu ti, jak to probíhalo s importem u mě..:o)

Jestli chceš o tom pokecat napiš mi na mejl Deruy@seznam.cz

26.6.2008 03:13
dalmatika

XXX.XXX.50.2

xaja napsal(a):
Ahojky,

nemyslým, že by se u nás neprodávali - třeba www.josefuvdvur.cz

ale dávej si pozor co kupuješ fjord musí mít doklad o původu z některé zahraniční PK jinak to není žádný fjord (npř vyškov)

26.6.2008 11:51
kesau

XXX.XXX.235.1

xaja napsal(a):
Ahojky,

Ahojky, my jsem kupovali 3 hafloše z Rakouska. Meli jsme kupni smlouvu, nejake veterinarni osvedceni (to zarizoval byvaly majitel) kvuli prevozu a jeste papiry od hrebcaku. Zkus zavolat vetovi, ten by o tom mel neco vedet.Jinak kdyz jsme je prevazeli pres hranice, tak se nas na hranicich ani neptali jestli v tom vubec vezeme kone nebo tak. A to na ceskych a ani rakouskych. Ale na to bych urcite nespoléhala!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík