Ostrava opět tady :-))

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2007 20:22

Tak holky, už se nám zaplnilo další téma, takže třeba začít znovu

10.11.2007 20:25

selenia napsal(a):

hold mám zase smůlu

10.11.2007 20:25

causinka2 napsal(a):
hold mám zase smůlu

se nemůžete dohodnout?

10.11.2007 20:26

selenia napsal(a):

no jinak přidávám fotku té svojí rezavé kobušy, i když kvalita nic moc, za tu se omlouvám

10.11.2007 20:27

strelish napsal(a):
se nemůžete dohodnout?

jj přesně.mě janča předběhla,babice jednajj to máš Kači pravdu,ráno bylo fakt hezky,já vzala koně po desáté na vazák a to už teda aspon u nás bylo docela škaredě a fakt velká zima.jsem si musela dát dvě horké kávy,aby mě to aspon maličko zahřálo

10.11.2007 20:39

causinka2 napsal(a):
jj přesně.mě janča předběhla,babice jednajj to máš Kači pravdu,ráno bylo fakt hezky,já vzala koně po desáté na vazák a to už teda aspon u nás bylo docela škaredě a fakt velká zima.jsem si musela dát dvě horké kávy,aby mě to aspon maličko zahřálo

Nám tu svítilo sluníčko, jen se občas přehnaly mraky a asi dvakrát lehce poletoval sníh. Ale dalo se :)

10.11.2007 20:42

strelish napsal(a):
Nám tu svítilo sluníčko, jen se občas přehnaly mraky a asi dvakrát lehce poletoval sníh. Ale dalo se :)

tak to jo,tak to pak věřím,že se to dalo.pokud u nás bude tak jak dneska,tak se už snad dostanu po třech týdnech opět do sedla

10.11.2007 20:48

causinka2 napsal(a):
tak to jo,tak to pak věřím,že se to dalo.pokud u nás bude tak jak dneska,tak se už snad dostanu po třech týdnech opět do sedla

Já hlavně doufám, že už konečně přestane pomalu každý den pršet, protože koně tam mají doslova bahenní lázně :((

10.11.2007 20:53

strelish napsal(a):
Já hlavně doufám, že už konečně přestane pomalu každý den pršet, protože koně tam mají doslova bahenní lázně :((

tak já tu naši ohradu radši komentovat nebudu.protože tam mají koně bahna nad spěnkyradši si je vezmu aspon na chvíli na vazák,at se nažerou trávy,protože v ohradě stejně už nic nemají a doufám,že to trošku zítra vyschne

10.11.2007 20:57

selenia napsal(a):
no jinak přidávám fotku té svojí rezavé kobušy, i když kvalita nic moc, za tu se omlouvám

No jak tak hledím, pěkně se to rozjelo, jinak u nás celý den sněžilo s malými přestávkami, no děs a hrůza. Ale nutno podotknout, že dopoledne svítilo sluníčko.

10.11.2007 21:03

Ale těch starostí, co kvůli ní - resp. kvůli neschopné bývalé majitelce mám :( Kobylka mohla mít PP, ale nemá, takže s ní musím na svod (jako že se to asi nevyřeší jinak), kde ale mi ji zapíšou jen do pomocné PK.

10.11.2007 21:03

ty seš dupa,ale víš jaká bude ve výběhu sračka?fujj

10.11.2007 21:07

strelish napsal(a):
Ale těch starostí, co kvůli ní - resp. kvůli neschopné bývalé majitelce mám :( Kobylka mohla mít PP, ale nemá, takže s ní musím na svod (jako že se to asi nevyřeší jinak), kde ale mi ji zapíšou jen do pomocné PK.

Kači tak to jsme natom podobně,já mám Aleška přes rok a nemám ho ještě přehlášeného.je v tom hroznej bordel.aspon že Clasic má papíry v pořádku.jen poslat hlášenku

10.11.2007 21:08

Ale tak něco pozitivního se natom určo najde.je krásnej pohled na koně,když běží po sněhu,přijde mi to romantické

10.11.2007 21:19

tak to asi jojá měla svatbu v zimě a nádhera.akorát jsem si málem přes barákem rozbila pusu,naštěstí jsem to ustála a nespadla

10.11.2007 21:23

Hele Adél,kdy se vlastně s Arny stavíš?jezdíš okolo toho staveniště,jak dělají tu dálnici?

10.11.2007 21:25

causinka2 napsal(a):
ty seš dupa,ale víš jaká bude ve výběhu sračka?fujj

tak tak...kdyz snih, tak akorat tyden pres vanoce tak 30 cm, at si toho uzijem a pak at je zas pekne sucho. Nam se taky konousi machaji az po spenky v bahne a vubec z toho nemam radost. Blbe je, ze uz i velka ohrada (ma skoro 0,5 ha) je z casti rozbahnena.

