gelnarka
napsal(a):
Daleko častěji než v minulosti se v této době setkáváme s nezodpovědností majitelů a jezdců koní. Co vy na to?
Vlastnit koně se stalo módním trendem. A koně teď mají i lidé, kteří jim nerozumí a proto spousta koní končí špatně. Stejně tak i konští handláci, kteří koně prodávají hlavně těmto nezkušeným lidem.
pedruna
napsal(a):
a to mluvíš z vlastní zkušenosti?zažila jsi něco takového??
pravděpodobně mluví z vlastní zkušenosti:
Snažím se... Ne velkém jedu a ten malý s námi chodí navolno... Když prší, tak je to výhoda. Protože když je hezky, tak jezdí cyklisti a malý cyklisty hrozně nerad... Tak jim vylepšuje formu...
Odpovědět... | Autor: gelnarka (Eva) | Vloženo: 25.10.2007 14:37:51
Tak to mi dneska drobek shodil cyklistu... "Jak jen si mohl dovolit ho předjet??? "
Odpovědět... | Autor: gelnarka (Eva) | Vloženo: 26.10.2007 19:01:53
Cyklista to rozdýchal, až jsem koně chytla. Jezdím...
Odpovědět... | Autor: gelnarka (Eva) | Vloženo: 26.10.2007 19:06:24
strelish
napsal(a):
pravděpodobně mluví z vlastní zkušenosti:
Snažím se... Ne velkém jedu a ten malý s námi chodí navolno... Když prší, tak je to výhoda. Protože když je hezky, tak jezdí cyklisti a malý cyklisty hrozně nerad... Tak jim vylepšuje formu...
Odpovědět... | Autor: gelnarka (Eva) | Vloženo: 25.10.2007 14:37:51
Tak to mi dneska drobek shodil cyklistu... "Jak jen si mohl dovolit ho předjet??? "
Odpovědět... | Autor: gelnarka (Eva) | Vloženo: 26.10.2007 19:01:53
Cyklista to rozdýchal, až jsem koně chytla. Jezdím...
Odpovědět... | Autor: gelnarka (Eva) | Vloženo: 26.10.2007 19:06:24
jo Káti, díky, už jsem to slečně psala někde na Ostravsku, ale nějak nestihla zareagovat...
jsem psala, sedět na tom kole já, tak to by bylo fakt zajímavé, by si mě pamatovala na dost dlouho...neskutečné, jak si to někdo může dovolit mezi ldima, vždyť toto lze snad klasifikovat i ajko veřejné ohrožení...by mě zajímalo, jestli má koně pojištěné, i když to jí asi netlačí...
kukinatost
napsal(a):
jo Káti, díky, už jsem to slečně psala někde na Ostravsku, ale nějak nestihla zareagovat...
jsem psala, sedět na tom kole já, tak to by bylo fakt zajímavé, by si mě pamatovala na dost dlouho...neskutečné, jak si to někdo může dovolit mezi ldima, vždyť toto lze snad klasifikovat i ajko veřejné ohrožení...by mě zajímalo, jestli má koně pojištěné, i když to jí asi netlačí...
Já to radši nekomentuju, Jani, slečna má docela vysoké sebevědomí a fakt nemusím takové existence.
microfon
napsal(a):
jestli je slečna gelnarka(Eva) ta samá slečna E. z nemoderny vyjímečně se projevující u příspěvků HAHA, ak to je opravdu vtipné
Musím se přiznat že tenkrát jsme byli na vyjížďce a měli jsme sebou hříbě.jeho mámu měla kámoška pod sedlem. Šly jsme po cestě z kopce a hříbě se drželo u mamky, jak to bývá! Za náma se najednou vyřítil cyklista, moc dobře viděl všechny koně a rozsvištěl to kolem nás! Samozřejmě všichni se lekly ale hříbě nejvíc a jak se leklo tak vyhodilo a trefilo závodníka ! ten přeletěl přes řidítka..v tu chvíli mu asi docvaklo že tohle nebylo nejrozumnější. A je fakt že i kdyby sme měli hříbě na vazáku i tak by ho trefilo! Nikomu se nic nestalo jen pán trochu odřenej...a teď mi řeknětě, čí vina to byla podle vás, kdo byl v právu???
