Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2007 14:44

mam další otázku to je děs, když chce člověk koupit koně, to aby se z toho zbláznil, jezdím po celé republice a ne ne vybrat něco slušného a k tomu odpovídající ceny
mam zájem o kobylku, slušný původ, parkur ZL, 9 let, po jednom hříběti, ČT, jenže má jelení krk a to dost, sval až za uši, to jsem snad v životě neviděla, máte někdo s tím nějaké zkušenosti?? a co se s tím dá dělat??? můj odborník říká, že by to mohlo být ostrým udidlem a taky možná špatnými zuby, protože když jí trošku přitáhnete hned hlavu zvedne ještě víš
a kolik by jste za ní dali?? moc děkuji

22.10.2007 14:51

jahudka napsal(a):
mam další otázku to je děs, když chce člověk koupit koně, to aby se z toho zbláznil, jezdím po celé republice a ne ne vybrat něco slušného a k tomu odpovídající ceny
mam zájem o kobylku, slušný původ, parkur ZL, 9 let, po jednom hříběti, ČT, jenže má jelení krk a to dost, sval až za uši, to jsem snad v životě neviděla, máte někdo s tím nějaké zkušenosti?? a co se s tím dá dělat??? můj odborník říká, že by to mohlo být ostrým udidlem a taky možná špatnými zuby, protože když jí trošku přitáhnete hned hlavu zvedne ještě víš

No já měla kobylku s obraceným krkem taky, ale stačí jen správné ježdění a spraví se to....

22.10.2007 15:01

gabineska napsal(a):
No já měla kobylku s obraceným krkem taky, ale stačí jen správné ježdění a spraví se to....

přidávám ještě foto kobylky
takže nevadí že už jí je 9 let???

22.10.2007 15:58

jahudka napsal(a):

Jelení krk je vrozená záležitost a neuděláš s ním nic. Ovšem kůň, o kterém píšeš, může být jen špatně ježděný a může mít vyvinuté svalstvo jinde (ve spodní části krku), než má mít. Takový kůň se správnou prací přesvalí.

22.10.2007 16:02

misulinka napsal(a):
Jelení krk je vrozená záležitost a neuděláš s ním nic. Ovšem kůň, o kterém píšeš, může být jen špatně ježděný a může mít vyvinuté svalstvo jinde (ve spodní části krku), než má mít. Takový kůň se správnou prací přesvalí.

no jo ale jak to teda poznám???
a jaká je cena takové kobylky??

22.10.2007 16:52

jahudka napsal(a):
no jo ale jak to teda poznám???
a jaká je cena takové kobylky??

No podle téhle fotky bych jí jelení krk netipla, zato mě do oka práskly ty strmé přední spěnky.Ale podle fotky těžko soudit...

22.10.2007 21:30

vap napsal(a):
No podle téhle fotky bych jí jelení krk netipla, zato mě do oka práskly ty strmé přední spěnky.Ale podle fotky těžko soudit...

Ta jelení krk vůbec nemá postavení krku má uplně normální .

22.10.2007 21:47

jurasek napsal(a):

Taky myslím. Vrozený jelení krk ten by bil do očí a takto by určitě nevyzeral. A jestli "ho nahazuje" jen pod sedlem, pak je to špatnou rukou a ježděním jezdce.
Problém tu ale může být, že pokud je kobyla zrazená v hubě, může krk převracet při sebemenším nejjemnějším kontaktu s udidlem. Doporučila bych vyzkoušet ji i na bezudidlovém ježdění, ať máte jistotu jestli skutečně není "zrazená" v hubě.....

22.10.2007 21:48

jurasek napsal(a):

nevím jak ostatním, ale tato kobyla se mi nezdá, že by měla jelení krk. Pokud špatně nosí hlavu, může to být způsobeno špatný ježděním a užděním, ale nemyslím si, že by měla jelení krk

tady příklad jelena

23.10.2007 09:10

lucky napsal(a):
nevím jak ostatním, ale tato kobyla se mi nezdá, že by měla jelení krk. Pokud špatně nosí hlavu, může to být způsobeno špatný ježděním a užděním, ale nemyslím si, že by měla jelení krk

tady příklad jelena

no tak tehle bělouš má jelena jak vyšitýho tak alespon zadavatelka ho vidí jak vypadá

23.10.2007 10:58

jurasek napsal(a):
no tak tehle bělouš má jelena jak vyšitýho tak alespon zadavatelka ho vidí jak vypadá

tak to je super, takže se s tím dá něco dělat??? a nemůže to být taky třeba od zad???no s tím udidlem, to mi řekl i kovář a nebo špatné zuby a můžu jen vědět, kolik by jste za takovou kobylku dali???díky

23.10.2007 21:47

jahudka napsal(a):
tak to je super, takže se s tím dá něco dělat??? a nemůže to být taky třeba od zad???no s tím udidlem, to mi řekl i kovář a nebo špatné zuby a můžu jen vědět, kolik by jste za takovou kobylku dali???díky

Tak takhle jsem kobylku koupil.

23.10.2007 21:53

equisychra napsal(a):
Tak takhle jsem kobylku koupil.

A takhle vypadá dnes.

24.10.2007 00:51

jahudka napsal(a):

No pokud jsou to zuby, tak nechat prohlídnout vetem-zubařem. Po prodávajíích požadavat nápravu, nebo potom stržení ceny zákroku z ceny kobyly. Pokud má kobyla ale zuby v pořádku a je nesprávným ježděním a udidlem řádně zrazená v hubě, tudíž bude na udidle poměrně dost problematicky jezditelná než se naučí ruce důvěřovat, tudíž bude třeba dát si s ní práci, případně ji jezdit bezudidlově a tudíž to nebude kůň jen tak pro někoho a kór ne pro začátečníka, tak to jsou všechno srážky dolů.
To že má nějakou výkonnost, na to bych až tak ohled nebrala - takových jsem viděla. Kámoška taky kupovala 9 let valacha, špica původ. Prý že měl vychozený L - jojo, jedno, zbytek odšticoval, když jsme ho kupovali odmítal přelézt i metrový parkur. Ale byl slušně naježděný, ideální učitel pro začátečníka (což ona byla), menší skoky zvládal s přehledem i s naprostým trotlem na hřbetě, naprosto zdravý a charakterní, tak jim za něj kolem nějakejch těch 50 hadrů dala.
Ale za koňa co pod sedlem nechodí jinak než stylem z očí do očí, bych se cukala dát i polovic. Ale zase říkám závisí na charakteru, na tom co tyto problémy zapřičiňuje, zda se to dá řešit, na přiježděnosti a jezditelnosti a v neposlední řadě je třeba počítat s tím, že jestli je to původová kobča, která dává dobrý hříbata tak zase má i svou chovnou cenu.....

Těžko takhle od kláves radit - priorotní je jakou máš cenovou hranici a představu ty, jak ti oř padne do oka a jaký s ním máš plány do budoucna......

Přidejte reakci

Přidat smajlík