10.11.2007 21:39

strelish napsal(a):
tak tak...kdyz snih, tak akorat tyden pres vanoce tak 30 cm, at si toho uzijem a pak at je zas pekne sucho. Nam se taky konousi machaji az po spenky v bahne a vubec z toho nemam radost. Blbe je, ze uz i velka ohrada (ma skoro 0,5 ha) je z casti rozbahnena.

No ono hlavně pak musí stát za to, to bílé čtyřnohé čistit, když už se tak pěkně válí

10.11.2007 21:40

Konkrétně u českého sport. ponyho je to (zatím) tak, že PK je otevřená, tzn. lze do ní zapsat každou kobylu, která splňuje podmínky zápisu do PK (z hlavy nevím, je to v řádu příslušné knihy). Takže nemusí mít doložený původ, ale můžu ji tam zapsat. Ovšem jen do PPK - pomocné plem. knihy. Jinak aby hříbě mělo průkaz původu, je třeba mít v pořádku připouštěcí lístek, včas všechno poslat a včas hříbě ještě pod matkou vypálit. Jinak smůla :-) U valacha je to vcelku jedno, ale pokud s tou kobylou uvažuju v budoucnu do chovu... :-/

10.11.2007 21:43

selenia napsal(a):
No ono hlavně pak musí stát za to, to bílé čtyřnohé čistit, když už se tak pěkně válí

To částečně opadá samo :) Navíc oni tím, že jsou pořád venku se nevyválí v těch největších sračkách, ale válí se na sušších místech

10.11.2007 21:48

a proč bys netrefila,bych ti přijela naproti k prasečákua pak by jsme se mohly napojit na poletady ti dávám fotečku,at vidíš,jak je romantická svatba v zimě

10.11.2007 21:50

strelish napsal(a):
To částečně opadá samo :) Navíc oni tím, že jsou pořád venku se nevyválí v těch největších sračkách, ale válí se na sušších místech

jj to Clasic taky dělá.jsem se právě obávala,že se v tom humusu vyválí a on vůbec.asi není takové prasátko,jak jsem čekala

10.11.2007 21:52

Adél Clasic je taky napůl plnas a napůl traken a je v PK ČT

10.11.2007 21:56

jj ve Studénce na zámku,oni dělají svatby tamti ukážu hezčí páreček,akorát nevím zda to půjde pořádně vidět

10.11.2007 21:59

já nevím jestli to není tak že kříženci co měly papírové rodiče jsou všichni zapsaní v knize ČT.Kinského?juu,to jsou krásní koníci

10.11.2007 22:00

causinka2 napsal(a):
Adél Clasic je taky napůl plnas a napůl traken a je v PK ČT

No to je jasny, v CT je kde co totiz Co nejde zapsat jinam, zapise se do CT :o)))

Jinak ty podminky zapisu jsou pro kazdou PK jine, podrobnosti na www.aschk.cz nebo www.schct.cz Nemam duvod si pamatovat podrobnosti, kdyz neco potrebuju, najdu si to tam

10.11.2007 22:07

dyt to jde aspon trošku vidět.tak nic,tak vám tu dám toho mojeho malého frajera

10.11.2007 22:10

selenia napsal(a):

ještě vám tu jednoho cowboye,at se můžete zasmát

10.11.2007 22:14

zalezi asi taky kdy tam ten kun byl zapsany, ty pravidla pro zapis se cas od casu meni (kuprikladu ja doufam, ze CSP neuzavre tu PK, protoze pak uz bych tam asi kobylu horko tezko dostavala, kdyz majitelka jeji matky neni schopna dodelat ten prukaz puvodu :(( )

...mizim se koukat na filmik, tak zas zitra...

10.11.2007 22:14

causinka2 napsal(a):
ještě vám tu jednoho cowboye,at se můžete zasmát

Husty

10.11.2007 22:15

strelish napsal(a):
Husty

že jo.a to si mojeho ještě neviděla jezdit

10.11.2007 22:18

tak to pak nevím,já jen vím,že koně kteří se nemají kde zaregistrovat,tak se registrují do PK ČT.jako upřímně sama se v tom moc nevyznám.navíc každej říká něco jiného.

10.11.2007 22:20

causinka2 napsal(a):
jj to Clasic taky dělá.jsem se právě obávala,že se v tom humusu vyválí a on vůbec.asi není takové prasátko,jak jsem čekala

Jééé, tu už se dávají i fotky ze svateb? Tak to já taky přihodím naši fotečku

10.11.2007 22:21

jéé to vypadá hezky a lákavě,nechceš dovézt,když to máš kousek?a to máš pro sebe nebo pro kobču?

