jessyn
napsal(a):
Tady je Jessule
tady my... foto Věra Marková (www.veramarkova.com )
jessyn
napsal(a):
Pekne fotky, to posledni je taky na POVEL?
PS> Mimochodem kdo te ucil PNH?
jo, i ta poslední je na povel... učí mě to kamarádka Lenka a jezdim po seminářích )Bláha, Strejc, Špatný, Bořánek a další)... Nejlepší učitelé jsou ale samotní koně... Nejde o nějaké vzpínání, to se naučí každej druhej koník, ale další věci, co s nimi děláme... nechci tomu říkat horsemanship, tenhle výraz už v dnešní době nabývá nejrůznějších podob... je to prostě hraní si...snaha pochopit košké myšlení a jejich hodnoty a myšlenkové pochody..
rebeks
napsal(a):
Mimochodem, tohle není PNH ani NHS jsou to naučené cviky, stejně jako lehání, klečení a další kousky. Ale vypadá to pěkně
co je PNH a NHS? DOkážeš to definovat? Nejde to...V dnešní době už PNH a NHS dělá tolik lidí, že už si netroufnu tvrdit, že to dělám taky... Já se snažim jim rozumět, zjistit jak to mají v hlavičce srovnaný, kde a při čem se cítí dobře a podle toho s nima jednat...
rebeks
napsal(a):
Proč jseš tak a používáš na mě tolik otazníků? Jeden by nestačil? Nebo ještě líp, nepsat to tak aby to akorát člověka naštvalo?(+milion otazníků)
Proč jseš tak nevrlá a používáš na mě tolik otazníků? Jeden by nestačil? Nebo ještě líp, nepsat to tak aby to akorát člověka naštvalo?(+milion otazníků)
jessyn
napsal(a):
Mohu se zeptat proc byl tak krasny kun vykastrovany? Neni to skoda?
protoze to bylo male osklive hribe a mel nemocne oko, my jsme ho koupili jako kamarada k nasi klisne uz byl vykastrovany... dnes si tlucu do hlavy..protoze je nadherny urostly a oko ma zdrave, kdekoliv se objevime ma plno napadnic a potencionalnich kobylek na pripusteni..:(((
gianna
napsal(a):
protoze to bylo male osklive hribe a mel nemocne oko, my jsme ho koupili jako kamarada k nasi klisne uz byl vykastrovany... dnes si tlucu do hlavy..protoze je nadherny urostly a oko ma zdrave, kdekoliv se objevime ma plno napadnic a potencionalnich kobylek na pripusteni..:(((
eště jsi zapomněla na hejno fotografek
Uživatel s deaktivovaným účtem

jessyn
napsal(a):
Tady je Jessule
cim to je,ze okrem tych koni,co su odfotene vo vybehoch pri hrach su tie kone na zadnych hrozne vysklebene,usi vzadu?
spirit
napsal(a):
zajímavý postřeh to by mě asi taky zajímalo.
Mistynek...
spirit
napsal(a):
zajímavý postřeh to by mě asi taky zajímalo.
Nebude to tím, že vzpínání je vlastně něco jako boj? Moje kobylka se teda při vzpínání ksichtí, protože tenhle cvik není zrovna její nejoblíbenější, proto to děláme jen když se někde předvádíme, ale doma ne... Ona to bere trochu jako boj a myslím, že se jí příčí se mnou bojovat... Ale jinak - když se koukneš na koně ve výběhu když takhle blbnou, taky jim ty uši lítaj všemi směry, i často dozadu. Když se honí, tak skoro vždy mají uši vzadu;)
Tady na tý fotce máme jedno ucho vepředuuuukdo dá víc?
kunicek
napsal(a):
Nebude to tím, že vzpínání je vlastně něco jako boj? Moje kobylka se teda při vzpínání ksichtí, protože tenhle cvik není zrovna její nejoblíbenější, proto to děláme jen když se někde předvádíme, ale doma ne... Ona to bere trochu jako boj a myslím, že se jí příčí se mnou bojovat... Ale jinak - když se koukneš na koně ve výběhu když takhle blbnou, taky jim ty uši lítaj všemi směry, i často dozadu. Když se honí, tak skoro vždy mají uši vzadu;)
Tady na tý fotce máme jedno ucho vepředuuuukdo dá víc?