rocky
napsal(a):
Musím se přiznat že tenkrát jsme byli na vyjížďce a měli jsme sebou hříbě.jeho mámu měla kámoška pod sedlem. Šly jsme po cestě z kopce a hříbě se drželo u mamky, jak to bývá! Za náma se najednou vyřítil cyklista, moc dobře viděl všechny koně a rozsvištěl to kolem nás! Samozřejmě všichni se lekly ale hříbě nejvíc a jak se leklo tak vyhodilo a trefilo závodníka ! ten přeletěl přes řidítka..v tu chvíli mu asi docvaklo že tohle nebylo nejrozumnější. A je fakt že i kdyby sme měli hříbě na vazáku i tak by ho trefilo! Nikomu se nic nestalo jen pán trochu odřenej...a teď mi řeknětě, čí vina to byla podle vás, kdo byl v právu???
Jinak musím říct že od tý slečny je to dost velká nezodpovědnost!!! a přidávám se i k názoru že v současné době je to pro lidi spíše trend vlastnit koně a čím dál více lidí si ho pořídí a ví io nich maximálně to, že se na nich jezdí a že žerou seno!!...znám plno lidí kteří si koně pořídili a mysleli si že co neví vyčtou v knížkách..ale zamysleme se, zkušenosti z knížky nezískáme a ty jsou opravdu potřeba, když si vemete takovej úvazek jako je živé zvíře!!!
rocky
napsal(a):
Mě se "líběj" lidi co si když už z módy koupí hřebce... Bujný hřebec je v každém druhém filmu... A chlapec si vyskakuje až jednou skočí majitelce za krk... To se stalo jedné mé známé. Nadruhou stranu znám jednu slečnu co si po měsíci a půl ježdění kupuje kobylku. Na koních se snaží, přečetla snad všechny knížky co o koních vyšli a neustále se ptá... Záleží asi na člověku.
kukinatost
napsal(a):
na soukromém pozemku pojem veřejné ohrožení? Koně samozřejmě pojištěné nemáma nemám proč je pojišťovat!
rocky
napsal(a):
Jinak musím říct že od tý slečny je to dost velká nezodpovědnost!!! a přidávám se i k názoru že v současné době je to pro lidi spíše trend vlastnit koně a čím dál více lidí si ho pořídí a ví io nich maximálně to, že se na nich jezdí a že žerou seno!!...znám plno lidí kteří si koně pořídili a mysleli si že co neví vyčtou v knížkách..ale zamysleme se, zkušenosti z knížky nezískáme a ty jsou opravdu potřeba, když si vemete takovej úvazek jako je živé zvíře!!!
Prvního koně (poníka) jsem si pořídila v roce 1993. Mám za sebou dobrou kariéru sportovního jezdce. Pokud se ale někdo pohybuje na našich pozemcích nebo pastvinách, tak musí počítat s tím, že ho některý z našich koní napadne. Incident s cyklistou byl na naší soukromé (a navíc i tréninkové) cestě. Cesta je řádně označena a cyklista měl prakticky štěstí, že jsme zrovna netrénovali dostiháky a nevyběhli jsme v tempu z lesíku.
gelnarka
napsal(a):
Prvního koně (poníka) jsem si pořídila v roce 1993. Mám za sebou dobrou kariéru sportovního jezdce. Pokud se ale někdo pohybuje na našich pozemcích nebo pastvinách, tak musí počítat s tím, že ho některý z našich koní napadne. Incident s cyklistou byl na naší soukromé (a navíc i tréninkové) cestě. Cesta je řádně označena a cyklista měl prakticky štěstí, že jsme zrovna netrénovali dostiháky a nevyběhli jsme v tempu z lesíku.