10.11.2007 22:22

selenia napsal(a):
Jééé, tu už se dávají i fotky ze svateb? Tak to já taky přihodím naši fotečku

Jani ty jsi taková malutká?krásná kytička

10.11.2007 22:23

causinka2 napsal(a):
Jani ty jsi taková malutká?krásná kytička

No mám 163 cm ale za to manžel má skoro 190

10.11.2007 22:27

selenia napsal(a):
No mám 163 cm ale za to manžel má skoro 190

tak to je skoro jak můj,ten má o 2 cm víc.

10.11.2007 22:29

to nevadí,se u nás ní všechnoJo Adél bohužel z toho trénování westernu sešlo.kámoš chtěl,že by tě trénoval,protože měl čas,ale ted k nim do stáje dovezly prej nějaké koně,tak s nima bude trénovat a jelikož chodí taky do školy,tak by to asi nedával.

10.11.2007 22:31

teda holky vy jste všechny takové malé?kukina taky není vysoká,Kača nevím a lucka taky ne,ale lucka nevypadala moc vysoká,a barča je taky nižší než já.já tu nechci být za žirafu,mám totiž 176 cm

10.11.2007 22:31

causinka2 napsal(a):
to nevadí,se u nás ní všechnoJo Adél bohužel z toho trénování westernu sešlo.kámoš chtěl,že by tě trénoval,protože měl čas,ale ted k nim do stáje dovezly prej nějaké koně,tak s nima bude trénovat a jelikož chodí taky do školy,tak by to asi nedával.

Kura baby, s takovou bábovkou bych si dala říct

10.11.2007 22:36

causinka2 napsal(a):
teda holky vy jste všechny takové malé?kukina taky není vysoká,Kača nevím a lucka taky ne,ale lucka nevypadala moc vysoká,a barča je taky nižší než já.já tu nechci být za žirafu,mám totiž 176 cm

No jako jestli myslíš Lufinku, tak taje ode mne o hlavu minimálně

10.11.2007 22:37

tak hlavně Adél opatrně.měly by jsi raději chodit vedle ní.přece jen je to bezpečnější

10.11.2007 22:38

selenia napsal(a):
No jako jestli myslíš Lufinku, tak taje ode mne o hlavu minimálně

myslíš směrem dolů nebo nahoru?

10.11.2007 22:39

causinka2 napsal(a):
myslíš směrem dolů nebo nahoru?

No myslím nahoru

10.11.2007 22:40

To je jedno, ale vypadá báječně

10.11.2007 22:40

selenia napsal(a):
No myslím nahoru

tak aspon někdo.

10.11.2007 22:42

proč divná,vypadá fakt suprově

10.11.2007 22:48

aha,ale i tak opatrně.hele fakt se Adél nechceš stavit?třeba příští víkend?

10.11.2007 23:03

tak uvidíš jak ti to výjde

10.11.2007 23:06

causinka2 napsal(a):
tak uvidíš jak ti to výjde

Čaute zlata, jsem zde, ale jen na chvililinečku Jsem si všimla, že jste probíraly, kdo je jak vysoký a byla tu řeč i o mě No já mám 175 cm

10.11.2007 23:07

lufinka napsal(a):
Čaute zlata, jsem zde, ale jen na chvililinečku Jsem si všimla, že jste probíraly, kdo je jak vysoký a byla tu řeč i o mě No já mám 175 cm

čauky bobane,kde se furt touláš?hurá tak aspon někdo stejně vysokej

10.11.2007 23:12

lufinka napsal(a):

No jinak musím tež pokritizovat to počasí...nenávidím to bláto. Vám povím kratičkou story, co se mi dneska přihodilo. Takže...šla jsem za Doris do ohrady, mazlinkovali jsme se, krmila jsem ji mrkvičkama a jak je všechny už sežrala a já v kapse už nic neměla, tak mě úplně drsně odžduchla hlavou, že jsem letěla nevím jak daleko a jelikož je tam všude plno toho zasr... bláta, tak mi to vcuclo botu a já bosou nohou šlápla do toho humusu. No to jsem měla fakt radost. A jak jsem si tam tak nadávala, tak Doris si tam vklidu stála a měla takový ten osloidní výraz. No fakt sranda.