Naši valášci.
jessyn
napsal(a):
Tady je Jessule
Tady jsem vyštrachala jednu v ohradě při bitce s kamarády. Uši předpisově ve předu a to jsou všichni koně ne fotografii hřebci a pěkně se pak servali- zvláštní
jessyn
napsal(a):
Tady je Jessule
A pak tu mám ještě jednu, to jsou zase pro změnu valaši - a ty maj ušiska pěkně přilepený......
Co by jste z toho vyvodili???
janda
napsal(a):
A pak tu mám ještě jednu, to jsou zase pro změnu valaši - a ty maj ušiska pěkně přilepený......
není to moc dobře vidět, zkusím to trochu seříznout a přiblížit
janda
napsal(a):
není to moc dobře vidět, zkusím to trochu seříznout a přiblížit
A tady jeden koník se čtyřma zadníma nohama
hlozi
napsal(a):
A tady jeden koník se čtyřma zadníma nohama
jůů a má i dvoje ušiska...
S těma ušima nevím, proč se takhle dohadujete, každý jsme někdy viděli blbnout koně ve výběhu a já teda musim říct, že se u toho tvářili všelijak. Že se vystihne momentka s ušima vepředu nebo naopak vzadu, z toho bych nic nevyvozovala. Z fotek vůbec se špatně vyvozuou závěry, lepší je vidět vše naživo nebo aspoň video... Jinak, tady na tý fotce jsem taky na strakáčovi, tentokrát na předních a uši měl vepředu!
zuzule
napsal(a):
škoda že se tak jak pod sedlem nevzpínal i ve volnosti :P Btw už není naštvanej?
no on se stavi i ve volnosti dost vysoko, ale je to silena naladovka, takze kdyz si chce hrat tak se az divim ze je schopnej to ustat... Ale posledne byl fakt pekne nastvanej, preci jen se mu ted skoro vubec nevenuju. Ale uz je to lepsi, chodi ted porad na volno a to si teda uziva... Navic je tady uz kolem 50-70cm snehu a to teda poradne radi!!
foto ch. Slawik (www.slawik.com)
kunicek
napsal(a):
jůů a má i dvoje ušiska...
S těma ušima nevím, proč se takhle dohadujete, každý jsme někdy viděli blbnout koně ve výběhu a já teda musim říct, že se u toho tvářili všelijak. Že se vystihne momentka s ušima vepředu nebo naopak vzadu, z toho bych nic nevyvozovala. Z fotek vůbec se špatně vyvozuou závěry, lepší je vidět vše naživo nebo aspoň video... Jinak, tady na tý fotce jsem taky na strakáčovi, tentokrát na předních a uši měl vepředu!
No s tema usiam...as je to o tom, ze kone kdyz si hrajou tak je to vlastne hrana souboj jako u psu...kone si nehrajou jako lidi , jsou to zvirata a jejich hry jsou na honenou, nebo ze se kousou atd. Muj konik miluje souboje se mnou dokonce to fakt hodne proziva a nahanime se a "kouseme" do nohou... obcas i vyceni zuby , ale jeste nikdy se me ani nedotkl a kdyz se uvolnim hodi automaticky hlavu pod moji ruku a mazli se jako miminko...
gianna
napsal(a):
No s tema usiam...as je to o tom, ze kone kdyz si hrajou tak je to vlastne hrana souboj jako u psu...kone si nehrajou jako lidi , jsou to zvirata a jejich hry jsou na honenou, nebo ze se kousou atd. Muj konik miluje souboje se mnou dokonce to fakt hodne proziva a nahanime se a "kouseme" do nohou... obcas i vyceni zuby , ale jeste nikdy se me ani nedotkl a kdyz se uvolnim hodi automaticky hlavu pod moji ruku a mazli se jako miminko...