Hele něco ti povím, nedávno jsem se dozvěděla že i když cizý člověk vstoupí na tvůj pozemek a napadne ho váš pes, tak vás za to může žalovat. Bylo to teď v navlastní oči nebo na něčem podobným..Takže hájit se že byli na soukromým pozemku by ti už teď moc nevyšel..Taky jsem na to čučela ale je to tak!
rocky
napsal(a):
Hele něco ti povím, nedávno jsem se dozvěděla že i když cizý člověk vstoupí na tvůj pozemek a napadne ho váš pes, tak vás za to může žalovat. Bylo to teď v navlastní oči nebo na něčem podobným..Takže hájit se že byli na soukromým pozemku by ti už teď moc nevyšel..Taky jsem na to čučela ale je to tak!
To máš tak, on ten narušitel ale taky musí dokázat, co na pozemku chtěl dělat a proč na pozemek vnikl. Pokud máš řádně pozemek označený můžeš ho žalovat. A ublížení na zdraví, ať to dokáže...
gelnarka
napsal(a):
To máš tak, on ten narušitel ale taky musí dokázat, co na pozemku chtěl dělat a proč na pozemek vnikl. Pokud máš řádně pozemek označený můžeš ho žalovat. A ublížení na zdraví, ať to dokáže...
No jo hold škoda že to nejde jako v Texasu, nemuseli bychom vůbec řešit kraviny a byla by pořádná redukce.
gelnarka
napsal(a):
Naco Texas? Český národ vymírá i tak... Hold, rozmnožovat se neumíme...
No jo ale tak se mi zdá že umírají nesprávní, a zmetci žijí nejdéle.A takhle jak ti někdo vleze na pozemek a chová se tam jak u sebe na dvorku by potřeboval vyprášit kožich.Ale taky na to mám koně co zahání lidi a prosím pěkně je v ohradě pod proudem a stejně tam lidi lezou občas.
thesis
napsal(a):
No jo ale tak se mi zdá že umírají nesprávní, a zmetci žijí nejdéle.A takhle jak ti někdo vleze na pozemek a chová se tam jak u sebe na dvorku by potřeboval vyprášit kožich.Ale taky na to mám koně co zahání lidi a prosím pěkně je v ohradě pod proudem a stejně tam lidi lezou občas.
Mi se často stávalo, že mi lidé z města venčili na pastvinách svoje psy. Pak je začal poník honit. Mám eletrické ohrady, ale lidi je buďto otevřou a nechají otevřené a nebo v horším případě mí vytahají kolíky a ohradu prostě položí. Nejdříve jsme měla dřevěné kůly, ale kvůli nákladnosti a nesnadnosti oprav jsme rezignovala na plastové sloupky. Protože jsem težká na to, abych na poníkovi jezdila a malé děti on nenosí, ale zhazuje, tak je jediným řešením, jak mu pravidelně dopřávat pohyb společná vyjížďka s velkými koňmi. Ovšem puštěný chodí jen po našich pozemcích. Taky by mi nebylo milé, kdyby mi třeba napadl někoh na veřejně přístupném místě, stejně jako mi není zrovna po chuti, když si ho chce každý hladit a říká nám, jaké je to pěkné hříbátko. On je tak totiž větší žíravina...
rocky
napsal(a):
Podle mě je to pěkně na hlavu, no měli jsme koně co utočil na cizí lidi, někdo mu bez našeho vědomí vstoupil do ohrady, na náš pozemek , kde tatka měl sem tam vrak a pak jsme tam našli neznámého zloděje co se nám rachal ve vraku bezvědomí. Odvezli jsme ho do nemocnice a bylo mu docela dost trapně.
rocky
napsal(a):
bohužel,,ikdyž cyklisty nemusím,pán si to nemusel včas uvědomit.Ale jezec ebo majitel je za koně a jeho jednání zodpovědný,tak zní zákon....