10.11.2007 23:13

lufinka napsal(a):
No jinak musím tež pokritizovat to počasí...nenávidím to bláto. Vám povím kratičkou story, co se mi dneska přihodilo. Takže...šla jsem za Doris do ohrady, mazlinkovali jsme se, krmila jsem ji mrkvičkama a jak je všechny už sežrala a já v kapse už nic neměla, tak mě úplně drsně odžduchla hlavou, že jsem letěla nevím jak daleko a jelikož je tam všude plno toho zasr... bláta, tak mi to vcuclo botu a já bosou nohou šlápla do toho humusu. No to jsem měla fakt radost. A jak jsem si tam tak nadávala, tak Doris si tam vklidu stála a měla takový ten osloidní výraz. No fakt sranda.

To jo, vysoká to já jsem a jsem na to patřičně hrdá...

10.11.2007 23:15

lufinka napsal(a):

Jani a jak to vypadá u tebe doma? Chlap už nezlobí?

10.11.2007 23:23

lufinka napsal(a):

hihi,ta je ale lumpJsem ráda,že aspon někdo,je stejně vysokej,všechny tu jsou takové prdolky malé.ještě vědět kolik má Kača.

10.11.2007 23:32

lufinka napsal(a):
Jani a jak to vypadá u tebe doma? Chlap už nezlobí?

Hoj Luci, no kupodivu už se sklidnil i od rozvodu ustoupil

10.11.2007 23:38

nn já myslela Sterisch nebo jak se to píše,sakra,jsem se měla juknout

10.11.2007 23:38

Pedruna je Šárka

10.11.2007 23:41

selenia napsal(a):
Pedruna je Šárka

Myslíš Strelish

10.11.2007 23:42

selenia napsal(a):
Myslíš Strelish

jj já se jí omlouvám,že jsem jí to zkomolila,ale blbec jsem se nejdřív nekoukla,jak se to píše

10.11.2007 23:46

selenia napsal(a):

nic baby,jdu do hajan,tak vám přeji krásnou noc a hezké sny,papa

10.11.2007 23:48

causinka2 napsal(a):
nic baby,jdu do hajan,tak vám přeji krásnou noc a hezké sny,papa

Taky valím, tak přejí dobrou noc a hezké sny

11.11.2007 12:15

mi taky právě přišla maličká,tak uvidíme,jak bude vysoká ve skutečnosti.tak to vypadá,že tu budu nejvyšší já s Luckou

11.11.2007 15:06

causinka2 napsal(a):
mi taky právě přišla maličká,tak uvidíme,jak bude vysoká ve skutečnosti.tak to vypadá,že tu budu nejvyšší já s Luckou

No pokud mě má paměť neklame, tak měřím 168 cm.

11.11.2007 15:17

strelish napsal(a):
No pokud mě má paměť neklame, tak měřím 168 cm.

jsem si myslela,že budeš malinká.

11.11.2007 15:59

JInak pro Barču, přidávám ještě jednu fotečku z Huberta(samozřejmě tvou)

11.11.2007 16:01

selenia napsal(a):
JInak pro Barču, přidávám ještě jednu fotečku z Huberta(samozřejmě tvou)

Jeee to je pekneeee nemohla by si mi ji prosim prosim poslat na email??pilgrisek@seznam.cz ??ja jen abych ji mela ve vezsim..Jo a mimochodem stejne je nejlepsi byt takova akorat mensi. nez obr..

11.11.2007 16:07

pilgrisek napsal(a):
Jeee to je pekneeee nemohla by si mi ji prosim prosim poslat na email??pilgrisek@seznam.cz ??ja jen abych ji mela ve vezsim..Jo a mimochodem stejne je nejlepsi byt takova akorat mensi. nez obr..

Máš to na mailu

11.11.2007 16:25

selenia napsal(a):
Máš to na mailu

Dekujuuu

11.11.2007 19:50

selenia napsal(a):

holky moje zlaté,jste tu některá?

11.11.2007 19:56

Jo jo, taky jsem znala jednoho takového poníka, byl fajn a ačkoli údajně sem tam kousnul nebo kopnul, mně nikdy nic neudělal.

Andík v r.2005 (konec listopadu), asi měsíc po kastraci (to hřebčení mu vydrželo prakticky až do teď, i když už to není tak hrozné jak předtím...jako hřebec se pořád choval víc jak rok po kastraci)

11.11.2007 20:01

causinka2 napsal(a):
holky moje zlaté,jste tu některá?

Já sjem tu, ale frčím spát, páč to u mě zavání taky asi nemocí...a zítra o půl 5. zas do práce, fujj.....a mám za sebou sraz...btw posílám nějakou Gasulu, holky udělalay mrtě luxusních fotek...:)))

11.11.2007 20:11

kukinatost napsal(a):
Já sjem tu, ale frčím spát, páč to u mě zavání taky asi nemocí...a zítra o půl 5. zas do práce, fujj.....a mám za sebou sraz...btw posílám nějakou Gasulu, holky udělalay mrtě luxusních fotek...:)))

čusík babo.doufám,že ráno písneš,jak bylopání ty už taky.no oni hlásily,že v moravskoslezském kraji je nejvíc respiračních nemocí.