To věřim, někdy se za váma musim stavit, Gaba je třída! My jsme spíš malí tlustí a máme radši drbáníčko, než tkaový řádění. ALe sem tam taky chatnu náladu na kraviny a to lituju že to nikdo nefotí...
kunicek
napsal(a):
To věřim, někdy se za váma musim stavit, Gaba je třída! My jsme spíš malí tlustí a máme radši drbáníčko, než tkaový řádění. ALe sem tam taky chatnu náladu na kraviny a to lituju že to nikdo nefotí...
no vam zase jdou takove ty precizni veci,na ktere mi nemame nervy...my spis tak neco hop sem hop tam a ffffrn pryc:) Urcite se nekdy zastav...rikala jsem si ze bychom molhi udelat v pristim roce neco jako spolecnej kurz ve trech i s Lenickou. Bylo by to zajimave spojeni nazoru:) protoze kazda delame tak trochu jinak...
foto slawik
gianna
napsal(a):
no vam zase jdou takove ty precizni veci,na ktere mi nemame nervy...my spis tak neco hop sem hop tam a ffffrn pryc:) Urcite se nekdy zastav...rikala jsem si ze bychom molhi udelat v pristim roce neco jako spolecnej kurz ve trech i s Lenickou. Bylo by to zajimave spojeni nazoru:) protoze kazda delame tak trochu jinak...
foto slawik
No do toho bych klidně šla

janda
napsal(a):
keby sa mi takto sklebi kon pri praci somnou,aby sa mi to asi velmi nepacilo
gianna
napsal(a):
no on se stavi i ve volnosti dost vysoko, ale je to silena naladovka, takze kdyz si chce hrat tak se az divim ze je schopnej to ustat... Ale posledne byl fakt pekne nastvanej, preci jen se mu ted skoro vubec nevenuju. Ale uz je to lepsi, chodi ted porad na volno a to si teda uziva... Navic je tady uz kolem 50-70cm snehu a to teda poradne radi!!
Tak to abych se co nejdřív stavila, než ho to řádění přejde
rocky
napsal(a):
Jerry taky umíííí
Kdyz myslis ze se takto zubi (a proc ma tedy nanosnik?) tak zkus shlednout toto video-bude ti vysvetleno co zapricinouje konsky "usmev" dokoukat do konce http://www.youtube.com/ watch?v=uihxWW69PZA&feature=related
napsal(a):
keby sa mi takto sklebi kon pri praci somnou,aby sa mi to asi velmi nepacilo
Tak přikláním se k názoru ostatních, berou to prostě jako hru a když budeš pozorovat hrající si koně, tak málokdy na sebe koukají stále s ušima dopředu...
Ale dovolím si troufnout všechny zdejší
kikuska
napsal(a):
Tak přikláním se k názoru ostatních, berou to prostě jako hru a když budeš pozorovat hrající si koně, tak málokdy na sebe koukají stále s ušima dopředu...
Ale dovolím si troufnout všechny zdejší
Nahodou, muj kun, ten prvni, ma taky vepredu, teda nejde to moc videt, ale ve photoshopu jo
jessyn
napsal(a):
Nahodou, muj kun, ten prvni, ma taky vepredu, teda nejde to moc videt, ale ve photoshopu jo
Tak ja taky neco přihodím můj konouch a jeho kamarád když si hrajouale jinak se maji rádi
pilgrisek
napsal(a):
Tak ja taky neco přihodím můj konouch a jeho kamarád když si hrajouale jinak se maji rádi
Taky hra
tereza mrazík

XXX.XXX.64.22
Ty koně jsou tak nadherný
tereza mrazík

XXX.XXX.64.22
Pěkné