Muzete mi prosim napsat vase nazory na wintec univerzální sedlo 2000. Chtela bych ho na kobylku hafloše ale bílá komora nám byla uzká... je ještě nějaká širší??
Děkuji moc za rady.
A kdyby náhodou někdo věděl o prodeji tohoto sedla.. nechť se mi ozve :-) děkuji A.J.
holkaodkoni
napsal(a):
Muzete mi prosim napsat vase nazory na wintec univerzální sedlo 2000. Chtela bych ho na kobylku hafloše ale bílá komora nám byla uzká... je ještě nějaká širší??
Děkuji moc za rady.
A kdyby náhodou někdo věděl o prodeji tohoto sedla.. nechť se mi ozve :-) děkuji A.J.
Jsou ještě tři širší komory, úplně nejširší je růžová (pak je tuším ještě jeden odstín růžové a fialová), ale většinou se musí objednávat - prodejci u nás je obvykle na skladě nemají, takže se na komoru může chvíli čekat, než přijde.
Nemám 2000, ale 500 wintec a ačkoliv přímo na komoře je napsané, že je pouze pro sedla wintec wide, dala se do té pětistovky nacpat, i když "easy change" během 10 minut to fakt nebylo...
holkaodkoni
napsal(a):
Děkuji moc za rady.
Mám wintec 2000 a bílá je k tomuto sedlu komorou nejširší. Pak jsou ještě růžové a fialové odstíny komor, ale ty se mají používat do wintecu wide. Pokud se použije na jiná sedla komora určená na wide, tak tím riskuješ poškození kostry a nepřiznání záruky.
A pokud ti je bílá komora na kobylu úzká, tak to ti ten kieffer ode mě nebude.
holkaodkoni
napsal(a):
Děkuji moc za rady.
Zkus se podívat na www.jezdeckasedla.cz tam je v nabídce sedlo na haflinga. Nevypadá nijak zvlášť krásně, ale široké je fakt dost, to by kobyle mělo jít.
holkaodkoni
napsal(a):
Děkuji moc za rady.
Soucítím se všemi majiteli bezkohoutkových koní a tímto vás zdravím! Mám wintec WIDE, mám v něm střední růžovou a jsem spokojená. Do obyč wintecu by se opravdu neměli dávat ty růžové komory co jsou širší jak ta bíla může se tím opravdu poškodit kostra. A do WIDE se zase má dát maximálně ta červená a užší už ne, z toho samého důvodu jak sme psali výše. Jinak si myslím, že by ten WIDE byl asi opravdu lepší.
scratchie
napsal(a):
Soucítím se všemi majiteli bezkohoutkových koní a tímto vás zdravím! Mám wintec WIDE, mám v něm střední růžovou a jsem spokojená. Do obyč wintecu by se opravdu neměli dávat ty růžové komory co jsou širší jak ta bíla může se tím opravdu poškodit kostra. A do WIDE se zase má dát maximálně ta červená a užší už ne, z toho samého důvodu jak sme psali výše. Jinak si myslím, že by ten WIDE byl asi opravdu lepší.
a kde se dá sehnat wintec WIDE? prosím napište mi to a kde sehnat ty růžový kostry?
ferdice
napsal(a):
a kde se dá sehnat wintec WIDE? prosím napište mi to a kde sehnat ty růžový kostry?
a druhej koník na kterého winteca plánuju je ještě kulatějěí...
ferdice
napsal(a):
Já mám koníka v podobném typu, jako je ten černý a měla jsem wintec endurance a vůbec mu seděděl, ani nerširší komora.
U toho winteca mi vadilo hlavně to, že se vlastně vymění jen ta přední komora a polštáře zůstanou pořád stejně daleko u sebe, což u kožených sedel, která jsou šitá na šiřoké koně není. Úměrně se šířkou komory se šije i sedlo celé do šířky, protože se předpokládá, že koně budou mít i šiřší záda.
Teď máme dovezené sedlo z Německa, šité původně na norika a sedí. Jinak známá má sedlo šité na koně typu hafling, koni sedí, ale ona se v něm nemůže pořád usadit.
ferdice
napsal(a):
Taky si myslím, že ten wintec 250,500,2000 atd. jsou spíše kvůli těm polštářům lepší pro koně s úzkým až středním kohoutkem. Ten wintec wide je vlastně wintec 500 akorát širší a docela mě pobavily i dlouhé zápinky - jako u drezurních sedel - kdyby náhodou ten koník byl extra giga velký a nestačil na něj i ten nejdelší podbřišník. Kde se dá sehnat to nevím, jen tak rychle jsem to zadala do googlu a nenašla sem nic. Já ho mám přes jednu paní z německa.