11.11.2007 21:27

causinka2 napsal(a):
čusík babo.doufám,že ráno písneš,jak bylopání ty už taky.no oni hlásily,že v moravskoslezském kraji je nejvíc respiračních nemocí.

Mně je už od včerejška taky nějak divně...čím dál víc :-/ A to poletování venku (kvůli budování přístřešku) mi taky moc nepřidalo...

...loni...

12.11.2007 07:38

strelish napsal(a):
Mně je už od včerejška taky nějak divně...čím dál víc :-/ A to poletování venku (kvůli budování přístřešku) mi taky moc nepřidalo...

...loni...

holky máte nádherné fotky - takhle je nádherná... Já mám celou galerku

www.flickr.com/photos/matcho - to jsou ale fotky jen do května - takže první tři měsíce práce s poblblým dostihákem, teď už to vypadá úplně jinak Nejlepší fotky jsou někdy z března kdy jsem spadla v lese na kole a rozsekla si ho a měla ho zašité a tak jsem na něm nemohla mít rajtky protože to pak hrozně bolelo tak jsem jezdila v cyklistických elasťákách a podkolenkách Taky ten den byl Mačík fakt "skvělý" málem mě x-krát sejmul

Naše kroková hubertovka v pohodě, kdyby kroková nebyla ak by to dopadlo asi špatně, většina koní když se přišlo na louku dělala slušný bugr a to nás šlo jen 18.

Holky dekujete? Koně mám poprvý ve venkovním boxe, navíc je hodně venku a často zmokne. Mám dvě deky ale každý mě tam furt přesvědčuje ať ho nechám tak že ještě jednou přesrstí. Já chci ale i v zimě makat (pokud nepůjde nic jiného tak aspoň dlouho klusat) tak nevím zda je to dobrý mít medvěda...

12.11.2007 07:54

spirit napsal(a):
holky máte nádherné fotky - takhle je nádherná... Já mám celou galerku

www.flickr.com/photos/matcho - to jsou ale fotky jen do května - takže první tři měsíce práce s poblblým dostihákem, teď už to vypadá úplně jinak Nejlepší fotky jsou někdy z března kdy jsem spadla v lese na kole a rozsekla si ho a měla ho zašité a tak jsem na něm nemohla mít rajtky protože to pak hrozně bolelo tak jsem jezdila v cyklistických elasťákách a podkolenkách Taky ten den byl Mačík fakt "skvělý" málem mě x-krát sejmul

Naše kroková hubertovka v pohodě, kdyby kroková nebyla ak by to dopadlo asi špatně, většina koní když se přišlo na louku dělala slušný bugr a to nás šlo jen 18.

Holky dekujete? Koně mám poprvý ve venkovním boxe, navíc je hodně venku a často zmokne. Mám dvě deky ale každý mě tam furt přesvědčuje ať ho nechám tak že ještě jednou přesrstí. Já chci ale i v zimě makat (pokud nepůjde nic jiného tak aspoň dlouho klusat) tak nevím zda je to dobrý mít medvěda...

Mám koně venku furt a nedekuju, max tak odpocku po práci. Jestli má už pěknou zimní srst, tak mu dekou spíš ublížíš a pokud nechceš, aby se ti zachlupatil ještě víc, tak to už teď nezachráníš, na to je pozdě. Ještě je varianta nějaký střih + dekovat pořád.

12.11.2007 11:04

strelish napsal(a):
Mám koně venku furt a nedekuju, max tak odpocku po práci. Jestli má už pěknou zimní srst, tak mu dekou spíš ublížíš a pokud nechceš, aby se ti zachlupatil ještě víc, tak to už teď nezachráníš, na to je pozdě. Ještě je varianta nějaký střih + dekovat pořád.

on má tu srst takovou polozimní. Má ji delší a hustou ale není úplný medvěd. Stříhat nechci - na to ani deku nemám - mám jen dvě - vnitřní a nepromokavou venkovní podšité flisem - na ostřihaného bych už potřebovala termodeku.

12.11.2007 11:10

spirit napsal(a):
on má tu srst takovou polozimní. Má ji delší a hustou ale není úplný medvěd. Stříhat nechci - na to ani deku nemám - mám jen dvě - vnitřní a nepromokavou venkovní podšité flisem - na ostřihaného bych už potřebovala termodeku.

Dej mu dost sena, ať se má čím zahřát a deky neřeš, akorát mu splasknou chlupy a bude mu větší zima jak bez nich. Pokud je zvyklý být venku, neměl by být problém. Mně se jedna z kobyl nejde schovat ani v dlouhotrvajícím dešti, i když by mohla. Chce to akorát vysledovat, jestli se ti někdy neklepe zimou v tom dešti třeba.

12.11.2007 13:12

strelish napsal(a):
Dej mu dost sena, ať se má čím zahřát a deky neřeš, akorát mu splasknou chlupy a bude mu větší zima jak bez nich. Pokud je zvyklý být venku, neměl by být problém. Mně se jedna z kobyl nejde schovat ani v dlouhotrvajícím dešti, i když by mohla. Chce to akorát vysledovat, jestli se ti někdy neklepe zimou v tom dešti třeba.

no on právě do konce září nebyl venku vůbec - od dvou let chodil defacto jen pod sedlo a semtam do výběhu jinak byl ve vnitřní stáji. Teď najednou je 8hodin denně venku déšť - nedéšť - přístřešek nemá a stojí ve venkovním boxe. Taky není moc napapaný - spíš taková sportovní kondice, jde mu vidět pět žeber. To je po tom co jsme změnili stáj a taky trochu po kastraci, valím ho horem spodem aby přibral...

Zimou se neklepe - ale minulý týden jak hnusně pršelo tak pak v boxe stál a měl ocas úplně stažený mezi půlky což nikdy nemívá - asi mu tedy byla zima...

12.11.2007 20:06

selenia napsal(a):

Tak kdepak nám to dneska vázne?:) Musím vám tu hodit nějaké ty fotečky....jinak sraz byl naprosto úžasný a dokonalý a holky zcela nepokrytě zbožňuju a hrozně se těším na další:))

A musím se pochlubit, i když sjem vcelku fest rozbitá, tak jsem stihla dneska po 6. udělat Keroušovi všechny 4 a Gasuli přední kopýtka, heč:)

12.11.2007 20:07

kukinatost napsal(a):
Tak kdepak nám to dneska vázne?:) Musím vám tu hodit nějaké ty fotečky....jinak sraz byl naprosto úžasný a dokonalý a holky zcela nepokrytě zbožňuju a hrozně se těším na další:))

A musím se pochlubit, i když sjem vcelku fest rozbitá, tak jsem stihla dneska po 6. udělat Keroušovi všechny 4 a Gasuli přední kopýtka, heč:)

a tady frčí i s Kerkou:)

12.11.2007 20:10

kukinatost napsal(a):

tvářili se nadmíru fotogenicky:)a co vy babizny, jaký sjt vlastně měly weekend, už se mi uzdravujete? Spíš naopak, co? na všechny něco leze...

12.11.2007 20:11

kukinatost napsal(a):

Ja bych ten sraz asi nedavala, tak jsem se ani nehlasila :) Nedelni betonovani me pak dorazilo.

12.11.2007 20:11

selenia napsal(a):

a tak ještě jendu, ať to tu zas není o mých ořích...doufám, že se někdo ukážete:)

12.11.2007 20:14

kukinatost napsal(a):
a tak ještě jendu, ať to tu zas není o mých ořích...doufám, že se někdo ukážete:)

no, to musela být radost, já si budu muset vzít volno a vyvézt aspoň hnůj, páč nevím, kdy v tomhle budu natírat...hele Kači, nevíš někde o seně? mě asi odvezou, nevyšl an mě tolik balíků, kolik mělo...:(

12.11.2007 20:19

kukinatost napsal(a):
no, to musela být radost, já si budu muset vzít volno a vyvézt aspoň hnůj, páč nevím, kdy v tomhle budu natírat...hele Kači, nevíš někde o seně? mě asi odvezou, nevyšl an mě tolik balíků, kolik mělo...:(

Čauky Jani,tak to je super,hlavně když jste si srazík užilyJá dneska scháněla po všech čertech štipací kleště,abych mohla Clasicovy spravit aspon to jedno kopyto,má ho takové rozplajzlé a začíná mu praskat,byla jsem na to upozorněna,že mu to jedno kopyta takhle roste,tak mu to chci spravit,tak to zkusím ještě orašplovat,snad se mi nerozjede uplně,jelikož štípačky jsem nikde nesehnalaa kupovat se mi je zatím nechtělo.S tím senem jsme natom podobně,já zas musím čekat,až rudovy opraví traktor,protože mi to nemá jak dovézt.zítra jedu pro seno k jedné paní,tak budu mít aspon něco a snad mi to ruda ve středu nebo ve čtvrtek doveze,akorát mám hrůzu z toho kolikrát budeme muset ten balík rozpytlovat,to zas bude něco,ale hlavně,že koníci budou mít co baštit

12.11.2007 20:23

kukinatost napsal(a):

Hm, tak to je docela na mašli. Já nemám moc na nikoho kontakty, ale co jsme předtím zjišťovali, tak v Hati na statku snad mělo být, Dihel tady nevím - a toho se ani ptát nebudu, není s ním kloudná řeč a my jsme nakonec brali od Holuši z Plesné, 30 balíků už máme doma + 30 nám má ještě dovézt. A doufám, že nám taky nepochybí.

12.11.2007 20:26

causinka2 napsal(a):
Čauky Jani,tak to je super,hlavně když jste si srazík užilyJá dneska scháněla po všech čertech štipací kleště,abych mohla Clasicovy spravit aspon to jedno kopyto,má ho takové rozplajzlé a začíná mu praskat,byla jsem na to upozorněna,že mu to jedno kopyta takhle roste,tak mu to chci spravit,tak to zkusím ještě orašplovat,snad se mi nerozjede uplně,jelikož štípačky jsem nikde nesehnalaa kupovat se mi je zatím nechtělo.S tím senem jsme natom podobně,já zas musím čekat,až rudovy opraví traktor,protože mi to nemá jak dovézt.zítra jedu pro seno k jedné paní,tak budu mít aspon něco a snad mi to ruda ve středu nebo ve čtvrtek doveze,akorát mám hrůzu z toho kolikrát budeme muset ten balík rozpytlovat,to zas bude něco,ale hlavně,že koníci budou mít co baštit

tak já mám 10 obrovských balíků, ale prostě to je málo...Gasii ma mega spotřebu a tam odkud jsme brala už prostě momtnálně není..tkže sháním jinde..zkusím ještě Rudu Bendu, jestli ho nezmanipuluje na 5 balík, a to mi musí určo stačit...no, ono je třeba halvně to rašplit dokulata, prostě udělat mustang roll...

12.11.2007 20:27

kukinatost napsal(a):
tak já mám 10 obrovských balíků, ale prostě to je málo...Gasii ma mega spotřebu a tam odkud jsme brala už prostě momtnálně není..tkže sháním jinde..zkusím ještě Rudu Bendu, jestli ho nezmanipuluje na 5 balík, a to mi musí určo stačit...no, ono je třeba halvně to rašplit dokulata, prostě udělat mustang roll...

Ja uvazuju, kdy bude k dispozici nove seno. Nejak si nejsem schopna uvedomit, jestli v kvetnu nebo az v cervnu.

12.11.2007 20:28

kukinatost napsal(a):

tak zlatko mustang roll sice netuším co znamená,ale dokulata mu to určo zkusím udělat.Aspon aby měl zatím všechny kopyta stejné.A co ty,už je ti líp?Jinak já bych tu tolik balíků neměla kde dát,tak mi vozí ruda od nich ze stáje.

12.11.2007 20:29

strelish napsal(a):
Hm, tak to je docela na mašli. Já nemám moc na nikoho kontakty, ale co jsme předtím zjišťovali, tak v Hati na statku snad mělo být, Dihel tady nevím - a toho se ani ptát nebudu, není s ním kloudná řeč a my jsme nakonec brali od Holuši z Plesné, 30 balíků už máme doma + 30 nám má ještě dovézt. A doufám, že nám taky nepochybí.

no Kati, a můžeš mi někoho tak nějak doporučit, kde bych to mohla zkusit?

12.11.2007 20:32

kukinatost napsal(a):
no Kati, a můžeš mi někoho tak nějak doporučit, kde bych to mohla zkusit?

je to prostě zaroování kopyta dokulata, nejprve lehce orašpluješ boky, a pak něžně od bílé čáry sěrem k okraji stěny, takhle z popisu to zní blbě, prostě to se musí vidět...:)aby to měl takhle...

12.11.2007 20:36

kukinatost napsal(a):
je to prostě zaroování kopyta dokulata, nejprve lehce orašpluješ boky, a pak něžně od bílé čáry sěrem k okraji stěny, takhle z popisu to zní blbě, prostě to se musí vidět...:)aby to měl takhle...

aha,tak upřímně z toho nic nevím,fakt to musím vidět.já mu do těch kopyt zatím sama nebude nějak zasahovat,chci mu to jen zkusit dát trošku dokupy,at mu to kopyto nepraská,jelikož mu to jedno hopyto hrozně přerůstá a ty zbylé tři jsou ještě vcelku v pohodě.tak uvidíme.ale vypadá to fakt hrozně.snad to spravím aspon trošku

12.11.2007 20:52

kukinatost napsal(a):

Fakt nevim, zkusi můžeš jak toho Holušu, tak tu Hať, ale jestli někdo něco má nevím.

12.11.2007 21:03

strelish napsal(a):
Fakt nevim, zkusi můžeš jak toho Holušu, tak tu Hať, ale jestli někdo něco má nevím.

tak smra´došům do toho hrabu vyloženě podle poteby, asi cca tak 1x za 3 týdny, ale je to kůň o koně, navíc fakt proběhnou drobné úpravy...akorát u Gasuly se snažím trochu postupně nižovat patky, má pak moc strmé to kopýtko, ale jde prostě opravdu pomalu, nechi dělat žádné velké zásahy, kopýtko musí mít pořád funkčnost..
jsme naboso od 2.11. 2006...a kyž si vezmu Kerkova kopyta, jak získávají přirozenou klenutost...jsme z nich euforická, jsem rda, že sjem vydržela to kritické období a znovu nenakula...ale není to ni lehkého....a vyžaduje to fakt trpělivost, ale to ani nemusím říkat, že..:)

12.11.2007 21:05

kukinatost napsal(a):
tak smra´došům do toho hrabu vyloženě podle poteby, asi cca tak 1x za 3 týdny, ale je to kůň o koně, navíc fakt proběhnou drobné úpravy...akorát u Gasuly se snažím trochu postupně nižovat patky, má pak moc strmé to kopýtko, ale jde prostě opravdu pomalu, nechi dělat žádné velké zásahy, kopýtko musí mít pořád funkčnost..
jsme naboso od 2.11. 2006...a kyž si vezmu Kerkova kopyta, jak získávají přirozenou klenutost...jsme z nich euforická, jsem rda, že sjem vydržela to kritické období a znovu nenakula...ale není to ni lehkého....a vyžaduje to fakt trpělivost, ale to ani nemusím říkat, že..:)

ty vysoké patky jsou asi moderní, ernika je taky měla úplně nepřirozené + taky strmější postoj a v klusu drobila krok víc jak poník...no, trvalo nám to asi rok :)

12.11.2007 21:11

kukinatost napsal(a):

Janíčko sluníčko a uděláš si na nás časík,až budeš zdravá?Jsem zjistila,že budu muset shánět nového veta,chjo.Jo a ty fotečky máš fajné

12.11.2007 21:16

Klidně se dají úpravy dělat co týden - dělá se častěji, ale méně, s citem

http://www.kralici.cz/konici/alba.asp?a=412 Tu to jde vidět nejvíc asi na té cvalové, že ty patky jsou vysoké. Janina určo bude mít kvalitnější exempláře

12.11.2007 21:17

strelish napsal(a):
ty vysoké patky jsou asi moderní, ernika je taky měla úplně nepřirozené + taky strmější postoj a v klusu drobila krok víc jak poník...no, trvalo nám to asi rok :)

no, ona právě byla kutá a předky, takže klasika...jinak já už jí to tak nějak dělám hned od startu, ale máme toho ještě hafo před sebou, navíc se jí to snažím tvořit fakt decentně....ale ona má krok naprosto nádherný...tak vznosný klus jsem ještě neviděla...a to nekecám:)

12.11.2007 21:20

kukinatost napsal(a):
no, ona právě byla kutá a předky, takže klasika...jinak já už jí to tak nějak dělám hned od startu, ale máme toho ještě hafo před sebou, navíc se jí to snažím tvořit fakt decentně....ale ona má krok naprosto nádherný...tak vznosný klus jsem ještě neviděla...a to nekecám:)

Jj, to byla Ernuše taky. Akorát, že tu ty nohy bolely. PS: Takovýho araba umí taky

12.11.2007 21:22

kukinatost napsal(a):

mi taky kujeme,ted přes sezonu měl alešek na všechny 4 podkůvky,ale jak sezona končila,tak jsme nechaly jen dvě a na zimu bude taky naboso.Jani musím se někdy přijet koukat na Gasulu jak klusá v ohradě,jelikož jsem si na té hubertce všímala spíš Aleška.Ale Clasic má taky nádhernej klus,uplně se vždycky rozplývám,jak klusá jako by byl nějakej drezurák

12.11.2007 21:24

strelish napsal(a):
Klidně se dají úpravy dělat co týden - dělá se častěji, ale méně, s citem

http://www.kralici.cz/konici/alba.asp?a=412 Tu to jde vidět nejvíc asi na té cvalové, že ty patky jsou vysoké. Janina určo bude mít kvalitnější exempláře

jo, jasně, jak říkám, je to podle potřeby a hlavně podle mého času, který skoro není, takže klidně bych to mohla dělat častěji, kača má pravdu,ale prostě není čas..jinak moji ořové ještě dostvají biotin H a mylím, že tam je i jiný než jen placebo efekt:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík